💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
suzi1994 wrote:A kiedy zaczęły się u Was mdłości ? Ja póki co nie mam
Ciesz się ja też teraz nie mam, a w tamtej ciąży od 6tc do 16t5d dzień w dzień
Jak suszarka pisze, jest się wrakiem wchodzącym, ja nawet w galerii wymiotowalam jak pojechałam coś tam kupić, nic przyjemnego zastanawiać się czy znajdziesz miejsce dosyć szybko.
A te ciążowe wymioty są gorsze niż zatrucie bo nie wiadomo kiedy złapią. Pa ietam jak najadłem się ogórków kiszonych bo miałam smaka i 5sek po przełknięciu ostatniego wszystko zwymiotowalam. Jakbym była na mieście to chyba bym wymiotowala pod siebie bo nigdzie bym nie dobiegła a tak mieszkanie małe to zdążyłam ^^6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Suzi ja też tak mówiłam że nic mi w tej ciąży nie jest a 3 dni później musiałam Iść na L4 bo wymiotowałam w pracy. Suzi kochana nie panikuj, sama jestem panikarą ale na razie beta ładna USG ładne miałam w swoim USG bardzo podobny obraz w tym samym czasie a 5 dni później jest już zarodek z serduszkiem. więc głowa do góry myśl pozytywnie i słuchaj lekarza7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Ja mam juz 10tc skończony i brak mdłości, czy bólu piersi i się z tego cieszę. Na samym poczatku piersi mnie bolały, ale to tak przez tydzień.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Mi się nudności zaczęły okolo 6t1d, dziś 7t1d i jakbym weszła na nowy level. Od 6 do 10 wisialam nad kiblem marząc żeby się to skończyło. Potem wypilam herbate i teraz już czuje się super. Zjadlam właśnie miskę truskawek. Chwilo trwaj! Mam nadzieję ze gorzej nie będzie. Współczuję wszystkim u których to trwa cały dzień
-
Ja nie wymiotuje ale ciagle mam zgagę i bóle brzucha mam 7+5 i lekki ból piersi ma początku był mocniejszy. Dziewczyny ja tez nie wiem czy brać akard jeden lekarz zalecił drugi nie idę do trzeciego, wizytę mam w środę. Powiem Wam ze chciałabym przestać się stresować bo ciagle się martwię, ciagle dobie coś wkręcam.
-
nick nieaktualnyMigotka trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze 🍀 😊
Lusia przykro mi i powodzenia Ci życzę wszystkiego dobrego!🍀🙏
Suszarka piękne USG 😊 maluszek rośnie!
Adna to faktycznie teściowie nie za fajnie zareagowali. Ciekawa jestem jak u mnie zareaguje otoczenie 🤷
Kania85 piękna beta 😊
Morsik trzymam kciuki za wizytę 😊🙏
Tak czytam o waszych objawach, o mdłościach konkretnie i tak się zastanawiam 🤣 my właśnie kupiliśmy namiot i jedziemy za 3 tyg z dziećmi na biwak i z rodziną 😄 oby mnie nie złapały wymioty bo będzie źle 😅😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 16:34
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Morsik wrote:Kochane jade na wizytę trzymajcie kciuki :*dziś wszystko stanie sie
jasne
Trzymam kciuki. Daj znać po wizycie 😉 ja też niedługo jadę. -
Suszarka pisałaś, że następna wizyta to będą prenatalne, w którym tygodniu wtedy będziesz? Bo mnie właśnie zapisali, ale będę 11+4 i chyba muszę je przełożyć o tydzień.
-
Adna wrote:Suszarka pisałaś, że następna wizyta to będą prenatalne, w którym tygodniu wtedy będziesz? Bo mnie właśnie zapisali, ale będę 11+4 i chyba muszę je przełożyć o tydzień.
U mnie w klinice na prenatalne zapisuja miedzy 12+0 a 13+0👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Ja zapisałam się na prenatalne prywatnie 12+3, a 11+3 idę na standardową wizytę u lekarki prowadzącej na NFZ. Jestem ciekawa jak bardzo te usg się będą różnić.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
nick nieaktualnyTortie wrote:Ja zapisałam się na prenatalne prywatnie 12+3, a 11+3 idę na standardową wizytę u lekarki prowadzącej na NFZ. Jestem ciekawa jak bardzo te usg się będą różnić.
-
antonna wrote:Hej, jest wiele kobiet, ktore w ciazy biora acard. Na tym forum tez i niefajnie sie czyta, ze ktos wyczytal w internecie, ze lek, ktory ktos musi brac jest niedobry w ciąży. Acard to jest dobrodziejstwo dla niektórych kobiet i z tego co wiem jest bezpieczny. Sama go bralam w pierwszej ciazy i teraz tez biore, bo tak mi zaleca lekarz. Jesli lekarz Ci go przepisal to bym brała. To mu przypomina sytuacje z teściowa jak zadzwonila jak bylam w pierwszej ciazy i zaczela mi mowic, ze czytala, ze ten Clexane to niezbyt dobry 😑 Myslalam, ze ja zabije za takie gadanie 🙈 mi sie mdlosci w ogole nie zaczely
Moja kuzynka nie brała mimo,że lekarz zalecał. Bo stwierdziła,że dwie poprzednie ciąże nie brała to i teraz nie musi. No i na porodówce lekarz był wściekły,że do jakiegos konowała chodziła i jej nie przepisał,że co to za lekarz. (U niej 2poronienia,2ciąże doboszone,otyłość,cukrzyca,nadciśnienie). Także skoro lekarz zaleca to bym nie ryzykowała tak jak mówisz:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 18:39
🔸28 lat
Ja zapisałam się 11t6d na genetyczne, usg zwykle mam 10t4d.. Wtedy byłam 13t1d i to było zdecydowanie za późno na jakąś dodatkowa diagnostykę gdyby była potrzebna. Wtedy się udało i pappe prywatnie zrobiłam tego samego dnia, a nt na usg wyszło małemu dosyć spore.. A pappa na szczęście wybiła ryzyka na bardzo małe6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Adna wrote:Suszarka pisałaś, że następna wizyta to będą prenatalne, w którym tygodniu wtedy będziesz? Bo mnie właśnie zapisali, ale będę 11+4 i chyba muszę je przełożyć o tydzień.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Lusia ... Bardzo bardzo mi przykro wśród nas jest kilka kobietek po przejsciach.. Dlugie starania, poronienia... U mnie ruszyla beta po 2 latach. W październiku 2019 wynosila ok 5 (gdzie zawsze w diagnostyce był wynik poniżej zera) - ale z tego nic nie wyszło, później w listopadzie udało się ale ciąża nie rozwijala się prawidłowo poronilam w 9-10 tyg czyli w styczniu..i 3 cykle nie minęły i znowu zaszlam i póki co bez komplikacji! Jadę na heparynie i akardzie, i dziś widziałam 2,5 cm cud ❤
Moj lekarz po poronieniu powiedział ze największe szanse na ciążę mamy w ciągu 6 miesięcy po poronieniu, kazał od razu działać z lampką wina i sie udało!
Dodam, że leki do in vitro mam w lodówce bo mieliśmy rozpocząć procedurę w styczniu...inseminacje nie pomagały... Wyszło naturalnie..
Okropne rzeczy nas spotykają i niestety musimy to przejść.. Ale warto wierzyc,że spotka nas to upragnione szczęście❤
To jest wszystko zajebiscie trudne i ogromnie zazdroszczę jak dla kogoś ciaza to coś prostego, a wpadka to jest osiagalna? ;P...
dla mnie ciąża to prawdziwy cud, a donoszenie to równie ciężkie wyzwanie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 20:36
Luusia, Edyciak, antonna lubią tę wiadomość
2019 II -start z badaniami
2019 VIII/IX 2x nieudana IUI
2019 XI - naturalny cud
2020 I 9 - 👼 [*] 7/9
2020 IV - nasz cud włączone metyle + heparyna +acard
2020 V 11 mamy ❤
31 l -
nick nieaktualnyHej dziewuszki..
Gratuluję udanych wizyt piękne fotki.
Lusia trzymam kciuki kochana żeby następnym razem się udało. Współczuję straty. Trzymaj się. Trzymam za ciebie kciuki.
Ja wczoraj się czułam świetnie jakbym w ciąży nie była. zero objawów. Dziś,za wczoraj chyba.. 4 czy 5 razy wymiotowałam już nie mam czym. Ciągle mam mdłości nie pomaga nic.. Czuję się fatalnie. Słaba jak nie wiem. Ale przeżyłam dwa razy przeżyje i to. Mam mdłości wymioty od początku ciąży jak tylko się dowiedziałam od razu na następny dziec odwiedziłam kibelek i tak co drugi dzień wymiotuję a mdli mnie ciągle.boje się kojenych tyg. Nie przejmujcie się zanikiem objawow. Normalne. -
Enigvaa wrote:Moja kuzynka nie brała mimo,że lekarz zalecał. Bo stwierdziła,że dwie poprzednie ciąże nie brała to i teraz nie musi. No i na porodówce lekarz był wściekły,że do jakiegos konowała chodziła i jej nie przepisał,że co to za lekarz. (U niej 2poronienia,2ciąże doboszone,otyłość,cukrzyca,nadciśnienie). Także skoro lekarz zaleca to bym nie ryzykowała tak jak mówisz:)
No tak tylko tu może było jakieś wskazanie ... a ja mam jeszcze prawie ze niedowagę I bardzo niskie ciśnienieDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️