X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Brak apetytu ale suszy i także bym piła ciągle 😂

Dziewczyny a jaką wodę pijecie? Zwykłą czy smakową ? Ja to tylko smakowe. Zwykle mi nie wchodzą.

Woda smakowa to już nie woda tylko napój. Lepiej nie pij tego, bo to sama chemia ;)

Ja głównie piję wodę filtrowaną, ale czasem też kupuję w sklepie, żeby trochę zmienić smak i minerały :)

werni lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zwykłą, Muszyniankę lub Staropolankę niebieską bo jest lekko gazowana:) po smakowej umarłabym na zgagę, a taką całkiem niegazowaną to tylko lodowatą z cytryną przełknę. Wypijam dużą butelkę dziennie (co jak na mnie jest sukcesem) plus soki i tak jak Bobby wciągam radlerki :)

Plinka - ja na pierwszy wybór rzucam 3 stopień referencyjności, ale bardzo prawdopodobne, że nie będzie miejsc więc jak nie przyjadę z główką w kroku i mnie odprawią to pojedziemy za Wrocław do szpitala z pierwszym stopniem. Tam ponoć są luzy, pracują anioły, tylko nie ma znieczulenia 😬

werni lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i ja zacznę tą muszynianke pić bo faktycznie ona ma w sumie mg. Czasami i ja pije radlerki lub karmi :) ostatnio piłam okocima wiśnia i pigwa :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radlerki to i ja piję :) Moje ostatnie odkrycie to.Okocim Jabłko czereśnia.
    Ja planuję na 1 wybór jechać do szpitala o 2 stopniu :)

werni, OlaWi lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też jadę na wodzie filtrowanej ;) a jak nie to Piwniczanka albo ta lidlowska. Nie piję kolorowych i smakowych ze względu na cukrzycę, czasami wciskam sobie cytrynę. Ewentualnie kupuje w Lidlu cytrynowo miętową, ale bez cukru, kalorii, konserwantów i innych dodatków. Jeden minus jest mocno gazowana i zgaga murowana, więc ją tylko od przypadku do przypadku jak mi się sama woda nudzi 😁

werni lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• werni Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały to właśnie daje mi po zebrach 😂i jak mam tu spać. Mój mały to nocny marek :) chyba się przrkrecil i główka w dole jest. Zobaczymy jutro.

Z okocima są różne fajne smaki :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

My już w domu. Ciężko zniosłam podróż powrotna. Z przystankami zeszło nam 4,5 h 🙄. Młody się bardzo boleśnie rozpychał prawie cała podróż.

Ola, kciuki za jutrzejsza wizytę! Dobrze, ze skurcze ustały. Werni, kciuki za wagę dzidzi!

Was suszy a ja mam kurka problem z piciem nawet w upały. Muszę się mocno pilnować. Pije kranowe filtrowana i do niedawna radlery 0,0%. Ostatnio poraziła mnie oferta piw 0,0%! Do tej pory mąż mi te radlery kupował a teraz na wyjeździe jak wpadłam na alkoholowy w kauflandzie to myślałam, ze oczopląsu dostanę 😁. Żywiec białe - pyszka! Łomża pszeniczne takoż! A przecież piwa bezalkoholowe to PRAWIE izotoniki 😁

werni, joan85, Vampire lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyby, jestem skołowana. Maly dzus doe slabo ruszał, wieczorem nic lepiej, wiec pojechałam do najblizszego szpitala do sprawdzic, ktg super, maly sie rozruszał, 2kg ma, szyjka lekko skrócona, ale w normie jeszcze - 2 lekarzy badało. Juz mialam isc do domu, ale jak wstałam to chlusnęła ze mnie - żywa krew. O teraz nie wiadomo czysto po tych podwójnych badaniach usg+ręczne przez 2 lekarzy czy cos sie dzieje. Chcieli mnie zostawic, ale zdecydowałam ze maz pojedzie po walizke, a ja sie chwile poobserwuje. Jest lepiej, nic nie leci, nie chce zostac w tym szpitalu (Otwock) jade na Żelazna, niech tam ocenia i ew tam juz wole lezec jesli zdecydują ze trzeba...

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymam kciuki za Was. Daj nam znać co się dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale wtopa. Chciałam dzis isc na badania, krew mocz itd. Zabieram sie do zrobienia siku a tu jeb kubek pęknięty. Teraz trzymam do 8 bo od tej apteka otwarta.
    Ja czasem pije piwo 0,0% zwykle albo smakowe. A karmi ma 0,5% dla mnie juz odpada.
    Wody smakowe dla mnie to sam cukier juz lepiej sie soku napić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 06:27

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie suszy cała ciążę, najpierw przy wymiotach a teraz po prostu. Lubię primaverę i nestle. Wybieram te niskomineralizowane, bo nie obciążają nerek. Mieszam je ostatnio coraz częściej z jakimś sokiem albo icetea, bo napoje mi za słodkie. Jedynie zimnej coli się nie oprę 😂

Mój mały też się jakoś po południu mało ruszał, dalej boli mnie podbrzusze muszę do popołudnia wytrzymać. Ale stresik jest.

Agagusia daj znać. Trzymam kciuki żeby było dobrze.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia trzymamy kciuki!!! 👊👊
    My dzisiaj mamy wizytę na patologii.

Misi@, werni lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia kciuki zaciśnięte.

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam jakiś czas temu dziecko miało stwierdzoną infekcje,makrosomie i tachykardie,potem leżałam w szpitalu i wszystko niby ok.Postanowiłam sprawdzić to u dobrego specjalisty.Dziś o 18 mam wizytę.Stresuje się,od dwóch nocy źle śpię.Wczoraj mi się śniło,że urodziłam synka z wadą serca i żył dobę,a dziś że moje podwyższone leukocyty skoczyły stu tysięcy,absurd.Proszę o kciuki.

Bobby29, Vampire lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia - trzymam kciuki, żeby wzystko było dobrze !

Niebieska Gwiazda - za Was też trzymam kciuki !

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia trzymam mocno i nie puszczam ✊🏼✊🏼

1bab7e35e8.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska i Agagusia, trzymam kciuki za Was aby wszystko było ok!
    Ja dziś o 11 mam fizjoterapie. Kiepsko jest po nocy budzę się cała zesztywniala, muszę rano trochę poćwiczyć aby mięśnie ruszyły.. Zaczęłam się już normalnie zastanawiać czy ja nie mam jakiejś dziwnej choroby mięśni :/. Mój dzieć się rusza sporo, teraz ma czkawke ale uspokoilyscie mnie ze to normalne i nawet dobre :)
    Wczoraj udało mi się poprasowac ubranka i pieluchy i mam spakowane wszystko do szpitala, musiałam jednak dodać mała torbę na rzeczy dla dziecka.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój najbliższy szpital ma 1 stopień, mam jeszcze drugi trochę dalej o 3 stopniu, choć ma gorsze opinie co do tego o pierwszym stopniu. Jak na razie wszystko jest ok z ciążą, więc decyduje się na ten o 1st.

Domi, czy w tych o 1 stopniu to zawsze nie ma znieczulenia? Czy stopnie tutaj nie mają znaczenia?

Ja piję wodę niegazowaną (gazowanej nie lubię) i herbatę. Unikam gazowanego.

Agagusia, daj znać jak się ma sytuacja. Mam nadzieję, że to tylko przez badanie.

Niebieska Gwiazda, trzymam kciuki!

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 14:13

Applejoy, Smerfelinka, Bobby29, werni, Nacha, Limerikowo, Misi@ lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, Niebieska - kciuki zaciśnięte! Dawajcie koniecznie znać

Szpital, w którym chce rodzic ma III stopień, ale kusi mnie żeby urodzić w szpitalu, który mam max 15 min od domu. Opinie ma dobre, oddział położniczy po remoncie ale ma I stopień. Niby ciąża fizjologiczna, nie ma czego się czepić, ale za pierwszym razem tez tak było a poród powikłany. I tak się waham. Ostateczna decyzje podejmę po spotkaniu z polozna z tego szpitala o III st. Kilka rzeczy na ich stronie mi się nie podobało i muszę to zweryfikować w rozmowie.

Niebieska Gwiazda, joan85 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ