💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarka wrote:Ja będę wtedy 13+4 więc ostatni dzwonek.
Nie wolisz przesunąć na wcześniej? Czy to 13t4 to z om a później miałaś owulacje? Bo to na prawdę tak na sam koniec..6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Mi też mdłości i wymioty zaczęły się właśnie w weekend. W pierwszej ciąży miałam je do 16 tygodnia, może teraz los będzie bardziej łaskawy. W sobotę jechaliśmy do mojej mamy to przed samy. Wyjazdem eymiotowałam i w aucie w torebeczke również. Dziś za to mdłości jedynie bez dodatków.
Wróciłam z badania. Pęcherzyk jest już normalnego kształtu, dzieciątko wg wymiarów nie jest młodsze o tyszien jak ostatnio. Ten lekarz akurat z pakietu bardzo mi się spodobał i chyba zdecyduje się na prowadzenie ciąży u niego.*Agape*, Brunetka, Marta..a lubią tę wiadomość
-
Marta ta moja ciąża idzie idealnie OM z USG bo miałam książkową owulację w 14dc. Ten termin mi wyznaczył mój lekarz, ufam mu, jest dobrym specjalistą i wiem że mi nie da zrobić krzywdy a nawet gdybym chciała przesunąć to i tak już po zawodach bo nie ma wolnych terminów. Wiem że to ostatni moment będzie ale po coś te widełki zostały wyznaczone a komu mam ufać jak nie lekarzowi 🤷Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Hej dziewczyny miałam dzisiaj wizytę, przełożona bo już się nie mogłam doczekać.
To 6w1d i lekarz powiedział "echo zarodka ma 3 mm, zastawki pracują prawidłowo" mówi że wszystko ok ale karty nie założył i kazał przyjść za 2 tyg. Nigdy mi nie kazał przychodzić za 2 tyg a w poprzedniej ciąży też w 6w1d już słuchaliśmy serduszka i zakładał kartę ciąży. Niby mówił że wszystko ok ale jakoś się martwię. Jak robiłam bete to miałam przyrost 5 dniowy 42 %. Drugi wynik był ponad 6 tys, wiem że powyżej 6 tys już wolniej rośnie ale i tak mnie martwi to wszystko. Czy któraś z Was miała podobnie?Suszarka lubi tę wiadomość
2012 👩❤️👨
2016🧑
2018🧑🧒
01.2021🧑🧒👶Kropka -
suzi1994 wrote:No tak tylko tu może było jakieś wskazanie ... a ja mam jeszcze prawie ze niedowagę I bardzo niskie ciśnienie
I juz masz powod zeby brac. Moze z powodu niedowagi obawia sie,ze masz wieksze ryzyko urodzenia dziecka z hipotrofia? A acard pomaga jej zapobiegac. Zaufaj lekarzowi. Mysle ze on dobrze wie co robi w koncu po takim czasie i trudnosciach jestes w ciazy,prawda?🔸28 lat
Paulina gratuluję serduszka ♥️ odnośnie karty ciąży to się nie przejmuj, lekarze do tego różnie podchodzą co widać po dziewczynach tutaj, znam przypadek że lekarz dał kartę ciąży dopiero po badaniach prenatalnych 🤦 co do bety to skoro w 6+1 jest widoczne serduszko to moim zdaniem najlepszy wyznacznik tego że jest ok, a skoro lekarz potwierdził to już w ogóle się nie przejmuj. Powiem Ci że ja betę badałam 3 razy i ostatni wynik to było chyba coś koło 260, więc nawet nie wiem jak rosła dalej. Masz jakieś dolegliwości albo leczysz się na coś? Może dlatego kazał przyjść za 2 tygodnie?Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Marta ta moja ciąża idzie idealnie OM z USG bo miałam książkową owulację w 14dc. Ten termin mi wyznaczył mój lekarz, ufam mu, jest dobrym specjalistą i wiem że mi nie da zrobić krzywdy a nawet gdybym chciała przesunąć to i tak już po zawodach bo nie ma wolnych terminów. Wiem że to ostatni moment będzie ale po coś te widełki zostały wyznaczone a komu mam ufać jak nie lekarzowi 🤷
Ja tylko zagailam, jeżeli lekarz Ci tak wyznaczył do którego idziesz to pewnie wie co robi. Mi dał skierowanie i sama się rejestrowalam więc miałam wybór terminu
W poprzedniej ciąży też byłam kierowana do innej placówki więc mnie infolinia rwjestrowala, no i jak nt wyszło nie ciekawe to gdyby nie to że na ten sam dzień był termin to już bym nie zdążyła pappy zrobić czy jak moja koleżanka musiała robi aminipunkcje żeby wykluczyć wady, aczkolwiek raczej nie braliśmy pod uwagę przerywania ciąży. Badania robiłam żeby móc pomóc dopóki siedzieć brzuchuSuszarka lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
Marta..a wrote:Ja tylko zagailam, jeżeli lekarz Ci tak wyznaczył do którego idziesz to pewnie wie co robi. Mi dał skierowanie i sama się rejestrowalam więc miałam wybór terminu
W poprzedniej ciąży też byłam kierowana do innej placówki więc mnie infolinia rwjestrowala, no i jak nt wyszło nie ciekawe to gdyby nie to że na ten sam dzień był termin to już bym nie zdążyła pappy zrobić czy jak moja koleżanka musiała robi aminipunkcje żeby wykluczyć wady, aczkolwiek raczej nie braliśmy pod uwagę przerywania ciąży. Badania robiłam żeby móc pomóc dopóki siedzieć brzuchuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 22:16
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Paulina gratuluję serduszka ♥️ odnośnie karty ciąży to się nie przejmuj, lekarze do tego różnie podchodzą co widać po dziewczynach tutaj, znam przypadek że lekarz dał kartę ciąży dopiero po badaniach prenatalnych 🤦 co do bety to skoro w 6+1 jest widoczne serduszko to moim zdaniem najlepszy wyznacznik tego że jest ok, a skoro lekarz potwierdził to już w ogóle się nie przejmuj. Powiem Ci że ja betę badałam 3 razy i ostatni wynik to było chyba coś koło 260, więc nawet nie wiem jak rosła dalej. Masz jakieś dolegliwości albo leczysz się na coś? Może dlatego kazał przyjść za 2 tygodnie?
Nie leczę się na nic. Ale dziękuję za te słowa, zaraz człowiek jakiś spokojniejszy
Przy Tsh 2.37 kazał mi brać jakieś leki których nazwy nie pamiętam. A norma do 2,50, nie wiem czemu tak, nigdy nie miałam problemu z tarczycą. Idę rano na badania, jak będzie niższy poziom to zadzwonię i może nie będę musiała brać leków2012 👩❤️👨
2016🧑
2018🧑🧒
01.2021🧑🧒👶Kropka -
Paulina25 wrote:Hej dziewczyny miałam dzisiaj wizytę, przełożona bo już się nie mogłam doczekać.
To 6w1d i lekarz powiedział "echo zarodka ma 3 mm, zastawki pracują prawidłowo" mówi że wszystko ok ale karty nie założył i kazał przyjść za 2 tyg. Nigdy mi nie kazał przychodzić za 2 tyg a w poprzedniej ciąży też w 6w1d już słuchaliśmy serduszka i zakładał kartę ciąży. Niby mówił że wszystko ok ale jakoś się martwię. Jak robiłam bete to miałam przyrost 5 dniowy 42 %. Drugi wynik był ponad 6 tys, wiem że powyżej 6 tys już wolniej rośnie ale i tak mnie martwi to wszystko. Czy któraś z Was miała podobnie?
A robiłaś wyniki beta w tej samej przychodni ? Czyli jaki miałaś wynik i jaki był po 5 dniach ?DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Dziewczyny czytam was kazdego dnia ale pisze malo... jakos swoje obawy, radosci i problemy zamykam w sobie... w środę mam wizyte u lekarza... brdzie to 7 t 2 dzien
I mam jakies straszne przeczucia... ostatnoa wizyta byla 5 t 2 d i widac bylo 11 mm pecherzyk ciazowy. Teraz powinnam isc zobaczyc serduszko ale jakoś sie boje rozczarowania... poza tym czytam o waszych objawach i u mnie byly mega mdlosci i wymioty ktore przeszly jako tako... piersi sa jakieś pelniejsze ale nie bola... no i tylko ciagle towarzyszy mi bol brzucha i sennosc. Doslownie moge spac 20 h na dobe. Nie wiem jak wytrzymam do srody☹ -
Słoneczko rozumiem Twoje obawy bo sama szłam na wizytę serduszkową z duszą na ramieniu a jak lekarz zaczął USG to odwróciłam głowę od monitora bo tak się bałam. Ale wszystko było dobrze i zobaczysz że u Ciebie też tak będzie, po wizycie spadnie Ci z serca olbrzymi kamień. Pewnie Twoje objawy to właśnie senność i ból brzucha, nie każda kobieta wymiotuje i nie każdą musi mdlić i ja takim dziewczynom bardzo zazdroszczę w takim miejscu jak tu jesteś anonimowa i można się wygadać śmiało bo każda z nas ma podobne przeżycia. Trzymam kciuki za Ciebie i będzie dobrze!
angelika1995 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Sloneczko9 mam podobnie..wiecej czytania, mniej pisania sama nie wiem czy to dobrze ze tak grzebiemy w tych internetach i szukamy dziury w całym. Jestem w 9 tyg i od 2 tyg przeszły mi mdłości.. Noe wykiotowalam ani razu.. Bardziej mam zachcianki... Ale nie wiem czy sobie to wkrecam czy to przez ciąże. My kobiety cale zycie mamy zachcianki
Mimo obaw okazało sie ze wszystko jest idealnie. Przez te porównywanie sie do innych juz czasami nam odbija i sie nakrecamy.... A bo ja mam taka dawkę ona większą, a ja dostałam jeszcze to, a mi tego zabronili, a ją bolą cycki mnie nie, mam wieksze tsh a nic nie dostalam a ona z mniejszym tak, a ona bierze jod a ja nie...itp itd.
Chyba sobie robimy krzywde tą zabawa w lekarzy, co oczywiście czasami jest zasadne, bo czujemy niepokój i szukamy pomocy i wsparcia, ale nie możemy popadać w paranoję....
Ja dziś przed wejściem do lekarza juz miałam ochote płakać ze jest źle. Mój mąż ma mnie za wariatke... Ile stresu dałam dziecku tylko przez to, że nie mam takich objawów jak inne...ze nie wymiotuje itp... A moze za 2 tyg sie pojawia albo wcale?
Przeciez na przebieg ciąży nie mamy takiego wpływu. Kazda robi co może - oszczedza sie, nie pije itd. Dajemy z siebie wszystko co możemy... Przyciagajmy tylko dobre myśli; a złe niech spier..papier ))KateHawke, Edyciak, Suszarka lubią tę wiadomość
2019 II -start z badaniami
2019 VIII/IX 2x nieudana IUI
2019 XI - naturalny cud
2020 I 9 - 👼 [*] 7/9
2020 IV - nasz cud włączone metyle + heparyna +acard
2020 V 11 mamy ❤
31 l -
Paulina25 wrote:W tej samej, 1638 i po dokładnie tygodniu a nie 5 dniach, pomyliło mi się było 6141
Czyli beta była w poniedzualek i później znów w poniedziałek? Bo jeżeli 5 dni to wynik jest super jak 7 to trochę gorzejDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Słoneczko na pewno będziesz słuchać tego cudownego "łupania" w środę. Nie martw się objawami, mnie w pierwszej ciąży tylko senność dobijała a żaden inny objaw ani w pierwszym ani w drugim trymestrze się nie pojawił - aż sobie zazdroszczę tej poprzedniej bezobjawowej ciąży 😁
Paulina TSH najlepiej jak jest poniżej 2 - zresztą te wartości to tzw wartości "historyczne" i nie ma sensu badać ich częściej niż co 6 tygodni (tak mi kiedyś pani w labie mówiła). Na początku ciąży fasolka pobiera hormon od Ciebie póki nie wykształci możliwości u siebie więc te nasze hormony trochę świrują i nawet jeśli nigdy nie miałaś problemów z tarczycą to teraz się to chwilowo rozregulowało.Paulina25 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ale my tu uspokajamy jak się da, każda pisze co jej dolega a nuż ktoś ma podobnie i ma jakąś radę. Tylko i wyłącznie radę bo forum nie zastępuje nigdy wizyty u lekarza lub konsultacji z nim
Zresztą ilu lekarzy tyle innych praktyk też więc nawet dwóch lekarzy da wam trochę inne zalecenia, dlatego trzeba wybrać takiego któremu się ufa, jeżeli nie ma się do niego zaufania i zaczynamy wątpić w zalecenia to lepiej szybko poszukać innego bo od niego może zależeć życie tego okruszka w brzuchu.
Tu mozemy się wygadać bo ile można gadać mężowi i koleżankom dla moje ciąża to abstrakcja dopóki brzuch nie zacznie rosnąć ^^
Także śmiało piszcie, każdy wpis musicie przerzucić przez filtr waszej intuicji i zachować spokój
Paulina pdzyvtak dużym wyniku bety bym się nie martwiła. Ja w tej ciąży nie robiłam bety bo jej wynik daje zazwyczaj więcej stresu niż pożytku. Na usg będzie wszystko jasne
Chociaż ja też już się stresuje przed piątkowym usg.. najbardziej o ten za mały pecherzyk, ludzie się że albo już nadgonil albo wtedy lekarz coś źle zmierzył, w końcu to kwestia milimetrów na tym etapie
A dzisiaj mam diabetologa trzymajcie kciuki żeby odpuscila mi krzywąSuszarka lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek