Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy kupowałyście silikonowe nakładki do karmienia? Mam dylemat czy będę tego używać czy jest to pomocne? Proszę o radę i podpowiedź3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Niezapominajka5 wrote:Cieszę się dziewczyny,że u Was wszystko ok.
Trzymam kciuki za dalsze wizyty.
U mnie niespecjalnie. Zaliczyłam pobyt w szpitalu z uwagi na twardnienie brzucha.
Aktualnie szyjka krótka i ma podobno 1cm (badanie palpacyjne).
Myślicie,że jest szansa aby donosic ciążę z tak krótką szyjka?
Troszkę się przestraszyłam
ja mialam 2.5cm w 32tc a szyjka trzymala do konca na mm.tak jest taka szansa przy trybie mocno oszczednymNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Cieszę się dziewczyny,że u Was wszystko ok.
Trzymam kciuki za dalsze wizyty.
U mnie niespecjalnie. Zaliczyłam pobyt w szpitalu z uwagi na twardnienie brzucha.
Aktualnie szyjka krótka i ma podobno 1cm (badanie palpacyjne).
Myślicie,że jest szansa aby donosic ciążę z tak krótką szyjka?
Troszkę się przestraszyłam
Spokojnie - szyjka się skraca do porodu - to naturalne. Niektóre dziewczyny potrafią chodzić z totalnie złagodzoną szyjką przez tydzień (moja koleżanka tak chodziła) a niektóre nawet się kulają z rozwarciem i też potrafią przenosić ciąże. Ty się nie denerwuj - oszczędzaj się jesteś już w 35 tygodniu wiec 1 cm inaczej brzmi jak jest 25 tydzień a inaczej jak ciążaprawie donoszona
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Dziękuję dziewczyny. Wierzę że moje córy wymodlily dla mnie tego łobuziaka rosnącego pod serduchem. Kiedyś Karolinka dowie się że miała dwie starsze siostry. Teraz w poniedziałek ją zobaczę. U mnie szew był założony w 13 tygodniu. W 21 mniejszą już miała główkę w kanale rodnym, nie zdążyli zdjąć szwu, więc jak się rodziła to szyjkę przeciął.
-
Ja tez śledziłam wpisy Vian - niewyobrażalna tragedia
.
Pierniczkowa współczuje Ci, ze tez musiałas przez to przejść. Mogę tylko próbować się domyślać jak drzalas o obecna ciąże. Życzę Ci dużo spokoju na tej ostatniej prostej ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 15:23
[/url]
-
Ja współczuję wszystkich strat, najbardziej poruszyła mnie historia Biedroneczki, którą przeczytałam jak tylko został nasz wątek założony. I przyznam, że przez to co przeszła odetchnę z ulgą dopiero kiedy wrócę do domu ze zdrowym bobasem...
Dlatego cieszmy się, że jesteśmy już tak daleko!kupujmy Lidlomixy, jedzmy bób i arbuzy, wydawajmy kasę na pięćdziesiąty kocyk i planujmy bycie idealnymi matkami 😂🌴🍹
Pierniczkowa, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, menka2, Kalija, kayama, werni, Marcelina85, Smerfelinka, Bobby29, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Ja czasami nadal nie dowierzam że już jestem tak daleko... I tak niewiele do końca. Jestem strasznie Bogu za to wdzięczna i bardzo mi przykro z powodu wszystkich strat jakie niektórym ludziom się przydarzają. Też nie wyobrażam sobie ich bóluCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, orientujecie się w temacie ubezpieczeń grupowych na życie? Jesteśmy z mezem oboje ubezpieczeni u niego w firmie i się zastanawiam czy oboje dostaniemy hajsik za urodzenie się dziecka 😁.
My chyba dostalismy na 1 dziecko 1000 zl w 2016to pewnie tez zależy od ubezpieczyciela. Maz mowil, ze podobno teraz mamy dostac karte do smyka na 1000 zl, tylko nie wiem czy tylko czy dodatkowo...W sumie to nie wiem na co wyddam bo wszystko mamy
-
U mnie kiepsko leze w szpitalu mam pogrubione lozysko dwa razy ponad norme i gesta krew nie wiem kiedy zakonczą moją ciąże i czy nie poleze do końca a leci dopiero 34 tydz. Termin wyznaczyli mi ostatecznie na 11 sierpnia. Dziecko waży 2195g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 15:51
-
Domi a propos 50kocyka to ja dziś planuję jechać na wyprzedaż do C&A, oczywiście po coś dla dzidzi nie dla siebie
Jakby miała mało haha. Dobrze, że już za miesiąc się urodzi to będę miała mniej czasu na wydawanie pieniędzy
Ale chociaż postanowiłam sobie ze nie nie kupuję już nic na lato ani na najmniejszy rozmiar!
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Mąż sprawdził i mam osobna polisę jako osobny ubezpieczony 😎. Teraz czekaj, co ja sobie za to... 🤔😁
U mnie niestety na dziecko tylko mąż dostaje 2000zł... a ja dostanę 3000zł za cesarkę i jakieś drobne pieniądze za pobyt w szpitalu i na lekiaż dziwne, że za cc płacą więcej, niż za samo dziecko...
-
Mi tez utkwiła historia biedroneczki, czasem nadal o niej mysle. I boje sie tej koncowki, dla mnie jest gorcza niz poczatek. Przeszłam 2 ciąże biechemiczne, ale takie straty to jednak zupelnie co innego.
Zwykle jestem silna, ale stres ostatnich dni, tych ciągłych wizyt w szpitalach to juz bylo dla mnie za duzo. Ni z tego ni z owego jak jechałam dzis na badania to przeryczalam w aucie 20 min:( tak bardzo chcialabym miec juz tego mojego skarba ubezpiecznie po tej stronie brzucha.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Frida91 wrote:Domi a propos 50kocyka to ja dziś planuję jechać na wyprzedaż do C&A, oczywiście po coś dla dzidzi nie dla siebie
Jakby miała mało haha. Dobrze, że już za miesiąc się urodzi to będę miała mniej czasu na wydawanie pieniędzy
Ale chociaż postanowiłam sobie ze nie nie kupuję już nic na lato ani na najmniejszy rozmiar!
Ja już odpuscilam zakupy dla Młodego, ale za to zamówiłam 5 parę dresowych spodni wyjściowych na spacery 😂😂😂 niech mi ktoś odetnie internet!Frida91, wiki2, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:moja bratowa kupowala bez nich nie dawala rady i duza bolesnosc
I tak się okazuje, że koleżanka spakowała w wyprawce dla mnie także ostatecznie nie kupuje i tak 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 16:00
Limerikowo, werni lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Domi_tur wrote:Ja już odpuscilam zakupy dla Młodego, ale za to zamówiłam 5 parę dresowych spodni wyjściowych na spacery 😂😂😂 niech mi ktoś odetnie internet!
Będę miała pretekst do wyjścia a tatuś będzie bawił córkę
Ale zobaczymy czy to się uda hehe
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙