💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Osobiście nie straciłam żadnej ciąży i ogromnie współczuję tym z Was, które musiały przez to przejść. Boję się jednak też i czasem robię wszystko żeby zapomnieć, że w tej ciąży jestem, bo na samą myśl tego jak przebiegała pierwsza, mam aż dreszcze, że to mogliby się powtórzyć.
Boję się też jaki wpływ na mój organizm będzie miał mój obecny stan. Po moim leczeniu onkologicznym dużo dłużej zajmuje mi powrót prawidłowych wyników krwii do normy po porodzie. Aż boję się zrobić morfologię. Moje nogi są w siniakach więc pewnie nie wszystko się odbudowało. Ale robię co mogę, żeby nie myśleć. Zobaczymy jak długo wytrzymam. -
suzi1994 wrote:Dziewczyny tez jesteście tak senne ? W dzień jest spoko ale wieczorem o 19 chce mi się już spać.. fakt ze budzę się o 6..
Ja właśnie położyłam synka spać w łóżeczku, mąż ogarnia ogród, a ja leżę w łóżku i odpoczywam. Padam na twarz -
nick nieaktualnyAseret87 wrote:Dziewczyny co oznacza u Was liczenie 6+0 ? 6 tygodni od miesiączki? Za cholerę nie potrafię tego rozgryźć hahahah.
Aseret87 lubi tę wiadomość
-
Ja to w dzień mogłabym spać jak koń na stojąco 😁 teraz już mi lepiej, nerwy minęły, pobrałam leki i dużo leżałam, już na wkładce czysto. Mąż wrócił z trasy to trochę się teraz małym zajmie
Marta..a, Kinaa lubią tę wiadomość
-
Lara,
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Jesteś pod opieką lekarską. Ze względu na Twoją medyczną przeszłość ginekolog na pewno będzie czujny i dokładny. Nie zadręczaj się na zapas. Twój organizm pokonał raka - jesteś silna, masz moc!
A co do senności - włączyłam zasadę: "dziecko śpi - mama też". Gdy mój syn kładzie się spać na popołudniową drzemkę, idę spać razem z nim. Trochę mi żal, bo to był zawsze taki moment w ciągu dnia w którym mogłam coś na spokojnie poogarniać w mieszkaniu lub po prostu usiąść na czterech literach z książką. Czuję jednak, że bez tej drzemki nie dożyję wieczoru.Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Marcelina715 wrote:A co do senności - włączyłam zasadę: "dziecko śpi - mama też". Gdy mój syn kładzie się spać na popołudniową drzemkę, idę spać razem z nim. Trochę mi żal, bo to był zawsze taki moment w ciągu dnia w którym mogłam coś na spokojnie poogarniać w mieszkaniu lub po prostu usiąść na czterech literach z książką. Czuję jednak, że bez tej drzemki nie dożyję wieczoru.
Też wyznaję tą zasadę od kilku dni, chociaż zawsze w porze drzemki ogarniałam szybkie pranie, albo kawę i nadrobiałam zaległości w wiadomosciach. -
suzi1994 wrote:Dziewczyny tez jesteście tak senne ? W dzień jest spoko ale wieczorem o 19 chce mi się już spać.. fakt ze budzę się o 6..12.05 II hcg 40
15.05 hcg 239
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard -
Ja też jestem senna i zmęczona ale nie śpię w dzień, wstaje koło 6, odwiozę małego do żłobka, idę na 8h do pracy. Odbieram małego i kładę go ok 20 spać.. mąż wraca koło 20-22 z budowy także nie mam kiedy spać
Ja pamiętam że to pracuje wszystko.. Ale byłabym się zabrać nospe.. wi3m że niektóre bierzecie ale ja się boję leków jakoś brać.Brunetka lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
W pierwszej ciąży bardziej panikowałam jeśli chodzi o bóle brzucha. Gdy tylko coś mnie zabolało kladlam się do łóżka i grzecznie czekałam aż przejdzie. Teraz nie mam takiej możliwości na odpoczynek więc nawet jak coś zaboli mniej o tym myślę
-
Ja się właśnie obudziłam poszłam do toalety i na papierze została mi czerwona ciemna krew wiec dziś polecę do ginekologa bo się strasznie wystraszyłam. To już nie brązowe plamienie tylko jednak krew naszczescie już nie leci ale wypłynęło trochę na papier wiec strach jest.12.05 II hcg 40
15.05 hcg 239
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard -
Spokojnego dnia dziewczyny!
Natalia0007 daj znać co u lekarza! 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 07:12
-
Cześć chciałabym do Was dołączyć. Termin porodu mam na 31.12, ale zapewne będzie styczeń. To moja 3cia ciąża i nie była planowana dlatego jestem przerażona jak ogarnę 3 dzieci i jakoś na razie nie potrafię się cieszyć
Marta..a, Adna, Suszarka, _lucky_, Ewelka85, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczyny jest to strasznie dziwne bo poszłam dalej spać i nie ma śladu po tym plamieniu wole wiedzieć o co chodzi. Jedno mnie martwi od początku ciągły ból krzyża a raczej kości ogonowej😕 A dziś to już wgl mega mega duży leżę siedzę nie ma wpływu boli 😕wzięłam nospe i magnez zapytam się dziś czy mogę zwiększyć magnez12.05 II hcg 40
15.05 hcg 239
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard -
olii90 wrote:Cześć chciałabym do Was dołączyć. Termin porodu mam na 31.12, ale zapewne będzie styczeń. To moja 3cia ciąża i nie była planowana dlatego jestem przerażona jak ogarnę 3 dzieci i jakoś na razie nie potrafię się cieszyć12.05 II hcg 40
15.05 hcg 239
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard -
Natalia0007 wrote:Chyba wieczorem najbardziej panikuje nie lubię czuć jajników bo zdaje mi się ze coś się dzieje 😕nie wiem czy tez tak panikujecie jak tylko brzuch mocniej czuć 😕
Mam podobnie.. ale trochę inaczej .. bo ja panikuje cały czas .. jak boli mnie brzuch panikuje ze boli jak nie boli to panikuje co się dzieje ze nie boli i tak ciagleDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️