Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaa po porodzie, już chwilę po, po oddaniu moczu uciekało mi kilka kropelek. Nie mialam problemu z nietrzymaniem tylko właśnie nie mogłam jej do końca oproznic i zawsze coś wylecialo po wyjściu z toalety . Jak ćwiczyłam MDM to problem mijał, ale każdy powrót do biegania powodował, że na nowo odczuwałam uczucie ucisku na cewke czy nie do końca opóźniony pęcherz. Cos jak przy zapaleniu. Miałam ją luźną w badaniu i lekko uchyloną. Karmienie piersią i hormony nie pomagały. Kolejna ciąża teraz i znowu się poluznila, ale nowa fizjo trafiła idealnie z ćwiczeniami i już nie mam tego problemu. Ale u dwóch fizjo diagmzoa była taka, że podrażnił mnie cewnik, a cewka jest wrażliwa na różne ingerencje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 19:36
-
Agaa nie jest. Mi założyli, bo lekarz się martwił, że będzie mnie piekło przy oddawaniu moczu. Chciał dobrze, a pogorszył mój stan. Po paru h już nie wytrzymywałam bólu i mąż kazał im ściągać, a chcieli mi to dobę trzymać! Rozmawiałam teraz z położoną, z którą będę rodzić i mowila, ze ona się z czymś takim nie spotkała i na pewno nikt po sn mi cewnika nie założy.
-
nick nieaktualnyKarolcia skoro Was biebtrzymali w szpitalu to znaczy ze bilirubina spada albo chociaż nie rośnie.
To co Ty możesz zrobić to nie dopuszczać do długich przerw miedzy karmieniami.
Jesli bobas nie ma żółtych oczu to nie jest źle i powoli będzie sie rozjasnial.
U nas mlody mial kilka tugodni żółtaczkę, k musialam sila go budzic na karmienie.
Ja Wam powiem, że mam wrazenie, ze możliwości mojej macicy do rozciagania sie skończyły, mam uczucue takiego ciagle napietego brzucha. -
Karolina95 ja bym to skonsultowała z lekarzem, żeby ci się jakieś zapalenie nie przypalętało. Cewnik też lubi temu sprzyjać.
Sovi właśnie gdzieś wyczytałam, że Kondracka też się boi cukrzycy. Dla mnie to jest trochę dziwne, wytyczne sobie a lekarze sobie. Jak czytam na grupach cukrzycowych to niektórym pozwalają nawet do terminu chodzić jeżeli z wagą dziecka i przepływami jest wszystko ok. A na Staszica bardzo pilnują tego 38 t.c. nie wiem jak inne szpitale. -
Nynka też mam czasem takie wrażenie, czuję niekiedy takie jakby rozpychanie, nie wiem czy ten brzuch rośnie, ale boli to i mam wtedy wrażenie, że pęknie 🙈
Robin, a później czekać już na poród? Ja też mam wizytę za tydzień i jestem ciekawa czy później będzie chciała mnie jeszcze przed terminem zobaczyć 🙈
Kamyczek do mnie jeszcze nie dociera, że to już styczeń za rogiem 🙈w ogóle czasem nie dociera do mnie, że mam w brzuchu drugie bobo i zaraz będziemy się tulić 🙈 jak to będzie z dwójką 🙈 -
A ja dziś padam, wzięłam dziewczyny do kina, potem jeszcze z półtorej godziny byłyśmy w galerii i jestem wykończona ale mimo to się cieszę, bo pewnie nie prędko bedzie czas żebym z nimi wyszła na dłużej. Oczywiście nie mogłam się oprzeć i w smyku kupiłam śliczny komplecik - body i spodenki - dla małego🙂
-
kamyczek90 wrote:Dziewczyny zostały 3 dni do końca roku. Nie mogę uwierzyć że ta ciąża tak przeleciała 🤭
Zaczynam się poważnie bać porodu...eszanka lubi tę wiadomość
-
Ja też dzisiaj po wizycie i ktg.
Szyjka jeszcze typowo ciążowa, mała waży 3200 a ktg wyszło dobrze.
Gbs ujemny😅, następne ktg 4 stycznia a jak do 15 nie urodzę to dostanę skierowanie na wywołanie.
Do mnie też nie dociera, że styczeń za rogiem i już niedługo będziemy przytulać naszego szkrabika, staraliśmy się chyba z 15 lat i jestem mega szczęśliwa ale też pełna obaw.. Zacznie się nowy rozdział naszego życia, tego prawdziwegoBabcia, Ona28, Moniqaaa, Robin27, eszanka lubią tę wiadomość
InviMed Wrocław
🙎🏼♀️AMH 7.1
PCOS?
👨czynnik męski
29-01-2020 Start: protokół krótki z antagonistą
19-02-2020 Punkcja: pobrano 13 oocytów dojrzałych
ICSI: 6 oocytów zapłodnionych, 6 zamrożonych , 1 odrzucony *nieprawidłowa morfologia
transfer odwołany z powodu ryzyka OHSS
5 zarodków odrzuconych, 1 zamrożony
22-06-2020 FET 3-dniowca 7bl I, 11dpt HCG+B <0.1U/l🥺
ICSI- 20-04-2021: 3 z 6 oocytow prawidłowo zapłodnionych- tylko 1 zarodek z 3 doby
23-04-2021 transfer zarodka z 3 doby 8bl I
11dpt HCG-B 185,5U/l,
13dpt 479,7U/l,
22dtp 16850U/l pęcherzyk ciążowy GS 19,6 i żółtkowy
24-05-2021 II USG❤️
05-07-2021 prenatalne - ok
02-09-2021 połówkowe -
Karolcia15031 wrote:Karolina95 suler że w domu jesteście 👍 a jak z tą komorą ? Mój mały tez dużo je ,potrafi wciągnąć 125nawet oczywiscie potem uleje.
Czy któraś z Was zna się na bilurbinie ? Bo wydaje mi się że maly jest bardzo opalony że tak powiem i ma białka lekko żółte ale wataje ładnie na jadzenie itd czy coś mu może przez to być ?
Położna przez mój niby covid totalnie mnie olała nawet boi się przyjechać jak juz skoncze izolacje.. -
Audreyyy wrote:Karolina95 ja bym to skonsultowała z lekarzem, żeby ci się jakieś zapalenie nie przypalętało. Cewnik też lubi temu sprzyjać.
Sovi właśnie gdzieś wyczytałam, że Kondracka też się boi cukrzycy. Dla mnie to jest trochę dziwne, wytyczne sobie a lekarze sobie. Jak czytam na grupach cukrzycowych to niektórym pozwalają nawet do terminu chodzić jeżeli z wagą dziecka i przepływami jest wszystko ok. A na Staszica bardzo pilnują tego 38 t.c. nie wiem jak inne szpitale. -
U mnie dziś wielki dzień - trzymajcie kciuki.
PS. Pierwszą córcie też mam z 29.12:DKaaiaN, Nynka, Ona28, Robin27, kamyczek90, Mag_len, Babcia, krolik, Audreyyy, Moniqaaa, ŻonaMarynarza, eszanka, Karolcia15031 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Ja dziś mam pierwszy możliwy termin porodu (wg ostatniej miesiączki). Bardziej celuję, że to może być jednak początek stycznia, bo miałam długie cykle i owulację ok. 18 dc. Na razie zero zwiastunów porodu. Dzidzi chyba wygodnie, zresztą mi już też minął jakiś okres słabości i oprócz nacisku na krocze i skurczy nie odczuwam, żadnych ciazowych dolegliwosci. No już się doczekać nie mogę tego Malucha!
Sovi! PowodzeniaAzjak lubi tę wiadomość
👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼