X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domu po badaniach myslałam ze nie dojadę słabo mi było trochę.

Mi podobnie jak u Drzewka mąż pokazał tabelkę kiedyś ale nie pamiętam ile to wynosiło.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Frida miałam dokładnie tak samo, trwało to ok 2 tygodnie, a od kilku dni śpię jak dziecko, co prawda zasypiam później niż zwykle ale śpię ciurkiem kilka godzin, a po sikaniu nocnym (albo raczej "nadrannym") śpię dalej do 8-9. Wydaje mi się że te zaburzenia snu to normalne na tym etapie, bo wszędzie czytam że "może się pojawiać".
    Ja w pierwszej połowie ciąży miałam tak praktycznie ciągle... Potem się trochę uspokoiło,jeszxze w zeszłym tygodniu przesypialam normalnie noce plus drzemka w dzień a teraz od weekendu coś się popsuło i znowu mam problemy z tą bezsennoscia.
    Zamiast się teraz wyspać na zapas to nie :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię podobnie jak Bobby, całkiem nieźle. Ok 1 zasypiam, budzę się z raz na siku ok 5 i potem śpię grzecznie do 8 lub 9.
    Wróciłam z przychodni, pustki totalne były :) także weszłam od razu. Potem mnie pokusiło wejść do Lidla po długa sukienkę, a pod sklepem kupiłam kg bobu i czereśnie :D Czereśni pół kg ( mój nie je) ale coś dużo ich, podejrzewam że miły Pan zwazyl więcej a zapłaciłam oczywiście za pół kg ;) zagadywał coś że oo niedługo rodzimy. Wróciłam do domu ledwo żywa z okropna zadyszka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 10:58

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż sprawdził i mam osobna polisę jako osobny ubezpieczony 😎. Teraz czekaj, co ja sobie za to... 🤔😁

menka2, emi2016, Domi_tur, werni, Applejoy, Bobby29, Agagusia, wiki2 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja śpię podobnie jak Bobby, całkiem nieźle. Ok 1 zasypiam, budzę się z raz na siku ok 5 i potem śpię grzecznie do 8 lub 9.
    Wróciłam z przychodni, pustki totalne były :) także weszłam od razu. Potem mnie pokusiło wejść do Lidla po długa sukienkę, a pod sklepem kupiłam kg bobu i czereśnie :D Czereśni pół kg ( mój nie je) ale coś dużo ich, podejrzewam że miły Pan zwazyl więcej a zapłaciłam oczywiście za pół kg ;) zagadywał coś że oo niedługo rodzimy. Wróciłam do domu ledwo żywa z okropna zadyszka...

Mi kiedyś facet w lodziarni nałożył ekstra duża porcje bo „Pani to za dwoje” 😁

emi2016, kayama lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Drzewko poszalejesz 😁😁😁 ja już mojemu zapowiedziałam, że za moją część albo robię serię zabiegów ujędrniających na uda, brzuch i pośladki albo zaczynam karierę z trenerem personalnym😂Sama z siebie popłakałam się ze śmiechu bo zapewne po porodzie będzie to ostatnia rzecz o jakiej pomyślę 😁 ale póki co za marzenia się nie płaci 😂

To mi na brzuch udało się tylko wytargować stówkę niższy mandat dla męża 🙄 bardziej bym się ucieszyła z podwójnej porcji lodów 😂

DrzewkoPomarańczowe, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też z ubezpieczenia wpadnie 2tys,wydatek jeszcze nie zaplanowany.

Ja spie srednio budzę się na siku 2razy w nocy potem o 7rano biorę leki i spie do 9.Kładę się o 24.

werni lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nooo Drzewko poszalejesz 😁😁😁 ja już mojemu zapowiedziałam, że za moją część albo robię serię zabiegów ujędrniających na uda, brzuch i pośladki albo zaczynam karierę z trenerem personalnym😂Sama z siebie popłakałam się ze śmiechu bo zapewne po porodzie będzie to ostatnia rzecz o jakiej pomyślę 😁 ale póki co za marzenia się nie płaci 😂

To mi na brzuch udało się tylko wytargować stówkę niższy mandat dla męża 🙄 bardziej bym się ucieszyła z podwójnej porcji lodów 😂

Domi, ja to się domagam również tej mężowskiej części ubezpieczenia. No chyba, ze się ze mną zamieni i wypchnie ze swojej nieistniejącej waginy nasze dziecko 😁.

Frida91, Domi_tur, werni lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w robocie jest 1500, a u męża 1800. Ja już wczoraj zakupiłam za tę kasę lidlomixa 😂😂😂

Więc raczej efekt nie będzie odchudzająco-liftingujący ;)

Już zaczęłam wczoraj na blacie w kuchni przestawiać rzeczy i robić miejsce. Teraz mąż się że mnie śmieje, że się szykuje na dwóch nowych członków rodziny 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 11:52

DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, wiki2 lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    A mi położna mówiła, żeby zawsze dawać dwie piersi. Można dać jedną dłużej, drugą krócej ale ważne jest podane dwóch tak jak ściąganie pokarmu laktatorem z dwóch piersi... Tak jak i odstępy krótsze niż 3 godziny, generalnie podczutując wątki gdzie dzieciaczki są na świecie sprawdza się jej teoria, że dzieci długo śpiące mają problemy z ssaniem bo budzą się tak głodne, że nie mogą się skoncentrować :p
    Ale to jak ze wszystkim, co położna to inne metody..

Applejoy - jak poleżę to jest lepiej, ale jeden gwałtowny ruch i znowu podbrzusze daje o sobie znać. Nie jest źle,jakieś straszaki złośliwe pewnie :)
    ja dawałam jedną piers, jesli np za 45 min znowu chciała to dawała tę samą pierś. zmieniałam pierś po około 2 h. karmiłam na żądanie, zwłaszcza w upały. nie patrzyłam ile minęło od karmienia

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwie piersi dawałam tylko przed nocnym snem, zeby zatankowała do pełna :) takie zalecania miałam od doradczyni. ponoc na początku leci lżejsze mleko z wiekszą ilością wody, więc lepiej dawać jedną pierś żeby wyssało dziecko tłustsze mleczko. ale w upały można dawać i drugą jak podejrzewamy, że chodzi i picie

menka2 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga pisałaś kiedyś,że Anielę karmiłaś później metodà BLW możesz polecić książki,stronki w necie?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli ktos czyta Wrzesniowki 19 to tam smutno
    mala Weronika nie dala rady..

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się dziewczyny,że u Was wszystko ok.
    Trzymam kciuki za dalsze wizyty.

U mnie niespecjalnie. Zaliczyłam pobyt w szpitalu z uwagi na twardnienie brzucha.
    Aktualnie szyjka krótka i ma podobno 1cm (badanie palpacyjne).
    Myślicie,że jest szansa aby donosic ciążę z tak krótką szyjka?
    Troszkę się przestraszyłam :(

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Cieszę się dziewczyny,że u Was wszystko ok.
    Trzymam kciuki za dalsze wizyty.

U mnie niespecjalnie. Zaliczyłam pobyt w szpitalu z uwagi na twardnienie brzucha.
    Aktualnie szyjka krótka i ma podobno 1cm (badanie palpacyjne).
    Myślicie,że jest szansa aby donosic ciążę z tak krótką szyjka?
    Troszkę się przestraszyłam :(

Dasz radę, ja w 33t z hakiem miałam rozwarcie na 1 cm i całkowicie zgładzoną szyjkę i część pochwową... Urodziłam w 35t5d po indukcji... Gdyby nei indukcja spokojnie dotrwałabym do 37 ;)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    jesli ktos czyta Wrzesniowki 19 to tam smutno
    mala Weronika nie dala rady..

Czytałam to straszne .... :( aż się poplakalam przez chwilę, jakoś człowiek odnosi to do siebie w ciąży. Empatia.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi super ubranka. To ostatnie widziałam w sklepie :)

Niezapominajka dasz rade :)

Spojrzałam się na tą tabele i wychodzi 1800zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 12:39

Niezapominajka5, emi2016 lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ktore z nas dziś zaczęły 32tc. Jak ten czas leci :)

Marcelina85 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Iga pisałaś kiedyś,że Anielę karmiłaś później metodà BLW możesz polecić książki,stronki w necie?
    https://alaantkoweblw.pl/

mam tez jedną książe aa blw.

ale powiem szczerze, że po krótkim czasie sama wymyslalam dania i dawała co było w lodówce :) Anielka sama wybrała blw, nie chciała jeść papek, przecierów, wolala kawałki :) więc dawałam intuicyjnie, doczytawałam jak nie byłam pewna jak coś podać

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blw to w skrócie ogormny bałagan, ale opłaca się :) u mnie w rodzinie dzieciaki szły BlW i jedzą wszystko :) nie mamy niejadków w rodzinie. oczywiście zdarza się, że nie chce jeść czegoś albo w danej chwili to nie je i tyle. z głodu nie umrze na pewno :)

Marcelina85, menka2 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ