Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie ani ja ani mąż nigdy nie mieliśmy styczności z tak małymi dziećmi, nie przebieraliśmy ani nic więc się boję. Rodzice z pomocą nie przyjdą.
Tyle tylko co byliśmy raz na warsztatach szkoły rodzenia.
Mnie też już wszystko boli 38+3Letrox 125/100
Pregna Start -
Mag_len wrote:Ja też dużo poleguje żeby do nowego roku dotrwac😅😅 we wtorek idę do lekarza i ciekawa jestem co usłyszę.
Swoją drogą ciekawe czy któraś z nas urodzi zaraz po północy 1.01.22😁 -
Gratulacje! ❤️Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJaaak miii jest ciężkooo. Ludzieee...ja nie wiem, ale po prostu musze co 5 minut robić przerwy we wszystkim co robie, bo nie mam siły.
Nie mogę zapanować nad postawą- w sumie nie wiem czy się da z takim brzucholem, ale odcinek ledzwiowy, krzyż i poslady to mi odpadną cgyba...
Czy jest tu ktoś komu udało się zachować siły do samego końca?😁
-
Weal gratuluje 😘 zdrówka i szybkiego powrotu do formy.
Dziewczyny nie martwcie się. Dziecko trzeba tylko nakarmić , odbić i przewinąć. Nie sugerujcie się ze ktos Wam powie ze noworodek je co 3h i np.60ml bo czasem może jest co 30min i po 20ml. Moj teraz je 90-120 i czasem co 2,5h a czasem co 4. Zawsze jak bedziecie miały jakieś problem możecie pisać. Aaa co ważne a czego nie wiedziałam przy pierwszym ,dziecko czasem placze bo ma kuzki w nosie.
Ja dziś juz zostalam sama z malym i z córką bo mąż poszedł do warsztatu. Ja od wczoraj mogę powiedziecic ze już jest ok po cc.
Trzymam kciuki za następne porody 👍Babcia, eszanka, Azjak lubią tę wiadomość
-
Nynka wrote:
Czy jest tu ktoś komu udało się zachować siły do samego końca?😁
Tak. Mojej córce. Lata jak fryga, nie można za nią nadążyć, a termin ma za 3-8 dni (USG - 30 grudnia, om - 4 stycznia).
Ale nie pytaj mnie, jak to robi.
Jest tylko jedno, co się zmieniło - chodzi, jak pingwin i jak jej coś upadnie, to stwierdza, że widocznie chciało leżeć, więc niech leży.
-
Weal gratulacje!!! Życzę zdrowia i szybkiego wyjścia do domu
Dziewczyny z pierwszym dzieckiem nic się nie martwcie! Ja nigdy w życiu nie przewijałam, nie przebierałam ani nawet nie trzymałam noworodka bo generalnie nie lubię dzieci i się ich boje😅 wszystko przyszło naturalnie, jakby co to położne pomogły ale wcale aż tak bardzo tej pomocy nie potrzebowałam. Pamiętam pierwsze przewijanie jak nie potrafiłam odpiąć rzepa w pampersie🤣 ale noc była i nikt nie widział. Nie popełniajcie tylko tego błędu co ja - najpierw musi być karmienie a potem przewijanie bo głodne dziecko to ryk nie z tej ziemi.
Na pewno z drugim jest łatwiej, boje się tylko żeby przy porodzie wszystko było ok, potem już jakoś damy radę.
-
Kamyczek90 dla dziecka brałam tylko kremik,pampersy,chusteczki i smoczek.Jak mi małego przywiezli to dostalam jeszcze od nich kilka pampersów i butelek z mlekiem żeby nie musieli do mnie latać. Na izbie przyjęć było trochę zamieszania przez mój covid ale ogólnie było ok. Ja byłam na ginekologi covidowej bo na położniczym covidowym nie mieli miejsca.Podczas cc tylko jedna baba była zmierzła a wszyscy inni spoko, żartowali i gadali o świętach. Po cc tez pytały czy nie potrzebuje czegoś, podawały mi wszystko z torby itd jedna położna(starsza) trochę zmierzła ale była sama więc ją rozumie, reszta wszystko młode dziewczyny. Pielęgniarki z neonatologi i neonatolog bardzo mili i pomocni.Ginekolog który do mnie przychodził też miły. Oprócz tego że było zamieszanie z tą cc czy dziś czy nie dziś to czułam się zaopiekowana, nawet jedzenie mi pod dziub podstawiali. Jedzenie super przykładowe sniadani po porodzie:2paczki zupy mlecznej,3kromy chleba,masło,serek do smarowania,pół pomidora, jabłko,batonik fitnes.