💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, czy można dołączyć?
Miałam jakieś dziwne przeczucie i dzisiaj zobaczyłam II kreski jeszcze mam wrażenie że za chwilę dostanę @
Mam już jednego malucha z sierpnia 2018, a to był 5 cykl starań o rodzeństwo dla niego
Termin wychodzi w połowie stycznia. Ale czekam na wizytę.. jakis chyba 6-7-tydzień najwcześniej się idzie prawda?nesairah, mimoftwo, Marcelina715 lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:Witam, czy można dołączyć?
Miałam jakieś dziwne przeczucie i dzisiaj zobaczyłam II kreski jeszcze mam wrażenie że za chwilę dostanę @
Mam już jednego malucha z sierpnia 2018, a to był 5 cykl starań o rodzeństwo dla niego
Termin wychodzi w połowie stycznia. Ale czekam na wizytę.. jakis chyba 6-7-tydzień najwcześniej się idzie prawda?Marta..a, Edyciak, Marcelina715 lubią tę wiadomość
-
Witaj Marta..a! Gratulacje i spokojnej ciąży
Dziewczyny ja też się denerwuję, że coś pójdzie nie tak... najchętniej zwolnienie wzięłabym dopiero po 10 tygodniu, ale coś czuję, że trzeba będzie wcześniej. Czekam tydzień do kolejnej wizyty i decyzji lekarki. Tak naprawdę to, czy będę na zwolnieniu nie zmieni nic, no chyba, że na plus, bo nie będę stresować się pracą.
Czekam na wieści z dzisiejszych wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 08:25
Marta..a, Marrtaa lubią tę wiadomość
-
_lucky_ wrote:Czesc witaj najlepiej isc 6+4 okolo. Wtedy juz powinno byc ❤. Napisz mi termin porodu wedlug daty miesiaczki:) nudnej ciazy !
z miesiączki wychodzi mi 13.01
tak tez pregnalife prorokuje a mam jeszcze po pierwszej ciąży tą aplikację6cs: 08.2018 - synek
-
nesairah wrote:Witaj Marta..a! Gratulacje i spokojnej ciąży
Dziewczyny ja też się denerwuję, że coś pójdzie nie tak... najchętniej zwolnienie wzięłabym dopiero po 10 tygodniu, ale coś czuję, że trzeba będzie wcześniej. Czekam tydzień do kolejnej wizyty i decyzji lekarki. Tak naprawdę to, czy będę na zwolnieniu nie zmieni nic, no chyba, że na plus, bo nie będę stresować się pracą.
Czekam na wieści z dzisiejszych wizyt
Miałam dokładnie to samo, nadal mam obawy, że cała praca wie tak wcześnie ale jestem nauczycielką przedszkola i nie ma opcji żebym wróciła do pracy, nie miałam wyjścia i musiałam powiedzieć bo wiedziałam, że pójdę na zwolnienie ... -
Mamba91 wrote:Miałam dokładnie to samo, nadal mam obawy, że cała praca wie tak wcześnie ale jestem nauczycielką przedszkola i nie ma opcji żebym wróciła do pracy, nie miałam wyjścia i musiałam powiedzieć bo wiedziałam, że pójdę na zwolnienie ...
Ja pracuję w firmie IT, ale żeby pracować musielibyśmy wysłać do przedszkola naszego syna, a to już odpada. Póki co jestem do 24 maja na opiece, a później wypadałoby już brać L4. W ciąży z synem pracowałam 5 miesięcy normalnie w biurze - czułam się dobrze, a później niestety zaczęły się problemy i zwolnienie. W pierwszej ciąży powiedziałam bardzo szybko, niestety za kilka dni musiałam ogłosić, że jednak nic z tego. O ostatnim poronieniu nikt nie wie, bo było to w okresie około świątecznym, a wcześniej nie mówiłam w pracy o ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 09:07
-
Ja o pierwszej ciąży powiedziałam w 6 tygodniu bo zaczęłam wymiotować i bym nie dała rady tego ukrywać. Miałam mdłości okrutne od rana do nocy aż do końca 5 miesiąca. I w sumie tak jak skończyłam wymiotować tak zaczął rosnąć brzuch i zaczęłam mieć bóle takie lekko okresowe od siedzenia i poszłam na zwolnienie
Teraz nie wiem, w poniedziałek mały miał iść do żłobka a ja do pracy. Teleporade mam na poniedziałek popołudniu dopiero. I wtedy poproszę o skierowanie na usg i badania krwi/moczu. Może się uda usg i wizytę jednego dnia bo idę do enel medu tam nie ma usg w gabinecie. I chyba wtedy też dam zaświadczenie i powiem..
Trzymam kciuki za wasze wizyty dzisiaj6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnynesairah wrote:Witaj Marta..a! Gratulacje i spokojnej ciąży
Czekam na wieści z dzisiejszych wizyt -
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Witam, czy można dołączyć?
Termin wychodzi w połowie stycznia. Ale czekam na wizytę.. jakis chyba 6-7-tydzień najwcześniej się idzie prawda? -
Edyciak wrote:Rozumiem cię doskonale. Dziś obudziłam się pełna niepokoju. Miałam dziwny sen. Trzeciego poronienia nie przeżyję.... A martwi mnie, że nie mam żadnych objawów ciążowych. Choć pamiętam, w pierwszej ciąży dopiero koło 8 tygodnia zaczęło mnie mdlić na wieczór, druga szybko zgasła i od początku miałam złe przeczucia, choć może jakbym poszła do lekarza od razu i bym dostała leki, to może by coś z tego było...
Ja też często gdybam co by było... ale czasu nie cofniemy Trzeba wierzyć, że tym razem będzie dobrze. Nasze ciąże już nigdy nie będą normalne i spokojne, ale mają szansę powodzenia. Ja w pierwszej ciąży w ogóle nie byłam świadoma, że może mnie spotkać najgorsze, teraz mam wrażenie, że za dużo wiem, a przez to w głowie mam różne (niekoniecznie pozytywne) scenariusze.Edyciak lubi tę wiadomość
-
_lucky_ wrote:A jest jeszcze wcześnie.
Tylko że muszę iść tak wcześnie bo potrzebuję zwolnienia.
_lucky_ współczuję stresu, ja pewnie dziś tylko teleporade, czy coś mam brać, żeby historia się nie powtórzyła 🤔
Ja od 12 lutego jestem na l4, pracuje w sklepie z garniturami i najpierw wysiadł mi kręgosłup i nie mogłam chodzić🙄 a teraz na miesiąc od psychiatry, bo po pierwsze dobijalo mnie to ,że cały czas nie wychodzi, dodatkowo zaraz po poronieniu kumpela z pracy w ciąży, szwagierka w ciąży i bardzo się cieszę i im gratuluję, ale mnie dołki łapały, a poza tym przedszkole zamknięte i musiałam zostać z córkami w domu...
Co do stresu to moje każde wyjście do toalety to stres, że na papierze zobaczę krew. Ostatnim razem w dniu pierwszej wizyty koło 9 rano tak było. Pojechałam na sor. Wszyscy mnie zbywali. A na koniec się dowiedziałam "albo ciąża pozamaciczna albo uszło, no zdarza się" 🤷🏼♀️
Objawów ciążowych też nie mam żadnych🤷🏼♀️🤔 ale z córkami było tak samo. Może trochę zgaga dokuczała i brzuch rósł 😂🤦🏾♀️
21.05.2020 zarodek 3mm ❤️ bije ❤️
14.05.2020 (35dc/18dpo) beta 7560 mlU/ml przyrost 132,7%
5.05.2020 (26 dc/9dpo) beta 171 mlU/ml progesteron 20,10 ng/ml
3.05.2020 - II 🤰
6.11.2019 (*) - 6tc
25.11.2015 👧
6.02.2014 👧
-
Ja już po konsultacji. Pani doktor powiedziała, że jeszcze nie ma sensu się spotykać. Że beta jest jeszcze dość niska. Progesteron w porządku. Umówiłyśmy się, że będzie dzwoniła 21 maja i wtedy jak coś będzie kazała przyjechać. Mówiła, że nie ma potrzeby wdrażania żadnych leków. Pytałam czy jakieś badania robić to mówiła że nie, chyba że dla spokoju ducha to mogę sobie zrobić betę i sprawdzić jaki przyrost. 😊
_lucky_, Mamba91 lubią tę wiadomość
21.05.2020 zarodek 3mm ❤️ bije ❤️
14.05.2020 (35dc/18dpo) beta 7560 mlU/ml przyrost 132,7%
5.05.2020 (26 dc/9dpo) beta 171 mlU/ml progesteron 20,10 ng/ml
3.05.2020 - II 🤰
6.11.2019 (*) - 6tc
25.11.2015 👧
6.02.2014 👧
-
Witaj Marta..a gratulacje 😊 mnie w czasie starań też dobijały wieści o ciążach, na tą czekałam trzy lata. Dwa lata starań, badań, klinika niepłodności, przygotowania do inseminacji. Mąż już dalej nie chciał... Przestaliśmy na rok jeździć od lekarza do lekarza i teraz niespodziewanie się udało.
Marta..a, mimoftwo, Marcelina715 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2020, 07:19
Marta..a, bella88, mimoftwo, Marcelina715, nesairah, Edyciak, Mamba91, LaBellePerle lubią tę wiadomość
05.2017 - 🎀 córeczka
Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
30.12.2020 ❤ 3500g
💔 11.2019 👼 -
Lucky to super 😁
Ja mam wyniki bety - 2307mlU/ml. Przyrost 117% więc chyba dobrze?Marta..a, nesairah, Mamba91 lubią tę wiadomość