Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.
Ja znowu o szczepieniu na grypę - czy te z Was, które się zaszczepiły lub zaszczepią mogłyby mi podpowiedzieć którą szczepionkę wybrałyście?
Ginekolog zalecił mi Vaxigrip Tetra, ale jest mega problem na hurtowniach. Jest też Influvac Tetra, również mogą ją brać kobiety w ciąży, ale nie mam jak zapytać mojego lekarza. Muszę zdecydować czy zamawiać w aptece, bo ten Influvac akurat jest. Dzięki z góry. -
Aga w sumie może być coś z bakteriami, mi tydzień temu w badaniu wyszły dość liczne, piłam dużo soku z żurawiny, w sobotę dostałam antybiotyk monural, jednorazowo. Posiew czysty. Od paru dni sikałam częściej, ale dzisiaj to jakaś masakra, straszne parcie odczuwałam, może właśnie układ moczowy się tych bakterii teraz pozbywał i dlatego intensywniej pracował 🤷♀️ i zbliża się 3 trymestr, hormony, to też więcej możemy siusiać.
-
nick nieaktualnyJa powiedzialam, rejestracji raz, że mam tak ogromny brzuch, że nie ma wątpliwości że to ciąża i uważam, że wiedząc jacy sa ludzie w kolejkach, to po stronie pracowbikow sluzby zdrowia jest wezwac pacjenta w ciąży jako pierwszeństwo. Myslalam, ze mi odpowie, że jej obowiazkow dokladam takie miala spojrzenie.
Za to pielegniarki jak widza, to same z kolejki wolaja. -
A ja przytyłam 5-6 kg.
U mnie gdzie zawsze chodzę robić wyniki kobiety w ciąży mają pierwszeństwo, pani wychodzi pyta sie czy są ciężarne podchodzimy do drzwi i biorą bez kolejki
Dzisiaj kupiliśmy wózek Adamex belissa, ma spore kółka i gondola, przynajmniej mi się tak wydaje , że bardzo odpowiednia na zimę :😉Anielka ❤️
-
Ja nigdy nie miałam pierszeństwa do badania krwi , ostatnio się o to zdenerwowałam bo nie dość że w poczekalni mogą być tylko 3 osoby i nie raz na deszczu czekałam to jeszcze ostatnio siedziałam wśród kaszlących i z gorączką dziećmi..a tyle się mówi o covidzie a tu służba zdrowia i co wyprawiają jak ludsie zdrowi z chorymi siedzą. Dlatego następnym razem wchodzę od razu po przyjściu.
Ja kupiłam wózek uzywany babetto holand i też ma wielkie koła żeby po śniegu się dobrze jeździło . Jest też na tyle wysoki,że do dziecko wcale się nie schylam. -
Ja mam adamex luciano tylko chce dokupic materacyk i nie wiem czy ma byc jajowaty czy taki bardziej prostokatny ze ściętymi bokami bo gondola jest szeroka. A Wy jakie macie?
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
nick nieaktualny
-
kate2friend wrote:Ja mam adamex luciano tylko chce dokupic materacyk i nie wiem czy ma byc jajowaty czy taki bardziej prostokatny ze ściętymi bokami bo gondola jest szeroka. A Wy jakie macie?
Jak masz jajowaty kształt w środku to wydaje mi się że jajowaty.
To prawda bebetto nawet w aucie kombi ciężko go zmieścić z gondolą ale przez zime to się mało wyjeżdża , potem dokupie mała spacerówkę , a tą z zestawu będę miała do jeżdżenia u nas bo jest fajna szeroka dziecku będzie wygodnie, a daszkiem można całkowicie zakryć dziecko. -
agik_1985 wrote:Cześć dziewczyny.
Ja znowu o szczepieniu na grypę - czy te z Was, które się zaszczepiły lub zaszczepią mogłyby mi podpowiedzieć którą szczepionkę wybrałyście?
Ginekolog zalecił mi Vaxigrip Tetra, ale jest mega problem na hurtowniach. Jest też Influvac Tetra, również mogą ją brać kobiety w ciąży, ale nie mam jak zapytać mojego lekarza. Muszę zdecydować czy zamawiać w aptece, bo ten Influvac akurat jest. Dzięki z góry.agik_1985 lubi tę wiadomość
-
Ja jak są długie kolejki np w aptece to proszę zawsze o przepuszczenie i nikt nigdy nie odmówił. W punkcie pobrań przychodzę raczej tak po 8-8.30 wtedy jest mniej ludzi jest. Raczej nie korzystam z pierwszeństwa ale to tylko dlatego że na moim osiedlu gdzie jest punkt są sami starsi ludzi i takiej pani ,80 lat stać w kolejce na dworze jest równie ciężko jak mi.
-
kamyczek90 wrote:Dziś zaczynam 28tc 😱 kiedy to zleciało?
Boli mnie poniżej brzucha, ale właściwie nie wiem co🧐😓 pochwa? Więzadła? Ciągnie mnie przy chodzeniu albo jak leżę i zmieniam pozycję. Macie jakiś pomysł co zrobić?
Ja tak mialam przez jakiś czas, lekarz mówi ze wszystko się rozciąga i mogą pojawić się takie dolegliwości, ja jeszcze mialam twardy brzuch tak nisko.
Tylko mialam taki bol/ciągnięcie po bokach
Zalecone mialam brać nospe.
W ogóle mam brać 3x mg i 3x nospe dziennie, ale po jakimś tyg takich dawek " stawianie " macicy ustąpiło, teraz nospe biorę sporadycznie jak potrzebujeAnielka ❤️
-
kamyczek90 wrote:Dziś zaczynam 28tc 😱 kiedy to zleciało?
Boli mnie poniżej brzucha, ale właściwie nie wiem co🧐😓 pochwa? Więzadła? Ciągnie mnie przy chodzeniu albo jak leżę i zmieniam pozycję. Macie jakiś pomysł co zrobić?
Ja też dziś 28 tyg , to już 3trymestr 😉 wydaje mi się że dziecko już ciężkie i dlatego tak jest. Ja np.jak w nocy zmieniam bok to muszę trzymać brzuch bo inaczej boli. A jak trochę pochodzę czy postoje to dtrasznie mnie ciągnie w dół.
Robin teraz super rzeczy można dostać za 1/3ceny. Dużo fajnych wózków i tanich jest na marketplace. Ja za bebetto holand 2w1 dałam 350zl ,a dziś kupiłam fotelik za aż 30zl.Znalazlam też super kołyske milly mally granatowa, z kółkami ,wibracją, karuzelą z swiatełkiem ,po jednym dziecku za 200zl nowa 450. To są rzeczy tak na prawdę na chwile więc moim zdaniem nie ma co przepłacać , ale tez rozumie jak ktoś chce nowe rzeczy tym bardziej jak planuje wiecej dzieci 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 20:55
-
Pierwsze dziecko jak się nic w spadku nie dostaje to jest ogromny koszt 🙈 my kupowaliśmy wszystko nowe, ale też nie przeplacalismy, łapałam fajne oferty na necie. Za wózek 2w1 daliśmy 1500zl, uważam że za nowy to nie jest dużo jak dodatkowo jest spacerówka. Ale to wszystko z myślą, ze zostanie dla kolejnego bądź kolejnych dzidziusiów. Ubranek trochę podostawalam, ale prawie nic się nie przydało, bo nikt nie miał dzieci z lata 🙈 może teraz coś odkopie, ale też bez szału, bo dużo juz zwróciłam tych co nie były moje. Czekam teraz na promocję ciuszkowe, bo w smyku widzę już 20% na kolekcje jesienno zimową, czyli lada moment jak pogłębią obniżki 😁
-
nick nieaktualny