💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcelina715 wrote:Kto już powiedział bliskim o ciąży? Dajcie znać jakie były reakcje. A może ktoś z Waszego otoczenia sam się domyślił?
U mnie już rodzice męża wiedzą, dziś wieczorem powiemy moim. Była radość, łzy i przytulasy no i szampan Cin Cin bezalkoholowyMarcelina715 lubi tę wiadomość
👩🏻35 👨🏻37
👶🏼12.2017
👶🏻01.2021
Czekamy na 3 CUD! 💓
21.05 cień cienia II kreseczek🫶
22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml -
Marcelina715 wrote:Kto już powiedział bliskim o ciąży? Dajcie znać jakie były reakcje. A może ktoś z Waszego otoczenia sam się domyślił?
Wszyscy wiedzą jak długo sie staramy, że nie wyszło ostatnio..no i co by nie było by sie teraz dowiedzieli. Poza tym w koronie pomagalam rodzicom, siostrze...a od pozytywnego testu sie oszczędzam i nie wypuszczam na żadne zakupy.. Nie chciałam ściemniać czy kombinować...
Jak zareagowali? Przeszczesliwi trzymaja kciuki.. Powtarzają ze teraz na bank się uda i wszystko bedzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 11:38
Marcelina715 lubi tę wiadomość
2019 II -start z badaniami
2019 VIII/IX 2x nieudana IUI
2019 XI - naturalny cud
2020 I 9 - 👼 [*] 7/9
2020 IV - nasz cud włączone metyle + heparyna +acard
2020 V 11 mamy ❤
31 l -
Moja mama ma za tydzień pięćdziesiąte urodziny i wtedy chce im dać w kopercie usg.Marcelina715 lubi tę wiadomość
-
My powiedzieliśmy rodzicom, babci, rodzeństwu i dwójce przyjaciół. Z konieczności musiałam też powiedzieć w pracy bo szłam na zwolnienie 😉
Jesli chodzi o reakcje to szczęście w czystej postaci u każdego 😉 przyjaciele nawet się popłakali bo wiedzieli, że staraliśmy się od dawna ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 11:55
-
U nas nikt nie wie póki co. Tylko ja i mąż. Myślę, że za tydzień lub dwa powiemy, albo po prenatalnych - tak zrobiliśmy w ciąży z synem. Tym razem nie wiem czy tak długo dam radę ukryć ciążę, podobno w kolejnych brzuch szybciej się uwidacznia.
-
U mnie wie mąż, jego rodzice i jego brat. Teściom powiedzieliśmy bo przez koronę nie wiemy kiedy ich zobaczymy a chcieliśmy nie przez telefon. Moim rodzicom czekamy do spotkania może 21 przyjadą.. brat męża wie bo tesciowie się wygadali.
I jedna koleżanka moja z którą na poporodowym lezalam i która o drugiej ciąży też mi szybko powiedziała przed usg. I ona to dzika radość, a tesciowie to tak średnio.. Ale w pierwszej ciąży też bali się cieszyć i nie było po nich widać.
W pracy siedzę cicho chce poczekać conajmniej do usg z boję się że jak powiem to mnie kierowniczka na Home Office wygodni a przecież oszlaeje do stycznia w domu :pMarcelina715 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Czesc dziewczyny
Jestem tu nowa i w sumie to moja 3 ciaza ale jestem zielona i boje sie jak za kazdym razem. Okres mialam 30.03 , wspolzylam z partnerem 20.04 i do tej pory nie mam okresu. Wizyte u ginekologa mialam 7,05 i stwierdzil ze jest pogrubiona sluzowka macicy i traktujemy to jak ciaze ale kazal przyjsc nie wczesniej niz za 2 tyg zeby potwierdzic ale skierowal mnie na pierwsze badania oprocz grupy krwi bo juz bylam w dwoch ciazach i przepisal mi witaminy dla kobiet w ciazy Femibion +Natal. Jak mam to traktowac bo kurcze bole podbrzusza mam, pare dni temu mialam bardziej obrzmiale piersi a teraz piersi jakby wieksze fakt ale juz tak nie bola tylko ten bol podbrzusza zostal. Boje sie ze nic z tego nie bedzie Jak Wy to widzicie? Wizyte mam w przyszlym ty a jutro planuje zrobic te badania.
Gdyby bylo wszystko ok planowana data porodu jest na 4.01.2021 wg kalendarza.
Pozdrawiam
Gabrysia ur. 2010-12-10 Oliwier ur. 2015-09-16 -
Dziewczyny dzis oficjalnie i ja moge sie z wami przywitac. Wg. Belly porod 18.01... pierwsza beta w poniedzialek 161 dzisiejsza 917.6... kobieta w laboratorium smiala sie ze z takim przyrostem to blizniaki beda😊 a na pokladzie mam jeszcze 1.5 rocznego syna ktory jest nadal kpi zobaczymy jak dlugo. Pierwsza wizyte planuje na 25- 27 maj... a poki co mam takie mdlosci ze chce umrzec. W pierwszej ciazy tego nie znalam
Adna, Marcelina715 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej!Mika a betę badałaś? Przyrasta dobrze? Objawy w ciąży raz są, raz ich nie ma - niea się czym martwić po objawów lub ich braku.
Słoneczko witaj! Ja też mdłości cały czas 🤢 w pierwszej ciąży tylko senność a teraz mi dowaliło 😁
Edyciak a jakie wyniki? -
Witajcie wszystkie nowe dziewczyny my powiedzieliśmy w poniedziałek po wizycie. Teściowa we łzach, babcia też. Moja mama się domyślała, mieszkamy razem i fakt trudno było nie zauważyć że coś jest nie tak. Wiedzą jeszcze u mnie w pracy bo jestem na zwolnieniu, rodzeństwo i najbliżsi znajomi.
Marcelina715, Adna lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dzieki za odpowiedz - KateHawke
Otoz Bety nie nie badalam, mam zapisane 4 badania na skierowaniu od ginekologa: VDRL, Morfologie, ukier w krwi i tego czwartego sie nie moge doczytac. Bete robi sie z krwi czy jak? Glupio ze czlowiek w trzeciej cizy a zielony jak wiosenna trawa hehe
Mika_83 wrote:Dzieki za odpowiedz - KateHawke
Otoz Bety nie nie badalam, mam zapisane 4 badania na skierowaniu od ginekologa: VDRL, Morfologie, ukier w krwi i tego czwartego sie nie moge doczytac. Bete robi sie z krwi czy jak? Glupio ze czlowiek w trzeciej cizy a zielony jak wiosenna trawa hehe -
KateHawke wrote:Tak, z krwi - betaHCG. Trzeba sprawdzić w odstępie 48h czy przyrasta powyżej 66%. A który to tydzień u ciebie?
Od ostatniej miesiaczki wychodzi ze chyba 7 tydzien, jutro ide na badania ktore mam na skierowaniu wiec moze tam okreslone bedzie betaHCG
Witam wszystkie nowe dziewczyny i życzę spokojnych i udanych ciąż Mika_83, tak bete robi się z krwi najlepiej po 48h powtorzyć czy jest dobry przyrost Co do śniadań od dwóch dni wmuszam w siebie na siłę najlepszy sposób dla mnie to chyba jogurt pitny . Bylam rano zrobic progesteron i czekam na wynik bo na jutrzejszą wizytę potrzebuje ale powiem wam, że im bliżej tym bardziej się stresuję czy wszystko będzie ok.
-
Edyciak wrote:O matko 😱😱😱 no to racja. Myślałam, że masz dawkę taką jak ja...
ja z tych nerwów źle napisałam, 600 zł za miesiąc, a 10 ampułek to jkaieś 220 złEdyciak lubi tę wiadomość