X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • Kamka Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _lucky_ wrote:
    Dziewczyny zweryfikujcie proszę dane na pierwszej stronie na naszej liscie. Jalas luka mi sie zrobila.

Proszę o dopisanie mojego terminu 25.01.😊

• _lucky_ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka wrote:
    Proszę o dopisanie mojego terminu 25.01.😊

Zrobione

thgf3e3kp0n5rgaf.png
    05.2017 - 🎀 córeczka
    Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
    30.12.2020 ❤ 3500g
    💔 11.2019 👼
  • Luuluu Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    11.30 ale pewnie wejdę koło 12. Zawsze ma opóźnienia. A Ty? :)

PatkaPP wrote:
    U mnie też zawsze są opóźnienia. To chyba tak wszędzie :( mam na 16.20.. całe 4tyg tyle nie myślałam o wizycie ile dzisiaj.. eh.. niech będzie już jutro ;)

Powodzenia dziewczyny... Ja mam na 17sta.. pewnie tez będzie opóźnienie.. I też niestety się stresuje..
    Czy to tak będzie przed każda wizytą..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 18:29

2019 II -start z badaniami
    2019 VIII/IX 2x nieudana IUI
    2019 XI - naturalny cud <3
    2020 I 9 - 👼 [*] 7/9
    2020 IV - nasz cud <3 włączone metyle + heparyna +acard
    2020 V 11 mamy ❤

f2w33e3kaumphv47.png
    31 l
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu chyba tak...

Ja jeszcze nie mam potwierdzonego ze bobas tam jest. Wiec stres ogromny 🙈

🔸28 lat

Wysłany: 14 czerwca 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu, przed każdą wizytą stres będzie. Aktualnie zastanawiamy się czy serduszko bije. W połowie będą prenatalne drugie to czy zdrowo rośnie, potem a nie przybiera jak powinien, albo za dużo rośnie. Na koniec za mało wód itp..itd. nie chcę straszyć, ale trzeba poukładać w głowie ten stres ;)
    Enigyaa, u mnie zarodek był, ale czy serduszko bije? Jutro się dowiemy. Mocne kciuki!!!!

Enigvaa lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że po prenatalnych to już będzie z górki ze stresem. Teraz się martwię tylko czy krwiak się wchłonął i co z drugim pęcherzykiem...

Edyciak lubi tę wiadomość

• Luuluu Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba musimy żyć z tym stresem...
    Po porodzie pewnie wcale mniej go nie będzie zwłaszcza u tych co mają swoje 1 dziecko ;)

Ja mam jutro wizytę powinno być 11tydz 2 dzień... wizyta ma być długa, ale prenatalną tego nie nazwał... tak myślę czy to już moze być ten czas czy za wcześnie?

2019 II -start z badaniami
    2019 VIII/IX 2x nieudana IUI
    2019 XI - naturalny cud <3
    2020 I 9 - 👼 [*] 7/9
    2020 IV - nasz cud <3 włączone metyle + heparyna +acard
    2020 V 11 mamy ❤

f2w33e3kaumphv47.png
    31 l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednich ciążach nie miałam stresu jakoś. Zobaczymy jak będzie teraz. Ale najlepsze jest to że ciąży juz nie da się ukryć tak mnie wybiło. W 1 i 2 tak nie było dopiero po 14 tyg coś zaczynało a teraz brzuch jak.. szok😀. Nie wiem o co kaman

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż się śmieje, że na bank bliźniaki.😂 A tak serio może to tak już jest że szybko wybija w kolejnej ciąży.a kilogramami mam do tyłu jak narazie.. wymioty i brak apetytu robi swoje

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luuluu wrote:
    No chyba musimy żyć z tym stresem...
    Po porodzie pewnie wcale mniej go nie będzie zwłaszcza u tych co mają swoje 1 dziecko ;)

Ja mam jutro wizytę powinno być 11tydz 2 dzień... wizyta ma być długa, ale prenatalną tego nie nazwał... tak myślę czy to już moze być ten czas czy za wcześnie?

Zrobi takie dokładne USG z pomiarami. Min przeziarnistość karkową itd

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko takie miałam w dwóch ciążach. Żadnych prenatalnych nigdy nie miałam.

Powodzenia na wizytach dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 21:19

PatkaPP lubi tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka85 wrote:
    Ja w poprzednich ciążach nie miałam stresu jakoś. Zobaczymy jak będzie teraz. Ale najlepsze jest to że ciąży juz nie da się ukryć tak mnie wybiło. W 1 i 2 tak nie było dopiero po 14 tyg coś zaczynało a teraz brzuch jak.. szok😀. Nie wiem o co kaman

Miesnie bezucha sa w gorszej kondycji niz we wczesniejszych ciazach. Stad widac szybciej :) a przynajmniej tak pisze w ksiazce o ciazy :)

🔸28 lat

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Miesnie bezucha sa w gorszej kondycji niz we wczesniejszych ciazach. Stad widac szybciej :) a przynajmniej tak pisze w ksiazce o ciazy :)
    Podważam tą teorię 😄😊 u mnie brzuch mały w każdej ciąży.

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Podważam tą teorię 😄😊 u mnie brzuch mały w każdej ciąży.

To nie chodzi o wielkosc brzuszka, a szybsze pojawienie sie widocznego w nastepnej ciazy. :) wielkosc brzucha to sprawa indywidualna :) chociaz ja mam nadzieje ze nie bede miala bebzuna ogromnego bo wtedy dopiero bede wygladac pokracznie przy moich 158cm 😂

🔸28 lat

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywacie moze jakichs specyfikow aby zapobiec rozstepom? Macie cos sprawdzonego? U mnie sie pojawia na pewno,juz mam mnostwo po okresie dojrzewania. I nie wiem czy jest sens wydawac miliony na kremy? :)

🔸28 lat

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Mustela - krem przeciw rozstępom.

ma6nky9zewfu5ea1.png
    atdchdge5fgohmhe.png
  • alicante Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Uzywacie moze jakichs specyfikow aby zapobiec rozstepom? Macie cos sprawdzonego? U mnie sie pojawia na pewno,juz mam mnostwo po okresie dojrzewania. I nie wiem czy jest sens wydawac miliony na kremy? :)
    Ja po prostu nawilzam skórę i szczotkuje szczotka tampico :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    To nie chodzi o wielkosc brzuszka, a szybsze pojawienie sie widocznego w nastepnej ciazy. :) wielkosc brzucha to sprawa indywidualna :) chociaz ja mam nadzieje ze nie bede miala bebzuna ogromnego bo wtedy dopiero bede wygladac pokracznie przy moich 158cm 😂
    Pojawiały się w tym samym momencie. W 5 miesięcu małe wybrzuszenie pod pępkiem, zresztą pokazywałam już na FB zdjęcie 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ja używałam bio oil ale w sumie wydaje mi się, że wystarczy zwykły balsam, bo jak ktoś ma skłonność do rozstępów to będzie miał je tak czy siak. Ja w pierwszej ciąży w ogóle się nie smarowałam, w drugiej bio oilem mąż mnie smarował codziennie po kąpieli od początku do końca i nie widzę różnicy. Mam dwa charakterystyczne rozstepy na brzuchu, jeden z jednej ciąży, drugi z drugiej i kilka na piersiach 🤷

• Adna Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty. :)

Co do zaparć to bardzo polecam siemię lniane sobie raz dziennie łyżeczkę/dwie zaparzyć i wypić.

Z kremów to ja używam zwykłych balsamów za 10 zł. :D Przyjaciółka co w ciąży była wcześniej to mówi, że miliony monet wydała na kremy i oliwki, a rozstępów ma i tak pełno.

PatkaPP lubi tę wiadomość

rfxgvfxmrkhsisqb.png
    11 dpo- beta 124,31 prog 100,09 nmol/l
    14 dpo- beta 714,44 prog 100,04 nmol/l🤰
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ