Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka26 ale wiele z nas jest po przejściach. Po to mamy to forum, żeby wyrazić swoje emocje, bo jednak kto nas lepiej zrozumie niż inna kobieta w ciąży? Zaczynałyśmy w większym gronie, niestety nie wszystkim się udało i przeżywałyśmy to z tymi dziewczynami, tak samo jak przeżywamy wyniki, czy jak coś się dzieje.
Rozumiem, że Ciebie może to razić, że taki błahy temat jak płeć, ale tutaj dajemy sobie wsparcie w różnych sytuacjach, po prostu.
bridagues jak masz rozpoznaną cukrzycę to nie powtarzaszWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 20:28
bridagues, Kira, Malina330 lubią tę wiadomość
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Byliśmy w jednym sklepie z wózkami, ale średni wybór. Fajnie tak poprzymierzać, już sobie powyobrażać, ale chyba źle trafiliśmy, bo dla mojego prawie wszystkie są za niskie 🙈 no ma te 190 cm, ale znowu bez przesady... U kogoś z Was też jest ten problem?
Jutro mam połówkowe w Krk (poproszę o kciuki, bo znowu stres) i jedziemy tam pooglądać wózki, mam nadzieję, że znajdziemy coś fajnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 20:34
Karo_lalala, loveforever1, Kira, Aga007, Malina330 lubią tę wiadomość
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
13.12.21 - jest ♥️!
Różowa_90 wrote:Byliśmy w jednym sklepie z wózkami, ale średni wybór. Fajnie tak poprzymierzać, już sobie powyobrażać, ale chyba źle trafiliśmy, bo dla mojego prawie wszystkie są za niskie 🙈 no ma te 190 cm, ale znowu bez przesady... U kogoś z Was też jest ten problem?
Jutro mam połówkowe w Krk (poproszę o kciuki, bo znowu stres) i jedziemy tam pooglądać wózki, mam nadzieję, że znajdziemy coś fajnego
Różowa, mój mąż ma 1.93 i ABC Design Salsa 4 air jest nawet wg niego ogromny 😅 zobaczcie sobie. U nas większość wózków, po odpowiednim ustawieniu rączki było spoko, aż dziwne że nic Wam nie podeszło 🤔 może przydałby się też jakiś lepszy asystent? Nam dziś wózki prezentował mój kolega z klasy z podstawówki, miło byłoRóżowa_90 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Różowa_90 wrote:Byliśmy w jednym sklepie z wózkami, ale średni wybór. Fajnie tak poprzymierzać, już sobie powyobrażać, ale chyba źle trafiliśmy, bo dla mojego prawie wszystkie są za niskie 🙈 no ma te 190 cm, ale znowu bez przesady... U kogoś z Was też jest ten problem?
Jutro mam połówkowe w Krk (poproszę o kciuki, bo znowu stres) i jedziemy tam pooglądać wózki, mam nadzieję, że znajdziemy coś fajnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 21:14
Różowa_90 lubi tę wiadomość
Dawid i Kamil💙💙
-
Jutro mam połówkowe w Krk (poproszę o kciuki, bo znowu stres) i jedziemy tam pooglądać wózki, mam nadzieję, że znajdziemy coś fajnego
-
Dzięki dziewczyny, popatrzymy na te modele i myślę, że w większych sklepach coś znajdziemy
chyba, że mój wymyśla, nagle taki prosty chodził :p
Jeszcze mam pytanie, bardzo podobają mi się jasne wózki, o ile o gondole się tak nie boje, to czy jasna spacerówka to dobry pomysł? Może, któraś z Was miała lub planuje? Pranie tapicerki co tydzień odpada :pPoczątek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
13.12.21 - jest ♥️!
Ja z mężem jesteśmy wysocy i bebetto nitello był dobry. Myśleliśmy o cybex balios s ale dla nas za niski.
Maybelle, ja też jestem za prywatną grupą. Dziwnie się z tym czuję, że każdy może wejść i po cichu podczytywać. Ale takie uroki forumRóżowa_90, a.ky.ska, Anuszka28 lubią tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Z innej beczki, to dostałam dzisiaj poduszkę do karmienia 😄 Kolejna rzecz z listy odhaczona. Ktoś miał poduszkę clevamama? Wygląda na ogromną w porównaniu do kury 🤭 Mam nadzieję, że się sprawdzi
Maybelle lubi tę wiadomość
-
Różowa_90 wrote:Dzięki dziewczyny, popatrzymy na te modele i myślę, że w większych sklepach coś znajdziemy
chyba, że mój wymyśla, nagle taki prosty chodził :p
Jeszcze mam pytanie, bardzo podobają mi się jasne wózki, o ile o gondole się tak nie boje, to czy jasna spacerówka to dobry pomysł? Może, któraś z Was miała lub planuje? Pranie tapicerki co tydzień odpada :pani razu go nie prałam. Do.spacerowki wkładka z beztroski
-
GabaŻaba wrote:W temacie wózków. Pytanie do dziewczyn które mają już maluchy. Jak długo używałyście gondoli? Mam upatrzony wózek ale gondola wydaje mi się dość wąska. Wiem że zależy też od dziecia, ale chciałam dopytać tak mniej więcej
U nas gondola była do ok 9 miesiąca. Wcześniej już mała potrafiła siedzieć i teoretycznie mogłaby jeździć w spacerowce ale w gondoli ładnie spała na spacerach, a akurat zima była wiec nam się nie spieszyło. Ale były dni, że nie chciała zasnąć to irytowało ją to że nic nie widzi za bardzo z tej gondoli. Wiec tak jak napisałaś, zależy od dziecka
[/link]
-
Ja mam jeszcze pytanie o noworodka i przedszkolaka na pokładzie. Mały urodzi się końcem sierpnia, a córeczka teraz w maju kończy 3latka. Nigdy wcześniej nie chodziła do żłobka/przedszkola. Jest bardzo wrażliwa i potrzebuje czasu żeby przełamać się do zabawy z innymi dziećmi, widzę ze przedszkole może by w tym pomogło. Poza tym chciałabym żeby miała kontakt z rówieśnikami, a nie mamy za dużo znajomych z dzieciakami w jej wieku. I teraz się zastanawiam co zrobić. Posyłać od września czy to jednak za dużo: adaptacja w przedszkolu w momencie gdy pojawia się rodzeństwo co już jest ogromną zmiana dla dziecka… plus zarazki przynoszone z placówki gdy na pokładzie noworodek. Mamy większej gromadki macie jakieś doświadczenia, spostrzeżenia w tym temacie?
[/link]
-
GabaŻaba wrote:W temacie wózków. Pytanie do dziewczyn które mają już maluchy. Jak długo używałyście gondoli? Mam upatrzony wózek ale gondola wydaje mi się dość wąska. Wiem że zależy też od dziecia, ale chciałam dopytać tak mniej więcej
Mieliśmy spacerówkę rozkładana na płasko i do tego poduszkę redukcyjna z beztroski. Teraz chce kuoic inna gondole, spacerówka.xostanie bo jest super. Valco snap trend sport
-
ZielonaCytryna wrote:Ja mam jeszcze pytanie o noworodka i przedszkolaka na pokładzie. Mały urodzi się końcem sierpnia, a córeczka teraz w maju kończy 3latka. Nigdy wcześniej nie chodziła do żłobka/przedszkola. Jest bardzo wrażliwa i potrzebuje czasu żeby przełamać się do zabawy z innymi dziećmi, widzę ze przedszkole może by w tym pomogło. Poza tym chciałabym żeby miała kontakt z rówieśnikami, a nie mamy za dużo znajomych z dzieciakami w jej wieku. I teraz się zastanawiam co zrobić. Posyłać od września czy to jednak za dużo: adaptacja w przedszkolu w momencie gdy pojawia się rodzeństwo co już jest ogromną zmiana dla dziecka… plus zarazki przynoszone z placówki gdy na pokładzie noworodek. Mamy większej gromadki macie jakieś doświadczenia, spostrzeżenia w tym temacie?
Możesz poszukać jakiś zajęć adaptacyjnych już teraz, żeby córka nie miala szoku że noworodek w doku, a ona do.przedszkola. tex muszę coś wymyslec, bo w sierpniu żłobek ma wakacje.
-
Cześć dziewczyny, tydzień czasu mnie tu nie było. Miałam bardzo ciężki tydzień.. jak wracałam z poniedzialkowej wizyty to się okazało, że w czasie mojego USG reanimowali dziadka i niestety się nie udało
miałam się do was odezwać zaraz po wizycie, ale już byłam totalnie w innym świecie i nie myślałam o wizycie. Mam nadzieję, że ten czas nie wpłynął negatywnie na mojego maluszka przez te wszystkie emocje jakie towarzyszyły mi przez cały czas. W sobotę mieliśmy powiedzieć babci i dziadkowi o prawnuku... Nie mówiliśmy wcześniej, bo dziadkowie mocno przeżywali to, że tak długo się staramy i nie chciałam ich obarczac dawką niepotrzebnych im emocji gdyby się coś jednak w ciąży nie powiodło. Smutno mi mocno bo wiem jak dziadek czekał na tego prawnuka i żałuję, że nie mogliśmy mu osobiście o tym powiedzieć.☹️
Naprodukowalyscie taką liczbę stron przez ten tydzień, że chyba nie jestem w stanie tego nadrobić. Mam nadzieję, że mnie dużo nie ominęłowidzę, że temat wózków na tapecie. Kupujecie je ze względu na podwyżki czy już jest na to czas? Ja jeszcze nie rozglądałam się za niczym i nic nie mam na oku ani z fotelika, ani z wózka, ani a całej reszty i tak raczej planowałam to na maj/czerwiec. To za późno? To moja pierwsza ciąża i jeśli uważacie że lepiej wcześniej to dajcie znać bo nie chce zalowac że musiałam wszędzie z tym dużym brzuchem jeździć. 🙂
Agata.90 lubi tę wiadomość
Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️