💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak wrote:Dziewczyny, a slyszalyscie o programie Ciąża plus? W ramach tego projektu będą bezpłatne leki dla ciężarnych i z tego, co czytam, to heparyna chyba też. 😃
LaBellePerle lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Luuluu wrote:Badali Ci w ciąży anty Xa?Edyciak wrote:Hmm.. mam te same mutacje. A nie badałaś żadnych czynników krzepnięcia krwi?
No właśnie niczego mi nie badali... Dowiedziałam się o takich badaniach za późno żebym je sama zrobiła. Teraz poczekam co mi powie nowy gin.
-
nick nieaktualnySuszarka wrote:Wiadomo że każdy program wspierający ciężarne jest super, ale szczerze, chyba bym wolała żeby opieka medyczna była lepiej zorganizowana. Bo np. u mnie w mieście totalnie nie ma dobrego ginekologa przyjmującego na NFZ. W związku z tym każda wizyta i wszystkie badania finansujemy z własnych pieniędzy. Wiadomo że jakby mnie nie było stać to bym chodziła do byle kogo na NFZ ale nie tak powinno być...każda kobieta w ciąży powinna mieć dostęp do naprawdę dobrego ginekologa na fundusz, takie jest przynajmniej moje zdanie. A jeśli nie do lekarza to przynajmniej do badań.
-
PatkaPP wrote:W poprzedniej ciąży miałam zakaz ćwiczeń. Teraz jak będzie wszystko dobrze to planuje trochę poruszać się z jogą małgosi mostowskiej. Nie ćwiczyłam z nią wcześniej ale słyszałam same dobre opinie.
Makalotia, jesteś na urlopie rodzicielskim? -
Hej dziewczyny! Można do Was dołączyć? 🙂 OF mi pokazuje termin na 18.01.2020r. na pierwszą wizytę idę dopiero we wtorek, ale już się nie mogę doczekać.
Marcelina715, Luuluu, kasiasiasia28, Marta..a, Mamba91, Kinaa lubią tę wiadomość
-
Adna wrote:Hej dziewczyny! Można do Was dołączyć? 🙂 OF mi pokazuje termin na 18.01.2020r. na pierwszą wizytę idę dopiero we wtorek, ale już się nie mogę doczekać.
-
Hej, troche mnie tu nie było, co u mnie ? , od dwóch dni miałam mdłości i jestem zmeczona
jutro pierwsza wizytaLuuluu, Marta..a, Mamba91, KateHawke lubią tę wiadomość
👩🏻25
🧔🏻 35
💊 kwas foliowy
27.04.20 czułość 10 ⏸
28.04.20 czułość 25 ⏸
29.04.20 beta - 135.11
04.05.20 beta 2 - 3462.00 -
Witaj, Adna! Zdrówka dużo życzę dla was obojga.
Ja mam wizytę w poniedziałek. A jako że należę do osób wybitnie niecierpliwych, to już mi ciężko wytrzymać.
Męczą mnie mdłości, ale nie wymiotuję na szczęście. Najgorzej jest gdy jestem głodna. Jednocześnie chce mi się jeść i nie mogę w siebie niczego wmusić. Staram się nie doprowadzać do takich sytuacji. Jem porządną kolację, żeby nie budzić się z całkiem pustym żołądkiem. Ciekawe ile przytyję w tej ciąży. W poprzedniej było 30 kg na plusie! Z tym, że u mnie bardzo dużą część tej wagi stanowiły wody płodowe, bo miałam ich bardzo dużo. Mały miał basen olimpijski do pływania Więc większość wagi zniknęła zaraz po porodzie. A resztę pomogło mi zrzucić karmienie piersią. Trwało to pół roku.Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Ja na razie nie mam żadnych objawów i cały czas się zastanawiam, czy na pewno nadal jestem w ciąży. Trochę mnie tylko cycki bolą, brzuch pobolewa i ciągle si boję, że przyjdzie miesiączka. 🤦
-
Adna wrote:Ja na razie nie mam żadnych objawów i cały czas się zastanawiam, czy na pewno nadal jestem w ciąży. Trochę mnie tylko cycki bolą, brzuch pobolewa i ciągle si boję, że przyjdzie miesiączka. 🤦Starania od 2017
HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
2 x IUI nieudane
03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
9 dpt - beta 114,4, prog 90.
16 dpt - beta 1652.
22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
Spodziewamy się córeczki 🥰😍
26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙 -
Marcelina715 wrote:Witaj, Adna! Zdrówka dużo życzę dla was obojga.
Ja mam wizytę w poniedziałek. A jako że należę do osób wybitnie niecierpliwych, to już mi ciężko wytrzymać.
Męczą mnie mdłości, ale nie wymiotuję na szczęście. Najgorzej jest gdy jestem głodna. Jednocześnie chce mi się jeść i nie mogę w siebie niczego wmusić. Staram się nie doprowadzać do takich sytuacji. Jem porządną kolację, żeby nie budzić się z całkiem pustym żołądkiem. Ciekawe ile przytyję w tej ciąży. W poprzedniej było 30 kg na plusie! Z tym, że u mnie bardzo dużą część tej wagi stanowiły wody płodowe, bo miałam ich bardzo dużo. Mały miał basen olimpijski do pływania Więc większość wagi zniknęła zaraz po porodzie. A resztę pomogło mi zrzucić karmienie piersią. Trwało to pół roku.
Mam to samo, chce jeść ale nie mogę. I tez na szczęście nie wymiotuje
Ciekawe ile ja przytyje, nawet sobie nie wyobrażam tego jeszcze xD👩🏻25
🧔🏻 35
💊 kwas foliowy
27.04.20 czułość 10 ⏸
28.04.20 czułość 25 ⏸
29.04.20 beta - 135.11
04.05.20 beta 2 - 3462.00 -
Adna witaj! Gratulacje i spokojnej ciąży
Ja wczoraj i dziś mam okropne mdłości, przechodzą po porządnym posiłku, który wmuszam w siebie, choć mnie przy tym dźwiga. Wczoraj wieczorem pojawiło się lekko brązowe, a dziś beżowe plamienie. Bardzo skąpe, ale jednak. Trochę mnie to napawa lękiem, ale stosuję się do zaleceń i czekam, więcej zrobić nie mogę.
-
*Agape* wrote:A ja znowu witam plamienie 🤦🏻♀️
Rano nie było, ale wróciłam z pobrania krwi i jest... Mam nadzieję, że to w końcu minie...*Agape* lubi tę wiadomość
Starania od 2017
HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
2 x IUI nieudane
03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
9 dpt - beta 114,4, prog 90.
16 dpt - beta 1652.
22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
Spodziewamy się córeczki 🥰😍
26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙 -
*Agape* wrote:Leżę i nie zamierzam wstawać już 😉
Dobrze, że synek wymyślił taką zabawę, przy której mogę leżeć i się z nim bawić 😉
U mnie to plamienie jest raczej różowo-czerwone...
To ja miałam takie przy ostatnim poronieniu, najpierw lekkie różowe, później czerwone. To było plamienie z krwiaka. U mnie niestety był bardzo duży i blisko zarodka, więc 'pociagnal' za sobą ciążę. Teraz mam brązowo - beżowe i dumam co to może być skoro krwiaka nie ma. A dostałaś luteine lub duphaston? Mój syn też dziś wyjątkowo łaskawy, więc poleguje na kanapie.
-
Dziewczyny jeśli aplikujecie dopochwowo luteinę to często ona podrażnia naczynka w szyjce i dlatego też mogą występować plamienia. Szyjka jest teraz baaardzo ukrwiona i najmniejsze zadrapanie od razu powoduje plamienie.
Anna ja polecam dać sobie jedzenie przy łóżku i zaraz po obudzeniu coś przekąsić zanim jeszcze wstaniesz - to często łagodzi mdłości.