X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Ja na poprzednim badaniu ponad 5 🙄 zobaczymy jak wyjdzie na następnym - biorę Euthyrox 25.

U

Zobaczymy co powie lekarz w poniedzialek. Jesli nie podejmie sie prowadzenia mnie tez endokrynologicznie to bede szukac nowego. Bo dlatego do niego chodze ze jest ginekologiem-endokrynologiem. :) a nie usmiecha mi sie placic prywatnie co miesiac kilku lekarzom. A endo u mnie nie ma na nfz. :)

🔸28 lat

Wysłany: 12 czerwca 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziły za mną krokiety z kapustą i grzybami od 2 tygodni.. w końcu je zjadłam, w trakcie przestały mi smakować a teraz mi niedobrze 😵

• *Agape* Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 18:47

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Tsh 8,97. Tarczyca mi oszala. Miesiac temu 0,010. 😳
    O kurde. Słabo. Dzwoń do lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Zastanawiające czemu nazywa się to poranne mdłości skoro są cała dobę ..
    Nie wiem, kto tak wymyślił. Ale mdłości są straszne. Jeszcze ze 2-3 tygodnie i powinno ci przechodzić. 😊

• alicante Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Agape* wrote:
    Jakkolwiek to brzmi, to zazdroszczę Wam objawów 🤦🏻‍♀️
    Mnie dziś tylko podbrzusze pobolewa, bo pochodziłam trochę podczas robienia zakupów. Żadnych mdłości wieczorem, więc już się martwię 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
    Nie bój nic! W pierwszej ciąży zero objawów miałam i wszystko było dobrze :)

Teraz tak samo, poza sennościa to wszystko jak dawniej :)

*Agape* lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicante wrote:
    Nie bój nic! W pierwszej ciąży zero objawów miałam i wszystko było dobrze :)

Teraz tak samo, poza sennościa to wszystko jak dawniej :)
    Ja również w pierwszej ciąży zero objawów. Na koniec jedynie okropna zgaga :)
    Agape co się odwlecze to nie uciecze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2020, 06:53

• *Agape* Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 18:47

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze Agape wierzę w to 😊

*Agape* lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. A mi ostatnie dni ciut lepiej. Nie mdli mnie ciągle ale przejściami. Mam dużo na głowie więc i to mi pomaga. Wymiotować jeszcze wymiotuje ale tez mniej. Wczoraj bardzooo delikatnie zaplamiłam na brazowo.jakbsie powtórzy dzwonię do lekarza. Mam nadzieję że to epizod tylko bo nigdy tak nie miałam.. muszę chyba zwolnić bo ostatnio naprawdę mam sporo na głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2020, 08:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka sporo na głowie to jedno ale wymioty też obciążają organizm, oszczędzaj się 😊😉

suzi1994, Ewelka85 lubią tę wiadomość

• _lucky_ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zweryfikujcie proszę dane na pierwszej stronie na naszej liscie. Jalas luka mi sie zrobila.

thgf3e3kp0n5rgaf.png
    05.2017 - 🎀 córeczka
    Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
    30.12.2020 ❤ 3500g
    💔 11.2019 👼
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    O kurde. Słabo. Dzwoń do lekarza.

Juz biore 150mg. W poniedzialek wizyta.

🔸28 lat

Wysłany: 13 czerwca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Juz biore 150mg. W poniedzialek wizyta.
    To może dotrwasz. Ale brałaś 150 mg i mimo to taki wynik? A ft4 jak wychodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka, podczytujesz nas czasami? Cały czas myślę o tobie, czy wszystko w porządku i czy wyjaśniło się coś odnośnie drugiego zarodka?

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    To może dotrwasz. Ale brałaś 150 mg i mimo to taki wynik? A ft4 jak wychodzi?

W maju mialam 0.010. I zmienili mi dawke ze 150mg na 100. No na 100mg taki piekny wynik po miesiacu. Ft3 i ft4 w normie, te akurat u mnie zawsze byly w normie.

🔸28 lat

Wysłany: 13 czerwca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Agape* wrote:
    Jakkolwiek to brzmi, to zazdroszczę Wam objawów 🤦🏻‍♀️
    Mnie dziś tylko podbrzusze pobolewa, bo pochodziłam trochę podczas robienia zakupów. Żadnych mdłości wieczorem, więc już się martwię 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
    U mnie od samego początku jedyny objaw to masakryczne zaparcia i brak siły, czasem ból piersi i tyle tez sie czasem tym. Martwię ale potem sprowadzam sie na ziemię, ze trzeba sie cieszyć 🤪

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _lucky_ wrote:
    Dziewczyny zweryfikujcie proszę dane na pierwszej stronie na naszej liscie. Jalas luka mi sie zrobila.

U mnie niestety bez zmian. Lekarz dopiero 25. Dzwoniłam dwu krotnie z prośbą o przełożenie wizyty nie dało rady. Uważają bze to nie jest za późno. Będzie 9 tydzi 3 dzień. No cóż za tym lekarzem warto jest czekać. Zobaczymy kusi mnie jechać gdzieś sprawdzić ale nie wiele już zostało

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Majorka, podczytujesz nas czasami? Cały czas myślę o tobie, czy wszystko w porządku i czy wyjaśniło się coś odnośnie drugiego zarodka?
    Ja jestem cały czas i tu i na FB 😊 miło mi, że myślisz o mnie. Miałam mieć wizytę prywatnie wczoraj lecz sprawy losowe i lekarz odwołał wizyty, zaproponowali mi wtorek ale stwierdziłam, że to bezsensu bo mam wizytę w czwartek na NFZ. Tak więc czekam cierpliwie i myślę pozytywnie 😊 skupiłam się teraz na planowaniu naszego wyjazdu pod namioty, wczoraj powiedzieliśmy dzieciom o ciąży 😊

Edyciak lubi tę wiadomość

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nadal strasznie mecze .. mdłości i brak sił to moje objawy .. brak sił do tego stopnia ze mam wrażenie ze moja ręka czy noga to wazy tonę .. nawet pisanie tej wiadomości na tel to dla mnie wyczyn .. a trzeba zająć się dzieckiem .. mam wyrzuty sumienia bo daje przez to ostatnio dziecku często bajki do oglądania .. jak nie chce zjeść to nie mam sił by go nakarmić .. czekam aż wróci mąż mu coś wmusić .. czy tylko ja tak mam ze tak wszystko ciężko? Najchętniej leżałabym w łóżku cała dobę .. do tego te mdłości

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ