X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • Kamka Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _lucky_ wrote:
    Dziewczyny zweryfikujcie proszę dane na pierwszej stronie na naszej liscie. Jalas luka mi sie zrobila.

Proszę o dopisanie mojego terminu 25.01.😊

• _lucky_ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka wrote:
    Proszę o dopisanie mojego terminu 25.01.😊

Zrobione

thgf3e3kp0n5rgaf.png
    05.2017 - 🎀 córeczka
    Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
    30.12.2020 ❤ 3500g
    💔 11.2019 👼
  • Luuluu Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    11.30 ale pewnie wejdę koło 12. Zawsze ma opóźnienia. A Ty? :)

PatkaPP wrote:
    U mnie też zawsze są opóźnienia. To chyba tak wszędzie :( mam na 16.20.. całe 4tyg tyle nie myślałam o wizycie ile dzisiaj.. eh.. niech będzie już jutro ;)

Powodzenia dziewczyny... Ja mam na 17sta.. pewnie tez będzie opóźnienie.. I też niestety się stresuje..
    Czy to tak będzie przed każda wizytą..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 18:29

2019 II -start z badaniami
    2019 VIII/IX 2x nieudana IUI
    2019 XI - naturalny cud <3
    2020 I 9 - 👼 [*] 7/9
    2020 IV - nasz cud <3 włączone metyle + heparyna +acard
    2020 V 11 mamy ❤

f2w33e3kaumphv47.png
    31 l
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu chyba tak...

Ja jeszcze nie mam potwierdzonego ze bobas tam jest. Wiec stres ogromny 🙈

🔸28 lat

Wysłany: 14 czerwca 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu, przed każdą wizytą stres będzie. Aktualnie zastanawiamy się czy serduszko bije. W połowie będą prenatalne drugie to czy zdrowo rośnie, potem a nie przybiera jak powinien, albo za dużo rośnie. Na koniec za mało wód itp..itd. nie chcę straszyć, ale trzeba poukładać w głowie ten stres ;)
    Enigyaa, u mnie zarodek był, ale czy serduszko bije? Jutro się dowiemy. Mocne kciuki!!!!

Enigvaa lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że po prenatalnych to już będzie z górki ze stresem. Teraz się martwię tylko czy krwiak się wchłonął i co z drugim pęcherzykiem...

Edyciak lubi tę wiadomość

• Luuluu Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba musimy żyć z tym stresem...
    Po porodzie pewnie wcale mniej go nie będzie zwłaszcza u tych co mają swoje 1 dziecko ;)

Ja mam jutro wizytę powinno być 11tydz 2 dzień... wizyta ma być długa, ale prenatalną tego nie nazwał... tak myślę czy to już moze być ten czas czy za wcześnie?

2019 II -start z badaniami
    2019 VIII/IX 2x nieudana IUI
    2019 XI - naturalny cud <3
    2020 I 9 - 👼 [*] 7/9
    2020 IV - nasz cud <3 włączone metyle + heparyna +acard
    2020 V 11 mamy ❤

f2w33e3kaumphv47.png
    31 l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednich ciążach nie miałam stresu jakoś. Zobaczymy jak będzie teraz. Ale najlepsze jest to że ciąży juz nie da się ukryć tak mnie wybiło. W 1 i 2 tak nie było dopiero po 14 tyg coś zaczynało a teraz brzuch jak.. szok😀. Nie wiem o co kaman

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż się śmieje, że na bank bliźniaki.😂 A tak serio może to tak już jest że szybko wybija w kolejnej ciąży.a kilogramami mam do tyłu jak narazie.. wymioty i brak apetytu robi swoje

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luuluu wrote:
    No chyba musimy żyć z tym stresem...
    Po porodzie pewnie wcale mniej go nie będzie zwłaszcza u tych co mają swoje 1 dziecko ;)

Ja mam jutro wizytę powinno być 11tydz 2 dzień... wizyta ma być długa, ale prenatalną tego nie nazwał... tak myślę czy to już moze być ten czas czy za wcześnie?

Zrobi takie dokładne USG z pomiarami. Min przeziarnistość karkową itd

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko takie miałam w dwóch ciążach. Żadnych prenatalnych nigdy nie miałam.

Powodzenia na wizytach dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 21:19

PatkaPP lubi tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka85 wrote:
    Ja w poprzednich ciążach nie miałam stresu jakoś. Zobaczymy jak będzie teraz. Ale najlepsze jest to że ciąży juz nie da się ukryć tak mnie wybiło. W 1 i 2 tak nie było dopiero po 14 tyg coś zaczynało a teraz brzuch jak.. szok😀. Nie wiem o co kaman

Miesnie bezucha sa w gorszej kondycji niz we wczesniejszych ciazach. Stad widac szybciej :) a przynajmniej tak pisze w ksiazce o ciazy :)

🔸28 lat

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Miesnie bezucha sa w gorszej kondycji niz we wczesniejszych ciazach. Stad widac szybciej :) a przynajmniej tak pisze w ksiazce o ciazy :)
    Podważam tą teorię 😄😊 u mnie brzuch mały w każdej ciąży.

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Podważam tą teorię 😄😊 u mnie brzuch mały w każdej ciąży.

To nie chodzi o wielkosc brzuszka, a szybsze pojawienie sie widocznego w nastepnej ciazy. :) wielkosc brzucha to sprawa indywidualna :) chociaz ja mam nadzieje ze nie bede miala bebzuna ogromnego bo wtedy dopiero bede wygladac pokracznie przy moich 158cm 😂

🔸28 lat

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywacie moze jakichs specyfikow aby zapobiec rozstepom? Macie cos sprawdzonego? U mnie sie pojawia na pewno,juz mam mnostwo po okresie dojrzewania. I nie wiem czy jest sens wydawac miliony na kremy? :)

🔸28 lat

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Mustela - krem przeciw rozstępom.

ma6nky9zewfu5ea1.png
    atdchdge5fgohmhe.png
  • alicante Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Uzywacie moze jakichs specyfikow aby zapobiec rozstepom? Macie cos sprawdzonego? U mnie sie pojawia na pewno,juz mam mnostwo po okresie dojrzewania. I nie wiem czy jest sens wydawac miliony na kremy? :)
    Ja po prostu nawilzam skórę i szczotkuje szczotka tampico :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    To nie chodzi o wielkosc brzuszka, a szybsze pojawienie sie widocznego w nastepnej ciazy. :) wielkosc brzucha to sprawa indywidualna :) chociaz ja mam nadzieje ze nie bede miala bebzuna ogromnego bo wtedy dopiero bede wygladac pokracznie przy moich 158cm 😂
    Pojawiały się w tym samym momencie. W 5 miesięcu małe wybrzuszenie pod pępkiem, zresztą pokazywałam już na FB zdjęcie 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ja używałam bio oil ale w sumie wydaje mi się, że wystarczy zwykły balsam, bo jak ktoś ma skłonność do rozstępów to będzie miał je tak czy siak. Ja w pierwszej ciąży w ogóle się nie smarowałam, w drugiej bio oilem mąż mnie smarował codziennie po kąpieli od początku do końca i nie widzę różnicy. Mam dwa charakterystyczne rozstepy na brzuchu, jeden z jednej ciąży, drugi z drugiej i kilka na piersiach 🤷

• Adna Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty. :)

Co do zaparć to bardzo polecam siemię lniane sobie raz dziennie łyżeczkę/dwie zaparzyć i wypić.

Z kremów to ja używam zwykłych balsamów za 10 zł. :D Przyjaciółka co w ciąży była wcześniej to mówi, że miliony monet wydała na kremy i oliwki, a rozstępów ma i tak pełno.

PatkaPP lubi tę wiadomość

rfxgvfxmrkhsisqb.png
    11 dpo- beta 124,31 prog 100,09 nmol/l
    14 dpo- beta 714,44 prog 100,04 nmol/l🤰
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ