Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam spakowane
Z Rossmanna kupiłam mini produkty : pasta do zębów, dezodorant, żel pod prysznic, szampon do włosów pozatym szczoteczka do zebow, podpaski, muszę jeszcze dokupić wkładki laktacyjne i chyba tyle, nie biorę nic specjalnego żeby się wszystko pomieściło a pozatym nie planuje dłuższego pobytu tam niż 3-4 dni 😣🙈Anielka ❤️
-
https://www.aptekagemini.pl/weber-pieluchy-tetrowe-115g-m2-80-cm-x-80-cm-biale-10-sztuk-0030185
Link do pieluch tetrowych.
Ja kupiłam taki plyn 3w1 do ciała,włosów i twarzy, szczotka do włosów,pasta i szczotka do zębów, suchy szampon, puder bo po porodzie będę blada i jak mnie mąż zobaczy w kamerce to będzie przeżywałze, tusz do rzęs na wyjście żebym nie wyglądała jak chora 😂 -
nick nieaktualnyNie wiem w jak cudownej formie bedziecie musialy być żeby myśleć o makijażu 🙈
10x bardziej bedziecie myslaly o wyjsciu pod prysznic, do toalety teraz a nie kiedy dziecię da🙈
Ja biore podstawowe kosmetyki, żel, szampon, krem do twarzy, pasta, szczotka, nić, szczotka do włosów, papier nawilzany, szczotka do wlosow, wkladki laktacyjne, podklady, czopek glicerynowy.
Ja takie mydelko dostalam przed CC, moglam sie umyc tylko w tym. A po chyba juz swoim, ale nie pamietam. -
Ja po ani przed cc nie dostałam żadnego mydełka.
Ciekawe jak będzie tym razem
Jeszcze e kosmetyczkę muszę spakować, ręczniki i dopieścić torbe.
Niestety teraz w rossmanie że względu na asortyment świąteczny wycofali te małe podróżne produkty więc pewnie wezmę większa pjemnosci, może chociaż będą te małe puste butelki do przelewania
Też planuje zabrać podstawowe rzeczy do kosmetyczki. Ale przed porodem jeśli się uda to chciałabym zrobić laminacji rzes żeby się lepiej poczuć 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 20:08
Aaggaa02 -
Hahaha ja też jak przypomnę sobie po CC np kąpiel albo w ogóle wstać z łóżka to był wyczyn a co dopiero malowanie się 🙈 takie czynności były w mojej głowie gdzieś na koncu.
Mama przyjechała do mnie to mi włosy myla ( żebym poczuła się lepiej ) a ja siedziałam na krzesełku i plakalam bo nie mogłam się wyprostowac. A za parę dni czeka mnie to samo tylko że niestety nikt nie pomoże 😳☹️Anielka ❤️
-
Ja mam spakowane 3 koszule ale chyba wezmę jeszcze legginsy ciążowe będą luźniejsze to przynajmniej nie będą tak rany uciskać i jakieś koszulki na wszelki wypadek .
Dzisiaj na str szpitala czytałam że dla dziecka można wziasc ale nie jest konieczne pampersy i chusteczki więc mam całą torbę dla siebie bo na wyjście też mi już z domu dowiozą ubranka
Mam nadzieję że wytrwam do tego 27 żeby mała trochę jeszcze przytyła.Anielka ❤️
-
E tam u mnie makijaż taki na szybko to 2minuty 😁
Jestem po wizycie dzus 36tyg mały waży 2800g +-400g wszystko z nami ok tylko mam brać magnez żeby wytrzymać do cc chociaż szyjka ma 3cm więc na razie ok. Wstępnie 19 chcę mnie przyjąć nz oddział i 20 cc (dokladnie znowu tak samo jak było z pierwszą córeczką (*) mam wrażenie że Bóg mi dziecko zwraca) jak wszystko będzie ok to na święta będę w domu 😁
Dziewczyny co będą miały cc czy lekarz Wam mówił o jakimś żelu do operscji ? Chyba jedt cholernie drogi ale ma zapobiec zrodtą i przyspieszyć gojenie ranyKarolina95, Nynka lubią tę wiadomość
-
Słyszałam o tym żelu przy 1 cc, ale wtedy nie była planowana więc się nie interesowałam.
Wydaje mi się że gojenie jest bardzo indywidualne. U mnie na zewnątrz nie ma żadnych zrostów, blizna prawie niewidoczna, stosowałam te plastry na blizny. No i ja nie miałam nic zdejmowanych tylko rozpuszczane i chyba teraz też bym tak wolala
Oczywiście nie obyło się bez stanu zapalnego, podpuchniec, wałeczka, masakra co ja z tą rana przeżywałam.
I to że nie ma zrostów na zewnątrz, nie oznacza że ich nie ma w środku przecież tyle wartw jest przecinanych.
Fizjo i dr mi powiedzieli ze tylko przy kolejnej cc widać tak naprawdę co się dzieje nie tak po pierwszej cc, więc ta druga cc może też być naprawcza, tylko co jeśli przy kolejnej coś będzie nie tak
Aaggaa02 -
nick nieaktualnyBony ten mój dzieć to olbrzym faktycznie przy waszych🙈
Ja jeśli będę miała leżeć przed CC to biore ciuchy, nie chce latać cale dnie w koszuli...
Ja jeśli będę miala kolejne CC po prosze o wycięcie czegos co mnie boli i ladne zaszycie. Troche mnie martwi, ze kolejna CC więc 3 ewentualnie ciąża już jest wyzwaniem...
O żelu lekarz mi nic nie mowil, ale czytalam o nim. Cena jest tak kosmiczna ok 800zl, ze ja sobie daruje.
Ps. Aagaa ciąża jest przeciwwskazaniem do laminacji. -
Ja do kosmetyczki wziełam: mydło szampon odzywke do włosów krem do rąk/buzi, antyperspirant, pianke ginexid, tantum rose, szczoteczke, paste, grzebien, gumki do wlosow, lanoline na sutki w razie w. Chyba tyle.
U mnie przed peirwszym cc tez nie było zadnego specjalnego mydełka, choc wiem ze w niektórych szpitalach dają, takie odkażające skóre.
Torba spakowana dla mnie i dla dziecka. Nie wiem jeszcze jaka córka będzie, wizytę mam za tydzien neicały, ale myśle ze nie powinna być jakaś mega duża bo idzie raczej tak średnio 50 centyl, a cc bedzie pewnie w 38/39 tc, więc wziełam raczej zestawy na 56, jakby co to mąż podrzuci coś w paczce.
Ubranka mama mi wyprała i poprasowała w niedziele podrzuci. Wózek i dostawkę mam u siostry bo pożyczałam jej, ma uprać i też w nastepnym tyg podrzucić. Została mi tylko jedna partia prania takich rzeczy co mam w domu - jakieś ręczniki, prześcieradła po córce no i to poprasować. WIęc praktycznie gotowe. Wyprawka juz w 100% skompletowana, muszś tylko filt w butelce filtrującej do szpitala aktywować
Też się czuję ciężko choć chudnę i nic nie tyję. Ale odstawiamy starszej córce smoczek i noce są masakryczne (nie ma kto pomóc w nocy bo mąż na noce pracuj) e A przez to ze sie nie wysypia córka w nocy to i dnie dramat. I cała nasza trójka chodzi jak zombi - córka bo bez ,,nunu" nie moze sie wyspać, ja bo córka nie śpi , mąż bo jak wraca z pracy to córka zaraz go budzi i chce się z nim bawić. Ale wszystko mija nawet najdłuzsza żmija... choć jak sobie przypomnę że było mi ciężko z nowordkiem, to teraz z perspektywy czasu dochodzę do wniosku, ze w porównaniu z buntującym dwulatkiem to pikuś Noworodek chociaż nie siada na środku chodnika i nie krzyczy na cały głos: nie chce nie chce (a ja nawet nie wiem czego nie chce)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 20:53
Aaggaa02 lubi tę wiadomość
-
Sovi moi przez pewnien okres czasu spali chyba z 2lub3 smoczkami 🙈🤣
Trzeba było już wymienić na nowy a ze starym się pożegnać nie chcieli więc musiał być w rączce przy zasypianiu. Aż pewnego dnia sami je wyrzucili do śmieci tak samo było z pampersami, zaczęły im przeszkadzać, ściągnęli i już tylko toaleta nawet na nocnik za bardzo nie chcieli .
Więc naszczescie nie wiem co oznacza walka o to 🙈Anielka ❤️
-
Sovi, ja aż takich wniosków nie mam, że łatwiej jest z noworodkiem bo mój w ogóle niee spał w nocy, budził się co 15 minut, koszmar, do tej pory źle to wspominam.
Ale ja mam 3 latka, i mamy teraz problemy. Dużo jest w nim emocji, też agresji, jest ciezko histeria na parkingu przed biedronka też już za nami. I jeszcze ja z tym brzuchem.
Jeśli chodzi o smoczek to u nas też było ciężko, tak przez 1 miesiąc, histerie w nocy, kopanie, gryzienie, ale teraz jest już lepeij i nawet bym powiedziała że lepiej śpi niż jak miał smoczka, bo ten mu cały czesto wypadał i trzeba go bylo ksieciowi podawac😉
Takie rozumieć Cie doskonale, ale tak jak piszesz wszystko z czasem mija
Tylko ja w nocy mam pomoc, bo w zasadzie mąż śpi z synkiem, żebym. Mogła się wyspac, chociaż jak płacze to i tak słyszę z sypialni 😉
Nynka, dzięki za info. No to nie upieksze się w takim razie, trudno 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 21:08
Aaggaa02 -
Wy już takie przygotowane, a ja w czarnej d. pudło z apteki nierozpakowane, domówić muszę jeszcze część rzeczy, a co dopiero zabrać się za pakowanie torby 🙈 ja po porodzie to nawet nie myślałam o makijażu, nawet włosy po myciu zamiast rozczesać wiązałam w kok 🤣 na wyjściu ze szpitala wyglądałam jak siedem nieszczęść i jeszcze buty niezasznurowane, bo stopy były tak spuchnięte, że je ledwo ubrałam 😅
Też łatwiej wspominam czas z noworodkiem niż z moją 2,5latka 🙈 jest przekochana, ale czasem tak daje popalić 🙈 jeszcze ją nosić muszę i się siłować w żłobku, bo czasem inaczej nie da się ubrać do wyjścia. Dziś zaprotestowała i szła do żłobka na nogach, bo wózkiem nie chciała. Większość drogi na rączkach u mnie także ciekawie było 😬
Ja chyba włosy zetnę przed porodem. Mam bardzo długie i dla ułatwienia myślę czy nie ściąć połowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 22:06
-
Sovi moja starsza szybko zaczeła chodzić,szybko mówić,pampersik wyrzuciła jak miała 1,5roku ale za to smoczki musiały być 3: jeden w buzi, dwa w rączce..i miała go oczywiście tylko na noc do przeszło 3roku tylko że ja jej ucinałam ten smoczek i w koncu została sama końcówka która po zaśnięciu jej wypadała. Ogólnie to ona była strasznym ssakiem i widać że młody też taki będzie skoro na dryugim prenatalnym palec w buzi,na innym usg palec od nogi w buzi..ale i tak bunt 2latka to masakra..
Karolina95 nie spodziewałam się takiej wagi bo 2tyg ważył 2200 więc przytył 600g..a ja znowu 1,5w 2 tyg..jestem przerażona swoją wagą.
Mój mąż im starszy tym bardziej przewrazliwiony..przy córce już był ale teraz to już nie wiem co z nim..twierdzi że jak będzie zimno to z dzieckiem na spacer nie mogę iść. Tłumacze mu że jak będzie na minusie to z małym nie wyjdę na początku ale jeśli będzie +5 czy +2 to po półtora tygodnia z nim wyjdę chociaż na 10-15 min.. Z córką chodziłam nawet jak bylo -10 tylko ona wtedy miała pół roku ale nie chorowała przez 3lata
-
Dziewczyny, a czy któraś nie ma jeszcze siary w piersiach? U mnie nadal susza 🙈 zastanawiam się czy to dlatego, że to drugie dziecko. Koleżanki po zakończeniu kp potrafiły jeszcze po roku coś mieć, ja skończyłam w marcu i myślałam, ze tym bardziej w ciąży pojawi się ona szybko. Poprzednio miałam w okolicach 20tc już 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 22:25
-
krolik wrote:Dziewczyny, a czy któraś nie ma jeszcze siary w piersiach? U mnie nadal susza 🙈 zastanawiam się czy to dlatego, że to drugie dziecko. Koleżanki po zakończeniu kp potrafiły jeszcze po roku coś mieć, ja skończyłam w marcu i myślałam, ze tym bardziej w ciąży pojawi się ona szybko. Poprzednio miałam w okolicach 20tc już 🙈
Ja jeszcze nie mam. U mnie pierwsza ciąża i też susza.
InviMed Wrocław
🙎🏼♀️AMH 7.1
PCOS?
👨czynnik męski
29-01-2020 Start: protokół krótki z antagonistą
19-02-2020 Punkcja: pobrano 13 oocytów dojrzałych
ICSI: 6 oocytów zapłodnionych, 6 zamrożonych , 1 odrzucony *nieprawidłowa morfologia
transfer odwołany z powodu ryzyka OHSS
5 zarodków odrzuconych, 1 zamrożony
22-06-2020 FET 3-dniowca 7bl I, 11dpt HCG+B <0.1U/l🥺
ICSI- 20-04-2021: 3 z 6 oocytow prawidłowo zapłodnionych- tylko 1 zarodek z 3 doby
23-04-2021 transfer zarodka z 3 doby 8bl I
11dpt HCG-B 185,5U/l,
13dpt 479,7U/l,
22dtp 16850U/l pęcherzyk ciążowy GS 19,6 i żółtkowy
24-05-2021 II USG❤️
05-07-2021 prenatalne - ok
02-09-2021 połówkowe -
nick nieaktualnyJa pamiętam jak mój mial 2 lata, dostal inhalacje po ktorych byl demonem, a ja wtedy siedzialam z mamą plakalam (bo meza nie bylo) i pomyslalam, ze chwala za to, ze z drugim ske nie jdalo bo mialabym wlasnie noworodka do tego(chcielismy po roku druga ciaze ale nie wyszlo)...
Ja chyba siare mama bo jak scisne to sa kropelki czasem i robia mi sie strupki takie żółte.
Krolik sppkojnie ja tez jeszcze w lesie, mam tyle ze w razie w mam z czym startowac, ale duzooo brakuje. Poza higienicznymi to lozeczka🤣🙈
Ja tam planuje wyjscia nawet jak bedzie -5, i myślę, ze z pierwszym spacerem tez nie bedziemy czekac do tego magicznego tygodnia, zobaczymy jaka bedzie pogoda.
Aagaa troche Ci zle napisalam, ogolnie jest to przeciwwskazanie, ale w III trym. Juz takie wzgledne. Jest jeden skladnik nie wskazany w ciazy, istnieje wieksze ryzyko alergii i podrażnienia, no i jest duzo wieksze prawdopodobienstwo ze laminacja sie nie uda. Takze w sumìe decyzja nalezy do ciebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 07:49