X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuebieska - trzymam kciuki!

U mnie bez zmian, zostało leciutkie plamienie, maly dzis bardzo aktywny, jedynie lekkie kłucia po bokach doszly. Jestem spowrotem na Zalaznej, po ktg Ok, czekam na wizyte i zobaczymy co powiedzą dzis.

Wczoraj nadal leżał glowa w dol:) i mam w opisie ze główka przyparta to wchodu - nie wiem czy to znaczy ze juz nisko lezy? Moj starszy niewstawił sie w kanał. caly porod polozna mowila ze główka wysoko, 2 godziny parcia nie pomogły i mam schize na ten temat...
    W Otwocku ocenili go na 1900-2000g, a na Żelaznej 2140. O dziwo glowa byla ostatnio mala, a teraz wyprzedza reszte. Choc to lepiej niz brzuch wiekszy od reszty przy SN, bo chociaz wiadomo ze jak glowa przejdzie to i reszta, a jak nie to trudno, bedzie cc, ale dziecko sie przynajmniej nie zaklinuuje w połowie.

Niebieska Gwiazda, Nacha, emi2016 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Drzewko, tak mi się podoba jak mówisz o Julku - mam nadzieję, że uda mi się męża namówić na to imię :D Nawet tesciowa jest po mojej stronie ! :O Udanego przeglądu życzę :)

Powodzenia w negocjacjach z mezem. Imię super 😁

emi2016 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam Wam jeszcze polecic strone, nie wiem czy znacie? Z wolnymi miejscami w rożnych szpitalach w mazowieckim:
    http://szpitale.mazowieckie.pl/page/1,raporty-szpitali.html?id=42
    Choc od razu mowie ze akurat w przypadku Zelaznej sie nie sprawdza, zawsze jest zero. Wczoraj tez bylo 0, a mi i jeszcze jednaj dziewczynie proponowali przyjęcie. I nie widze tez szpitala na Zwirkach...Nie wiem tez dokladnie czy to miejsca na pato czy porodówce. Ale do porodu tez wczoraj przy mnie jedna babkę przyjęli. Ogolnie bylo pusto jak przyjechaliśmy, potem we 3 byłyśmy w poczekalni - nie ma wielkiego tłoku. Dzis 6 osob czeka.
    Na inne województwa tez sa takie strony.
    Bobby , z ktora polozna finalnie sie umowilas?
    I dlaczego nie rozważasz rezerwowo Żwirek? To moj drugi wybor, bardzo dobre opinie maja. Wolisz Madalinskiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 18:16

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalińskiego pewnie dlatego że bliżej, chodzę tam na szkołę rodzenia i byłam na warsztatach, i rodziły tam dwie moje koleżanki które były zadowolone (więc taki mi bliższy sercu, choć ja to w ogóle nie szpitalna). Żelazna chyba tylko dlatego że moja lekarka tam pracuje i polecala, no i opinie dobre. Co do położnej to umówiłam się z p. Pilaszek. Przez telefon wydawała się w porządku, mam dzwonić na początku lipca do niej i wtedy będziemy rozmawiać o szczegółach. A co do żwirek do w ogóle nie znam, nawet "obcych" opinii, ale zaraz sobie poczytam :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Cały dzień wczoraj leżałam :) ból nie mija, nie jest jakiś taki mega mocny. Do tego Młody jest bardziej ruchliwy dziś, może się wstawia w kanał i stąd to wszystko? Wizyta we czwartek, może dotrwam :)
    Ale zmobilizowałam się od razu i umówiłam do przychodni bliżej domu na spotkanie z położną, będę chodzić od przyszłej środy na ktg :)

Bobby, mowilysmy wtedy o Hyalobarrier Gel, on jest drogi, ale to jest żel używany przy zszywaniu po CC żeby nie powstały zrosty. Może to masz na myśli?

A ten żel można wręczyć ginowi od cesarki i sobie zazyczyc aby użył? I respektują?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A ten żel można wręczyć ginowi od cesarki i sobie zazyczyc aby użył? I respektują?

Na wszelki wypadek zapytałabym w szpitalu wcześniej bo to trochę logistyka jest z tym preparatem. On musi być przechowywany w lodówce, trzeba go zamówić wcześniej w aptece, odebrać najlepiej w dniu zabiegu i od razu przekazać w szpitalu :) niektórzy lekarze starej daty mogą nie wiedzieć o co z nim chodzi, a zostać z preparatem za 5 stów lub co gorsza dać go lekarzowi który posmaruje nim zszytą ranę (bo słyszałam o takich cudach) to średnio :)
    Wszystkie osoby, które znam i korzystały z niego były wcześniej na konsultacjach w szpitalu i pytały czy lekarze to ogarną :)

kayama lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Jak mialam laparoskopie robiona prywatnie, to uzywali u mnie jeszcze czegos innego - proszek 4DryField. W tej klinice uwazali, ze to lepsze niz Hyalobarrier Gel. Ale nie wiem ile to kosztuje, bo uzycie tego proszku bylo juz wliczone w cene zabiegu

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić dzisiejszym jadlospisem, normalnie muszę, bo to dla mnie kwintesencja lata! Na drugie śniadanie miałam dziś chłodnik, potem zjadłam chyba z pół kilo czereśni, na obiad młode ziemniaczki + szpinak + jaja sadzone i do tego kefirek do picia, a na kolację będzie bób. Jeszcze żeby tych upałów nie było ;) to lato byłoby wspaniałe ;)

kayama, Domi_tur, Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Agagusia, Smerfelinka, emi2016, Applejoy, werni, Sylvka, joan85, Vampire lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Muszę się pochwalić dzisiejszym jadlospisem, normalnie muszę, bo to dla mnie kwintesencja lata! Na drugie śniadanie miałam dziś chłodnik, potem zjadłam chyba z pół kilo czereśni, na obiad młode ziemniaczki + szpinak + jaja sadzone i do tego kefirek do picia, a na kolację będzie bób. Jeszcze żeby tych upałów nie było ;) to lato byłoby wspaniałe ;)

Zjadła bym wszystko oprócz szpinaku i jajek ;) A bob uwielbiam.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, mi też się, dzięki tobie, Julek spodobał, tyle że my chyba Juliusz damy :) Ja też będę ten żel do cc kupować. W przyszłym tygodniu mam wizytę, to jeszcze porozmawiam o tym z moim ginem. Kolezanka go miała i mówiła, że szybciej doszła do siebie niż po pierwszej cesarce. Być może to zasługa żelu.
    Pisalyscie wczesniej o szyjce, różnie z nią bywa. Ja byłam na wizycie i szyjka byla twarda i dluga. Następnego dnia o tej porze już dzidzia była na świecie:D Chociaż w moim przypadku stres zrobil seoje. Dlatego teraz jestem na wszystko przygotowana.
    Mi też brzuch twardnieje, ale na razie się nie martwię. Pamiętam, że zanim mi wody odeszły, to te twardnienia szły tak jakby od góry brzucha, a te niegroźne obejmują zwykle dolne partie.

Bobby29, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do nas dojechało dziś wyrko, także jesteśmy już na finito z zakupami

93b6ba45b6199136med.jpg

Czy ktoś jeszcze nie ma wózka/ fotelika mam rabat 10% na te rzeczy
    kod ALLEGROMINUS10%
    zakupy na stronie www.madarbaby.pl

kayama, Agagusia, Domi_tur, Ania95, Smerfelinka, emi2016, Malinka7, Chimera, Bobby29, werni, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Frida91, Pierniczkowa, Vampire, OlaWi lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha cudne literki! Szylas czy zamawialas? :)

Nacha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do domu:)doktorek stwierdził ze zadnego zagrożenia on nie widzi i jakby co to po prostu mam do nich przyjeżdżać od razu. Choc oczywiscie papier podpisac musiałam, ze odmawiam checi hospitalizacji..
    kurczę, 3 lekarzy mnie przez dobre dokladnie badało, wiec jakby co to chyba jakies problemy wyłapaliby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 20:43

Nacha, emi2016, Applejoy, Bobby29, werni, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Smerfelinka, Ania95 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi zamawiałam
    Zobacz ofertę: LITERKI SZYTE Z MATERIAŁU 3D 18cm 100 WZORÓW IMIĘ https://allegro.pl/oferta/literki-szyte-z-materialu-3d-18cm-100-wzorow-imie-6716464311

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to było z pieluchami z rosmana, te pampki za 1g czy jakos tak? Spr aplikacje i konto i nic nie widze takiego info

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha - informacja powinna byc na mailu :)

Nacha lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi Thx za info. Nic nie mam. Moze cos przyjdzie jeszcze 😉

• MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończę powoli zamowienie z apteki i juz sie pogubiłam ;)
    Mam w koszyku ginexid, szare mydło w płynie i tantum rosa. Pytanie czy po porodzie potrzeba wszystkie trzy produkty? Dodatkowo tantum rosa wystarcza tylko saszetki bez irygatora żeby rozrobić do atomizerem do stosowania zewnętrznie tak?
    Z tantum rosa sa tez takie jednorazowe buteleczki, byłyby wygodniejsze, ale nie wiem czy to dokładnie to co w saszetkach i juz nie wiem co wziąć :P

https://www.aptekagemini.pl/tantum-rosa-5-butelek-po-140ml.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 18:50

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nacha!

Marta ja mam Ginexid i saszetki tantum Rosa, atomizer zapakowany. Do higieny po każdej wizycie w toalecie tantum w atomizerze i ręczniki papierowe a do mycia podwozia Ginexid :) szare mydło jak masz tamte dwa już niepotrzebne :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta nam położna polecała kupić saszetkę (twierdzi, że jedna styknie) i rozrobić ja sobie potem właśnie do butelki z atomizerem i psikac po każdym podmyciu i dać wyschnąć.

‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ