Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Limerikowo - u nas tez bez prochnicy,kontrole u dentysty co pol roku- brakuje nam jeszcze 4 mleczaków, wolę o nie dbac pasta dostosowaną do wieku ale jadnak z fluorem tak jak zaleca większość stomatologów
oczywiście kazda podejmie decyzję indywidualnie ale nie trzeba się bać tego fluoru.
-
Mnie od rana boli podbrzusze okresowo, poszłam odruchowo kilka razy sprawdzić czy okres nie przyszedł - odruch bezwarunkowy 😂
Nawet czuję się jak na okres, jest mi gorąco i pocę się bardziej niż zwykle. Wzięłam się za sprzątanie żeby zająć czymś myśli bo zazwyczaj mi to pomaga, ale ból mam wrażenie, że jest ciągły... Nie wiem gdzie w tych porzadkach położyłam nospę -
Domi_tur wrote:Mnie od rana boli podbrzusze okresowo, poszłam odruchowo kilka razy sprawdzić czy okres nie przyszedł - odruch bezwarunkowy 😂
Nawet czuję się jak na okres, jest mi gorąco i pocę się bardziej niż zwykle. Wzięłam się za sprzątanie żeby zająć czymś myśli bo zazwyczaj mi to pomaga, ale ból mam wrażenie, że jest ciągły... Nie wiem gdzie w tych porzadkach położyłam nospę
Domi u mnie takie bóle swiadczyly o skracaniu się szyjki ale bolalo mnie dość mocno i nad ranem,moze lepiej odpocznij ? -
Super, ze poruszylyscie temat higieny jamy ustnej. Umowilam Julka na przegląd bo się trochę zagapiłam i właśnie nam minął 7 m-c od poprzedniego. Zapisałam człowieka na przyszły tydzień.
My na początku uzywalismy szczoteczki silikonowej na palec, ale ogólnie bardzo szybko wprowadziliśmy szczoteczkę soniczna Seysso baby. Polecam.
Pasta tez z fluorem[/url]
-
Ja juz po wizycie. Polozniczo wszystko ok, mala nie taka mala, bo ma 2,7 kg juz. Niestety nie chciala pozowac, za to widzialam kręgosłup i nerki
Zestresowalam sie troche, bo moj gin stwierdził, ze antybiotyk, który dostalam od laryngologa moze niekorzystnie wplynac na jelitka u plodu. Tamta lekarka byla tak przekonana o swojej racji, ze jak zawsze dzownie, to nie skonsultowalam sie z ginem i jestem na siebie o to strasznie zlaLimerikowo, werni lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny może głupie pytanie, ale czy te takie podkłady na przewijak itp. które są z jednej strony z froty, a z drugiej strony są takie jakby ceratkowe, to można prać w pralce? Na metkach nie ma takiej informacji a opakowania już wyrzuciłam i teraz nie wiem. Help!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Dziewczyny może głupie pytanie, ale czy te takie podkłady na przewijak itp. które są z jednej strony z froty, a z drugiej strony są takie jakby ceratkowe, to można prać w pralce? Na metkach nie ma takiej informacji a opakowania już wyrzuciłam i teraz nie wiem. Help!
Ceratkowe czy podgumowane ? Mam prześcieradła do łóżezka podgumowane i piorę normalnei w pralce od 1,5 roku - nic się znimi nei dzieje, materac nie ucierpiał, dziecko się nei pociBobby29 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny! :* Jeszcze z jednym pytaniem przychodze, ale nie pamiętam czy to u nas widziałam czy na innym wątku.. W każdym bądź razie któraś dziewczyna polecała maść/krem na blizne po cesarce. Pamiętam że była droga ale ponoć skuteczna, ale za cholerę nie pamiętam nazwy. Pytałam googla ale wszystkie preparaty cenowo oscylują max do 100zl a tamten specyfik był duzo droższy. Może któraś z was kojarzy o co mogło chodzić? Moja przyjaciółka jest po operacji (3 mies temu miała cesarkę, a kilka dni temu kolejna operację uro-ginekologiczna w związku z komplikacjami) i mówiła że ma bardzo duże cięcie, i szuka czegoś co wspomoże zabliźnianie. Kojarzycie coś takiego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 15:07
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
emi2016 wrote:Ceratkowe czy podgumowane ? Mam prześcieradła do łóżezka podgumowane i piorę normalnei w pralce od 1,5 roku - nic się znimi nei dzieje, materac nie ucierpiał, dziecko się nei poci
Chyba się nazywało podgumowane, ale powyrzucalam opakowania <facepalm>. Dzięki♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
My po wizycie na pato ważymy 2 434
na szczęście ciągle głową w dół, już nie zrobił żadnych trików
Teraz myślę już nie ma za bardzo jak i tak zostanie.
A w ciucholcu dorwałam takie cuda po 2 zeta. Dwa h&m i jeden z nieznanej mi firmy, ale jakości idealnej. Wszystko praktycznie jak nówki 🤗 ale miałam fuksa...zaglądnęłam z głupa.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8212c7c726c9.jpg
Na żywo wyglądają jeszcze ładniej 🤗
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 15:16
Frida91, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Agagusia, Limerikowo, Ania95, Smerfelinka, kayama, werni lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
emi2016 wrote:Domi u mnie takie bóle swiadczyly o skracaniu się szyjki ale bolalo mnie dość mocno i nad ranem,moze lepiej odpocznij ?
Cały dzień wczoraj leżałamból nie mija, nie jest jakiś taki mega mocny. Do tego Młody jest bardziej ruchliwy dziś, może się wstawia w kanał i stąd to wszystko? Wizyta we czwartek, może dotrwam
Ale zmobilizowałam się od razu i umówiłam do przychodni bliżej domu na spotkanie z położną, będę chodzić od przyszłej środy na ktg
Bobby, mowilysmy wtedy o Hyalobarrier Gel, on jest drogi, ale to jest żel używany przy zszywaniu po CC żeby nie powstały zrosty. Może to masz na myśli?
-
Domi tak, to chyba to -cena się zgadza. Ale to chyba trzeba podczas szycia zaaplikować, dobrze wnioskuję? Jeżeli tak, to u przyjaciółki odpada bo ona już pozszywana. Może znacie w takim razie jakieś specjały na blizny, które wspomagają "dobre" gojenie się rany i blizny?
Btw, jeżeli moja mała się nie obróci i będę miała cesarkę, to chyba się zaopatrze w ten żel!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Dzięki dziewczyny! :* Jeszcze z jednym pytaniem przychodze, ale nie pamiętam czy to u nas widziałam czy na innym wątku.. W każdym bądź razie któraś dziewczyna polecała maść/krem na blizne po cesarce. Pamiętam że była droga ale ponoć skuteczna, ale za cholerę nie pamiętam nazwy. Pytałam googla ale wszystkie preparaty cenowo oscylują max do 100zl a tamten specyfik był duzo droższy. Może któraś z was kojarzy o co mogło chodzić? Moja przyjaciółka jest po operacji (3 mies temu miała cesarkę, a kilka dni temu kolejna operację uro-ginekologiczna w związku z komplikacjami) i mówiła że ma bardzo duże cięcie, i szuka czegoś co wspomoże zabliźnianie. Kojarzycie coś takiego?
Sutricon? Tyle ze to są plastry[/url]
-
emi2016 wrote:Limerikowo - u nas tez bez prochnicy,kontrole u dentysty co pol roku- brakuje nam jeszcze 4 mleczaków, wolę o nie dbac pasta dostosowaną do wieku ale jadnak z fluorem tak jak zaleca większość stomatologów
oczywiście kazda podejmie decyzję indywidualnie ale nie trzeba się bać tego fluoru.
teraz takie czasy ze chemia do wieku jest dopasowana😀 inaczej sie nie sprzeda i nie zarobi
a bio/organic trzeba 2x zaplacic
na netfix jest dokument : stink
popularna i droga mustela z 99proc sklad natural.wg producenta, zawiera perfum fragrance , ktory moze skladac sie ze 100skladnikow...niektore kancerogenne z lat 70.producent nie musi ujawniac skladnikow parfum etc
pisalyscie wczesniej o chusteczkach do mycia pupy
w szpitalu to madre polozne powiedzialy by zmoczyc porzadnie te chustki a potem myc niemowlakom pupe
wiadomo chemia pomaga i szkodzi.od tego sie nie ucieknoekayama, wiki2 lubią tę wiadomość