💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
No jestem już po. Przepisał mi dodatkową luteinę. Teraz mam przez 4 dni brac 3×4 tabletki luteiny. Wyliczył inny termin porodu na 9 stycznia bo z usg wychodzi dziś 6+6. Serduszko bije. Nastepna wizyta 3 czerwca. Tak myśle teraz i w sumie nie powiedział skąd to plamienie tylko ze na poczatku może sie tak zdarzyc. Na nastepnej dopytam moze nie bede tak zestresowana
Mamba91, Kinaa, Edyciak, KateHawke, Adna, Ewelka85, Marta..a, Marcelina715, bella88 lubią tę wiadomość
-
Kalina555 wrote:No jestem już po. Przepisał mi dodatkową luteinę. Teraz mam przez 4 dni brac 3×4 tabletki luteiny. Wyliczył inny termin porodu na 9 stycznia bo z usg wychodzi dziś 6+6. Serduszko bije. Nastepna wizyta 3 czerwca. Tak myśle teraz i w sumie nie powiedział skąd to plamienie tylko ze na poczatku może sie tak zdarzyc. Na nastepnej dopytam moze nie bede tak zestresowana12.05 II hcg 40
15.05 hcg 239
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard -
Jak tam Wasza płaczliwość dziś? Moja na najwyższym poziomie 🤣 dziś przez chwilę widziałam się z koleżanką z pracy - ostatni raz widziałyśmy się przed zamknięciem przedszkoli, czyli koło 12 marca wyściskałyśmy się chwilę i tak się rozryczałam, że szlochałam jeszcze z 15 minut 🤯🤣
Witam wszystkie nowe ciężarówki, gratulacje! (mam nadzieję, że nikt się nie obrazi za tą nazwę )
Super, że z kolejnych wizyt same dobre wieści ☺️💗
Jakie macie plany na weekend? My chcieliśmy popracować trochę na działce ale wszystko wskazuje na to, że pogoda pokrzyżuje nam plany.. U Was też taka beznadziejna? Prawie koniec maja a zimno i ponuro 😭😭😭 a poza działką to spotykamy się z rodzeństwem, przyjeżdża mój brat z chrześnicą, nie widzieliśmy się od grudnia 🤦♀️
-
Kalina555 wrote:No jestem już po. Przepisał mi dodatkową luteinę. Teraz mam przez 4 dni brac 3×4 tabletki luteiny. Wyliczył inny termin porodu na 9 stycznia bo z usg wychodzi dziś 6+6. Serduszko bije. Nastepna wizyta 3 czerwca. Tak myśle teraz i w sumie nie powiedział skąd to plamienie tylko ze na poczatku może sie tak zdarzyc. Na nastepnej dopytam moze nie bede tak zestresowana
-
Aseret87 wrote:Kochana gratulacje kiedy była ostatnia miesiączka? Ja mam wizytę na 3 czerwca także jesteś 1 dzień szybciej 😜
Lucky z moich wyliczeń 28-30 styczeń ale zobaczymy co na wizycie powie lekarzWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 14:42
-
Kalina cieszę się, że wszystko dobrze, mam nadzieję że się trochę uspokoiłaś
Mamba ja jeszcze dzisiaj nie płakałam ale w tym tygodniu oglądałam z mężem Ciekawy przypadek Benjamina Buttona i przeplakalam prawie cały film 🙈
Sol super decyzja z L4, masz rację że teraz pora się skupić na dziecku i na sobie a nie na pracy.
Jeśli któraś robi badania prywatnie w diagnostyce to ja dzisiaj zapłaciłam niecałe 402 zł, miałam zniżkę 5% na kartę stałego klienta. Może komuś się ta informacja przyda.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
SolAngelica wrote:Ja po wizycie nie widać jescze zarodka mam pęcherzyk ciążowy 10 mm i pęcherzyk żółtkowy. Do tego mam małą cystę na jajniku ale dr powiedział że mam się nią nie martwić na razie. Wsimie z tych nerwów zapomniałam spytać o l4 bo ostatni strasznie wymiotuję . Cóż najwyżej w pon pójdę do pracy. Do tego Pani doktor raczej mi nie podpasowala.
Nie chce Cię straszyć ale czy w 6 tyg bo w takim już jesteś około tak? Nie powinno być widać zarodka ? Z tego co tu czytałam to chyba często widać już nawet serduszko w tym czasie ??DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Też tak czytałam ale pani doktor mówi że jest okej w sensie że wielkosc pęcherzyka jest okej. I dziś znalazłam artykuł medyczny o USG we wcześniej ciąży i tam pisało że około 5t plus 3 pojawia się pęcherzyk żółtkowy a jakieś 2 3 dni później zarodek. Pozatym wydaje mi się że ja miałam też późno implantację bo dopiero w 9 dpo miałam plamienie a 11 dpo wyszedł mi test. Kolejne mam w środę zobaczymy co będzie.
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
SolAngelica, nie mam zdjęcia, ale u mnie USG wyglądało bardzo podobnie. Według OM 6+1 mi wypadało, ale owulację miałam 18-19dc. We wtorek mam kontrolne USG i liczę na zarodek. Moja Pani doktor nie ma jakiegoś super sprzętu (tak na oko, bo się nie znam na aparatach do USG), ani też specjalnie nie szukała zarodka, tylko powiedziała po 3 sekundach, że powinien być a nie ma.
Luusia lubi tę wiadomość
-
nesairah wrote:SolAngelica, nie mam zdjęcia, ale u mnie USG wyglądało bardzo podobnie. Według OM 6+1 mi wypadało, ale owulację miałam 18-19dc. We wtorek mam kontrolne USG i liczę na zarodek. Moja Pani doktor nie ma jakiegoś super sprzętu (tak na oko, bo się nie znam na aparatach do USG), ani też specjalnie nie szukała zarodka, tylko powiedziała po 3 sekundach, że powinien być a nie ma.
Ale za tydzień znajdę kogoś innego a w środę mam USG na NFZ.
Swoją drogą czy jest tu jakaś Krakuska która ma luksmed ?7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Mamba91 wrote:Jak tam Wasza płaczliwość dziś? Moja na najwyższym poziomie 🤣 dziś przez chwilę widziałam się z koleżanką z pracy - ostatni raz widziałyśmy się przed zamknięciem przedszkoli, czyli koło 12 marca wyściskałyśmy się chwilę i tak się rozryczałam, że szlochałam jeszcze z 15 minut 🤯🤣
Witam wszystkie nowe ciężarówki, gratulacje! (mam nadzieję, że nikt się nie obrazi za tą nazwę )
Super, że z kolejnych wizyt same dobre wieści ☺️💗
Jakie macie plany na weekend? My chcieliśmy popracować trochę na działce ale wszystko wskazuje na to, że pogoda pokrzyżuje nam plany.. U Was też taka beznadziejna? Prawie koniec maja a zimno i ponuro 😭😭😭 a poza działką to spotykamy się z rodzeństwem, przyjeżdża mój brat z chrześnicą, nie widzieliśmy się od grudnia 🤦♀️
Mamba, u mnie pod Gdańskiem dziś piękne słońce i spacer w bluzce na krótki rękaw
Dziś tak jak Ty również jestem płaczliwa. Płakała pół ranka, że sobie nie daje rady, później płakałam mężowi przez telefon, że słabo się czuję, a teraz płakać mam ochotę, ale powodu nie znam.
Kwaśne żelki, moja miłość ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 16:27
-
Co do płaczu dziś przełamałam pół dnia ale to chyba że stresu związanego z pracą pierwszą wizytą i mdłościami.
Ale już od 3 dni gadam z mężem i nagle mi z tego i owego Zaczynam płakać i jednocześnie się z siebie śmieje że taka głupia jestem że ryczę bez powodu.
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Ja wczoraj chwilę poplakalam wieczorem mężowi, bo słabo się czułam ale szybko mi przeszło.
Ja nie mam ani trochę ochoty na słodycze, w tamtej ciąży miałam przy mdlosciach ale może tak organizm szukał energii i instynktownie kusil cukrami.. A teraz na myśl o słodkim mnie odrzuca.
Najbardziej boję się że zaraz, kawa zacznie snierdziec. Kocham kawę, a w tamtej ciąży jej zapach bardzo długo powodował u mnie mdłości. Do tego stopnia że koleżanka której przekazywalam obowiązki nie mogła pić w tym czasie kawy A na razie kawa pachnie wspaniałą kawą
Zaraz poczytam ten artykuł, ja mam mieć usg 6+4 mam nadzieję na serduszko albo chociaż tętno płodu. W razie co kolejne mam 5.06 ale chciałabym tam zobaczyć już jak rośnie bałwanek a nie myśleć czy będzie serduszko czy nie dlatego was dopytuje z kiedy z wasze usg
Owu miałam raczej koło 10-12dc już.. 16 to max ale wątpię.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Kalina cieszę się że wszystko ok 😆
Słuchajcie wróciliśmy właśnie z zakupów po 3 godzinach o matko. Powiem Wam że to chodzenie wszędzie w maskach mnie dobija. Jest jakiś zapis że w wyższej ciąży nie trzeba będzie w nich chodzić? Podusimy się przecież.
Sol bardzo dobrze że weźmiesz L4 a dzidziuś na pewno się lada chwila pojawi na USG 😁. Żeby jeszcze każda z nas wiedziała kiedy doszło do implantacji wtedy każda byłaby spokojniejsza.
Jeśli zaś chodzi o kawę ja również ją uwielbiam zwykle piłam jej 3-5 dziennie teraz chyba będę musiała ograniczyć 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 16:57
- Kinga 2008 r
- Zosia 2014 r