X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wcale nie szczepie w ciąży.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • weal Ekspertka

Wysłany: 27 września 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agik_1985 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Pytanie z innej beczki: czy szczepiłyście się w ciąży lub czy rozważacie teraz zaszczepienie się na grypę lub krztusiec?
    Pytałam mojego lekarza, powiedział, że krztusiec wraca, ale bardziej radzi szczepienie na grypę, gdyż przez to, że ludzie szczepią się bardziej na covid mniej szczepi się na grypę i może być ciężki sezon grypowy. A z kolei dzięki szczepieniu na krztusiec dziecko jest chronione po urodzeniu, bo pierwsza dawka dla dziecka jest w 6 tygodniu.
    No i teraz waham się co zrobić, dlatego szukam porady 😊

tak , ja będę się szczepiła i na grype i na krztusiec.
    Ale jestem medykiem i innej możliwości sobie nie wyobrażam :)

Lilka94, agik_1985, eszanka lubią tę wiadomość

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zaszczepiłam i na covid i zamierzam na krztusiec po 30tc

Babcia, agik_1985, Aaggaa02 lubią tę wiadomość

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • agik_1985 Koleżanka

Wysłany: 27 września 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    tak , ja będę się szczepiła i na grype i na krztusiec.
    Ale jestem medykiem i innej możliwości sobie nie wyobrażam :)

Rozumiem 😊 A czy te szczepienia wykonuje się z jakimś odstępem czasowym czy razem? Na pewno się orientujesz z racji zawodu, więc od razu zapytam.

Dziękuję Wam za odpowiedzi 😊

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już od 12 tyg mówimy Robercik 😊
    Co do szczepień to ja się nie szczepiłam. Zamierzałam się zaszczepić na krztusiec ale podobno nie ma szczepionki tylko na krztusiec ,a znajoma neonatolog znowu odradza to szczepienie z ciąży a zachęca na covid..nie wiem co robić..boje się wszystkich szczepień odkąd widziałam co się działo po jednym z szczepień z moim dzieckiem 😥

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na grypę niedługo się szczepię, covid zrobiony w lutym a co do krztuśca to jeszcze skonsultuje się z ginekologiem. To dopiero po 27 tyg się wykonuje a grypę lepiej już, przed sezonem. Przysługuje nam za darmo

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka piękne!

My mamy 3 imiona, i kazdy mowi inaczej🙈

Co do szczepień, ja na razie nie planuje.

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wizytuje w tym tygodniu? Ja mam w środę i nie mogę się doczekac USG 🤭

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:59

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 27 września 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę się szczepić i na grypę niedługo i później na ksztusiec. Przeciw covid zamierzam po ciazy. Na grypę trzeba mieć skierowanie?

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • krolik Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie planuję na nic się szczepić w ciąży. Na tężca po ciąży jedynie, bo mi akurat upływa 10 lat od ostatniego szczepienia 🤪

Ja mam wizytę w czwartek, nie mogę się doczekać. Dzisiaj byłam na wizycie u fizjo o i zdążyłam się z gruszkowatym sama uporać, bo dziś żadnego napięcia nie było 😅 muszę pilnować ergonomii, bo coś z kresą zaczyna się dziać, ale nie oznacza to jeszcze, że zacznie się rozchodzić,ale warto zwracać uwagę już teraz. Spodziewałam się diagnozy, że już jest źle ze mną, bo mnie w lędźwiach zaczęło łupać 😅 na szczęście jest ok i aktywność taka jak do tej pory 💪 teraz będę dużo w domu to będę bardziej o siebie dbała 😁 muszę piłkę dużą w końcu napompować 🙈

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ciąży się nie szczepię. miałam możliwość jako pielęgniarka zaszczepić się już w styczniu na covid ale z racji starań odłożyłam to na " po ciąży". aleee zeby nie było nie jestem antyszczepionkowcem, po prostu była to nowość i bałam się jak to wpłynie na poczęte dziecko, na sam czas starań itp. zresztą nie lubie wdawać się w temat szczepień bo każdy ma swój rozum i prawo wyboru. grunt to szukać wiarygodnych źródeł.
    ja mam jutro wizytę na 9 rano.trochę się stresuje a troche nie mogę doczekać ;)

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do imion to mamy wybrane i mówimy juz po imieniu jakiś czas :) Będzie Mieszko :)

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero 18.10 🙈 jeszcze tyle czekania.
    czy już po 30 tyg wizyty są częściej ?

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Ja mam wizytę dopiero 18.10 🙈 jeszcze tyle czekania.
    czy już po 30 tyg wizyty są częściej ?

Nie pamiętam od kiedy dokładnie, muszę się zmobilizować do odszukania karty ciąży tam miałam daty wpisane, bo też mnie to ciekawi kiedy będą częściej 🙈 portfel niekoniecznie chce wiedzieć 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2021, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ile macie? Ja prawie caly czas 3 tygodnie

Ps. Do dziewczyn które maja ciuszki z sinsay? Jak jakość i rozmiar? Bo są tam bluzki dla starszaka i nie wiem czy brać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 06:57

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sinsay ma raczej małe rozmiary, radzę brać rozmiar większy.
    Ja mam wizyty póki co co 4 tyg, trochę długo ale częściej bym zbankrutowała.
    Jestem załamana tym moim brzuchem, co mam trochę spokoju i myślę, że ból nie wróci to wraca ze zdwojoną siłą :( mam nadzieję, że znowu przejdzie po kilku dniach bo się wykończę, dzisiaj nie mogłam spać w nocy

FNh9p2.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co 4 tygodnie chodzę, czasem mi nawet rozpisywała co 5 jak wypadała jakaś wizyta prenatalna gdzie indziej.

Ja mam ciuszki z sinsay i tak jak Audreyyy pisze, lepiej brać większe. Teraz się trochę przejechałam, bo tam są dwie opcje dziecko 0-2 i dziecko 2-13
    i w obydwu są rozmiary 92 i 98. Zamawiając 98 z przedziału 0-2 spodnie dla młodej są ok, 92 za ciasne z kolei przedział 2-13 rozmiar 98 jest strasznie na nią duży :/ i bądź tu mądry, no ale dla styczniowych maluchów nas ten przedział 0-2 interesuje więc one będę mniejsze niż standardowa rozmiarówka. Podobnie mam z ciuchami dla siebie, mam jedną piżamę rozmiar XS, którą teraz w ciąży noszę i jest spoko, a legginsy już mam rozmiar M na ciążę :D

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 3 tygodnie.
    Jak dla mnie ubranka z sinsay mają fajna cenę ale kiepska jakość albo po prostu tak mi się trafiło. Już wolę kupić w pepco boam wrażenie, że poprawiły się jakościowo.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba różnie bywa, koszulki z Pepco mam fajne ale już spod je strasznie się skutkowały. A z Sinsay odwrotnie, spodnie mam lepsze.

FNh9p2.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ