Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina95 wrote:Ja mam wizytę dopiero 18.10 🙈 jeszcze tyle czekania.
czy już po 30 tyg wizyty są częściej ?
Do 30 tc wizyty co ok. 4 tygodnie, do 36 tc wizyty co 2 tygodnie a później co tydzien. Obecnie mam co 4-5 tygodni. Od października zaczynam spotkania z położna środowiskową, u niej wizyty są raz w tygodniu do 31 tc a później 2 razy w tygodniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 09:41
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Lilka94 wrote:Powiem wam ze dla mnie szczepionka na covid jest totalnie bez sensu, większość moich zaszczepionych znajomych i tak choruje, ja sama tez się zarazilam od podwójnie zaszczepionej obsługi żłobka. Mało tego obsługa żłobka wiedziała ze miała kontakt z zarażonym a i tak przychodzili do pracy bo przecież są zaszczepieni po czym okazało się ze wszyscy chorzy… mega mnie to wkurzyło bo osoby zaszczepione sa zwolnione z wielu obostrzeń, jak widać bez sensu bo chodzą i zarażają wiec… 🤷🏼♀️ Oczywiście rozumiem jeśli ktoś chce się zaszczepić i czuje się wtedy bezpieczniej.
niestety szczepienie nie daje całkowitej ochrony a głownie wpływa na przebieg, sama znam dużo osób zaszczepionych u mnie w pracy które i tak zachorowały. dla mnie najbardziej istotne jest to ,że te szczepionki sa krótko testowane, dlatego nie szczepiłam się w pierwszej turze dla medyków a potem to już się staraliśmy o dziecko i też się bałam. -
Lilka94 wrote:Powiem wam ze dla mnie szczepionka na covid jest totalnie bez sensu, większość moich zaszczepionych znajomych i tak choruje, ja sama tez się zarazilam od podwójnie zaszczepionej obsługi żłobka. Mało tego obsługa żłobka wiedziała ze miała kontakt z zarażonym a i tak przychodzili do pracy bo przecież są zaszczepieni po czym okazało się ze wszyscy chorzy… mega mnie to wkurzyło bo osoby zaszczepione sa zwolnione z wielu obostrzeń, jak widać bez sensu bo chodzą i zarażają wiec… 🤷🏼♀️ Oczywiście rozumiem jeśli ktoś chce się zaszczepić i czuje się wtedy bezpieczniej.
Nie jest bezsensu. Od początku mówi się ze szczepienie nie chroni przed zachorowaniem - a przed ciężkim przebiegiem, respiratorem, śmiercią. Nie rozumiem takich argumentów, skąd pewność ze gdyby te same osoby złapały wirusa bez szczepienia, to przebieg nie byłby 100 razy gorszy? To samo tyczy się każdej innej szczepionki. Dziecko po szczepieniu na ospę może ja złapać i chorować, dokładnie tak samo jest z grypa i Rota. Tylko tam nikt nie krzyczy ze to bezsensu, tylko matki się cieszą ze dziecko nie ląduje w szpitalu z odwodnieniem, tylko choruje w domu. Główny cel szczepień to ochrona przed powikłaniami i ciężkim przebiegiem , ale ogólnie widzę ze wszystko co tyczy się
Covida jest traktowane na innych zasadach i wszystko negowaneeszanka, Aaggaa02, Audreyyy, agik_1985 lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj wchodzę w 28 tc 🙈😍
Mała jest chyba głową w dół, bo codziennie od rana czuje mocne kopniaki po żebrach 😅
Nam został już tylko wózek i parę dupereli typu mydełko, butelka. Wolę być wcześniej przygotowana bo nigdy nic nie wiadomo co będzie po 30tygAnielka ❤️
-
Mag_len wrote:Dziewczyny, kogo brakuje na 1 stronie bo jakoś nas mało? u kogoś może dopisac płeć? mam dzis chwilę to mogę to edytowac:)
U mnie płci brakujeMag_len lubi tę wiadomość
-
weal wrote:Nie jest bezsensu. Od początku mówi się ze szczepienie nie chroni przed zachorowaniem - a przed ciężkim przebiegiem, respiratorem, śmiercią. Nie rozumiem takich argumentów, skąd pewność ze gdyby te same osoby złapały wirusa bez szczepienia, to przebieg nie byłby 100 razy gorszy? To samo tyczy się każdej innej szczepionki. Dziecko po szczepieniu na ospę może ja złapać i chorować, dokładnie tak samo jest z grypa i Rota. Tylko tam nikt nie krzyczy ze to bezsensu, tylko matki się cieszą ze dziecko nie ląduje w szpitalu z odwodnieniem, tylko choruje w domu. Główny cel szczepień to ochrona przed powikłaniami i ciężkim przebiegiem , ale ogólnie widzę ze wszystko co tyczy się
Covida jest traktowane na innych zasadach i wszystko negowaneMoniqaaa lubi tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Ooo już gownoburza xd wieeem ze nie chroni przed zachorowaniem ale są pomijane restrykcje przez co wirus jest tak czy siak roznoszony ale ok co ja tam wiem. Ja tu nikogo do niczego nie namawiam przecież wiec spokojnie. Każdy ma swój rozum.
Gownoburza ? Myślałam ze forum jest od tego żeby się się odnosić do swoich postów ale widzę ze teraz każde odmienne zdanie to gownoburza i hejt xd spokoAudreyyy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
weal wrote:Gownoburza ? Myślałam ze forum jest od tego żeby się się odnosić do swoich postów ale widzę ze teraz każde odmienne zdanie to gownoburza i hejt xd spoko
Moniqaaa lubi tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Weal tak sobie przemyślałam i przepraszam ze się uniosłam w jakiś sposób. Nie mam zamiaru z nikim tu mieć na pieńku, poza tym mogłam dwieście razy pomyśleć zanim napisałam coś o covidzie bo trudny temat.
Kamyczek90 nie martw się, będzie ok.weal lubi tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc