Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Marcelina
zapisałam sobie
Nachalnie super pokoik
Mój wymyślił żeby na jednej ścianie zrobić pasyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 21:18
Nacha lubi tę wiadomość
-
Applejoy wrote:Gratulacje dziewczyny z wiadomości
już te nasze dzidziusie takie duże 😍😍. Z tego co widzę tylko moja jeszcze się nie odwróciła główką do dołu
A czy ktoś ma wieści od Anhydry? Kupiłam oliatum to bym podrzuciła na poczet nowej sesji (koniecznie w mleku)
Apple moja jeszcze cały czas dupką na dole! Jakoś jej się nie zamierza obrócić, wierci się wierci ale nie próbuje zmienić pozycji.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Dziewczyny, kupiłam kilo tego bobu z myślą że zjem połowę na kolację i połowę jutro. Tak, mhm. Ja już ten kilogram bobu dokanczam. Mam tylko nadzieję że nie będę miała rewolucji jelitowych po takiej kolacji 😂😂😂
werni, Frida91, Ania95, Misi@, Agagusia, emi2016 lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Domi ja miałam takie uczucie jakby ciasnosci w pochwie, jakby ciała obcego czy coś takiego. Jak powiedziałam o tym lekarce to w sumie pierwsze co jej się nasunęło na myśl że może szyjka się skraca (zatem może jest to jakoś objaw niepokojący..) ale okazało się że szyjka nadal tej samej długości i na nic te moje odczucia nie wskazywały. Po kilku dniach minęły i nie powtórzyły się już. Mnie się wydaje że może to młoda coś tam uciskała? Bo innego wytłumaczenia nie znalazłam. Kiedy masz wizytę żeby skontrolować swoje objawy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 21:31
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bobby, jak usłyszę głośny huk w nocy to znaczy, że wystrzeliłaś w kosmos od ilości bobu 😂🙈
Chciałam dzisiaj kupić, ale stwierdziłam, że do moich boli brakuje mi tylko rewolucji 😂
Wizytę mam dopiero we czwartek. Staram się tym nie martwić specjalnie, ale jak jutro będę się czuła tak okresowo jak dziś to się gdzieś wcisnę na kontrolę, bo kurde nie było mowy o "okresie" w ciąży :p składam reklamację na te bóle!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 21:35
DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, joan85, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Bobby, jak usłyszę głośny huk w nocy to znaczy, że wystrzeliłaś w kosmos od ilości bobu 😂🙈
Chciałam dzisiaj kupić, ale stwierdziłam, że do moich boli brakuje mi tylko rewolucji 😂
Wizytę mam dopiero we czwartek. Staram się tym nie martwić specjalnie, ale jak jutro będę się czuła tak okresowo jak dziś to się gdzieś wcisnę na kontrolę, bo kurde nie było mowy o "okresie" w ciąży :p składam reklamację na te bóle!
Z tym bobem to dokładnie o tym samym pomyślałama co do bólu - odpoczynek nic nie zmienia?
Bobby29 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Marcelina85 wrote:To jest sama esencja z książki "Po prostu piersią", warto przeczytać:
Ja dostałam taka książkę Moja mama mnie rozumie, język niemowląt. I tam jest trochę różnić. Np autorka zaleca karmić co 2,5 - 3 godziny i obserwować dziecko bo nie każdy płacz oznacza głód. I karmić za jednym razem tylko z 1 piersi bo skład mleka zmienia się w trakcie karmienia, najpierw jest wodniste dla napicia się a potem bardziej gęste, i jak zmieniamy pierś dziecko może się nie najadac. W ogóle książka jestem zachwycona, mnóstwo cennych spostrzeżeń. -
A ja jeszcze nie jadłam w tym sezonie fasolki szparagowej i już się nie mogę doczekać 🙈 Bobu nie jadłam caaaaałe wieki, ale też bardzo lubię.
Szpinak cudo- uwielbiam mogłabym jeść tonami ze wszystkim ❤
Generalnie nie mogę się doczekać warzywniaka mojej mamy... pomidorki dojrzewają (chyba 3 gatunki jak nie 4), papryka, rzodkiewka, cukinia i wyczekana od zimy kalarepka... itp itd
Bobby29 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
kayama wrote:Ja dostałam taka książkę Moja mama mnie rozumie, język niemowląt. I tam jest trochę różnić. Np autorka zaleca karmić co 2,5 - 3 godziny i obserwować dziecko bo nie każdy płacz oznacza głód. I karmić za jednym razem tylko z 1 piersi bo skład mleka zmienia się w trakcie karmienia, najpierw jest wodniste dla napicia się a potem bardziej gęste, i jak zmieniamy pierś dziecko może się nie najadac. W ogóle książka jestem zachwycona, mnóstwo cennych spostrzeżeń.
I bądź tu człowieku mądry jak każdy posze co innego3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Domi_tur wrote:Bobby, jak usłyszę głośny huk w nocy to znaczy, że wystrzeliłaś w kosmos od ilości bobu
Tak, to będę ją! Zostanę celebrytka, na pewno mnie wtedy pokażą na pudelku! 😂😂😂Domi_tur, Applejoy, emi2016 lubią tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Ja zamówię zielony linomag.
Ja nie mam zgagi chwilowo, ale był czas, że nie moglam sobie z nią poradzić.
Mam Wam tyle do napisania, ale na tel mi się nie chce 😂 A do kompa mi jakoś nie po drodze
kayama wrote:... I karmić za jednym razem tylko z 1 piersi bo skład mleka zmienia się w trakcie karmienia, najpierw jest wodniste dla napicia się a potem bardziej gęste, i jak zmieniamy pierś dziecko może się nie najadac. W ogóle książka jestem zachwycona, mnóstwo cennych spostrzeżeń.
To samo mówiła nam położna w SR.
-
Mnie męczy po chlebie lub twarogu 🙄. Ja dziś mam takie dziwne pieczenie w kroczu, tam gdzie było pęknięcie przy pierwszym porodzie, jakby szwy puszczały (po 6 latach!). Przypadkowy gin, u którego byłam w Polsce stwierdził, że mam dość brzydkie pęknięcie (oczywiście plastyka u niego prywatnie, hłehłe) ale mnie to nie przeszkadzało specjalnie. Wyszłam z założenia, że w lustrze nie widać, mnie nie przeszkadza w niczym, to olałam temat.
-
kayama wrote:Ja dostałam taka książkę Moja mama mnie rozumie, język niemowląt. I tam jest trochę różnić. Np autorka zaleca karmić co 2,5 - 3 godziny i obserwować dziecko bo nie każdy płacz oznacza głód. I karmić za jednym razem tylko z 1 piersi bo skład mleka zmienia się w trakcie karmienia, najpierw jest wodniste dla napicia się a potem bardziej gęste, i jak zmieniamy pierś dziecko może się nie najadac. W ogóle książka jestem zachwycona, mnóstwo cennych spostrzeżeń.
A mi położna mówiła, żeby zawsze dawać dwie piersi. Można dać jedną dłużej, drugą krócej ale ważne jest podane dwóch tak jak ściąganie pokarmu laktatorem z dwóch piersi... Tak jak i odstępy krótsze niż 3 godziny, generalnie podczutując wątki gdzie dzieciaczki są na świecie sprawdza się jej teoria, że dzieci długo śpiące mają problemy z ssaniem bo budzą się tak głodne, że nie mogą się skoncentrować :p
Ale to jak ze wszystkim, co położna to inne metody..
Applejoy - jak poleżę to jest lepiej, ale jeden gwałtowny ruch i znowu podbrzusze daje o sobie znać. Nie jest źle,jakieś straszaki złośliwe pewnieDrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Wg mojej CDL tez należy proponować druga piers, a następne karmienie rozpoczynać od tej drugiej.
Odnośnie karmienia polecam Wam stronę internetowa Centrum Nauki o Laktacji - zbiór bardzo przydatnych informacji.Niebieska Gwiazda, plinka89, Bobby29, Ania95 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Dzień dobry! Nie śpimy 😂
A przynajmniej ja z Szymonem 😂
Ten Kurczak zasnął dopiero o 2, ale obudził się już po 4, co daje mi dzisiaj aż dwie godziny snu 😴😜 więc tak sobie siedzę od 3 godzin i śpiewam kołysankę Dla Okruszka w nadziei, że będzie w brzuchu spokój na dłużej niż kwadrans. Dodam, że zalewam się łzami jak tylko śpiewam lub puszczam tą piosenkę, coś się rozchwiałam od wczoraj mocno :p
Bólu dzisiaj nie ma, pozostało nadpobudliwe dziecko, nie mam na to żadnego planu, nie wiem czy się martwić czy śpiewać dalej do skutku 😂