X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź. Czyli zabierać to co podali na stronie internetowej. A ubranka miałaś swoje?

I co z Twoja rana po CC? Tak źle zszyli?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal gratulacje :)

Ja też już w gorszej formie ale wszystko robię, dużo chodze, tylko jak coś mi upadnie to się złoszczę 😉

Byłam na kontroli, jednak podjerzebia hipotrofii się nie sprawdziły i dzidziuś ma być średniakiem ok 3500 przy porodzie.
    No i ja jestem po cc ale dr mówi żebym spróbowała porodu naturalnego.

Aaggaa02
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa jak coś mi upadnie to proszę dzieci żeby podnosily😅 i chcesz próbować SN?
    U mnie dziś mąż, ma nockę w pracy i już się stresuje żeby tylko nie zacząć rodzic w nocy. Kładę się niedługo z dziewczynkami razem spać żeby szybciej mi noc minęła a jutro o 10.30 mam wizytę i też się stresuje co usłyszę.

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chodzi teraz na pierwszą zmianę do pracy więc wychodząc tylko pyta jak się czuje. I dziś dodał że nie wyjściowo się ubrał więc dziś nie mogę rodzic 🤣🤭

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podnoszę jak coś mi spadnie, nawet zbieram zabawki córki bo mi ten bałagan przeszkadza...

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak muszę to też coś podniose ślę kosztuje mnie to dużo wysiłku..

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len, chyba chce ale najlepiej żebym urodziła w ciągu 2 tyg póki bobas jest mały. Mam też bardzo źle wspomnienia związane z cc. Ale zdaje sobie sprawę że pn też może mieć źle konsekwencje i np urazy krocza.

Mam się nastawić na wszystko, stawić się w dniu porodu na preindukvje/ indukcję ale mogę też zmienić zdanie na cc

Nic na siłę. Chcę spróbować ale z drugiej strony nie chce rodzic 3 dni, na siłę cisnąć na psn żeby później okazało się będę mieć cc.

Aaggaa02
  • krolik Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal gratulację!

Ja nie mogę na końcówkę narzekac, jest naprawdę ok. Gorzej jak wieczorem za dlugo w jednej pozycji posiedzę, a lubię się wykrzywiać na wszystkie strony to wstaje potem i mam wrazenie, że połamie całą miednicę 🤣 w ogóle to dopadła mnie w piątek przed wigilią zgaga stulecia, dobrze, że mężowi kazałam kupić cole wcześniej, czułam, że na święta może się przydać. Pomogła do tego stopnia, że do tej pory zgagi nie miałam 😅 nie wiem co oni tam dają, ale rure dobrze odetkało 🤣

Miałam dziś ktg, oczywiście zero skurczy, a przed wyjsciem z domu pobolewania i po powrocie też mnie dopadło 😬

Komentują inni wygląd waszego brzucha? Jak mnie to wkurza, ostatnio koleżanki do mnie, że mam wielki brzuch, dziś bratowa z tekstem, że myslala, że będę miała mniejszy..... Kurde jaki mam mieć na tym etapie :/ a ja nie mam jakiegoś wielkiego brzucha. One już chyba nie pamiętają jakie miały w swoich ciążach, ale mimo wszystko wkurzają takie komentarze 🙄 jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy żeby komentować wielkość brzucha kobiety w ciąży 🙄

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    Mag_len, chyba chce ale najlepiej żebym urodziła w ciągu 2 tyg póki bobas jest mały. Mam też bardzo źle wspomnienia związane z cc. Ale zdaje sobie sprawę że pn też może mieć źle konsekwencje i np urazy krocza.

Mam się nastawić na wszystko, stawić się w dniu porodu na preindukvje/ indukcję ale mogę też zmienić zdanie na cc

Nic na siłę. Chcę spróbować ale z drugiej strony nie chce rodzic 3 dni, na siłę cisnąć na psn żeby później okazało się będę mieć cc.

Aaggaa to życzę Ci, żeby się samo zaczęło i szybko poszlo🙂wiadomo, że nic na siłę.
    A jak zapowiada się wagowo Twój maluszek?

Królik, ja słyszę raczej pozytywne komentarze, że mam ładna piłeczkę, i że jak stoję tyłem to nawet bardzo, bardzo nie widać, że jestem w ciąży, i że dobrze mi z kilkoma kilogramami więcej. zawsze miałam niedowage i sama źle się z tym czułam. Jedynie teściowa nie umie taktownie nic powiedzieć i już od niej usłyszałam, że nie może się przyzwyczaić jak ja tak przytylam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja juz mowilam to dawno temu, ze komenatrze na temat brzucha ciezarnej powinny byc karane.
    Ja caly czas to słyszę...abw swieta czulam sie jak lalka wystawowa, no pokaz sie, no pokaz brzuszek....wrr myslalam, ze paru osobom powiem, pokaz swój...

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja mama tylko komentowala że mam wielką piłkę. A jaki niby ma być brzuch jak tam siedzi 3500g dziecka i 1,5 kg łożyska?

Kamyczek oni ubranka mają , nie trzeba swoich. Mi malego oddali w ich ubrankach bo w pomieszczeniu covidowym do wyjścia bylo bardzo zimno .

Powiem Wam szczerze że ja jak patrze na malego to nie wiem jakim cudem miałby wyjść przez pochwe. Pierwsza córka którą rodziłam sn byla 1kg mniejsza. Dodatkowa mały mial większy brzuch niż głowę.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewidywana waga to 3500.
    Tylko mój 1 synek tez miał tyle ważyć a w końcu ważył 4 kg. Boję się trochę takiej pomyłki.

No ja to w ogóle się zastanawiam jak takie dzieci mogą wyjsc przez pochwie ale jakoś dają radę :)

Aaggaa02
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciotka urodziła SN córkę 5 kg, ale to był jej 4 poród

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy syn urodził się z wagą 4180 i boję się jaką będzie miał ten 🤣😅 dobrze, że będę mieć cesarkę.

Ludzie w moim otoczeniu chyba wiedzą co mówić, bo twierdzą, że wyglądam lepiej niż w pierwszej ciąży. Mam lustro w domu, więc się z tym nie zgadzam, ale ładnie dziękuję 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 01:46

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziewczyny miały 3300 i 3200 i młody mógłby mieć taką wagę, ale niby zapowiada się większy. Zobaczymy🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pierwszy 3800, ale jak patrzylam na usg to roznica miedzy nimi jest 200-300g, wiec mysle, że teraz drugi bedzie też coś koło tej wagi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest, 36tc skonczony czyb37 tc skonczony to czas bezpieczny jeśli chodzi o oddychanie i wczesniactwo?

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg neonatologów 37t0d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 09:59

Babcia lubi tę wiadomość

• Sovi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 36t6d jest jeszcze wczesniak (późny). Nawet miedzy 37t0d a 38t6d jest to noworodek wczesny donoszony. Dopiero od 39t0d mówi się że na noworodek donoszony w terminie.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Do 36t6d jest jeszcze wczesniak (późny). Nawet miedzy 37t0d a 38t6d jest to noworodek wczesny donoszony. Dopiero od 39t0d mówi się że na noworodek donoszony w terminie. Tak naprawdę nawet dzieci urodzone w tym skończonym 37 38 tc mogą mieć pewne problemy takie wczesniakowate zwłaszcza jak się ma takie planowane cc na zimno a wiesz mogła być pomyłka jakaś w wieku ciąży.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ