X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytrzymać jeszcze do soboty 🤣🤭
    U mnie po wczorajszym incydencie nic się nie zadziało. Więc to musiał być czop z krwią. I teraz ryzyk fizyk co dalej? Leżę i nigdzie się nie ruszam 🤭

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:
    Wytrzymać jeszcze do soboty 🤣🤭
    U mnie po wczorajszym incydencie nic się nie zadziało. Więc to musiał być czop z krwią. I teraz ryzyk fizyk co dalej? Leżę i nigdzie się nie ruszam 🤭
    Ja też dużo poleguje żeby do nowego roku dotrwac😅😅 we wtorek idę do lekarza i ciekawa jestem co usłyszę.

• Kama1988 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Pobolewa mnie cały czas w krzyżu i coraz mocniej brzuch od ponad godziny 😅 nie są to raczej skurcze, pewnie jakieś straszaki, ale podobnie jak z córką starszą coś tam się już zaczyna dziać i pewnie do terminu mnie tak będzie straszyło. Nie chcę jeszcze rodzić 😅

Mnie też pobolewa, zaczęło w wigilię najpierw myślałam że to jakaś kolka jelitowa tak bolało jakby parcie na 2, dziś już czasem pobolewa zwłaszcza przy poruszaniu się. Chyba faktycznie coś zaczyna się u Nas dziać dziewczyny. Trochę to mnie stresuje te pobolewanie podbrzusza

xnw443r8y41i7bid.png

InviMed Wrocław

🙎🏼‍♀️AMH 7.1
    PCOS?
    👨czynnik męski

29-01-2020 Start: protokół krótki z antagonistą
    19-02-2020 Punkcja: pobrano 13 oocytów dojrzałych

ICSI: 6 oocytów zapłodnionych, 6 zamrożonych , 1 odrzucony *nieprawidłowa morfologia
    transfer odwołany z powodu ryzyka OHSS

5 zarodków odrzuconych, 1 zamrożony

22-06-2020 FET 3-dniowca 7bl I, 11dpt HCG+B <0.1U/l🥺

ICSI- 20-04-2021: 3 z 6 oocytow prawidłowo zapłodnionych- tylko 1 zarodek z 3 doby
    23-04-2021 transfer zarodka z 3 doby 8bl I
    11dpt HCG-B 185,5U/l,
    13dpt 479,7U/l,
    22dtp 16850U/l pęcherzyk ciążowy GS 19,6 i żółtkowy
    24-05-2021 II USG❤️
    05-07-2021 prenatalne - ok
    02-09-2021 połówkowe
  • Kama1988 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Ja też dużo poleguje żeby do nowego roku dotrwac😅😅 we wtorek idę do lekarza i ciekawa jestem co usłyszę.

Ja też we wtorek mam lekarza rano plus ktg i odbieram też wynik wymazu gbs😅

xnw443r8y41i7bid.png

InviMed Wrocław

🙎🏼‍♀️AMH 7.1
    PCOS?
    👨czynnik męski

29-01-2020 Start: protokół krótki z antagonistą
    19-02-2020 Punkcja: pobrano 13 oocytów dojrzałych

ICSI: 6 oocytów zapłodnionych, 6 zamrożonych , 1 odrzucony *nieprawidłowa morfologia
    transfer odwołany z powodu ryzyka OHSS

5 zarodków odrzuconych, 1 zamrożony

22-06-2020 FET 3-dniowca 7bl I, 11dpt HCG+B <0.1U/l🥺

ICSI- 20-04-2021: 3 z 6 oocytow prawidłowo zapłodnionych- tylko 1 zarodek z 3 doby
    23-04-2021 transfer zarodka z 3 doby 8bl I
    11dpt HCG-B 185,5U/l,
    13dpt 479,7U/l,
    22dtp 16850U/l pęcherzyk ciążowy GS 19,6 i żółtkowy
    24-05-2021 II USG❤️
    05-07-2021 prenatalne - ok
    02-09-2021 połówkowe
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama1988 wrote:
    Ja też we wtorek mam lekarza rano plus ktg i odbieram też wynik wymazu gbs😅
    Ja gbs już mam, na szczęście ujemny. Wizytę mam z ktg tez😉 ciekawa jestem wagi malucha😉 bo z wcześniejszych usg zapowiadał się spory.

W tym tygodniu zostawiam dziewczyny w domu, żeby już mi się nie rozchorowały ani nic nie przyniosły z przedszkola. Planuję je we wtorek zabrać do kina, ciekawe czy dam radę wysiedzieć półtorej godziny.

• krolik Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i z poprzedniej ciąży pamiętam, że to może tak długo straszyć 🙄 nawet w noc porodu się zastanawiałam czy to straszaki czy coś tym razem się zadzieje🙄czuję jak młoda intensywnie się teraz uklada w kanał. Rozpycha się na dole mocno. Ja się staram z młodą mniej wariować i już tak nie tańczę jak cały tydzień ostatni 😅 ale ćwiczenia wykonuje żeby miednica była sprawna. Jutro mam położoną i ktg i na pewno skurcze się nie zapiszą. Już nawet nie tyle co do terminu dotrwać, ale chociaż po nowym roku bym chciała najwcześniej urodzić. Byle nie w tym tygodniu 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2021, 22:03

• krolik Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglen Ty już jesteś na takim etapie, że rzeczywiście do tego kina możesz nie dotrwać 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2021, 22:04

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    No właśnie i z poprzedniej ciąży pamiętam, że to może tak długo straszyć 🙄 nawet w noc porodu się zastanawiałam czy to straszaki czy coś tym razem się zadzieje🙄czuję jak młoda intensywnie się teraz uklada w kanał. Rozpycha się na dole mocno. Ja się staram z młodą mniej wariować i już tak nie tańczę jak cały tydzień ostatni 😅 ale ćwiczenia wykonuje żeby miednica była sprawna. Jutro mam położoną i ktg i na pewno skurcze się nie zapiszą. Już nawet nie tyle co do terminu dotrwać, ale chociaż po nowym roku bym chciała najwcześniej urodzić. Byle nie w tym tygodniu 🤣
    Hehe, ja przy drugim też nie byłam pewna czy to straszaki czy nie aż w końcu dojechałam do szpitala z pełnym rozwarciem😅 ale fakt, te straszaki mogą długo się ciągnąć, ja już mam chyba ze 2 tygodnie. Raz mniej raz bardziej intensywne. Z tym że jeszcze do niedawna łykałam magnez. A jakiś tydzień już nie biorę.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Maglen Ty już jesteś na takim etapie, że rzeczywiście do tego kina możesz nie dotrwać 😅
    Ej no czekam na północ w sylwestra i moge rodzic😅🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2021, 22:06

Ona28 lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglen to mam nadzieję, że dotrwamy wszystkie już do nowego roku, no chyba, że któraś ma jakieś specjalne życzenie przed 😅 musimy w tym tygodniu łóżeczko przynieść, wózek, fotelik, bo już koniec smieszkowania 😅 szuflada w komodzie w sypialni jeszcze nie ruszona 🙈 najgorszy tydzień teraz. Trafić w okresie świąteczno-noworocznyn na porodówkę kiedy dużo dobrych lekarzy czy położnych na urlopach 😅 mojej ginekolog teraz nie ma w Pl, bo się urlopuje 🙈

• weal Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jade na cc , proszę o kciuki ! Cała się trzęsę

kamyczek90, Mag_len, krolik, MojAniolek:((, Audreyyy, Ona28, KaaiaN, ŻonaMarynarza, Babcia, Anna Maria, Azjak lubią tę wiadomość

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki weal!!!!! Będzie dobrze 😘

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Dziewczyny jade na cc , proszę o kciuki ! Cała się trzęsę
    Trzymaj się! ❤️

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:12

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:13

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin czuje to samo. Dadzą mi dziecko i co mam z nim zrobić? Pierwsza ciąża jest okropna 🤭

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dacie radę! Dziecko będzie głównie jadło i spalo a Wy korzystajcie z tego czasu na odpoczynek 😉 wszystko samo przyjdzie a położne też na pewno pomogą 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal kciuki za Was!
    Ale ja mam jakies odmozdzenie, to planowana? Nagla? Przepraszam ale nie ogarniam....

Dziewczyny, powiem Wam tak, będziecie wiedziały wszystko od razu! Uwierzcie mi!😊 nie stresujcie sie 😊

• krolik Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal kciuki! Ja już też przestałam ogarniać kto co gdzie i kiedy 🙈wydawało mi się, że na jutro ktoś ma planowane, ale to chyba Karolina miała być, ale już urodziła 😅

Do późna mnie męczyło pobolewanie, ni to skurcze ni to nie wiem co 😅

Dokładnie dziewczyny nie ma co się stresować na zapas. Położne pomogą, a tak naprawdę nie ma się czego bać. U mnie po porodzie cały dzień małą ogarniał mąż, na noc zostałam sama i tylko mi pokazał jak przebrać. Nie mialam styczności z dziećmi nigdy wcześniej, a dałam sobie radę że wszystkim, nie wiem jak, ale to jakoś przychodzi :)

• Sovi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też brzuch boli jak na okres co chwila. I uda i plecy... Ale to pewnie takie straszaki. Pojutrze idę do szpitala.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ