Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie boli mięsień gruszkowaty. Mam mocno spięty, staram się rozbijać, rozciągać, trochę pomaga. Dowaliłam ostatnio dużo siedząc w aucie, dużo jeździliśmy i daleko więc to pewnie przez to. W ciąży z córką nic mi się nie działo. W piątek miałam iść do fizjo i pewnie by mi rozbiła, może tejpy założyła to mam młodą w domu chorą, a męża w delegacji 😩 na razie muszę sobie sama radzić jakoś, a za tydzień wracam do pracy i boję się, że sobie dowale siedzeniem przy kompie.
-
Dziewczyny które macie twardnienia macicy, bierzecie magnez?
Mi od jakiegoś czasu kilka razy dziennie uwypukla się macica, nie ma przy tym jakiegoś szczególnego bólu ale czuje takie rozpieranie od środka. I zauważyłam też że od tego czasu łapią mnie też skurcze łydek, nigdy tego w życiu nie miałam 🙈😖(dziś kończę 25tydz)
Jutro wizyta więc się dopytam.. trzymajcie kciuki za moją szyjke, bo martwię się że przez te możliwe skurcze coś jest nie tak 😞Azjak lubi tę wiadomość
Anielka ❤️
-
Karolina 95, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
Mi bardzo twardniała, w nocy, w dzień. Szyjka skróciła mi się ale inne parametry są w porządku.
Dr zalecił mi magnez b 6 forte 3 razt dziennie. I albo to magnez pomógł albo coś innego ale jest lepiej:)Aaggaa02 -
Karolina ja twardnien nie miałam, brałam 2 tabletki dziennie asparginu, zwiększyłam do 4 tabletek, bo pojawiły się strasznie silne skurcze w łydkach, takie, że w nocy wybudzały, a rano przy chodzeniu jeszcze czułam. Gin też kazała łykać. Po tygodniu takiej dawki przeszło. Będę teraz badan magnez i potas i zobacze na jakim poziomie są.
-
nick nieaktualny
-
W Wit dla kobiet jest słabo przyswajalny magnez.
Tez odkad biorę magnez, właściwie nie biorę nospy. Chyba że twardnienia nie chcą przejść wtedy biorę dodatkowo nospe która działa na jelita ale rozluźniając je robi się więcej miejsca dla macicyAaggaa02 -
Karolina mi twardnieje brzuch okolo 15 razy dziennie , jak trochę pochodzę to nawet 20 razy. Biore magnez 2 razy dziennie i luteine dopochwowo. Mimo że skurcze czasem są nie przyjemne to nie powoduje to u mnie skracania szyjki na razie ale mam ją miękką .
-
Audreyyy taaak, a w suplach prenatalnych często jest żelazo (w moich magnezu nie ma) ja biorę magnez po jakiś 2-3h.
MojAniolek niezawodny syrop z cebuli! Fajny przepis u Pana tabletki znajdziesz, ja robie z cytryny, miodu, czosnku i imbiru jest pyszny. Możesz też zetrzeć świeży imbir i zalać wrzatkiem, taki napar też fajnie działa. Sok z malin z miodem.MojAniolek:(( lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja dziewczyny zawsze w maju zbieram kwiaty mlecza i robię syrop . Ma wiele właściwości , jak mi dziecko z katarem czy bólem gardła przychodzi to od razu ją tym syropem faszeruje i zaraz jej lepiej. Jest naturalny więc w ciąży też można.
Karolina ttzymam kciuki żeby wizyta była udana 😉
Ja biore żelazo i mam przez to albo zaparcia albo biegunke.MojAniolek:(( lubi tę wiadomość