X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domu po badaniach myslałam ze nie dojadę słabo mi było trochę.

Mi podobnie jak u Drzewka mąż pokazał tabelkę kiedyś ale nie pamiętam ile to wynosiło.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Frida miałam dokładnie tak samo, trwało to ok 2 tygodnie, a od kilku dni śpię jak dziecko, co prawda zasypiam później niż zwykle ale śpię ciurkiem kilka godzin, a po sikaniu nocnym (albo raczej "nadrannym") śpię dalej do 8-9. Wydaje mi się że te zaburzenia snu to normalne na tym etapie, bo wszędzie czytam że "może się pojawiać".
    Ja w pierwszej połowie ciąży miałam tak praktycznie ciągle... Potem się trochę uspokoiło,jeszxze w zeszłym tygodniu przesypialam normalnie noce plus drzemka w dzień a teraz od weekendu coś się popsuło i znowu mam problemy z tą bezsennoscia.
    Zamiast się teraz wyspać na zapas to nie :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię podobnie jak Bobby, całkiem nieźle. Ok 1 zasypiam, budzę się z raz na siku ok 5 i potem śpię grzecznie do 8 lub 9.
    Wróciłam z przychodni, pustki totalne były :) także weszłam od razu. Potem mnie pokusiło wejść do Lidla po długa sukienkę, a pod sklepem kupiłam kg bobu i czereśnie :D Czereśni pół kg ( mój nie je) ale coś dużo ich, podejrzewam że miły Pan zwazyl więcej a zapłaciłam oczywiście za pół kg ;) zagadywał coś że oo niedługo rodzimy. Wróciłam do domu ledwo żywa z okropna zadyszka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 10:58

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż sprawdził i mam osobna polisę jako osobny ubezpieczony 😎. Teraz czekaj, co ja sobie za to... 🤔😁

menka2, emi2016, Domi_tur, werni, Applejoy, Bobby29, Agagusia, wiki2 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja śpię podobnie jak Bobby, całkiem nieźle. Ok 1 zasypiam, budzę się z raz na siku ok 5 i potem śpię grzecznie do 8 lub 9.
    Wróciłam z przychodni, pustki totalne były :) także weszłam od razu. Potem mnie pokusiło wejść do Lidla po długa sukienkę, a pod sklepem kupiłam kg bobu i czereśnie :D Czereśni pół kg ( mój nie je) ale coś dużo ich, podejrzewam że miły Pan zwazyl więcej a zapłaciłam oczywiście za pół kg ;) zagadywał coś że oo niedługo rodzimy. Wróciłam do domu ledwo żywa z okropna zadyszka...

Mi kiedyś facet w lodziarni nałożył ekstra duża porcje bo „Pani to za dwoje” 😁

emi2016, kayama lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Drzewko poszalejesz 😁😁😁 ja już mojemu zapowiedziałam, że za moją część albo robię serię zabiegów ujędrniających na uda, brzuch i pośladki albo zaczynam karierę z trenerem personalnym😂Sama z siebie popłakałam się ze śmiechu bo zapewne po porodzie będzie to ostatnia rzecz o jakiej pomyślę 😁 ale póki co za marzenia się nie płaci 😂

To mi na brzuch udało się tylko wytargować stówkę niższy mandat dla męża 🙄 bardziej bym się ucieszyła z podwójnej porcji lodów 😂

DrzewkoPomarańczowe, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też z ubezpieczenia wpadnie 2tys,wydatek jeszcze nie zaplanowany.

Ja spie srednio budzę się na siku 2razy w nocy potem o 7rano biorę leki i spie do 9.Kładę się o 24.

werni lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nooo Drzewko poszalejesz 😁😁😁 ja już mojemu zapowiedziałam, że za moją część albo robię serię zabiegów ujędrniających na uda, brzuch i pośladki albo zaczynam karierę z trenerem personalnym😂Sama z siebie popłakałam się ze śmiechu bo zapewne po porodzie będzie to ostatnia rzecz o jakiej pomyślę 😁 ale póki co za marzenia się nie płaci 😂

To mi na brzuch udało się tylko wytargować stówkę niższy mandat dla męża 🙄 bardziej bym się ucieszyła z podwójnej porcji lodów 😂

Domi, ja to się domagam również tej mężowskiej części ubezpieczenia. No chyba, ze się ze mną zamieni i wypchnie ze swojej nieistniejącej waginy nasze dziecko 😁.

Frida91, Domi_tur, werni lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w robocie jest 1500, a u męża 1800. Ja już wczoraj zakupiłam za tę kasę lidlomixa 😂😂😂

Więc raczej efekt nie będzie odchudzająco-liftingujący ;)

Już zaczęłam wczoraj na blacie w kuchni przestawiać rzeczy i robić miejsce. Teraz mąż się że mnie śmieje, że się szykuje na dwóch nowych członków rodziny 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 11:52

DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, wiki2 lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    A mi położna mówiła, żeby zawsze dawać dwie piersi. Można dać jedną dłużej, drugą krócej ale ważne jest podane dwóch tak jak ściąganie pokarmu laktatorem z dwóch piersi... Tak jak i odstępy krótsze niż 3 godziny, generalnie podczutując wątki gdzie dzieciaczki są na świecie sprawdza się jej teoria, że dzieci długo śpiące mają problemy z ssaniem bo budzą się tak głodne, że nie mogą się skoncentrować :p
    Ale to jak ze wszystkim, co położna to inne metody..

Applejoy - jak poleżę to jest lepiej, ale jeden gwałtowny ruch i znowu podbrzusze daje o sobie znać. Nie jest źle,jakieś straszaki złośliwe pewnie :)
    ja dawałam jedną piers, jesli np za 45 min znowu chciała to dawała tę samą pierś. zmieniałam pierś po około 2 h. karmiłam na żądanie, zwłaszcza w upały. nie patrzyłam ile minęło od karmienia

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwie piersi dawałam tylko przed nocnym snem, zeby zatankowała do pełna :) takie zalecania miałam od doradczyni. ponoc na początku leci lżejsze mleko z wiekszą ilością wody, więc lepiej dawać jedną pierś żeby wyssało dziecko tłustsze mleczko. ale w upały można dawać i drugą jak podejrzewamy, że chodzi i picie

menka2 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga pisałaś kiedyś,że Anielę karmiłaś później metodà BLW możesz polecić książki,stronki w necie?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli ktos czyta Wrzesniowki 19 to tam smutno
    mala Weronika nie dala rady..

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się dziewczyny,że u Was wszystko ok.
    Trzymam kciuki za dalsze wizyty.

U mnie niespecjalnie. Zaliczyłam pobyt w szpitalu z uwagi na twardnienie brzucha.
    Aktualnie szyjka krótka i ma podobno 1cm (badanie palpacyjne).
    Myślicie,że jest szansa aby donosic ciążę z tak krótką szyjka?
    Troszkę się przestraszyłam :(

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Cieszę się dziewczyny,że u Was wszystko ok.
    Trzymam kciuki za dalsze wizyty.

U mnie niespecjalnie. Zaliczyłam pobyt w szpitalu z uwagi na twardnienie brzucha.
    Aktualnie szyjka krótka i ma podobno 1cm (badanie palpacyjne).
    Myślicie,że jest szansa aby donosic ciążę z tak krótką szyjka?
    Troszkę się przestraszyłam :(

Dasz radę, ja w 33t z hakiem miałam rozwarcie na 1 cm i całkowicie zgładzoną szyjkę i część pochwową... Urodziłam w 35t5d po indukcji... Gdyby nei indukcja spokojnie dotrwałabym do 37 ;)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    jesli ktos czyta Wrzesniowki 19 to tam smutno
    mala Weronika nie dala rady..

Czytałam to straszne .... :( aż się poplakalam przez chwilę, jakoś człowiek odnosi to do siebie w ciąży. Empatia.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi super ubranka. To ostatnie widziałam w sklepie :)

Niezapominajka dasz rade :)

Spojrzałam się na tą tabele i wychodzi 1800zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 12:39

Niezapominajka5, emi2016 lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ktore z nas dziś zaczęły 32tc. Jak ten czas leci :)

Marcelina85 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Iga pisałaś kiedyś,że Anielę karmiłaś później metodà BLW możesz polecić książki,stronki w necie?
    https://alaantkoweblw.pl/

mam tez jedną książe aa blw.

ale powiem szczerze, że po krótkim czasie sama wymyslalam dania i dawała co było w lodówce :) Anielka sama wybrała blw, nie chciała jeść papek, przecierów, wolala kawałki :) więc dawałam intuicyjnie, doczytawałam jak nie byłam pewna jak coś podać

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blw to w skrócie ogormny bałagan, ale opłaca się :) u mnie w rodzinie dzieciaki szły BlW i jedzą wszystko :) nie mamy niejadków w rodzinie. oczywiście zdarza się, że nie chce jeść czegoś albo w danej chwili to nie je i tyle. z głodu nie umrze na pewno :)

Marcelina85, menka2 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ