Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja położna która jest doradcą laktacyjnym doradza karmienie z obu piersi po tyle samo min.
Max co 3 godz (jak dziecko je 30min to następne karmienie po 2,5godz)
Linomag zielony, krem z filtrem tez kupiłam od linomag w słoiczku z żółta nakrętką
Mi Tytus ostatnio nie daje spokoju ani w dzien ani w nocy. Rozpycha sie ze hej. Czasem mam wrażenie ze zaraz wyskoczyDomi_tur lubi tę wiadomość
-
Mi się dziś się udało pospać prawie 7 h z jedna przerwa na toaletę. Spałam dziś kamiennym snem. Mąż w nocy szedł do Julka a ja nawet tego nie zarejestrowałam.
Linomag tez kupiłam zielony, a kremów z filtrem będę używać tych co mam dla Julka, jeden to pharmaceris z serii emotopic a drugi z dermedic. Ten z pharmaceris jest imo fajniejszy.
Kurde, niby się wyspałam a dyspozycje mam dziś taka jakbym nie spała nic[/url]
-
Hej ja właśnie jadę na badania morfologia mocz cytomegalia HIV itd. Wyniki wieczorem.
Mój ostatnio po 22 do 24 lubi najbardziej kopać 😊 -
A ostatnio się martwiłyście, że dzieci w nocy nie kopią...to teraz macie 😜😜 Mój panicz w nocy zaczyna kopać dopiero jak pęcherz się jego zdaniem za bardzo napełni i mu wadzi.
Ja się chyba jutro wybiorę na badania, bo wizytę mam 3.07 i miałam jakoś tydzień przed zrobić.
Posegregowalam większy rozmiar ciuszków i zaraz je puszczam.
W biedronce oczywiście rożka nie było, dzisiaj jeszcze z rana mój tata patrzał w innej i też nici. -
Chimera mi ginka tez mówiła ze najlepiej tydzień przed zrobić. Ja mam wizytę jednak 1 lipca. Ja to raz zrobiłam badania dwa dni przed wizyta i nic się nie stało
-
Dzień dobry dziewczyny
Właśnie odwiedził mnie listonosz i przywiózł łupy z licytacji na allegroJestem zachwycona, zwłaszcza że niewiele zapłaciłam a wszystko jest z hm i nowy kombinezon z GAPa
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/195b9fb7144e.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e3dd4e7bba6.jpg
a wczoraj kurier przywiózł mi wkład do gondoli, wózek mam biały - myślę, że będzie cudnie wyglądało
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b17d2efafedc.png
Wybaczcie jakość zdjęć... Dziś ma przyjść nowy telefon, mam nadzieję, że to się poprawi...
Kurcze, zaczynam się cieszyć z tej wyprawkiJednak dla chłopca też są ładne rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 09:16
DrzewkoPomarańczowe, Frida91, kayama, Pierniczkowa, Smerfelinka, werni, Bobby29, Malinka7, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Chimera wrote:A ostatnio się martwiłyście, że dzieci w nocy nie kopią...to teraz macie 😜😜 Mój panicz w nocy zaczyna kopać dopiero jak pęcherz się jego zdaniem za bardzo napełni i mu wadzi.
Ja się chyba jutro wybiorę na badania, bo wizytę mam 3.07 i miałam jakoś tydzień przed zrobić.
Posegregowalam większy rozmiar ciuszków i zaraz je puszczam.
W biedronce oczywiście rożka nie było, dzisiaj jeszcze z rana mój tata patrzał w innej i też nici.
Nie dziwię się, że nie było ! Jak ja byłam ok 9 to już wszystko było przebraneKobiety z wózkami wyładowanymi tymy rzeczami wyjeżdżały...
-
Ja też mam linomag zielony i krem na słońce pharmaceris emotopic.
Zaraz jadę na pobranie krwi, mięśnie na razie bardzo mocno nie ciągną więc może dam radę. Ale wchodzę bez kolejkichoćby nie wiem co gadali.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 09:27
-
nick nieaktualnyJa wczoraj dokulałam się do przychodni z pełnym pęcherzem. Jeszcze czekałam chwile aż aptekę otworzą po kubek na siuśki. Potem dzida do WC i wychodze ostentacyjnie z tym kubkiem jak kubkiem kawy na wynos (zazwyczaj kitram jakoś bo głupio mi z tym paradować) i pytam "kto ostatni do zabiegowego"? a widze że większość starsze babeczki i jedna mówi (w średnim wieku) "Pani jest pierwsza przecież" no i akurat otworzyły sie drzwi od gabinetu to skorzystałam
byłam tam moze ze 3 min szybka akcja więc babcie nawet się krzywo nie spojrzały. Potem w sklepie 1 Pan mnie przepuścił w kolejce także chyba widzac że mam jakieś 11kg dodatkowego balastu na sobie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 09:40
Frida91, Marcelina85, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Z soboty na niedzielę przespałam 12h ciurkiem, zażartowałam rano do męża, że to już pewnie ostatnia noc luksusowa.. No koń by się uśmiał...
Zdrzemnelam się 2 godziny na kanapie, w tym czasie Młody zaliczył trzy(!) czkawki- jakiś przyspieszony kurs oddychania przechodzi albo robi wszystko żebym niedługo nie żałowała, że go nie mam już w brzuchu 🙈🙈🙈
Bobby-jak przeżyłaś noc? 😁 Sąsiedzi nie narzekali na huki i hałasy? 🙈DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Drzewko, u mojego męża On dostanie 1500,ja 1000
No mój musi to sprawdzić. Podesłał mi jakaś tabele wg której za urodzenie SIĘ dziecka wypłacają 2000. Ja to trochę czytam tak, ze te 2000 przysługują każdemu opłacającemu składkę, któremu urodziło się dziecko. A ze opłacamy za nas dwoje to liczę na 2000 x 2 😁Agagusia lubi tę wiadomość
[/url]
-
Frida91 wrote:Ja się ostatnio budzę o 3 i nie śpię już do rana... Potem przysypiam ok.6-7 i dalej jestem ledwie żywa.
Frida miałam dokładnie tak samo, trwało to ok 2 tygodnie, a od kilku dni śpię jak dziecko, co prawda zasypiam później niż zwykle ale śpię ciurkiem kilka godzin, a po sikaniu nocnym (albo raczej "nadrannym") śpię dalej do 8-9. Wydaje mi się że te zaburzenia snu to normalne na tym etapie, bo wszędzie czytam że "może się pojawiać".♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Domi_tur wrote:Z soboty na niedzielę przespałam 12h ciurkiem, zażartowałam rano do męża, że to już pewnie ostatnia noc luksusowa.. No koń by się uśmiał...
Zdrzemnelam się 2 godziny na kanapie, w tym czasie Młody zaliczył trzy(!) czkawki- jakiś przyspieszony kurs oddychania przechodzi albo robi wszystko żebym niedługo nie żałowała, że go nie mam już w brzuchu 🙈🙈🙈
Bobby-jak przeżyłaś noc? 😁 Sąsiedzi nie narzekali na huki i hałasy? 🙈
😂😂😂 Przeżyłam i sąsiedzi też! Niestety moje marzenia o karierze celebrytki się rozwiały 😂
A tak serio, to nie miałam żadnych przykrych dolegliwości od strony układu pokarmowego, jedynie chwila po posiłku kiedy miałam uczucie że się obzarlam. Ufff.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 10:24
Domi_tur, Agagusia lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Nacha wrote:Moja położna która jest doradcą laktacyjnym doradza karmienie z obu piersi po tyle samo min.
Max co 3 godz (jak dziecko je 30min to następne karmienie po 2,5godz)
ta teoria o liczeniu czasu jedzenia do łącznej przerwy potrafi młode mamy w niezłe koło zapędzić - są dzieci co i godzine potrafią jeść - to trzeba wtedy co 2 godziny karmić? Przyjaciółka przez taką radę właśnie przestała karmić szybko bo dziecko było niecierpliwe przy piersi bo ciągle mu ją podtykano bo był z tych co długo przy piersi cyckał
należy słuchać przede wszystkim dziecka i swojej intuicjia jeśli to typ niejadka to po 3 godzinach od skończonego posiłku zaproponować pierś
Ważne jest sprawdzenie czy była odpowiednia ilość sików na dobę - jeśli tak to znak że dziecko ładnie je - jak to mi położna mówiła - z pustego nie nasika
Ale to tylko taka moja radaa raczej doświadczenie - przy starszej córce pilnowałam bardzo aby nie miała dłuższych przerw niż 3 godziny bo miała silną żółtaczkę i sama nie budziła się na jedzenie chyba przez miesiąc a potem po prostu podawałam pierś na żądanie i tak do 2 roku życia
Limerikowo, Nacha, plinka89 lubią tę wiadomość
-
Nacha wrote:Malinka regał z Ikei. Kalax i do tego wkłady typu szuflady, drzwiczki i kosze
Co do podmywania po porodzie to czy używać tez octaniseptu na ranę? Podmywanie tylko tantumrosa czy zwykłym płynem do higieny intymnej. Ja juz sie pogubiłam :p
najlepiej samą wodą