X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • krolik Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na zgage polecacie? Jak już teraz mnie męczy to ja nie wiem co będzie dalej 😩

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez już meczy, mi pomaga tylko mleko i ewentualnie rennie ale to wszystko tylko na chwilę…

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15039 jak no spa i magnez nie pomogą to może warto podjechać na IP? Sprawdzić co z szyjka. Mi ostatnio gin powoedziala, że jeśli te skurcze nie wpływają na szyjkę to żebym się bardzo nie przejmowała. Macica ćwiczy.
    Agik dopisze Cię jak siądę do komputera😉
    Królik, mi na zgage pomaga mleko ale tak jak pisze Lilka94-tylko na chwilę. Zauważyłam że im więcej leżę to mam większą zgage. W poprzedniej ciąży na końcówce spałam na wpół leżąco bo tak mnie paliło że na płasko nie mogłam spać
    Moj mąż się śmieje z przesadu, że jak masz, zgage to włosy rosna😅 wcześniej miałam zgage na końcówce, teraz mam prawie cały czas więc dziecko pewnie urodzi się w kucyku 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 08:30

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wczoraj gin powiedziała że jeśli twardnienie brzucha nie jest za częste i nie powoduje bólu to jest ok. U mnie szyjka w porządku, chociaż nie wiem ile mierzy.

Dziewczyny, pierwszy raz śnił mi się poród i obudziłam się zlana potem 😱🤣

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • krolik Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to może chociaż jedno moje dziecko będzie miało bujną czuprynę 😅 u mnie nie wiem od czego to zależy, leżę mało. Najgorzej jest pod wieczór w ciągu dnia spokój.

Miałam mieć dziś wizytę, ale przełożona na sobotę. Oddałam dziś mocz do badania, mogłam na krzywą pójść akurat mąż ma wolne, ale dr dzwoniła jak już bylam w drodze do niej po śniadaniu :( zrobię w przyszłym tygodniu, tydzień w tą czy w tamtą nie powinno różnicy zrobić 🙈

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży z córka miałam tak silną zgage, refluks ze przełyk miałam wypalony do krwi (wiem bo na porodówce wymiotowałam z krwią) a córka jakoś dużo włosów nie miała 😆

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja im większe posilki tym wieksza zgaga. Dlatego staram sie jesc male porcje (chociaz moze ciut ogranicze wage). Mam grawiscon ale jest mi po tym nie dobrze, w nocy pomaga mi woda i leżenie na lewym boku.

A mnie dopadło jakieś przeziebienie....jak mozna siedzac w domu sie przeziebic...

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u mnie moimo zgagi pierwsza córka urodziła się prawie łysa a druga coś tam miałą na głowie ale bez szału :D

• weal Ekspertka

Wysłany: 30 września 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Dziewczyny co na zgage polecacie? Jak już teraz mnie męczy to ja nie wiem co będzie dalej 😩

Ja miałam ogromne zgagi już od 24 tc, a ze chodze do osteopatki z rozstępem spojenia i kresy białej to przy okazji jej powiedziałam a ona wziela i mi przesunęła dzidziutka bo podobno mi leżał na żołądku i obniżyła żołądek ( nie pytajcie jak 😂 dla mnie to czary mary) i jak ręka odjął. Oczywiście do czasu jak Jagienka znów zapragnęła spać na moim żołądku . Ale zgaga to pół biedy, ja wczoraj miałam chyba najgorsza sytuacje :/ karmiłam syna przy stole i piłam herbatę wiadomo trochę skulona bo się nachylalam nad nim i w momencie jak odbiło mi się herbata to ona chyba kopla mnie w żołądek i wszystko poleciało …. Jeszcze ciepłe ….. w restauracji to chyba będę jadła i Piła na stojąco , mam jakaś traumę 😆

• krolik Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal właśnie! Że też nie pomyślałam wspomnieć o tym mojej fizjo, u niej w gabinecie też osteopata przyjmuje to może jak będzie nadal dokuczać to się umówię z tym problem! Dzięki za podpowiedź. Tyle wiem o dobroci fizjo urogin i osteopatow, a o tym nie pomyślałam.

Zrobił Ci się rozstęp w tej ciąży czy to pozostałość po poprzedniej jeszcze?

• krolik Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka o matko współczuję to już hardkorowo musiało być. Też wymiotowałam na porodówce z głodu i bólu 😅

Nynka teraz jest taka pogoda, że na chwilę wystarczy łeb za okno wystawić, ja we wtorek młodą do żłobka prowadziłam, niby ładnie, ale jak się wiatr uruchomił to potem pół dnia czułam jakby mnie coś rozkładało. Pije codziennie napar z imbiru i póki co nic się nie dzieje.

• weal Ekspertka

Wysłany: 30 września 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Weal właśnie! Że też nie pomyślałam wspomnieć o tym mojej fizjo, u niej w gabinecie też osteopata przyjmuje to może jak będzie nadal dokuczać to się umówię z tym problem! Dzięki za podpowiedź. Tyle wiem o dobroci fizjo urogin i osteopatow, a o tym nie pomyślałam.

Zrobił Ci się rozstęp w tej ciąży czy to pozostałość po poprzedniej jeszcze?

Wydaje mi się ze mam to już od poprzedniej, ale zaniedbane .. ja ogólnie jestem strasznym leniem, zero siłowni i te miesnie niestety są bardzo słabe . Po porodzie miałam konkretna dziurę w brzuchu, ale jakoś samo się zeszło, a spojenie bolało mnie juz w ciąży z synem ale myślałam ze tak ma być i tez nic z tym nie robiłam :/ koniecznie idź . Ja ogólnie sceptyczne podejście do tego , ale mam męża fizjo i gdyby nie on i tejpowanie brzucha i osteopatka która mi nastawiła miednice i poleciła pas to chyba bym na wozku jechała do porodu

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja też mam takie zgagi że aż nie daje rady..u mnie wieczór bez gaviskonu to wieczór stracony. Z córką pod koniec ciąży o mały włos bym się udusiła swoimi wymiocinami, w nocy na śnie mi się ulało przez zgage.,na szczescie w ciąży mam czujny sen i szybko się zerwałam .

Wczoraj mały tak mi przywalił w biodro że aż mnie mocno zabolało. Skąd kilogramowe dziecko ma tyle siły ?

Weal a Ty przy rozejściu spojenia możesz rodzić naturalnie?

• krolik Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Wydaje mi się ze mam to już od poprzedniej, ale zaniedbane .. ja ogólnie jestem strasznym leniem, zero siłowni i te miesnie niestety są bardzo słabe . Po porodzie miałam konkretna dziurę w brzuchu, ale jakoś samo się zeszło, a spojenie bolało mnie juz w ciąży z synem ale myślałam ze tak ma być i tez nic z tym nie robiłam :/ koniecznie idź . Ja ogólnie sceptyczne podejście do tego , ale mam męża fizjo i gdyby nie on i tejpowanie brzucha i osteopatka która mi nastawiła miednice i poleciła pas to chyba bym na wozku jechała do porodu

Jak dla mnie to fizjo i osteopaci to cudotwórcy, chodzę teraz od 12tc, w poprzedniej nie chodziłam, ale byłam na pierwszej wizycie 8 tyg po porodzie. Dzięki temu w miarę rozsądnie wracałam do aktywności, a i teraz nie mam większych komplikacji. To co moja fizjo mówi, po jednej ciąży ciało już jest trochę bardziej rozlazłe, pamięta ciążę, ale jak już wiemy czego unikać, jak ćwiczyć to lepiej później z powrotem do formy niż gdybyśmy nic kompletnie nie robiły :) Także super, że masz taką opiekę i trzymam kciuki za dobre efekty! :)

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko dzisiaj -20% na zakupy dla klubowiczów w HM 😅

A co do jakości to ja mam większość rzeczy właśnie z HM, parę ze smyka i kilka szt z pepco
    Wczoraj to wypralam i powiem wam że HM wygrywa, z pepco już są poprzekręcane body a szkoda bo ladne 😣
    Starszym zamawiam tylko z HM i Reserved chodzą w tym cały czas do przedszkola i po wieeelu praniach nic się nie dzieje

Mag_len lubi tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W HM w ten weekend też ma być -20 dla wszystkich z kodem z gazety.

A jakie ciuszki z HM polecacie?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • weal Ekspertka

Wysłany: 30 września 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Kurcze ja też mam takie zgagi że aż nie daje rady..u mnie wieczór bez gaviskonu to wieczór stracony. Z córką pod koniec ciąży o mały włos bym się udusiła swoimi wymiocinami, w nocy na śnie mi się ulało przez zgage.,na szczescie w ciąży mam czujny sen i szybko się zerwałam .

Wczoraj mały tak mi przywalił w biodro że aż mnie mocno zabolało. Skąd kilogramowe dziecko ma tyle siły ?

Weal a Ty przy rozejściu spojenia możesz rodzić naturalnie?

Narazie mam rozejście 8 mm od 10 jest wskazanie do CC . Ale ja chyba i tak będę miała CC, z innych wskazań

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:
    W HM w ten weekend też ma być -20 dla wszystkich z kodem z gazety.

A jakie ciuszki z HM polecacie?
    ja wszytskie :D starszym właśnie kupuje głownie hm, lub używane na grupach z nexta i inne zagraniczne itp. next tez ma na swojej stronie dobre oferty czasem z wysyłką do Polski za darmo. pajace od nich są rewelacyjne, mam kilka sztuk po 2 dzieciach ciągle jak nowe.

• krolik Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ta promka w hm, lubię te ciuszki, ale jak wrzuciłam trochę rzeczy dla obydwu dziewczyn to mnie oczy zabolały, chociaż młodszej to takie najatńsze rzeczy i niedużo, starsza robi kwotę haha :D Na razie zrobiłam im zamówienie w sinsay'u zobaczę co przyjdzie.

• eszanka Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Dla mnie ten zapis: ...ostateczna decyzja zalezy od kierownika ble ble ble... niestety oznacza, ze jest się zdanym na dobre chęci dyrektora szpitala. Bo wytyczne nic nie narzucają niestety obligatoryjnie.
    To prawda. Trochę nam zostało do porodów więc jeśli któraś waha się nad wyborem szpitala można napisać maila i dopytać jak sytuacja kształtuje w każdej z placówce. Poza tym nawet jak nie mamy wyboru szpitala to uważam że warto zainteresować się jak u nas to wygląda, może okazując zainteresowanie coś zmienimy :)
    krolik wrote:
    Mnie pomogły jogurty naturalne, codziennie staram się dodać do któregoś posiłku. Jeszcze ograniczyłam porcje jedzenia, jem mniej i częściej. Nie jem na noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 12:27

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ