Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata.90 wrote:Kobitki był kiedyś poruszany temat detektorów tętna płodu.Jakie macie i Polecacie?Zastanawiam się nad kupnem.
Czy to normalne w 18 tyg że jeden dzień czujemy ruchy a na drugi nic a nic?Agata.90 lubi tę wiadomość
-
Agata.90 wrote:Kobitki był kiedyś poruszany temat detektorów tętna płodu.Jakie macie i Polecacie?Zastanawiam się nad kupnem.
Czy to normalne w 18 tyg że jeden dzień czujemy ruchy a na drugi nic a nic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 10:19
Agata.90 lubi tę wiadomość
Dawid i Kamil💙💙
-
Czy to normalne w 18 tyg że jeden dzień czujemy ruchy a na drugi nic a nic?
Co do detektora tętna, z jednej strony może Cie uspokoić, a z drugiej zdenerwować, bo ciężko będzie Ci na mierzyć na tym etapie. Dodatkowo na tym etapie ciąży i tak nie iestesny w stanie nic zrobić. Na późniejszym etapie możesz wysłuchać tętno, które Cie uspokoi, bo np będzie brak ruchów, przez co nie pojedziesz do szpitala sprawdzić, a może się okazać, że wysłuchałaś tętno matki ( często przy infekcji itp jest tachykardia i naprawdę zdarzają się pomylki) ja zawsze sprawdzam tętno płodu z tętnem matki, a pracuje już 7 lat i różne rzeczy widziałam. Niestety takie sytuacje są i będą, bo zawsze jest ryzyko na każdym etapie ciazy. Nie możemy nastawiać się na to, oby nas to niedotyczylo. Gdybym myślała o tych sytuacjach, to bym wylądowała w psychiatryku.
Lexia, Maybelle, Agata.90 lubią tę wiadomość
-
Zwłaszcza, że brakiem ruchów można się przejmować po ok23 tyg, kiedy rzeczywiście można coś zrobić Trochę to brutalne, ale niestety na tym etapie ciąży to możemy liczyć tylko na szczęście..
Lexia, Maybelle, PregnancyInScience, Agata.90, puszek369, Malina330, Różowa_90 lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Hej dziewczyny! Aż miło się patrzy, jak się nawzajem wspieracie! Poczucie, że można na kogoś liczyć motywuje do działania i przezwyciężania nawet najtrudniejszych wyzwań! Niestety często w natłoku biologicznych i finansowych wyzwań zapominamy o naszym zdrowiu psychicznym i znaczeniu relacji na jakość naszego życia, a ONE MAJĄ OGROMNE ZNACZENIE.
Jestem studentką 5 roku psychologii stacjonarnej na Uniwersytecie Wrocławskim 👩🎓i prowadzę badania do pracy magisterskiej, na temat bardzo ważny, bo zgłębiający powiązanie jakości relacji pary oraz jej seksualności 😈 z ciążą i jej aspektami 🤰🤱
Badanie zajmie 15 min, ale jest również świetnym narzędziem do refleksji nad własną relacją oraz do dyskusji z partnerem (informacja potwierdzona od Pań, które zaryzykowały rozmowę z drugą połówką) 👩🏻❤️💋👨🏼
👉 Link do badania: www.profitest.pl/s/45994/vcFKyqk4 👈
Serdecznie zapraszam w Szczególności Panie w ! trymestrze
-
Czy miała któras z Was taką sytuację, że kawałkami odchodził jej czop? U mnie zaczęło się od minimalnych kawałków, ale wczoraj ilość była już znaczna. Podobnie odchodził mi w poprzedniej ciąży - ale to było tydzień przed porodem🤔
-
JaSzczurek wrote:Czy miała któras z Was taką sytuację, że kawałkami odchodził jej czop? U mnie zaczęło się od minimalnych kawałków, ale wczoraj ilość była już znaczna. Podobnie odchodził mi w poprzedniej ciąży - ale to było tydzień przed porodem🤔
Mi odchodził parę godzin przed porodem.
A ten czop Twój zabarwiony krwią?
Mi z niteczkami krwi odchodził ale w dniu porodu.
Innych sytuacji nie znam.
Może Puszek się wypowie -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:56
puszek369, Anuszka28, _Luna_, PaniHa, Agata.90, DeLaCruz, Lexia, Karo_lalala, Kasik, Darinka, Sylvka, loveforever1, a.ky.ska, bridagues, Malina330, kasha86, antonna, GabaŻaba, Różowa_90, Kira lubią tę wiadomość
-
Melduje się po wczorajszej wizycie 💜
195 g zdrowej dziewuszki 💜💜💜
Sara, przytulam bardzo, bardzo mocno! 🥺kasha86, Darinka, Maybelle, Anuszka28, antonna, loveforever1, bridagues, puszek369, DeLaCruz, Sylvka, Kasik, Różowa_90, Agata.90, Kira, Lexia, a.ky.ska lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
PaniHa wrote:A u której lekarki byłaś w luxmedzie? Bo właśnie obawiam się że ta moja jutro będzie zła że tak szybko przyszłam no ale nie było innego terminu 🤦
Ona nie była zła, po prostu powiedziała po badaniu, że oceniła wszystko co mogła na tym etapie i że to troszkę wcześnie na połówkowe i że lepiej za 2 tygodnie. Poza tym mało mnie obchodziło czy byłaby złaJa byłam zła, że nie zbadała szyjki.
Pani nazywa się Agnieszka Pajtasz.
New Baby
Julia -
Ok jestem po polowkowych, na szczęście nic nie mówiła że za szybko przyszłam.
Prawie 300g zdrowego AlusiaMaybelle, loveforever1, Malina330, Darinka, bridagues, puszek369, Anuszka28, DeLaCruz, megson91, kasha86, _Luna_, Sylvka, Różowa_90, Agata.90, Kira, Lexia, a.ky.ska lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙