X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna która jest doradcą laktacyjnym doradza karmienie z obu piersi po tyle samo min.
    Max co 3 godz (jak dziecko je 30min to następne karmienie po 2,5godz)

Linomag zielony, krem z filtrem tez kupiłam od linomag w słoiczku z żółta nakrętką

Mi Tytus ostatnio nie daje spokoju ani w dzien ani w nocy. Rozpycha sie ze hej. Czasem mam wrażenie ze zaraz wyskoczy :)

Domi_tur lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio budzę o 3 i nie śpię już do rana... Potem przysypiam ok.6-7 i dalej jestem ledwie żywa.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś się udało pospać prawie 7 h z jedna przerwa na toaletę. Spałam dziś kamiennym snem. Mąż w nocy szedł do Julka a ja nawet tego nie zarejestrowałam.

Linomag tez kupiłam zielony, a kremów z filtrem będę używać tych co mam dla Julka, jeden to pharmaceris z serii emotopic a drugi z dermedic. Ten z pharmaceris jest imo fajniejszy.

Kurde, niby się wyspałam a dyspozycje mam dziś taka jakbym nie spała nic :/

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja właśnie jadę na badania morfologia mocz cytomegalia HIV itd. Wyniki wieczorem.
    Mój ostatnio po 22 do 24 lubi najbardziej kopać 😊

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio się martwiłyście, że dzieci w nocy nie kopią...to teraz macie 😜😜 Mój panicz w nocy zaczyna kopać dopiero jak pęcherz się jego zdaniem za bardzo napełni i mu wadzi.

Ja się chyba jutro wybiorę na badania, bo wizytę mam 3.07 i miałam jakoś tydzień przed zrobić.

Posegregowalam większy rozmiar ciuszków i zaraz je puszczam.

W biedronce oczywiście rożka nie było, dzisiaj jeszcze z rana mój tata patrzał w innej i też nici.

• werni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera mi ginka tez mówiła ze najlepiej tydzień przed zrobić. Ja mam wizytę jednak 1 lipca. Ja to raz zrobiłam badania dwa dni przed wizyta i nic się nie stało :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Właśnie odwiedził mnie listonosz i przywiózł łupy z licytacji na allegro :) Jestem zachwycona, zwłaszcza że niewiele zapłaciłam a wszystko jest z hm i nowy kombinezon z GAPa :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/195b9fb7144e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e3dd4e7bba6.jpg

a wczoraj kurier przywiózł mi wkład do gondoli, wózek mam biały - myślę, że będzie cudnie wyglądało :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b17d2efafedc.png

Wybaczcie jakość zdjęć... Dziś ma przyjść nowy telefon, mam nadzieję, że to się poprawi...

Kurcze, zaczynam się cieszyć z tej wyprawki ;) Jednak dla chłopca też są ładne rzeczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 09:16

DrzewkoPomarańczowe, Frida91, kayama, Pierniczkowa, Smerfelinka, werni, Bobby29, Malinka7, Agagusia lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    A ostatnio się martwiłyście, że dzieci w nocy nie kopią...to teraz macie 😜😜 Mój panicz w nocy zaczyna kopać dopiero jak pęcherz się jego zdaniem za bardzo napełni i mu wadzi.

Ja się chyba jutro wybiorę na badania, bo wizytę mam 3.07 i miałam jakoś tydzień przed zrobić.

Posegregowalam większy rozmiar ciuszków i zaraz je puszczam.

W biedronce oczywiście rożka nie było, dzisiaj jeszcze z rana mój tata patrzał w innej i też nici.

Nie dziwię się, że nie było ! Jak ja byłam ok 9 to już wszystko było przebrane :( Kobiety z wózkami wyładowanymi tymy rzeczami wyjeżdżały...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam linomag zielony i krem na słońce pharmaceris emotopic.
    Zaraz jadę na pobranie krwi, mięśnie na razie bardzo mocno nie ciągną więc może dam radę. Ale wchodzę bez kolejki ;) choćby nie wiem co gadali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 09:27

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dokulałam się do przychodni z pełnym pęcherzem. Jeszcze czekałam chwile aż aptekę otworzą po kubek na siuśki. Potem dzida do WC i wychodze ostentacyjnie z tym kubkiem jak kubkiem kawy na wynos (zazwyczaj kitram jakoś bo głupio mi z tym paradować) i pytam "kto ostatni do zabiegowego"? a widze że większość starsze babeczki i jedna mówi (w średnim wieku) "Pani jest pierwsza przecież" no i akurat otworzyły sie drzwi od gabinetu to skorzystałam :P byłam tam moze ze 3 min szybka akcja więc babcie nawet się krzywo nie spojrzały. Potem w sklepie 1 Pan mnie przepuścił w kolejce także chyba widzac że mam jakieś 11kg dodatkowego balastu na sobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 09:40

Frida91, Marcelina85, OlaWi lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z soboty na niedzielę przespałam 12h ciurkiem, zażartowałam rano do męża, że to już pewnie ostatnia noc luksusowa.. No koń by się uśmiał...
    Zdrzemnelam się 2 godziny na kanapie, w tym czasie Młody zaliczył trzy(!) czkawki- jakiś przyspieszony kurs oddychania przechodzi albo robi wszystko żebym niedługo nie żałowała, że go nie mam już w brzuchu 🙈🙈🙈

Bobby-jak przeżyłaś noc? 😁 Sąsiedzi nie narzekali na huki i hałasy? 🙈

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, emi2016 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, orientujecie się w temacie ubezpieczeń grupowych na życie? Jesteśmy z mezem oboje ubezpieczeni u niego w firmie i się zastanawiam czy oboje dostaniemy hajsik za urodzenie się dziecka 😁.

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, u mojego męża On dostanie 1500,ja 1000 :)

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Drzewko, u mojego męża On dostanie 1500,ja 1000 :)

No mój musi to sprawdzić. Podesłał mi jakaś tabele wg której za urodzenie SIĘ dziecka wypłacają 2000. Ja to trochę czytam tak, ze te 2000 przysługują każdemu opłacającemu składkę, któremu urodziło się dziecko. A ze opłacamy za nas dwoje to liczę na 2000 x 2 😁

Agagusia lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Cię ubezpieczał to nie dostał osobnej kartki z kwotami dla ubezpieczonego członka rodziny? Bo u nas właśnie pracownicy mają większe niektóre stawki. Kurde to u mojego jakaś bieda 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja się ostatnio budzę o 3 i nie śpię już do rana... Potem przysypiam ok.6-7 i dalej jestem ledwie żywa.

Frida miałam dokładnie tak samo, trwało to ok 2 tygodnie, a od kilku dni śpię jak dziecko, co prawda zasypiam później niż zwykle ale śpię ciurkiem kilka godzin, a po sikaniu nocnym (albo raczej "nadrannym") śpię dalej do 8-9. Wydaje mi się że te zaburzenia snu to normalne na tym etapie, bo wszędzie czytam że "może się pojawiać".

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie on nic nie pamięta 😅. Ciekawe właśnie czy ja tam jestem jako po prostu kolejny ubezpieczony czy właśnie jako ubezpieczony członek rodziny. Jest to jakiś trop ;). Pogonie go żeby dopytał w kadrach.

aadd84dc14.png[/url]
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Z soboty na niedzielę przespałam 12h ciurkiem, zażartowałam rano do męża, że to już pewnie ostatnia noc luksusowa.. No koń by się uśmiał...
    Zdrzemnelam się 2 godziny na kanapie, w tym czasie Młody zaliczył trzy(!) czkawki- jakiś przyspieszony kurs oddychania przechodzi albo robi wszystko żebym niedługo nie żałowała, że go nie mam już w brzuchu 🙈🙈🙈

Bobby-jak przeżyłaś noc? 😁 Sąsiedzi nie narzekali na huki i hałasy? 🙈

😂😂😂 Przeżyłam i sąsiedzi też! Niestety moje marzenia o karierze celebrytki się rozwiały 😂
    A tak serio, to nie miałam żadnych przykrych dolegliwości od strony układu pokarmowego, jedynie chwila po posiłku kiedy miałam uczucie że się obzarlam. Ufff. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 10:24

Domi_tur, Agagusia lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Moja położna która jest doradcą laktacyjnym doradza karmienie z obu piersi po tyle samo min.
    Max co 3 godz (jak dziecko je 30min to następne karmienie po 2,5godz)

ta teoria o liczeniu czasu jedzenia do łącznej przerwy potrafi młode mamy w niezłe koło zapędzić - są dzieci co i godzine potrafią jeść - to trzeba wtedy co 2 godziny karmić? Przyjaciółka przez taką radę właśnie przestała karmić szybko bo dziecko było niecierpliwe przy piersi bo ciągle mu ją podtykano bo był z tych co długo przy piersi cyckał

należy słuchać przede wszystkim dziecka i swojej intuicji :) a jeśli to typ niejadka to po 3 godzinach od skończonego posiłku zaproponować pierś :) Ważne jest sprawdzenie czy była odpowiednia ilość sików na dobę - jeśli tak to znak że dziecko ładnie je - jak to mi położna mówiła - z pustego nie nasika ;)

Ale to tylko taka moja rada :) a raczej doświadczenie - przy starszej córce pilnowałam bardzo aby nie miała dłuższych przerw niż 3 godziny bo miała silną żółtaczkę i sama nie budziła się na jedzenie chyba przez miesiąc a potem po prostu podawałam pierś na żądanie i tak do 2 roku życia :)

Limerikowo, Nacha, plinka89 lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Malinka regał z Ikei. Kalax i do tego wkłady typu szuflady, drzwiczki i kosze

Co do podmywania po porodzie to czy używać tez octaniseptu na ranę? Podmywanie tylko tantumrosa czy zwykłym płynem do higieny intymnej. Ja juz sie pogubiłam :p

najlepiej samą wodą ;)

4c3tvfxm6n339zea.png
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ