X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • krolik Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli mięsień gruszkowaty. Mam mocno spięty, staram się rozbijać, rozciągać, trochę pomaga. Dowaliłam ostatnio dużo siedząc w aucie, dużo jeździliśmy i daleko więc to pewnie przez to. W ciąży z córką nic mi się nie działo. W piątek miałam iść do fizjo i pewnie by mi rozbiła, może tejpy założyła to mam młodą w domu chorą, a męża w delegacji 😩 na razie muszę sobie sama radzić jakoś, a za tydzień wracam do pracy i boję się, że sobie dowale siedzeniem przy kompie.

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które macie twardnienia macicy, bierzecie magnez?
    Mi od jakiegoś czasu kilka razy dziennie uwypukla się macica, nie ma przy tym jakiegoś szczególnego bólu ale czuje takie rozpieranie od środka. I zauważyłam też że od tego czasu łapią mnie też skurcze łydek, nigdy tego w życiu nie miałam 🙈😖(dziś kończę 25tydz)
    Jutro wizyta więc się dopytam.. trzymajcie kciuki za moją szyjke, bo martwię się że przez te możliwe skurcze coś jest nie tak 😞

Azjak lubi tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 95, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Mi bardzo twardniała, w nocy, w dzień. Szyjka skróciła mi się ale inne parametry są w porządku.
    Dr zalecił mi magnez b 6 forte 3 razt dziennie. I albo to magnez pomógł albo coś innego ale jest lepiej:)

Aaggaa02
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:57

• krolik Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja twardnien nie miałam, brałam 2 tabletki dziennie asparginu, zwiększyłam do 4 tabletek, bo pojawiły się strasznie silne skurcze w łydkach, takie, że w nocy wybudzały, a rano przy chodzeniu jeszcze czułam. Gin też kazała łykać. Po tygodniu takiej dawki przeszło. Będę teraz badan magnez i potas i zobacze na jakim poziomie są.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina zgadzam sie z Robin.
    Mi lekarz powiedział, ze nawet jak bede brala 3x2 to nie zaszkodze..

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Wit dla kobiet jest słabo przyswajalny magnez.
    Tez odkad biorę magnez, właściwie nie biorę nospy. Chyba że twardnienia nie chcą przejść wtedy biorę dodatkowo nospe która działa na jelita ale rozluźniając je robi się więcej miejsca dla macicy

Aaggaa02
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mi twardnieje brzuch okolo 15 razy dziennie , jak trochę pochodzę to nawet 20 razy. Biore magnez 2 razy dziennie i luteine dopochwowo. Mimo że skurcze czasem są nie przyjemne to nie powoduje to u mnie skracania szyjki na razie ale mam ją miękką .

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę magnez regularnie. Mam twardnienia, czasem nawet bolesne. Szyjka jak na razie ok więc biorę tylko 2x po 1 tabletce. Moim zdaniem lepiej brać systematycznie magnez niż raz na jakiś czas no spe.

• weal Ekspertka

Wysłany: 15 września 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo, im wyższa ciąża tym częściej brzuch się stawia :) biorę asmag forte 3x2 , narazie bez szkód w szyjce

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważajcie, jeżeli bierzecie tez żelazo to 2h odstępu od magnezu. I przy skurczach warto pić więcej wody, biorą się też z odwodnienia organizmu

krolik lubi tę wiadomość

FNh9p2.png
  • MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 15 września 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się dzisiaj z katarem i okropnym bólem gardła. Co polecacie na przeziębienie?

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • krolik Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy taaak, a w suplach prenatalnych często jest żelazo (w moich magnezu nie ma) ja biorę magnez po jakiś 2-3h.

MojAniolek niezawodny syrop z cebuli! Fajny przepis u Pana tabletki znajdziesz, ja robie z cytryny, miodu, czosnku i imbiru jest pyszny. Możesz też zetrzeć świeży imbir i zalać wrzatkiem, taki napar też fajnie działa. Sok z malin z miodem.

MojAniolek:(( lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 września 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/4e98e3b35d618.jpg.html

Karolina95, Robin27, agik_1985 lubią tę wiadomość

iv09hdgeq0dhcjwd.png

24.04.2021 - ⏸ 🤰

Wysłany: 15 września 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/c0488e75fb707.jpg.html

Karolina95, Robin27, agik_1985 lubią tę wiadomość

iv09hdgeq0dhcjwd.png

24.04.2021 - ⏸ 🤰

Wysłany: 15 września 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grafiki odnośnie tych naszych wiercipięt 😅

iv09hdgeq0dhcjwd.png

24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój aniołek jak bardzo cię gardło boli to możesz Tantum Verde. A jak lekko i bardziej jest suche to Isla albo Fiorda. No i domowe sposoby, malina, lipa, miód, czosnek, paracetamol w razie temperatury.

FNh9p2.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty 🙈 mam teraz co 4 tyg i 2 pierwsze po wizycie jakoś się trzymam i myślę pozytywne ale im bliżej do następnej to już mam w głowie czy wsyztsko jest w porządku, czy szyjka ok 😂🙈

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj aniolek, mi na gardlo univmben i te tabletki prenalen? dla ciezarnych pomogly. A tak to domowe sposoby zostaja, syrop z cebuli, herbatki itd

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny zawsze w maju zbieram kwiaty mlecza i robię syrop . Ma wiele właściwości , jak mi dziecko z katarem czy bólem gardła przychodzi to od razu ją tym syropem faszeruje i zaraz jej lepiej. Jest naturalny więc w ciąży też można.

Karolina ttzymam kciuki żeby wizyta była udana 😉
    Ja biore żelazo i mam przez to albo zaparcia albo biegunke.

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ