💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Sporo wizyt się jutro szykuje, za wszystkie trzymam kciuki ✊ i będę odświeżać w oczekiwaniu na dobre wiadomości
U mnie dzisiaj znowu gorszy dzień. Miałam ochotę na arbuza, ukroilam sobie takiego pysznego z lodówki, zjadłam ze smakiem a kilka minut później go zwymiotowałam. Do tego musiałam wyjść z mszy po 15 minutach bo prawie zemdlałam i w drodze do auta też zwymiotowałam. Efekt był taki że się z bezsilności popłakałam 🤦 Zmierzyłam ciśnienie w domu a tam 90/60. Zawsze byłam aktywna i lubiłam dużo ogarniać a teraz szkoda gadać, jestem bezużyteczna kompletnie.
Na rozstępy kupiłam bio oil ale póki co jakoś nie mam weny żeby się smarować 🤭 muszę wnet zacząć bo brzuch zaczyna powoli być widoczny. Wiem że rozstępy to genetyka ale to zawsze mile zadbać o siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 22:19
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ja się smarowałam oliwką Hipp z Rossmanna. Zrobiły mi sie tylko dwa rozstępy w pierwszej ciąży na bokach i to kilka dni przed porodem. Enigvaa ja też mam sporo po okresie dojrzewania, na piersiach i na udach.
-
Ewelka85 wrote:Ja w poprzednich ciążach nie miałam stresu jakoś. Zobaczymy jak będzie teraz. Ale najlepsze jest to że ciąży juz nie da się ukryć tak mnie wybiło. W 1 i 2 tak nie było dopiero po 14 tyg coś zaczynało a teraz brzuch jak.. szok😀. Nie wiem o co kaman
Moj brzuch tez urosl 🙈 w pierwszej ciazy mialam taki w 17 tc 🤦♀️Ewelka85 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyEnigvaa wrote:Uzywacie moze jakichs specyfikow aby zapobiec rozstepom? Macie cos sprawdzonego? U mnie sie pojawia na pewno,juz mam mnostwo po okresie dojrzewania. I nie wiem czy jest sens wydawac miliony na kremy?
Balsam palmers najlepszy. Stosowałam 2 ciąże i ani jednego rozsteou. Jedynie na piersiach mam ale na piersiach bnie uniknie się jak nie teraz to po karmieniu się raczej pojawia.I oliwka zwykła dla dzieci później jak brzusio szybciej rośnie. -
nick nieaktualny
-
antonna wrote:Moj brzuch tez urosl 🙈 w pierwszej ciazy mialam taki w 17 tc 🤦♀️
Tez jestem przerażona jak wielki mam brzuch .. jestem szczupła a brzuch jak w 6 miesiącu .. właśnie taki miałam w mojej ciąży z synkiem w 5-6 miesiącu.. nie czuje żebym miała zaparcia czy coś wiec nie wiem o co z tym chodzi ..DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
nick nieaktualnySuszarka też mam ciśnienie takie niskie. Ale u mnie w ciąży to norma. Też się czuję bezużytecznie, nie mam siły u też wymiotuje po czymś na co przed chwilą miałam mega ochotę. Ale to minie niedługo będzie lepiej.drugi trymestr jest najlepszy wg mnie😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 22:37
-
Suszarka też czuję się totalnie bezużyteczna. Mdli mnie już cały dzień i noc, bez dłuższych przerw. Do tego czasem mi słabo. Energia mam tyle co zużyta bateria i jak mnie zmuli to muszę iść się położyć bo inaczej zasnę tam gdzie siedzę. Dobrze że dzieckiem mąż się teraz zajął bo inaczej nie wyrobiłabym z tą sennością... W pierwszej ciąży byłam senna ale nie aż tak.
Dziewczyny kciuki za jutrzejsze wizyty! Czekam na same dobre wieści 💪💪 -
Ale wizyt! 3mam kciuki za wszystkie i czekam na wieści 🍀
Ja na rozstępy używam oliwki babymama z rossmanna, na cuda nie liczę bo mam skłonności ale fajnie nawilża i natłuszcza skórę 😊 -
Ewelka, Kate Hawk mnie chyba zgubiło to że od kilku dni już się czułam lepiej, owszem były nudności ale nie aż tak nasilone i obywało się bez wymiotów. Myślałam że już tak zostanie a tu zonk. Jakkolwiek by to nie brzmiało cieszę się że nie tylko ja się czuję jak przebity balonik bo zawsze to jakoś raźniej i przynajmniej ponarzekać można z czystym sumieniem.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualny
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊
Ja w poprzedniej ciąży używałam bio Oil. Kupę kasy na to wydałam a i tak mi się rozstępy zrobiły. Jak ktoś ma tendencje to niestety nic nie pomoże. Co do brzuszka to też mam ogromny. Miałam taki jak byłam w około 18tc więc już się boję co będzie dalej 😱PatkaPP lubi tę wiadomość
-
bella88 wrote:Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊
Ja w poprzedniej ciąży używałam bio Oil. Kupę kasy na to wydałam a i tak mi się rozstępy zrobiły. Jak ktoś ma tendencje to niestety nic nie pomoże. 😱
No właśnie to chyba tak jest jak piszesz .. bo ja nie używałam w ciąży z synem zupełnie nic i rozstępu nie mam ani jednego na brzuchuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 07:58
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Majorka wrote:Ja używałam bio oil ale w sumie wydaje mi się, że wystarczy zwykły balsam, bo jak ktoś ma skłonność do rozstępów to będzie miał je tak czy siak. Ja w pierwszej ciąży w ogóle się nie smarowałam, w drugiej bio oilem mąż mnie smarował codziennie po kąpieli od początku do końca i nie widzę różnicy. Mam dwa charakterystyczne rozstepy na brzuchu, jeden z jednej ciąży, drugi z drugiej i kilka na piersiach 🤷
Tak też właśnie myślałam,że jestem na to skazana.🔸28 lat
Ja smarowalam oliwka z rossmanna w poprzedniej ciąży i mimo ogromnego brzucha rozstępów nie mam, za to mam z tyłu nad posladkami. Myślę, że to kwestia genów
Mi też już brzuch wywaliło, normalnie go widać... W sobotę mówimy rodzicom i teściom, bo akurat będzie wspólne spotkanie. -
*Agape* wrote:Podziwiam, że tyle wytrzymałaś żeby nie powiedzieć 😉
Co do smarowania oliwkami, to ja się smarowałam jakimś kremem z rossmanna, ale niezbyt regularnie. Na brzuchu nie mam rozstępów, ale na piersiach porobiły mi się podczas karmienia 🤷🏻♀️
Aplikacja pokazuje mi, że minęło już 25% ciąży 😲 A ja nadal się stresuję i nie mogę w to uwierzyć, że w niej jestem 🤦🏻♀️
W ciąży z synem po prenatalnych dopiero powiedzieliśmy 🙈 mąż chciał czekać tym razem, ale akurat będzie okazja, a brzuch już ciężko ukryć. Mam wrażenie, że moja mama się domyśla...