X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy sprawdzacie betę po tym jak wiecie ze juz jest serduszko ? Sprawdzialm dzis i zaczynam się martwić. Kalkulator pokazuje mi 47% ze wzrosło. Wiem ze na tym etapie przyrost jest już niższy ale żeby aż tak ? Tak samo jem duphaston 2x dzinnie a progesteron 9.😔
    Martwię się, że ten słaby przystost może sygnalizować ze np dziecko się nie rozwija prawidłowo?

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z UK, ale z Polski to też z okolic Wrocławia. Tzn jakieś 50km od 🤣

Dip88 lubi tę wiadomość

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również UK a z Polski to 50km od Warszawy. Ma_ma2 mi się wydaje ze jest to w porządku przyrost bo około 50%.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Ja również UK a z Polski to 50km od Warszawy. Ma_ma2 mi się wydaje ze jest to w porządku przyrost bo około 50%.
    Moje rodzinne strony są mniej więcej 50 km od Warszawy od strony Otwocka 🙂

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ma2 wrote:
    Czy wy sprawdzacie betę po tym jak wiecie ze juz jest serduszko ? Sprawdzialm dzis i zaczynam się martwić. Kalkulator pokazuje mi 47% ze wzrosło. Wiem ze na tym etapie przyrost jest już niższy ale żeby aż tak ? Tak samo jem duphaston 2x dzinnie a progesteron 9.😔
    Martwię się, że ten słaby przystost może sygnalizować ze np dziecko się nie rozwija prawidłowo?
    Ja betę robiłam tylko 2 razy na początku, potem nie chciałam już się stresować i porównywać wyników. W poprzednich ciążach nie robiłam wcale 😉

Ma_ma2 lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 ja mam skierowanie na NFZ tak jak w poprzedniej ciąży ze względu na starte pierwszej ciąży.

Ma_ma2, robiłam tylko 2 razy, na tym etapie uważam, ze jest to kompletnie niepotrzebne. Nic nie zmieni może ewentualnie dodatkowo stresować.

Ma_ma2 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Ja mieszkam w okolicy Świdnicy.
    Tez zapisałam się na prenatalne będzie jakoś 12+2
    A płacicie za to badanie ?
    Oooo...Cześć sąsiadko 😅 Ja dokładnie jestem z Dzierżoniowa 😃

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajna wrote:
    Kasiu a Ty w którym tygodniu ciąży jesteś? Na kiedy masz termin?

Jestem w 5+5 , usg mam na 7 czerwca. Z aplikacji wychodzi mi 26.01 ale liczę trochę na początek lutego🤭 narazie znowu nerwy bo dziś po ustaniu plamienia pojawiła się domieszka krwi 🙄 się wykończę 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamazo wrote:
    Ja jestem ze Szczecina :)
    Ja tez ze Szczecina 😃

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomimo straty pierwszej ciąży, gdzie nie znaleźli przyczyny że tak się stało, dostałam prywatne skierowanie ... 😫 koszt to 650 zł.
    Takie badania powinny być dla każdej kobiety w ciąży za darmo. Tyle mówią o ochronie życia .

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ma2 wrote:

Jaki masz ostatni wynik bety?

mkwia
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, edytowałam pierwszy wpis z terminami porodów i dałam tam link gdyby ktoś chciał się dopisać:)

KaaiaN, Anna Maria, Lilka94, Dip88 lubią tę wiadomość

• KaaiaN Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag len super, że się tym zajęłaś 😊, mi jedynie mogłabyś rok dopisać 😁. Tak patrzę to mało jest styczniówek 😁. Mi i tak się wydaje, że raczej święta lub Sylwester spędzę na porodowce 😊

Mag_len lubi tę wiadomość

l22nmg7ya3txjui0.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaaiaN wrote:
    Mag len super, że się tym zajęłaś 😊, mi jedynie mogłabyś rok dopisać 😁. Tak patrzę to mało jest styczniówek 😁. Mi i tak się wydaje, że raczej święta lub Sylwester spędzę na porodowce 😊
    dopisałam, przepraszam, nie zauważyłam.
    Ja też myśle,że raczej nie dotrwam do stycznia bo w obu poprzednich ciążach mniej wiecej 34-36 tydzień spędzałam w szpitalu ze skurczami i na kroplówkach z magnezu,ale potem jak mnie już wypisywali to jeszcze trochę trwało zanim urodziłam, jednak jak już się porody zaczęły to ekspresem:) w 1 ciaży skurcze obudziły mnie koło 1 w nocy a urodziłam o 5.30, a w drugiej zaczeło się koło północy, z domu wyjechaliśmy o 2.30 a urodziłam o 3.20 :) na porodówce byłam może ze 20 minut albo i nie :P teraz się boje, zeby chcoć zdążyć dojechać :P mój mąż jest ratownikiem i ostatnio trafiają im się porody w karetce więc śmieje sie do jego kolegów, żeby trenowali bo może i mój odbiorą albo mąż w domu :P choć sama z siebie nie zdecydowałabym się na poród domowy.
    A tak serio to bardzo bym chciała dotrwać choć do 1 stycznia ;) lepiej być dzieckiem z początku roku niż z końca ;) choć najważniejsze to żeby szczęśliwie urodzić :)

To Wam się rozpisałam :P nudzę się już trochę na tym L4, niby mam czas na wiele rzeczy, zrobiłam sobie wielki ogródek warzywny, mąż mi wczoraj zbił skrzynkę na poziomki i stojak na wiszące truskawki i chodzę i doglądam ale gdybym miała inną pracę niż w szpitalu to pewnie bym chciała wrócić. A tak to będę Was tu zanudzać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 10:34

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len dziękujemy ❤️ Faktycznie trochę nas mało, ale może jeszcze trochę dziewczyn dołączy z czasem 😉
    Ja urodziłam 2 razy po terminie, więc wcale się nie zdziwię jak urodzę w lutym 😅 Raz 11 dni po TP, a drugim razem 8 dni po TP 🤷🏻‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Mamazo Znajoma

Wysłany: 28 maja 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1991 Hej szczecinianka :)
    Ja dopisze swój termin po wizycie ale mam nadzieję,że zostanie ten 27.01 ,wtedy moje dzieci miałyby urodziny w ten sam dzień 😁

tb73uay377xiat3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika83 wrote:
    Jaki masz ostatni wynik bety?

W niedzielę bylo 9189 a wczoraj 20615. Wiem ze na tym etapie juz beta zwalnia. Ale boję się bo w 1 ciąży te przyrosty były większe. A teraz nie dość że taka beta, mam niski progesteron bo 9:( to jeszcze miałam 12 dni jakas krew i plamienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 12:07

• krolik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Ja pomimo straty pierwszej ciąży, gdzie nie znaleźli przyczyny że tak się stało, dostałam prywatne skierowanie ... 😫 koszt to 650 zł.
    Takie badania powinny być dla każdej kobiety w ciąży za darmo. Tyle mówią o ochronie życia .

U mnie przyczyna była znana, ciężkie wady letalne, dlatego mam to na fundusz, ale w pierwszej ciąży płaciłam za prenatalne. Też uważam, że powinny każdej kobiecie przysługiwać na nfz, dzięki tym badaniom w pierwszej ciąży dowiedziałam się o wadach, których tydzień wcześniej ginekolog nie zauważyła na usg, co kompletnie zdziwiło późniejszych diagnostów,bo wady były tak rozległe, że nawet ja to widziałam na usg :(

• krolik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też macie problem z cellulitem? U mnie jakaś masakra, uda, tyłek. Z córką też na tym etapie mnie dopadło, potem bylo lepiej. Woda mi się okropnie zatrzymuje, hormony. Mimo, że wiem, że u mnie to normalne i miałam już z tym styczność to czuję się taka nieatrakcyjna teraz 🙈 jeszcze te nudności i brak energii nie pomagają w niczym, nie mam sił i nic mi się nie chce 😬

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też macie problem z cellulitem? U mnie jakaś masakra, uda, tyłek. Z córką też na tym etapie mnie dopadło, potem bylo lepiej. Woda mi się okropnie zatrzymuje, hormony. Mimo, że wiem, że u mnie to normalne i miałam już z tym styczność to czuję się taka nieatrakcyjna teraz 🙈 jeszcze te nudności i brak energii nie pomagają w niczym, nie mam sił i nic mi się nie chce 😬

A pijesz pokrzywę? W biedronce jest fajna pokrzywa z mango. Jak zaczęłam pic we wcześniejszej ciąży to od razu przestałam tak puchnąć.
    Tez mam brak energi i mega zmęczenie. Cały czas bym spała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 12:56

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ