X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • krolik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ma2 wrote:
    A pijesz pokrzywę? W biedronce jest fajna pokrzywa z mango. Jak zaczęłam pic we wcześniejszej ciąży to od razu przestałam tak puchnąć.
    Tez mam brak energi i mega zmęczenie. Cały czas bym spała.

Mam uczelnie na pokrzywę :( jedyne zioła, których nie mogę pić. A wiem, że jest mega skuteczna. Wysypuje mnie po niej na buzi, takie swędzące krostki i puchnę. Szczotkuję póki co ciało, będę robić peelingi. Poczytam może o innych dozwolonych ziołach, a póki co może sok wyciskany z grejfruita pomoże 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 13:03

• krolik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dużo Was już jest na zwolnieniu? A te co jeszcze pracuja, do kiedy planujecie? Mam 2 dni wolnego i nadrabiam teraz wątek 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 13:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ma2 wrote:
    W niedzielę bylo 9189 a wczoraj 20615. Wiem ze na tym etapie juz beta zwalnia. Ale boję się bo w 1 ciąży te przyrosty były większe. A teraz nie dość że taka beta, mam niski progesteron bo 9:( to jeszcze miałam 12 dni jakas krew i plamienia

Ja w poniedziałek miałam 9522 i też się mega martwie 😪 jeszcze te plamienia mam z krwią , a wizytę mam na 7 czerwca. Jedyne co mnie pociesza to od wczoraj nam odczuwalny ból piersi i mdłości. Progesteron z poniedziałku to 39,57 ale ja go suplementuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Ja w poniedziałek miałam 9522 i też się mega martwie 😪 jeszcze te plamienia mam z krwią , a wizytę mam na 7 czerwca. Jedyne co mnie pociesza to od wczoraj nam odczuwalny ból piersi i mdłości. Progesteron z poniedziałku to 39,57 ale ja go suplementuje.
    Ja też doatam duphaston bo progesteron był 11 a po tygodniu mam 9:( jem go 2x dziennie. A Ty? Ja co prawda byłam już 2x u ginekolog i widziałam serduszko, ale pewnie i tak się będę martwić do końca ciąży 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ma2 wrote:
    Ja też doatam duphaston bo progesteron był 11 a po tygodniu mam 9:( jem go 2x dziennie. A Ty? Ja co prawda byłam już 2x u ginekolog i widziałam serduszko, ale pewnie i tak się będę martwić do końca ciąży 🙄

Ja byłam raz i powiedział, że to za wcześnie ( w poniedziałek miałam 5+2) i nawet nie sprawdzał, jest pęcherzyk i pierścionek w środku. Ja biorę 3x1 progesteron besins 200mg i cyclogest 400mg 2x1

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to powiem wam ze mam dość tych mdłości... jestem wykończona 😞 plamienia mi narazie ustąpiły.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Ja to powiem wam ze mam dość tych mdłości... jestem wykończona 😞 plamienia mi narazie ustąpiły.
    Dobrze, że plamienia przeszły chociaż 😉 A mdłości niestety potrafią dać popalić 😣

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się non stop chce spać i boli mnie głowa, praktycznie każdego dnia😡
    A na zewnątrz niezależnie jak jestem ubrana to grzeje mnie niemiłosiernie.
    Normalnie nie mam siły na spacery z córką 😩

• Mamazo Znajoma

Wysłany: 28 maja 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer86 ja mam dokładnie odwrotnie;) nieważne jak się nie ubiorę to jest mi mega zimno! W nocy śpię pod ciepłą kołdra,kocem i ciepłych skarpetkach a i tak marzne 🙈

tb73uay377xiat3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamazo wrote:
    Summer86 ja mam dokładnie odwrotnie;) nieważne jak się nie ubiorę to jest mi mega zimno! W nocy śpię pod ciepłą kołdra,kocem i ciepłych skarpetkach a i tak marzne 🙈

Nie wiem co gorsze 😆 chyba jednak lepiej się ubrać😁 no bo ja na golasa nie polatam 🙈

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dokucząją codziennie bóle głowy, choć dziś było trochę lepiej i do południa tylko lekko mnie bolała. Pozatym po jedzeniu lekkie mdłości mam, ale jeszcze nie na tyle mocne żeby mi jakoś bardzo przeszkadzały, tylko że u mnie dziś jest 5+1, więc wszystko może się jeszcze dopiero rozkręcić 🙈

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . Ja jestem ze Śląska , nie daleko Pyrzowic (lotnisko). Jeszcze pracuję ale nie wiem ile dam radę , bo z robienia pedicure musiałam już zrezygnować bo man już brzuch..w pierwszej ciąży dopiero w 5miesiacu było widać ,w drugiej w 14 tyg a teraz to jakaś masakra 9 tydzień a ja od spodu już zaokrąglona.

Co to mdłości to mam co dziennie od rana do wieczora i tak już od miesiąca więc nie pamiętam jak to jest normalnie się czuć. Jestem mega zmęczona, rano szybko córkę do przedszkola potem do klientek , szybko córe w domu chwile dychne i przeważnie jeszcze do jedenj kleintki jadę. Powiem wam szczerze że takiego syfu w domu dawno nie miałam..nie umie się wziąść w garść. Dziś zaczynam 9 tyg.

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bałagan w domu, jakoś daje radę zajmować się córka ale jest ciężko. Na szczęście te mdłości nie są aż tak silne jak w poprzedniej ciąży bo wtedy to ja wymiotowałam 10x dziennie i nie mogłam wcale jeść. Dlatego troche się martwię czy wszystko ok ale co ma być to będzie. Co do pracy to u mnie najzabawniejsze jest to ze ja w tym tygodniu wróciłam do pracy z macierzyńskiego. Tutaj niestety nie ma czegoś takiego jak L4 w ciąży chyba ze są jakieś komplikacje wiec musze pracować prawie do końca. Ciekawe jak zareagują jak im niedługo powiem ze jestem znowu w ciąży 😀

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba że mną jest coś nie tak... prawie nie mam mdłości tylko rano jak otworzę oczy I leżę w łóżku A to I tak pewnie moja wyobraźnia, brzuch nie boli, czasami coś na kształt owulacji czuje. Biust raz boli prze jeden wieczór potem 2 dni to nie czuje...energii masa... trochę się tym martwię

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajna ciesz się ze nie masz mdłości, to odbiera sile do życia. Co do brzucha to mnie tez nie boli tylko tak jak mówisz, jajniki troche czuje. No i biust tez jakoś nie boli, troche nabrzmiał.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • olinaina Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie ma co przejmować się brakiem albo mało wyczuwalnymi typowymi oznakami ciąży. Tylko się cieszyć :)
    Mnie np. piersi bolą tylko w nocy i nad ranem, jak zmieniam pozycję do spania. Nudności mam tylko na zapach kawy i może jakiegoś dziwnego smrodu. Palacza wyczuwam na kilometr na ulicy i nawet czasem w maseczce po mieście chodzę.
    Ale hitem jest po prostu moja pamięć (raczej jej brak) i roztrzepanie. Raczej jestem dokładna i skrupulatna. Wręcz zawsze byłam pamiętliwa :D moje życie od kilku tygodni to chaos organizacyjny.
    Dzisiaj miałam wizytę. Maleństwo ma już 8 tyd 3 dni, 2 cm i serduszko. Termin niby na 31.12, ale pewnie i tak styczniowy bobas będzie :) Martwię się tylko bo mam wysoki poziom glukozy. Przed ciążą było okej. Czas o siebie zadbać, żeby nie doprowadzić do cukrzycy ciążowej.
    Trzymajcie się zdrowo!

👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼
  • Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2021, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym co nie maja mdłości, ja je mam i rano i wieczorem a czasem to i w ciągu dnia soe trafi 😂🙈 W ciąży z synem nie miałam prawie wcale objawów, czułam się rewelacyjnie cała ciąże za to w drugiej ciąży z córka i teraz to istna masakra 🙈
    Czyżby to oznaczało druga córkę? 😬😄😂

• ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodamama2 wrote:
    Zazdroszczę tym co nie maja mdłości, ja je mam i rano i wieczorem a czasem to i w ciągu dnia soe trafi 😂🙈 W ciąży z synem nie miałam prawie wcale objawów, czułam się rewelacyjnie cała ciąże za to w drugiej ciąży z córka i teraz to istna masakra 🙈
    Czyżby to oznaczało druga córkę? 😬😄😂

Ja w ciąży z córką zero objawów, mdłości i żadnych zachcianek

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinaina ja też 31.12, a przy pierwszej wizycie 1.01
    Hehe wejdziemy w Nowy rok z hukiem 😄

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaMarynarza wrote:
    Ja w ciąży z córką zero objawów, mdłości i żadnych zachcianek
    No tak, ale każdy przechodzi ciąże inaczej 😄

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ