X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pamiętajcie że dziś ostatni dzień przesyłki za złotówkę z olx😱🤭

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sinsay też mam kilka bodziakow i koszulek, porównywalne niestety z pepco , chociaż nie powiem bo czasami trafi się coś naprawdę dobro jakosciowo ale może trzeba się znać bardziej na materiałach 🙈😅 albo dotknąć a tak przez internet niestety wszystkiego się nie zobaczy

Haha no mnie też przeraża jak zobaczę na kwotę w koszyku 🙈😅😣

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki badań moczu. Bakterie d.liczne więc nie obejdzie się bez antybiotyku i kryształki szczawianów wapnia - wczoraj piłam na wieczór koktajl z jarmużem czyli pewnie przez to. Z córką tak samo szpinakowy wypiłam dzień przed badaniem moczu i to samo wyszło, powtórzyłam badanie po paru dniach i już ich nie było. Jednak jakaś infekcja się przyplątała, ph w normie także tragedii nie ma, od 2 dni pije sok żurawinowy więc dobrze, bo coś podejrzewałam, że na tym etapie już coś może być nie tak. Może te moje pobolewania w odcinku lędźwiowym to właśnie od układu moczowego, bo fizjo żadnych nieprawidłowości nie stwierdziła żeby mnie coś tam mogło boleć. I faktycznie od paru dni mam większe parcie na siusiu, myślałam, że może młoda mnie za bardzo po pęcherzu kopie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 14:18

• Azjak Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki krzywej cukrowej.
    Na czczo 88, po 1h 128, po 2h 148. Chyba słabo 🤔

Starania o pierwszego bobasa od I.2018
    II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    III.2021 - Aromek III cykl 😥
    IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
    VI - VIII.2024 - Aromek 😥
    13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
    X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
    XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azjak wrote:
    Po 2h powinien spadać...

• agik_1985 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azjak wrote:

Przeczytaj sobie artykuł:
    https://www.heydoc.pl/s/article/Cukrzyca-ciazowa-objawy-normy-cukru-Dieta-cukrzycowa-w-ciazy

Ja też się martwiłam, bo mi wyszło na czczo 78, po godzinie 158, po dwóch 145. Lekarz powiedział, że to wynik graniczny i że zleci mi jeszcze później badanie glukozy na czczo. Ale według powyższego artykułu niby jest w normie.

Jedyne co jest zastanawiające w Twoim wyniku to to, że po godzinie masz mniejsze stężenie niż po dwóch godzinach, chyba, że jakaś pomyłka się wkradła gdy pisałaś.

Azjak lubi tę wiadomość

• Azjak Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie wyniki dostałam. Też mnie zdziwiło, że po 2h wartość jest największa 🥺 We wtorek mam wizytę, więc się wszystkiego dowiem 🤞

Starania o pierwszego bobasa od I.2018
    II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    III.2021 - Aromek III cykl 😥
    IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
    VI - VIII.2024 - Aromek 😥
    13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
    X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
    XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azjak wrote:
    Cukrzycy nie ma, ale widać zaburzenia gospodarki węglowodanowej - po 2 h powinna glukoza spadać. Nie wiem jak u Ciebie z jedzeniem, ale na pewno warto przyjrzeć się diecie, by po ciąży nie mieć problemów.

Azjak lubi tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Tylko dzisiaj -20% na zakupy dla klubowiczów w HM 😅

A co do jakości to ja mam większość rzeczy właśnie z HM, parę ze smyka i kilka szt z pepco
    Wczoraj to wypralam i powiem wam że HM wygrywa, z pepco już są poprzekręcane body a szkoda bo ladne 😣
    Starszym zamawiam tylko z HM i Reserved chodzą w tym cały czas do przedszkola i po wieeelu praniach nic się nie dzieje

No właśnie jakosciowo są super, ale dla starszej córki nie zamawiam nic stamtąd nowego - szkoda mi trochę kasy na tego mojego brudasa:D Dziś założyłam jej do złobka nowe spodnie (z pepco) - no i już po spodniach, usiadła gdzieś na dworze na jakimś smarze i nie chce zejść nawet od wanisha:D za 10 zł mi tak tych spodni nie szkoda, ale za kilkadziesiąt zł to już bym przeżywała:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 23:48

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge prosić o dodanie mnie do listy - 15.01.2022, dziewczynka.
    Dziś miałam dodatkową wizytę, bo miałam w rodzinie u innej ciężarnej taka niefajna sytuację i tak mi na głowę to siadło, że musiałam polecieć. Na szczęscie wszystko ok - szyjka 3,9 cm, zamknięta uformowana, Pola też wygląda ok i waży coś około 800 g;)

Mag_len, Audreyyy lubią tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi dodam Cię po poludniu🙂

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi fajne imię wybraliście, tez mam mała Polę i charakterna bestia z niej :)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie pamiętam czy już o tym pisałyscie, co z butelkami i smoczkiem ? Kupujecie wcześniej czy dopiero jak okaże się że potrzebne będzie ? A jeżeli tak to jakie polecacie ?
    Ja myślę nad butelką nanobebe/można też jej używać do przechowywania pokarmu/ a smoczek bibs... Ale sama nie wiem każdy ma tyle samo dobrych opinii jak i złych 🙈

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 chyba lepiej jedną mieć w razie czego , chociażby dać dziecku wodę czy herbatkę. Zauważyłam, że czasem dziecko nie jest głodne tylko po prostu chce się napić i wtedy dawałam parę łuków wody ,herbatki koperkowej lub rumiankowej.
    Ja chyba kupię z aventu butelki

• krolik Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 5 10 15 super ceny -70, -80% !

• krolik Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Dziewczyny nie pamiętam czy już o tym pisałyscie, co z butelkami i smoczkiem ? Kupujecie wcześniej czy dopiero jak okaże się że potrzebne będzie ? A jeżeli tak to jakie polecacie ?
    Ja myślę nad butelką nanobebe/można też jej używać do przechowywania pokarmu/ a smoczek bibs... Ale sama nie wiem każdy ma tyle samo dobrych opinii jak i złych 🙈

Miałam tylko butelki z laktatora i te które dostałam, sama dokupiłam w trakcie do odciągania pokarmu jak uznałam, że jest potrzebna. Moja smoczka dopiero dostała w okolicach 3 miesiąca wcześniej nie chciała. Ja od samego początku nastawiam się na kp tak jak z córką więc teraz tak samo na zapas nic nie kupuje. W razie "w" mam wszystko pod nosem żeby kupić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 10:19

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jadę odebrać kombinezon nicol , ciekawa jestem czy faktycznie będzie taki milusi na jaki wyglądał 😅 ale w promce za niecałe 60 go dorwałam więc w razie co nie będzie aż tak szkoda 🙈

Chyba jednak wolę zaopatrzyć się w tą butelkę i smoczek 😣 chociaż mam wielką nadzieję że będzie tylko pierś ale nigdy nie wiadomo co dziecko zaakceptuje

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno kupuje smoczka, avent.

Ja butelki nie kupuje, licze na udane katmienie piersią, w rqzie co, będę zamawiać na cito, albo biec do apteki.

A w ogóle to pamiętam w szpitalu dostawałam takie mm w jednorazowej butelce hipp, takie małe ciekawe czy można to gdzieś dostać czy szpitale tylko mają taki dostęp.

Ps dzieciom na piersi nie trzeba dawać wody, jak chce się pić to daje się cyca...

• krolik Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina no właśnie ja z córką problemów nie miałam, od razu się pięknie przystawiła, laktacja super, idealny początek macierzyństwa tylko te sutki poranione na początku doprowadzały do kryzysowych sytuacji w nocy, że prosiłam męża żeby po mm jechał. Byłam tak zmęczona i obolała, że pomału się poddawałam, ale wtedy on mnie motywował i jestem mu za to wdzięczna, bo przetrwałam. Jednak zdaje sobie sprawę, że każde dziecko jest inne, ciąża też i może być zupełnie na odwrót, jest masa nieoczekiwanych rzeczy, na które wpływu nie mamy. Tylko ja wiem, że w moim przypadku łatwiej mi będzie się poddać jeśli będę miała pewne rzeczy pod ręką :D

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię i butelki i smoczki.
    Butelki miałam avent Philipsa i byłam zadowolona.
    Nynka, te małe butelki z mm można kupić w aptekach ale raczej online lepiej zamówić.
    Ja też bym chciała karmić piersią ale nie za długo dlatego chcę przyzwyczajać dziecko do butelki i mm.

Aaggaa02
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ