X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • krolik Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa po porodzie, już chwilę po, po oddaniu moczu uciekało mi kilka kropelek. Nie mialam problemu z nietrzymaniem tylko właśnie nie mogłam jej do końca oproznic i zawsze coś wylecialo po wyjściu z toalety . Jak ćwiczyłam MDM to problem mijał, ale każdy powrót do biegania powodował, że na nowo odczuwałam uczucie ucisku na cewke czy nie do końca opóźniony pęcherz. Cos jak przy zapaleniu. Miałam ją luźną w badaniu i lekko uchyloną. Karmienie piersią i hormony nie pomagały. Kolejna ciąża teraz i znowu się poluznila, ale nowa fizjo trafiła idealnie z ćwiczeniami i już nie mam tego problemu. Ale u dwóch fizjo diagmzoa była taka, że podrażnił mnie cewnik, a cewka jest wrażliwa na różne ingerencje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 19:36

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, nie wiedziałam że tak mzoe być. Ja po cc też miałam cewnik ale widocznie był dorbze założony.

Nie wiedziałam też że po porodzie naturalnym jest zakładany cewnik

Aaggaa02
  • krolik Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa nie jest. Mi założyli, bo lekarz się martwił, że będzie mnie piekło przy oddawaniu moczu. Chciał dobrze, a pogorszył mój stan. Po paru h już nie wytrzymywałam bólu i mąż kazał im ściągać, a chcieli mi to dobę trzymać! Rozmawiałam teraz z położoną, z którą będę rodzić i mowila, ze ona się z czymś takim nie spotkała i na pewno nikt po sn mi cewnika nie założy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia skoro Was biebtrzymali w szpitalu to znaczy ze bilirubina spada albo chociaż nie rośnie.
    To co Ty możesz zrobić to nie dopuszczać do długich przerw miedzy karmieniami.
    Jesli bobas nie ma żółtych oczu to nie jest źle i powoli będzie sie rozjasnial.
    U nas mlody mial kilka tugodni żółtaczkę, k musialam sila go budzic na karmienie.

Ja Wam powiem, że mam wrazenie, ze możliwości mojej macicy do rozciagania sie skończyły, mam uczucue takiego ciagle napietego brzucha.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 ja bym to skonsultowała z lekarzem, żeby ci się jakieś zapalenie nie przypalętało. Cewnik też lubi temu sprzyjać.

Sovi właśnie gdzieś wyczytałam, że Kondracka też się boi cukrzycy. Dla mnie to jest trochę dziwne, wytyczne sobie a lekarze sobie. Jak czytam na grupach cukrzycowych to niektórym pozwalają nawet do terminu chodzić jeżeli z wagą dziecka i przepływami jest wszystko ok. A na Staszica bardzo pilnują tego 38 t.c. nie wiem jak inne szpitale.

FNh9p2.png
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:13

Audreyyy, krolik, Nynka, Moniqaaa, eszanka lubią tę wiadomość

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostały 3 dni do końca roku. Nie mogę uwierzyć że ta ciąża tak przeleciała 🤭
    Zaczynam się poważnie bać porodu...

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • krolik Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka też mam czasem takie wrażenie, czuję niekiedy takie jakby rozpychanie, nie wiem czy ten brzuch rośnie, ale boli to i mam wtedy wrażenie, że pęknie 🙈

Robin, a później czekać już na poród? Ja też mam wizytę za tydzień i jestem ciekawa czy później będzie chciała mnie jeszcze przed terminem zobaczyć 🙈

Kamyczek do mnie jeszcze nie dociera, że to już styczeń za rogiem 🙈w ogóle czasem nie dociera do mnie, że mam w brzuchu drugie bobo i zaraz będziemy się tulić 🙈 jak to będzie z dwójką 🙈

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś padam, wzięłam dziewczyny do kina, potem jeszcze z półtorej godziny byłyśmy w galerii i jestem wykończona ale mimo to się cieszę, bo pewnie nie prędko bedzie czas żebym z nimi wyszła na dłużej. Oczywiście nie mogłam się oprzeć i w smyku kupiłam śliczny komplecik - body i spodenki - dla małego🙂

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:
    Dziewczyny zostały 3 dni do końca roku. Nie mogę uwierzyć że ta ciąża tak przeleciała 🤭
    Zaczynam się poważnie bać porodu...
    Ja to bym chciała obudzić się i być już w domu z maleństwem-ominąć etap porodu i szpitala😅

eszanka lubi tę wiadomość

• Kama1988 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj po wizycie i ktg.
    Szyjka jeszcze typowo ciążowa, mała waży 3200 a ktg wyszło dobrze.
    Gbs ujemny😅, następne ktg 4 stycznia a jak do 15 nie urodzę to dostanę skierowanie na wywołanie.

Do mnie też nie dociera, że styczeń za rogiem i już niedługo będziemy przytulać naszego szkrabika, staraliśmy się chyba z 15 lat i jestem mega szczęśliwa ale też pełna obaw.. Zacznie się nowy rozdział naszego życia, tego prawdziwego

Babcia, Ona28, Moniqaaa, Robin27, eszanka lubią tę wiadomość

xnw443r8y41i7bid.png

InviMed Wrocław

🙎🏼‍♀️AMH 7.1
    PCOS?
    👨czynnik męski

29-01-2020 Start: protokół krótki z antagonistą
    19-02-2020 Punkcja: pobrano 13 oocytów dojrzałych

ICSI: 6 oocytów zapłodnionych, 6 zamrożonych , 1 odrzucony *nieprawidłowa morfologia
    transfer odwołany z powodu ryzyka OHSS

5 zarodków odrzuconych, 1 zamrożony

22-06-2020 FET 3-dniowca 7bl I, 11dpt HCG+B <0.1U/l🥺

ICSI- 20-04-2021: 3 z 6 oocytow prawidłowo zapłodnionych- tylko 1 zarodek z 3 doby
    23-04-2021 transfer zarodka z 3 doby 8bl I
    11dpt HCG-B 185,5U/l,
    13dpt 479,7U/l,
    22dtp 16850U/l pęcherzyk ciążowy GS 19,6 i żółtkowy
    24-05-2021 II USG❤️
    05-07-2021 prenatalne - ok
    02-09-2021 połówkowe
  • Ona28 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Karolina95 suler że w domu jesteście 👍 a jak z tą komorą ? Mój mały tez dużo je ,potrafi wciągnąć 125nawet oczywiscie potem uleje.

Czy któraś z Was zna się na bilurbinie ? Bo wydaje mi się że maly jest bardzo opalony że tak powiem i ma białka lekko żółte ale wataje ładnie na jadzenie itd czy coś mu może przez to być ?

Położna przez mój niby covid totalnie mnie olała nawet boi się przyjechać jak juz skoncze izolacje..
    U nas córka miała fizjologiczna żółtaczkę ale była bardzo żółta.( później na zajęciach dopiero to dobrze widziałam)Położne w szpitalu i potem ta która przychodzi do domu mówiły by dziecko dużo piło, że to się musi wypłukać z organizmu, ale mówiły tez ze takie noworodki to powinny pić po 15-20 ml co 3h

• Sovi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Karolina95 ja bym to skonsultowała z lekarzem, żeby ci się jakieś zapalenie nie przypalętało. Cewnik też lubi temu sprzyjać.

Sovi właśnie gdzieś wyczytałam, że Kondracka też się boi cukrzycy. Dla mnie to jest trochę dziwne, wytyczne sobie a lekarze sobie. Jak czytam na grupach cukrzycowych to niektórym pozwalają nawet do terminu chodzić jeżeli z wagą dziecka i przepływami jest wszystko ok. A na Staszica bardzo pilnują tego 38 t.c. nie wiem jak inne szpitale.
    Może mają jakieś przykre doświadczenia i teraz się boją i uważają bardzo? Trudno powiedzieć. Na Kraśnickiej to już lekarze indywidualnie decydują, ale leżąc na patologii w tamtej ciąży (bo w tej nie leżałam) osobiście nie spotkałam nikogo kto by leżał z cukrzycą od 37 tc tylko na obserwacji. Mój dr mówił ze jak jest wszystko ok, to tak właśnie do 39 tc - kilka dni przed terminem można czekać, ponad termin - nie.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś wielki dzień - trzymajcie kciuki.
    PS. Pierwszą córcie też mam z 29.12:D

KaaiaN, Nynka, Ona28, Robin27, kamyczek90, Mag_len, Babcia, krolik, Audreyyy, Moniqaaa, ŻonaMarynarza, eszanka, Karolcia15031 lubią tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:13

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi powodzenia 🙂

• olinaina Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja dziś mam pierwszy możliwy termin porodu (wg ostatniej miesiączki). Bardziej celuję, że to może być jednak początek stycznia, bo miałam długie cykle i owulację ok. 18 dc. Na razie zero zwiastunów porodu. Dzidzi chyba wygodnie, zresztą mi już też minął jakiś okres słabości i oprócz nacisku na krocze i skurczy nie odczuwam, żadnych ciazowych dolegliwosci. No już się doczekać nie mogę tego Malucha!

Sovi! Powodzenia :)

Azjak lubi tę wiadomość

👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼
  • krolik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi, powodzenia!

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:14

• olinaina Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Pamiętam, że też jesteś z Gdańska 🙂 Na jaki szpital się zdecydowałaś?

Bardzo bym chciała w UCK, a Ty?

👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ