X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja wczoraj dopakowałam ostatnie rzeczy do torby. Jak chcecie się pośmiać, to wrzucam foto w szlafroku, który pożyczyła mi mama. Siostra jak mnie zobaczyła, to stwierdziła, że tylko sypnąć trochę brokatu i można mnie wieszać na choinkę. Ponoc to jest kolor oliwka, ale jak dla mnie to złoto:
    3c111e76a467423amed.jpg

Marian! Tu jest jakby luksusowo! 😁

OlaWi, Chimera, Niebieska Gwiazda, kayama, Applejoy, Bobby29, Domi_tur, emi2016, joan85 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa szpitale, bo mój gin prywatny w nich pracuje, jeden ma 1 stopień i nowy ładny oddział, opinie dobre, a drugi 2 stopień i stary oddział bez luksusow ale bardzo dobre opinie o opiece i personelu. Jak umówimy cesarske na konkretny dzień to gdzieś mnie musi wpisać chyba, także się waham który.
    Co do picia to ja teraz pije umiarkowanie, trochę się zmuszam dla poprawy perystaltyki. Pije głównie wodę z cytryną i herbaty. Czasami maślanke ale to szklankę dziennie. Soki mi nie smakują w ciąży a zawsze byłam sokowa.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia daj znać, co tam u Was. Mam nadzieję, że sytuacja się ustabilizowała!

Niebieska trzymam mocno kciuki za wizytę!

Ja zamierzam rodzić w szpitalu o III stopniu. Przeważył dojazd i opieka nad Leosiem w razie czego. Dla mnie warunki nie muszą być jak w hotelu, przeżyję. Ważne, żeby Mały był w dobrych rękach i nie musiał być przewożony, gdyby coś się działo.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam rodzić w szpitalu o II stopniu chyba,że coś zacznie się dziać na dniach to zdecydowanie III stopień.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia trzymam kciuki

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyna za kciuki. Pojechaliśmy na Żelazna, nic nie grymasili ze z innego szpitala, zreszta w Otwocku mowili zebym zostala, bo i w drodze cos sie moze stac, ale jakby sie os zaczęło dziac to i tak mnie przewiozą do szpitala o wyższym stopniu referencyjności. A potem czekałam pol godz na odmowę przyjęcia:/ to juz wolałam sobie sama przejechac.
    Tam znowu ktg - książkowe, lekarz po poltorej godziny przysypiania - dokładne badanie na fotelu plus usg od dolu do gory. Wszystko wyglada Ok, nie ma sie do czego przyczepić. Lozysko i blizna tez super. Juz doktorek mowil ze aktualnie krwawienia brak, ze to najprawdopodobniej od powierzchownego podrażnia szyjki (tylko ta ilość - całe stopy az miala zachlapane:((), ale potem stwierdził ze on sie sam bije z myślami czy mnie nie zostawic jednak. I ze moge mnie poobserwować kilka dni, do mnie decyzja nalezy. A jak nie to ktg za 12 godzin u nich. Wybrałam ktg, bo faktycznie czułam dod dobrze i zostało tylko plamienie brązowe. No to musiałam podpisać papier ze odmawiam hospitalizacji.... ja do Niego ze nie chce odmawiać, skoro on uważa ze warto mnie zostawic. A on na to ze teraz wszystko Ok, ale do mnie nalezy decyzja i juz. Kiepsko, ja nie nam takiej wiedzy zeby ja racjonalnie podjąć:/
    No, ale ze najbliższe badanie w szpitalu to byloby i tak ktg Ok 10, to zdecydowałam wrócić do domu i na 15 jade spowrotem.
    Zastanawiam sie tylko czy nawet jak ktg bedzie super to czy sytuacja sie nie powtórzy, tzn znow bedzie ze niby nic sie nie dzieje, ale jakby co to moga mnie zostawic i mam ja decydować. Wtedy juz nie wiem czy sie nie złamie, obiecałam ze bede gotowa zeby zostac jak bedzie potrzeba.
    W glowie mam tylko prawie identyczna sytuacje z druga ciaza, tez 34tc, krwawienie pojedyncze, tylko samoistne. Wtedy tez sie wahali, bo w badaniach bylo super, ale zaproponowali mi ostatnie miejsce na pato i sie zdecydowałam. Krwawienie juz nastepnego dnia ustąpiło a ja siedziałam tam 4 dni, mialam tylko kontrolne ktg i jedno usg - nie chce powtórki z rozrywki...
    Wrocilismy o 4:30 do domu, chlopaki pojechali do pracy/kola/odeuezdz babcie. Maz konczy o 14 i pojedziemy. Dam znac.
    Widzicie dziewczyny, nid znacie dnia ani godziny. Walizka spakowana sie przydała , bo jakby maz mial sam to ogarniać (ja zostałam wtedy jakby co w tym Otwocku) to chyba godzine by to robił, z tak dopakowal rzeczy z kartki i w 5 min bylismy na wylocie.
    Teraz sie oszczędzam, przespie sie troche i czekam do tej 14.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Żywiec białe - pyszka! Łomża pszeniczne takoż! A przecież piwa bezalkoholowe to PRAWIE izotoniki 😁

Tak! Pszeniczne to też mój wybór, plus jak mam ochotę na coś słodszego to bardzo mi smakuja radlerki z Łomży w puszce 0,33, do tej pory nie widziałam ich nigdzie poza lidlem. Jeden jest o smaku mirabelki a drugi malina z rozmarynem, obydwa bardzo mi podchodzą :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Mój najbliższy szpital ma 1 stopień, mam jeszcze drugi trochę dalej o 3 stopniu, choć ma gorsze opinie co do tego o pierwszym stopniu. Jak na razie wszystko jest ok z ciążą, więc decyduje się na ten o 1st.

Domi, czy w tych o 1 stopniu to zawsze nie ma znieczulenia? Czy stopnie tutaj nie mają znaczenia?

Ja piję wodę niegazowaną (gazowanej nie lubię) i herbatę. Unikam gazowanego.

Agagusia, daj znać jak się ma sytuacja. Mam nadzieję, że to tylko przez badanie.

Niebieska Gwiazda, trzymam kciuki!

Ja właśnie też planuje rodzic w 1 stopniu, tam zresztą gdzie rodzilam 1 córkę.

Znieczulenie nie ma tu właśnie nic do rzeczy, ja m.in. Właśnie ten szpital wybieralam w 1 ciąży, bo zapewniaja znieczulenie, ale i tak nie korzystalam ;) Te stopnie to chodzi głównie o wyspecjalizowanie szpitala przy ciazach zagrożonych, porodach przedwczesnych itp...gdybys zaczela rodzic przed 35 tc to raczej 1 cie odesle

Tak Was podpytuje, bo moja ciaza, podobnie jak 1, tez przebiega bardzo fizjologicznie, ale spotykam sie właśnie z opiniami, ze jesten odwazna, bo decyduje sie na 1 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 09:14

Malinka7 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Agusia, Niebieska - kciuki zaciśnięte! Dawajcie koniecznie znać

Szpital, w którym chce rodzic ma III stopień, ale kusi mnie żeby urodzić w szpitalu, który mam max 15 min od domu. Opinie ma dobre, oddział położniczy po remoncie ale ma I stopień. Niby ciąża fizjologiczna, nie ma czego się czepić, ale za pierwszym razem tez tak było a poród powikłany. I tak się waham. Ostateczna decyzje podejmę po spotkaniu z polozna z tego szpitala o III st. Kilka rzeczy na ich stronie mi się nie podobało i muszę to zweryfikować w rozmowie.

Drzewko o co pytasz przy spotkaniu z położna? Z ciekawosci chce wiedzieć, sama będę na ok tydzień dzwonić do położnej umówionej że szpitala na żelaznej z gdzie zamierzam rodzić, więc chętnie się dowiem na co warto zwrócić uwagę. Alternatywa dla mnie jest szpital na Madalińskiego, ten ma II at ref, a żelazna III (o ile dobrze pamiętam).

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie bij się tak z myslami, intuicja te czasami dobrze podpowiada. Poza tym zaraz znowu pojedziesz na ktg, a na odludziu też nie mieszkasz i gdyby cokolwiek niepokojącego się działo to w każdej chwili możesz dojechać. Nadal trzymam kciuki!
    Za Niebieska i pozostałe dziołszki dziś wizytujace także kciuki! Dawajcie znać jak wizyty!

Agagusia, Niebieska Gwiazda, joan85 lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, myślę że nie ma znaczenia jaki stopień szpitala ale ilość anestezjologów zatrudnionych :p tam podają tylko gaz, dlatego jak już będę w takim stanie, że będzie mi wszystko jedno to pojadę tam :p

Aga, trzymam kciuki mam nadzieję, że to nic poważnego i dotrwacie jeszcze 3 tygodnie w pakiecie ❤️

Malinka7 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kurde mam dylemat że szlafrokiem.do szpitala. Miałam zamówić na Ali ten co któraś kiedyś wrzucała tutaj, ale w końcu nie zamówiłam bo link był już nieaktywny i nie chciało mi się szukać. Zastanawiam się czy ten szlafrok będzie mi potrzebny bo dla mnie to będzie jednorazowy wydatek, na codzien w domu nie używam. Niby niedrogie to ale po co mi coś niepotrzebnego, zwłaszcza że ja cały czas jestem teraz nastawiona na program odgracania mieszkania. Z drugiej strony faktycznie może się zdarzyć że będzie trzeba się okryć tu i ówdzie? Nie wiem serio! Dziewczyny, proszę się wypowiedzcie. I wiem że to pierdoła a ja nie potrafię sama decyzji podjąć 😂

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i Niebieska dawajcie znać co i jak.

Bobby ja nie kupuje szlafroku. Wezmę tylko piżamke. To będzie sierpień będzie ciepło. A jak będzie mi zimno w stopy to mój przywiezie mi skarpetki.

Niebieska Gwiazda, Bobby29 lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę szlafroka, mam długie koszule, zresztą jak już coś się zaczyna dziać to odkryte dupsko najmniej mnie przejmowało :) kurcze zjadłam śniadanie , położyłam się na boku a mała nadal się nie odezwała

Bobby29 lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę szlafroka, jak będę potrzebować to mąż mi przywiezie jakąś dłuższą bluzę do zarzucenia. Koszule mają rękawki, zasłaniają pupę,nie mam ciśnienia na dodatkową rzecz w mojej torbie :p

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobilam caly dlugi weekend :) bylam u tesciow i rodzicow i nie zagladalam na forum.

Przewinal sie watek masazu krocza - ja tez chce to robic ale od 36tc i polozna zalecala wlasnie olejek ze slodkich migdalow plus witamina A+E.

Pieluchy bambusowe mi polecala kolezanka szcxzegolnie na upaly, ona zamawia na allegro i wychodzi niby taniej niz na promce w Rossmanie.

Ja tez nie porobilam jeszcze prania, nie mam torby i brakuje mi kilku rzeczy - przewijak, wanienka, aspirator, termometr.

A co do wody toja tez pije litry filtrowanej i czasem dokupuje w sklepie Muszynianke zeby troche mineralow nadrobic :)

Szlafrok mam taki krotki la letni, czarny wiec zaplanowalam jego brac jakby cos ale niewiem czy bedzie potrzeba przy upalach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 09:51

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny kurde mam dylemat że szlafrokiem.do szpitala. Miałam zamówić na Ali ten co któraś kiedyś wrzucała tutaj, ale w końcu nie zamówiłam bo link był już nieaktywny i nie chciało mi się szukać. Zastanawiam się czy ten szlafrok będzie mi potrzebny bo dla mnie to będzie jednorazowy wydatek, na codzien w domu nie używam. Niby niedrogie to ale po co mi coś niepotrzebnego, zwłaszcza że ja cały czas jestem teraz nastawiona na program odgracania mieszkania. Z drugiej strony faktycznie może się zdarzyć że będzie trzeba się okryć tu i ówdzie? Nie wiem serio! Dziewczyny, proszę się wypowiedzcie. I wiem że to pierdoła a ja nie potrafię sama decyzji podjąć 😂

Ja zdecydowalam, ze nie biore. Przy 1 porodzie nie uzylam ani razu. W szpitalu cieplo, wszystko na miejscu, większość dziewczyn tez chodzila tylko w koszulach do karmienia.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie biorę szlafroka. Mam dosyć długie koszulę, tyłek zakryją.
    Ile może być tych twardnien na dzień? Mam już trzecie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten szlafrok pożyczyłam z myślą o czasie po porodzie. Nie dla ciepła tylko żeby w razie czego okryć zadek, bo koszule do karmienia mam dosyć kuse, więc wolę pożyczyć od mamy "luksusowy szlafroczek" niż kupować nowe koszule, których nie będę nosiła potem. Ten szlafrok jest bardzo cienki i zajmuje mało miejsca, więc jest tak na wszelki wypadek.

Bobby29, joan85 lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś kupuje otulacz to jaki rozmiar bierzecie? Ja mam 120 i strasznie duży jest, składać go na pewno trzeba na pół.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ