X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez powrot z urlopu uczcilam zakupami, a jakze😛 Jako ze mam juz praktycznie wszystko, to rowniez kupuje pierdoly - np. wczoraj bylam w Zara Home i kupilam narzute na lozko dzieciece😁 Mezowi powiedzialam, ze to niezbedne, przeciez inaczej przez pierwsze miesiace jak maluch bedzie spal w koszu mojzesza, to materac w lozeczku sie zakurzy 😂

Kupilam tez wreszcie przewijak i sliczny organizer, ktory zamierzam powiesic na scianie obok przewijaka i wsadzic tam srodki higieniczne

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc192fc526bc.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12f27e3ca022.jpg

werni, kayama, emi2016, Agagusia lubią tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia mam to samo, też bardzo boję się końcówki :( Boję żeby czegoś nie przegapili w szpitalu, albo żebym ja jakiegoś symptomu nie zignorowała. Niestety mam w swoim otoczeniu taką historię gdzie dziewczyna pojechała już do porodu a skończyło się tragedią :( Jakoś mam to w głowie i bardzo się boję...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Kalija Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam historii Biedroneczki i chyba dobrze, bo ciąża to jest dla mnie tak ogromny stres (pomimo, że jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem) i wolę nie dokładać sobie zmartwień czytając tragiczne historie. Również odetchnę z ulgą jak szczęśliwie urodzę zdrowe dziecię , czego sobie i Wam wszystkim z całego serca życzę :)

plinka89, Agagusia lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole bylam dzis u dermatologa, bo od kiedy jest tak cieplo i slonecznie, to mam dziwna marmurkowa skore na nogach, w sensie na opalonej skorze sa takie jakby biale plamki... Ja sie oczywiscie nie opalam w ciazy i stosuje filtry 50, ale wychodzac codziennie z domu trudno tego slonca uniknac.
    Lekarka powiedziala, ze to nie jest problem dermatologiczny, ze bardziej cos z krazeniem. Kurde martwie sie, ze to przez te za gesta krew 😕

Aspirin juz odstawilam, no bo jednak w 33 tc juz nie mozna, zostal mi tylko Clexane 0,6. I tak sie zastanawiam co moj lekarz zrobi, bo chyba nie podwyzszy mi heparyny na 0,8 teraz na koncowce ciazy. To za duze ryzyko krwotoku przy porodzie... Z drugiej strony te plamki sa jakies dziwne, a dodatkowo rano mam spuchniete stopy i dlonie 😕 W ciagu dnia zero obrzekow, a po nocy kurde zawsze

• kayama Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja czasami nadal nie dowierzam że już jestem tak daleko... I tak niewiele do końca. Jestem strasznie Bogu za to wdzięczna i bardzo mi przykro z powodu wszystkich strat jakie niektórym ludziom się przydarzają. Też nie wyobrażam sobie ich bólu :(

Ja mam dokładnie tak samo. Odetchnę jak mała będzie na świecie, chociaż pewnie i tak nie, bo będę się martwić czy wszystko dobrze, czy się prawidłowo rozwija. Na początku ciąży mniej się bałam bo tyle się wysłuchałam o dużej liczbie poronien po 40 że byłam jakby przygotowana, i w ogóle lekarze mnie postraszyli jeszcze przed zajściem w ciążę że długa droga po udanym in vitro do szczęśliwego zakończenia.. Także czasami niedowierzam :) ,I bardzo współczuję dziewczynom które przeżyły straty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 16:25

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    U mnie kiepsko leze w szpitalu mam pogrubione lozysko dwa razy ponad norme i gesta krew nie wiem kiedy zakonczą moją ciąże i czy nie poleze do końca a leci dopiero 34 tydz. Termin wyznaczyli mi ostatecznie na 11 sierpnia. Dziecko waży 2195g

bardzo ladnie wazy Twoj Bobas
    lez i nozki jeszcze troche zacisniete najlepiej do 37tc
    ja na za gesta krew biore acard 150mg
    na pewno w szpitalu sobie poradza
    to juz finalna ostatnia prosta
    dasz rade!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 16:30

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja już odpuscilam zakupy dla Młodego, ale za to zamówiłam 5 parę dresowych spodni wyjściowych na spacery 😂😂😂 niech mi ktoś odetnie internet!

Ja to samo :)) Zamówiłam sporo polśpiochów i bodziakow na TXM na 56 bo okazało się że mam mało rzeczy w tym rozmiarze, wyprzedaże wszystko bardzo.tanie po 5, 10, zł, ale jak się zebrało to stowka poszła ;) Czekam na dostawę. A na Allegro zamówiłam kocyk bawełniany. Razem mam 3.

Domi_tur lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez odetchne jak będzie po wszystkim.

Baileys super rzeczy :)

Smutna trzymaj się. Będzie dobrze.

Czytałam ze w ciąży można dostać plamien.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uprzedzam lojalnie ze poza brzuszkiem problemy i watpliwosci sie mnoza razem z pytaniami o jedzenie,pieluche, temperature, sen, zdrowie etc ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 16:38

wiki2 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    uprzedzam lojalnie ze poza brzuszkiem problemy i watpliwosci sie mnoza razem z pytaniami o jedzenie,pieluche, temperature, sen, zdrowie etc ;-)

No na pewno! Dzis na szkole rodzenia mielismy warsztaty z zapobiegania napieciu u noworodka, to babki sie prawie pobily jak zeszlo na temat czy klasc na brzuszek od poczatku czy nie, czy wsadzac do bujaczka czy nie, czy korzystac z pchaczy itd. Tak ze jestem przekonana, ze problemy po porodzie narastaja wraz z wiekiem dziecka 😉

• Kalija Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys czytałam, że opuchnięte stopy i nogi wieczorem to nic groźnego w ciąży, gorzej jak pojawiają się rano. To chyba było w artykule o zakrzepicy. Nie chcę Cię straszyć, ale zapytaj gina przy okazji wizyty, byś mogła spać spokojnie.

Smutnamiss wierzę, że u Ciebie wszystko skończy się szczęśliwie. Od początku bardzo panikujesz i ze wszystkiego ładnie wychodzicie, tym razem będzie na pewno tak samo ;) zaufaj lekarzom, jesteś teraz pod dobrą opieką. Trzymam kciuki za Was!

Co do zakupów - ja na 56 nie mam prawie nic (no kilka używanych śpioszków od szwagierki), obkupiłam się w same większe rozmiary. Chciałabym ubranka już posortować i poprać, ale nie chcę tego robić przed zakończeniem remontu pokoiku dla Laury i zamówieniem dla niej mebelków. Teraz w takim ukropie o malowaniu nie ma mowy, poza tym nie jestem sadystką-nie zrobię tego mężowi :D Ponoć w czwartek ma być chłodniej :) wogóle z tego co czytam to poczyniłam o wiele sktromniejsze zakupy ciuszkowe niż Wy. Pewnie będę dokupywać na szybko, bez promek, jak się Laura urodzi i będzie brakować :D

dqprgu1royghdo7j.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Czytałam tzn ograniczyłam się do wpisu Vian i też się popłakałam.Przykro mi.

Bardzo przykre... Szkoda, ze nie dali rady uratować malutkiej :(

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Dziewczyny czy kupowałyście silikonowe nakładki do karmienia? Mam dylemat czy będę tego używać czy jest to pomocne? Proszę o radę i podpowiedź :P

Ja mialam jako dodatek do laktatora, ani razu nie uzylam, ale to chyba zależy od sytuacji.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    U mnie niestety na dziecko tylko mąż dostaje 2000zł... a ja dostanę 3000zł za cesarkę i jakieś drobne pieniądze za pobyt w szpitalu i na leki ;-) aż dziwne, że za cc płacą więcej, niż za samo dziecko...

Oooo... A to muszę sie zorientować. Nie wiedzialam, ze przez cc tez cos moze sie nalezec! A u kogo jesteś ubezpieczona?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    U mnie niestety na dziecko tylko mąż dostaje 2000zł... a ja dostanę 3000zł za cesarkę i jakieś drobne pieniądze za pobyt w szpitalu i na leki ;-) aż dziwne, że za cc płacą więcej, niż za samo dziecko...
    Właśnie jak to jest z cc. Bo u mnie niby jest kasa za.porod obojetnie czy cc czy sn. Wtedy podaje.sie to jako operacje?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdzałam wyniki na necie i cześć jest. Piszą ze w moczu mam bakterie. Leukocyty podwyższone 11.13 hemoglobina nadal 11.70 w poniedziałek mam wizytę zobaczymy co ginka powie

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ubezpieczenie męża... nie mogę znaleźć tej tabelki z wyplatami... wczesniej przez długie lata miał w Uniqa, ale wiosna im zmienili i teraz nie pamietam 🙈
    Natty tak, to idzie jako operacja.... na ileś tam zabiegów wyplacaja i m.in. na cesarke.

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    No na pewno! Dzis na szkole rodzenia mielismy warsztaty z zapobiegania napieciu u noworodka, to babki sie prawie pobily jak zeszlo na temat czy klasc na brzuszek od poczatku czy nie, czy wsadzac do bujaczka czy nie, czy korzystac z pchaczy itd. Tak ze jestem przekonana, ze problemy po porodzie narastaja wraz z wiekiem dziecka 😉

bilas sie czy rozdzielalas strony walczace? 😂

moj klopot teraz bo z komod sobie wyciagaja i oprocz mody dzieciecej balaganik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 17:41

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się czy w Smyku dalej jest -23% vat ??? Robię właśnie zamówienie i nie widzę by było :( wolę się upewnić

dqprgu1royghdo7j.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie <3
    Oby każda z nas doczekała terminu i urodziła zdrowego maluszka.

Limerikowo, werni, plinka89, Agagusia lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ