Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Weal gratulacje
Ja też już w gorszej formie ale wszystko robię, dużo chodze, tylko jak coś mi upadnie to się złoszczę 😉
Byłam na kontroli, jednak podjerzebia hipotrofii się nie sprawdziły i dzidziuś ma być średniakiem ok 3500 przy porodzie.
No i ja jestem po cc ale dr mówi żebym spróbowała porodu naturalnego.Aaggaa02 -
Aaggaa jak coś mi upadnie to proszę dzieci żeby podnosily😅 i chcesz próbować SN?
U mnie dziś mąż, ma nockę w pracy i już się stresuje żeby tylko nie zacząć rodzic w nocy. Kładę się niedługo z dziewczynkami razem spać żeby szybciej mi noc minęła a jutro o 10.30 mam wizytę i też się stresuje co usłyszę. -
Mag_len, chyba chce ale najlepiej żebym urodziła w ciągu 2 tyg póki bobas jest mały. Mam też bardzo źle wspomnienia związane z cc. Ale zdaje sobie sprawę że pn też może mieć źle konsekwencje i np urazy krocza.
Mam się nastawić na wszystko, stawić się w dniu porodu na preindukvje/ indukcję ale mogę też zmienić zdanie na cc
Nic na siłę. Chcę spróbować ale z drugiej strony nie chce rodzic 3 dni, na siłę cisnąć na psn żeby później okazało się będę mieć cc.Aaggaa02 -
Weal gratulację!
Ja nie mogę na końcówkę narzekac, jest naprawdę ok. Gorzej jak wieczorem za dlugo w jednej pozycji posiedzę, a lubię się wykrzywiać na wszystkie strony to wstaje potem i mam wrazenie, że połamie całą miednicę 🤣 w ogóle to dopadła mnie w piątek przed wigilią zgaga stulecia, dobrze, że mężowi kazałam kupić cole wcześniej, czułam, że na święta może się przydać. Pomogła do tego stopnia, że do tej pory zgagi nie miałam 😅 nie wiem co oni tam dają, ale rure dobrze odetkało 🤣
Miałam dziś ktg, oczywiście zero skurczy, a przed wyjsciem z domu pobolewania i po powrocie też mnie dopadło 😬
Komentują inni wygląd waszego brzucha? Jak mnie to wkurza, ostatnio koleżanki do mnie, że mam wielki brzuch, dziś bratowa z tekstem, że myslala, że będę miała mniejszy..... Kurde jaki mam mieć na tym etapie a ja nie mam jakiegoś wielkiego brzucha. One już chyba nie pamiętają jakie miały w swoich ciążach, ale mimo wszystko wkurzają takie komentarze 🙄 jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy żeby komentować wielkość brzucha kobiety w ciąży 🙄 -
Aaggaa02 wrote:Mag_len, chyba chce ale najlepiej żebym urodziła w ciągu 2 tyg póki bobas jest mały. Mam też bardzo źle wspomnienia związane z cc. Ale zdaje sobie sprawę że pn też może mieć źle konsekwencje i np urazy krocza.
Mam się nastawić na wszystko, stawić się w dniu porodu na preindukvje/ indukcję ale mogę też zmienić zdanie na cc
Nic na siłę. Chcę spróbować ale z drugiej strony nie chce rodzic 3 dni, na siłę cisnąć na psn żeby później okazało się będę mieć cc.
Aaggaa to życzę Ci, żeby się samo zaczęło i szybko poszlo🙂wiadomo, że nic na siłę.
A jak zapowiada się wagowo Twój maluszek?
Królik, ja słyszę raczej pozytywne komentarze, że mam ładna piłeczkę, i że jak stoję tyłem to nawet bardzo, bardzo nie widać, że jestem w ciąży, i że dobrze mi z kilkoma kilogramami więcej. zawsze miałam niedowage i sama źle się z tym czułam. Jedynie teściowa nie umie taktownie nic powiedzieć i już od niej usłyszałam, że nie może się przyzwyczaić jak ja tak przytylam. -
nick nieaktualnyOj ja juz mowilam to dawno temu, ze komenatrze na temat brzucha ciezarnej powinny byc karane.
Ja caly czas to słyszę...abw swieta czulam sie jak lalka wystawowa, no pokaz sie, no pokaz brzuszek....wrr myslalam, ze paru osobom powiem, pokaz swój... -
Mi moja mama tylko komentowala że mam wielką piłkę. A jaki niby ma być brzuch jak tam siedzi 3500g dziecka i 1,5 kg łożyska?
Kamyczek oni ubranka mają , nie trzeba swoich. Mi malego oddali w ich ubrankach bo w pomieszczeniu covidowym do wyjścia bylo bardzo zimno .
Powiem Wam szczerze że ja jak patrze na malego to nie wiem jakim cudem miałby wyjść przez pochwe. Pierwsza córka którą rodziłam sn byla 1kg mniejsza. Dodatkowa mały mial większy brzuch niż głowę. -
Mój pierwszy syn urodził się z wagą 4180 i boję się jaką będzie miał ten 🤣😅 dobrze, że będę mieć cesarkę.
Ludzie w moim otoczeniu chyba wiedzą co mówić, bo twierdzą, że wyglądam lepiej niż w pierwszej ciąży. Mam lustro w domu, więc się z tym nie zgadzam, ale ładnie dziękuję 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 01:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sovi wrote:Do 36t6d jest jeszcze wczesniak (późny). Nawet miedzy 37t0d a 38t6d jest to noworodek wczesny donoszony. Dopiero od 39t0d mówi się że na noworodek donoszony w terminie. Tak naprawdę nawet dzieci urodzone w tym skończonym 37 38 tc mogą mieć pewne problemy takie wczesniakowate zwłaszcza jak się ma takie planowane cc na zimno a wiesz mogła być pomyłka jakaś w wieku ciąży.