X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy sprawdzacie betę po tym jak wiecie ze juz jest serduszko ? Sprawdzialm dzis i zaczynam się martwić. Kalkulator pokazuje mi 47% ze wzrosło. Wiem ze na tym etapie przyrost jest już niższy ale żeby aż tak ? Tak samo jem duphaston 2x dzinnie a progesteron 9.😔
    Martwię się, że ten słaby przystost może sygnalizować ze np dziecko się nie rozwija prawidłowo?

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z UK, ale z Polski to też z okolic Wrocławia. Tzn jakieś 50km od 🤣

Dip88 lubi tę wiadomość

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również UK a z Polski to 50km od Warszawy. Ma_ma2 mi się wydaje ze jest to w porządku przyrost bo około 50%.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Ja również UK a z Polski to 50km od Warszawy. Ma_ma2 mi się wydaje ze jest to w porządku przyrost bo około 50%.
    Moje rodzinne strony są mniej więcej 50 km od Warszawy od strony Otwocka 🙂

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ma2 wrote:
    Czy wy sprawdzacie betę po tym jak wiecie ze juz jest serduszko ? Sprawdzialm dzis i zaczynam się martwić. Kalkulator pokazuje mi 47% ze wzrosło. Wiem ze na tym etapie przyrost jest już niższy ale żeby aż tak ? Tak samo jem duphaston 2x dzinnie a progesteron 9.😔
    Martwię się, że ten słaby przystost może sygnalizować ze np dziecko się nie rozwija prawidłowo?
    Ja betę robiłam tylko 2 razy na początku, potem nie chciałam już się stresować i porównywać wyników. W poprzednich ciążach nie robiłam wcale 😉

Ma_ma2 lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 ja mam skierowanie na NFZ tak jak w poprzedniej ciąży ze względu na starte pierwszej ciąży.

Ma_ma2, robiłam tylko 2 razy, na tym etapie uważam, ze jest to kompletnie niepotrzebne. Nic nie zmieni może ewentualnie dodatkowo stresować.

Ma_ma2 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Ja mieszkam w okolicy Świdnicy.
    Tez zapisałam się na prenatalne będzie jakoś 12+2
    A płacicie za to badanie ?
    Oooo...Cześć sąsiadko 😅 Ja dokładnie jestem z Dzierżoniowa 😃

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajna wrote:
    Kasiu a Ty w którym tygodniu ciąży jesteś? Na kiedy masz termin?

Jestem w 5+5 , usg mam na 7 czerwca. Z aplikacji wychodzi mi 26.01 ale liczę trochę na początek lutego🤭 narazie znowu nerwy bo dziś po ustaniu plamienia pojawiła się domieszka krwi 🙄 się wykończę 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamazo wrote:
    Ja jestem ze Szczecina :)
    Ja tez ze Szczecina 😃

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomimo straty pierwszej ciąży, gdzie nie znaleźli przyczyny że tak się stało, dostałam prywatne skierowanie ... 😫 koszt to 650 zł.
    Takie badania powinny być dla każdej kobiety w ciąży za darmo. Tyle mówią o ochronie życia .

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ma2 wrote:

Jaki masz ostatni wynik bety?

mkwia
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, edytowałam pierwszy wpis z terminami porodów i dałam tam link gdyby ktoś chciał się dopisać:)

KaaiaN, Anna Maria, Lilka94, Dip88 lubią tę wiadomość

• KaaiaN Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag len super, że się tym zajęłaś 😊, mi jedynie mogłabyś rok dopisać 😁. Tak patrzę to mało jest styczniówek 😁. Mi i tak się wydaje, że raczej święta lub Sylwester spędzę na porodowce 😊

Mag_len lubi tę wiadomość

l22nmg7ya3txjui0.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaaiaN wrote:
    Mag len super, że się tym zajęłaś 😊, mi jedynie mogłabyś rok dopisać 😁. Tak patrzę to mało jest styczniówek 😁. Mi i tak się wydaje, że raczej święta lub Sylwester spędzę na porodowce 😊
    dopisałam, przepraszam, nie zauważyłam.
    Ja też myśle,że raczej nie dotrwam do stycznia bo w obu poprzednich ciążach mniej wiecej 34-36 tydzień spędzałam w szpitalu ze skurczami i na kroplówkach z magnezu,ale potem jak mnie już wypisywali to jeszcze trochę trwało zanim urodziłam, jednak jak już się porody zaczęły to ekspresem:) w 1 ciaży skurcze obudziły mnie koło 1 w nocy a urodziłam o 5.30, a w drugiej zaczeło się koło północy, z domu wyjechaliśmy o 2.30 a urodziłam o 3.20 :) na porodówce byłam może ze 20 minut albo i nie :P teraz się boje, zeby chcoć zdążyć dojechać :P mój mąż jest ratownikiem i ostatnio trafiają im się porody w karetce więc śmieje sie do jego kolegów, żeby trenowali bo może i mój odbiorą albo mąż w domu :P choć sama z siebie nie zdecydowałabym się na poród domowy.
    A tak serio to bardzo bym chciała dotrwać choć do 1 stycznia ;) lepiej być dzieckiem z początku roku niż z końca ;) choć najważniejsze to żeby szczęśliwie urodzić :)

To Wam się rozpisałam :P nudzę się już trochę na tym L4, niby mam czas na wiele rzeczy, zrobiłam sobie wielki ogródek warzywny, mąż mi wczoraj zbił skrzynkę na poziomki i stojak na wiszące truskawki i chodzę i doglądam ale gdybym miała inną pracę niż w szpitalu to pewnie bym chciała wrócić. A tak to będę Was tu zanudzać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 10:34

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len dziękujemy ❤️ Faktycznie trochę nas mało, ale może jeszcze trochę dziewczyn dołączy z czasem 😉
    Ja urodziłam 2 razy po terminie, więc wcale się nie zdziwię jak urodzę w lutym 😅 Raz 11 dni po TP, a drugim razem 8 dni po TP 🤷🏻‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Mamazo Znajoma

Wysłany: 28 maja 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1991 Hej szczecinianka :)
    Ja dopisze swój termin po wizycie ale mam nadzieję,że zostanie ten 27.01 ,wtedy moje dzieci miałyby urodziny w ten sam dzień 😁

tb73uay377xiat3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika83 wrote:
    Jaki masz ostatni wynik bety?

W niedzielę bylo 9189 a wczoraj 20615. Wiem ze na tym etapie juz beta zwalnia. Ale boję się bo w 1 ciąży te przyrosty były większe. A teraz nie dość że taka beta, mam niski progesteron bo 9:( to jeszcze miałam 12 dni jakas krew i plamienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 12:07

• krolik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Ja pomimo straty pierwszej ciąży, gdzie nie znaleźli przyczyny że tak się stało, dostałam prywatne skierowanie ... 😫 koszt to 650 zł.
    Takie badania powinny być dla każdej kobiety w ciąży za darmo. Tyle mówią o ochronie życia .

U mnie przyczyna była znana, ciężkie wady letalne, dlatego mam to na fundusz, ale w pierwszej ciąży płaciłam za prenatalne. Też uważam, że powinny każdej kobiecie przysługiwać na nfz, dzięki tym badaniom w pierwszej ciąży dowiedziałam się o wadach, których tydzień wcześniej ginekolog nie zauważyła na usg, co kompletnie zdziwiło późniejszych diagnostów,bo wady były tak rozległe, że nawet ja to widziałam na usg :(

• krolik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też macie problem z cellulitem? U mnie jakaś masakra, uda, tyłek. Z córką też na tym etapie mnie dopadło, potem bylo lepiej. Woda mi się okropnie zatrzymuje, hormony. Mimo, że wiem, że u mnie to normalne i miałam już z tym styczność to czuję się taka nieatrakcyjna teraz 🙈 jeszcze te nudności i brak energii nie pomagają w niczym, nie mam sił i nic mi się nie chce 😬

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też macie problem z cellulitem? U mnie jakaś masakra, uda, tyłek. Z córką też na tym etapie mnie dopadło, potem bylo lepiej. Woda mi się okropnie zatrzymuje, hormony. Mimo, że wiem, że u mnie to normalne i miałam już z tym styczność to czuję się taka nieatrakcyjna teraz 🙈 jeszcze te nudności i brak energii nie pomagają w niczym, nie mam sił i nic mi się nie chce 😬

A pijesz pokrzywę? W biedronce jest fajna pokrzywa z mango. Jak zaczęłam pic we wcześniejszej ciąży to od razu przestałam tak puchnąć.
    Tez mam brak energi i mega zmęczenie. Cały czas bym spała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 12:56

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ