Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak dla mnie sinsay jest spoko za swoją cenę, za pepco właśnie nie przepadam, choć miałam jedne fajne pajace, ale to z tej droższej kolekcji. Plus taki, że jak mi nie spasuje co przyjdzie to mogę zawsze zwrócić Ja strasznie lubię ze smyka, hm'u i c&a ciuszki jakościowo są spoko, tylko ceny wysokie jakbym tak miała całą wyprawkę tam ogarniać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 09:20
-
Ja mam wizyty co 2-3tyg teraz ale na nfz . Muszę się już zapisać prywatnie do lekarza, który pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić.
Ja też nie jestem antyszczepionkowcem ale boję się w ciąży to chyba normalne tym bardziej że na covid jest dopuszczona warunkowo.
Ubranka z sinsaya też kupuję ale z jakością tak jak w pepco - raz się trafi fajna partia a raz nie.
Ja mam dziś wizytę. -
nick nieaktualnyTo jednak zainwestuje w C&A.
Ja nie inwestuje w drogie ciuszki na początku. Mam kilka po młodym, troche z pepco i kilka sztuk jakiś lepszych. Ale dzieci za szybko rosną, za szybko się brudzą i to tak, że te plamy nie schodzą. Jak dla mnie tak od 2 lat moge inwestować.Karolcia15031 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kupilam laktator Neno Angelo - dobre ma opinie i jest niedrogi, a teraz nawet w promocji w rtv (130zl). Wzielam też termometr bezdotykowy Tech-Med TM-F03BB (tez w rtv na promo - 70zl) 😁
weal, Karolcia15031 lubią tę wiadomość
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
MojAniolek:(( wrote:Dziewczyny kupilam laktator Neno Angelo - dobre ma opinie i jest niedrogi, a teraz nawet w promocji w rtv (130zl). Wzielam też termometr bezdotykowy Tech-Med TM-F03BB (tez w rtv na promo - 70zl) 😁
Ja kupiłam neno duo za 200 na targach opinie ogólnie Neno ma dobreMojAniolek:(( lubi tę wiadomość
-
Ja dziewczyny po wizycie . Mały waży 1kg, łożysko mam duże ale na szczescie się przesuneło,jest 3cm od ujścia więc nie ma źle. Szyjka mimio częstych stawiań jest nadal 4,7cm. Trochę martwi mnie że pępowiną jest z jednej strony koło szyji ale na to nic nie poradzę ..mam traumę z tymi pępowinami. Dziś
weal, Audreyyy, krolik, Robin27, eszanka lubią tę wiadomość
-
Dziś dowiedziałam się od koleżanki pracującej na położnictwie, że prawdopodobnie od stycznia jednak zamkną noworodki w naszym mieście a co za tym idzie porodówke też. chyba że jakimś cudem znajda neonatologa...muszę się psychicznie nastawiać na możliwość porodu w obcym szpitalu... Bo tu jednak większość personelu znam i ogólnie wiem co i jak a teraz jak przyjdzie mi rodzic gdzieś indziej to pewnie stres będzie.
-
Szczepiłam się przeciwko covid 2 tygodnie temu i powiem Wam, że nie ma się czego bać. Sam proces szczepienia był bardzo szybki. Po 10 godzinach zaczęło mnie boleć ramię przy podnoszeniu. Po 36 godzinach ból przeszedł 😁 W czerwcu szczepiła się moja sąsiadka w 7 miesiącu ciąży. Dzieciaczek i matka mają się świetnie.
Zaszczepiłam się, ponieważ bałam się zakażenia w szpitalu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 19:30
agik_1985, kamyczek90, Audreyyy, weal lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️ -
Ale dużo piszecie, fajnie;)
Ja na covid się zaszczepiłam przed ciążą jeszcze, na grypę idę we wtorek na szczepienie - dziś kupiłam szczepionkę - dla cieżarnych jest za darmo. Na krztusiec bliżej 30 tc się zaszczepie.
Wizyty mam co 4-5 tyg mniej wiecej ale mam spoko lekarza i praktycznie chyba zawsze miedzy tymi wizytami wpadałam do niego za 5 min na ekspresowy podgląd czy wszystko ok z dzieckiem z szyjką. Teraz też idę - w czwartek, minie właśnie 3 tyg od osttaniej wizyty. Nie bierze ode mnie za to pieniędzy.
Jak pisałam, mam już córke tez zimową, dwuletnią, wiec wszystkie ubranka mam po niej (przynajmniej te dopoki nie zaczelysmy rozszerzac diety i nie zaczela sie paplac w błocie na placu zabaw:D). Dla mnie ciuchy z sinsay sa troszkę lepsze niż z pepco. Teraz dla starszej córki kupuję co raz coś w pepco bo u niej taki etap, że te ciuchy to jednorazówki - zaraz jakaś plama która nie chce zejśc albo dziura. Ale te pierwsze kupiłam wszystkie używane, w większosci HM, CIA itd.Azjak, agik_1985 lubią tę wiadomość
-
MojAniolek:(( wrote:Trzeba mieć skierowanie na szczepienie przeciw grypie? Jak to się odbywa?
MojAniolek:(( lubi tę wiadomość
-
Audreyyy wrote:Nie trzeba ale musisz mieć receptę od rodzinnego albo gina. Wykupujesz szczepionkę w aptece i idziesz z nią do swojej przychodni na szczepienie, pewnie tylko trzeba się wcześniej umówić
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć?
To moja 2 ciąża,pierwsza poroniona w 10 tc. Później problemy z zajściem, klinika niepłodności, operacja aż w maju zobaczyliśmy pozytywną betę Obecnie 24+5, termin porodu wg OM na 09.01.2022 r. Wczoraj na USG córka ważyła 840 g, według doktor jest tydzień do przodu z wagą. Mamy drobne problemy z serduszkiem ale jesteśmy pod dobrą opieką.
Widzę że u Was wyprawkowe zakupy już w toku, my jeszcze nic nie mamy. Wczoraj oglądaliśmy foteliki. Co do szczepień to każda musi wybrać to co dla niej najlepsze. Sama jestem za i jak tylko dostanę zielone światło to będę się szczepiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 09:07
Mag_len, Audreyyy lubią tę wiadomość
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Powiem wam ze dla mnie szczepionka na covid jest totalnie bez sensu, większość moich zaszczepionych znajomych i tak choruje, ja sama tez się zarazilam od podwójnie zaszczepionej obsługi żłobka. Mało tego obsługa żłobka wiedziała ze miała kontakt z zarażonym a i tak przychodzili do pracy bo przecież są zaszczepieni po czym okazało się ze wszyscy chorzy… mega mnie to wkurzyło bo osoby zaszczepione sa zwolnione z wielu obostrzeń, jak widać bez sensu bo chodzą i zarażają wiec… 🤷🏼♀️ Oczywiście rozumiem jeśli ktoś chce się zaszczepić i czuje się wtedy bezpieczniej.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc