💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Morsik wrote:Witajcie , mam na imię Aneta. Dołączam do grona styczniówek 2021.Ciąża nas baaardzo zaskoczyła ale bardzo sie cieszymy mój termin to 12 stycznia Jestem mamą 4 dzieciaczków : synka i 3 córek
Witaj, Morsik będziesz miała wesoła gromadkę -
Marta..a wrote:A jak przy kodeksie jesteśmy to dziewczyny pamiętajcie że za czas badań należy wam się wynagrodzenie, więc jak umawiacie się na pobranie krwi, usg, wizytę u ginekologa w czasie waszej pracy, to pamiętajcie że jak dostarczycie zaświadczenie pracodawcy że było to związane z ciąża to musi wam za ten czas zapłacić jakbyście były w pracy. A nie że wam potrafi albo każe ten czas odpracowac
Mimoftwo gratuluję serduszka. ❤️
-
nick nieaktualnyBrunetka wrote:Zawsze przy poronieniach jest refundowane?Orientujesz sie moze?
Brunetka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nie wiem czy robić USG genetyczne🤔 w pierwszej robiłam, nastraszyli mnie okrutnie. Lekarz powiedział, że jest baaaardzo duże prawdopodobieństwo, że dziecko będzie miało zespół Downa. Żeby przyjechać do niego do kliniki i kontynuować diagnostykę już tą inwazyjna -pobieranie wycinka. Córka urodziła się całkowicie zdrowa. Przy drugiej już nie powtarzałam badania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 19:14
Aseret87 lubi tę wiadomość
21.05.2020 zarodek 3mm ❤️ bije ❤️
14.05.2020 (35dc/18dpo) beta 7560 mlU/ml przyrost 132,7%
5.05.2020 (26 dc/9dpo) beta 171 mlU/ml progesteron 20,10 ng/ml
3.05.2020 - II 🤰
6.11.2019 (*) - 6tc
25.11.2015 👧
6.02.2014 👧
-
Ania93 wrote:Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone sposoby na zapalenie pęcherza?
-
Hej, dołączam do Was
Wstępny termin mam na 13 stycznia
Dziś 6+1 byłam u ginekologa w ramach medicover i już było bicie serduszka
Ale dziwne ze nie założył karty ciąży, też tak miałyście ?
Czy już powinnam rozglądać się za badaniami genetycznymi?
Jestem z Wrocławia, może macie sprawdzone miejsca albo lekarza do polecenia prywatnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 20:21
Marta..a, Ewelka85, Kinaa, Marcelina715, KateHawke, PatkaPP, Edyciak, Adna lubią tę wiadomość
-
mimoftwo wrote:Ja nie wiem czy robić USG genetyczne🤔 w pierwszej robiłam, nastraszyli mnie okrutnie. Lekarz powiedział, że jest baaaardzo duże prawdopodobieństwo, że dziecko będzie miało zespół Downa. Żeby przyjechać do niego do kliniki i kontynuować diagnostykę już tą inwazyjna -pobieranie wycinka. Córka urodziła się całkowicie zdrowa. Przy drugiej już nie powtarzałam badania.
Gratuluję serduszka 😘
Ja uważam że testy mogą się mylić, kuzynka miała już skierowanie na aborcję i sobie wyobraźcie że dziecko urodziło się całkowicie zdrowe.
Także bardzo podobna sytuacja
Morsik - gratuluję 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 20:12
- Kinga 2008 r
- Zosia 2014 r -
Mamatrojki wrote:Ja genetycznie mam 22.06 podwójne. Do południa w poradni pappa+usg a po południu wizyta + usg u swojego gina to będzie 13tc 4d
To tak na ostatni dzwonek bo chyba max to 13t6?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyWitam nowe mamusie😊 sie czuje jakbym rodzila w innym miesiącu😊 wy juz ti prenatalne a ja za.miesiąc dopiero mam wizytę.. serio nie podoba mi.sie to coraz bardziej... ale jestem jedną z oostatnich tu.. ja dopiero 20 kwietnia mialam okres.. Chociaż na pewno cc będzie w połowie stycznia.
-
Ewelka może spróbuj przyspieszyć wizytę. Moja ostatnia miesiączka również była 20 kwietnia. Wizytę mam ustalona na 3 czerwca. Też się czuje jakbym była miesiąc do tyłu hah. Bo w sumie nam wypada pod koniec stycznia. Ja również bankowo 3 cc więc tkwimy w tym razem haha.
Ewelka85 lubi tę wiadomość
- Kinga 2008 r
- Zosia 2014 r -
Ewelka i Aseret ja tez loncowka stycznia wiec ✋ jeszcze nie mialam nawet wizyty u gin. u mnie miesiaczka byla 18.04 a dzis mam 4+6. wiec jedziemy razem na tym wozku 😁
Aseret87, Ewelka85 lubią tę wiadomość
hashimoto, letrox 125
pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
15.05.2020 7pdo
⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
18.05.2020 10 dpo
beta HCG 170,6 🎈
20.05.2020 12 dpo
beta HCG 375,3 🎈
TSH 1,211
progesteron 36,9
🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️
pregna start,
14.04.20 II kreski
14.04.20 beta HCG - 45,1
TSH - 0,179
16.04.20 beta HCG 30😭
18.04.20 beta HCG 15😭
Ciaza biochemiczna strata ✨ -
Ja również ! Ostatni okres 16 kwietnia. Jak się czujecie, na tak początkowym etapie ? Ja dzisiaj już płakałam, że strachu bo nic konkretnego się nie dzieje ... Piersi raz mocniej bolą, raz słabiej brzuch też jakby dzisiaj mniej ...chociaż w sumie po to brałam magnez żeby nie bolało:) powoli zaczynam wariować
Aseret87, Ewelka85 lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Nie, dr powiedział, że w Lublinie trzeba być po dwóch poronieniach, a w Warszawie wystarczy jedno i to już jest wskazanie. No i w rozpoznaniu napisał "podejrzenie aberracji chromosomalnych u płodu".
-
migotkaa wrote:Ja również ! Ostatni okres 16 kwietnia. Jak się czujecie, na tak początkowym etapie ? Ja dzisiaj już płakałam, że strachu bo nic konkretnego się nie dzieje ... Piersi raz mocniej bolą, raz słabiej brzuch też jakby dzisiaj mniej ...chociaż w sumie po to brałam magnez żeby nie bolało:) powoli zaczynam wariować
Życzę zdrowej i spokojnej ciąży!