Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWidze, ze przez swieta nikt nam sie nie rozpakowal.
Maglen ja od wczoraj zaczelam puchnąć, glownie stopy...najpierw myslalam, ze to calo dzienne siedzenie ale dzisiaj wcale to nie zeszlo, ledwo wlozylam nogi w buty, a pod wieczor to od chodzenia az bolą...
Nie podoba mi sie to w ogole....
Ogólnie tak jak wcześniej pisalam, ze czekam do konca stycznia, tak teraz chce skonczyc 37tc i moge rodzic, juz mnie wszystko boli, ciezko mi, ciasno. Od stycznia biore kazda date na poród (procz imienin tescia of kors🙈😁).
Karolina nie mam zielonego pojeciq co yo oznacza...mam nadzieje, ze nic groznego.
Lekarze z tym sa nienormalni, rzuca haslo i nara.
Ja tak ze starszym mialam, powiedzieli cos nie wyjasnili, ja potulnie nie dopytalam, internet i płacz....a wystarczylo wyjasnjc jednym zdaniem i zaoszczedzic mi stresu... -
Ja mam po nocy opuchnięte stopy, w sumie od jakiegoś czasu są takie grubsze 😬 i na buzi jakaś taka spuchnięta albo gruba po prostu 😬 na szczęście dłonie są w dobrym stanie, bo jeszcze luz w obrączce czuję. Ja się modlę żebym tym razem po porodzie wypociła wszystko, a nie zbierała dodatkowo 😬
-
Mi dziś odpadło kawałek czopu, no i ciśnienie mi coś skacze oraz cukry praktycznie po każdym posiłku. Ale liczę na to ze wytrzymam przynajmniej do 1.01🙏
Dziewczyny,które macie umówione cc. Jak to u Was wygląda? Na wizycie lekarz ginekolog umawia się z wami na konkretny termin i wy wtedy rano przyjeżdżacie na IP i mówi ze jesteście na dziś umówione na cc? Bo teraz gdzieś na forum ciążowym znalazłam inf, że dostają skierowanie na cc I muszą pojechać do szpitala I się tam umówić na termin? Trochę mnie to zdziwiło, bo lekarz mi dal już skierowanie w razie np odejścia wód, ale na planowana cc mam termin z nim umówiony. Nie dostałam informacji, że muszę się mimo tego umawiać w szpitalu na ten termin🤷♀️ -
Ona28 wrote:Mi dziś odpadło kawałek czopu, no i ciśnienie mi coś skacze oraz cukry praktycznie po każdym posiłku. Ale liczę na to ze wytrzymam przynajmniej do 1.01🙏
Dziewczyny,które macie umówione cc. Jak to u Was wygląda? Na wizycie lekarz ginekolog umawia się z wami na konkretny termin i wy wtedy rano przyjeżdżacie na IP i mówi ze jesteście na dziś umówione na cc? Bo teraz gdzieś na forum ciążowym znalazłam inf, że dostają skierowanie na cc I muszą pojechać do szpitala I się tam umówić na termin? Trochę mnie to zdziwiło, bo lekarz mi dal już skierowanie w razie np odejścia wód, ale na planowana cc mam termin z nim umówiony. Nie dostałam informacji, że muszę się mimo tego umawiać w szpitalu na ten termin🤷♀️
Wydaje mi się ze to tak działa ze właśnie jak zacznie Ci się wcześniej to wiadomo jedziesz ze skierowaniem, ale jeśli Twój ginekolog pracuje w danym szpitalu i umawia z Tobą w gabinecie termin to pewnie on Cie już wstukać w system w szpitalu. Przynajmniej tak było u mnie, lekarz który będzie wykonywał cc podczas wizyty zrobił już „ kwalifikacje „ czyli uznanie wskazań do cc , wpisał mnie w komputer i wydrukował tylko skierowanie na dany dzień i godzinę a jeśli ktoś dostaje skierowanie na cc od prowadzącego a on nie pracuje w tym szpitalu to wtedy wiadomo ze gdzieś ten termin trzeba ustalić i wtedy ze szpitalem wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2021, 21:32
-
nick nieaktualnyOna28, ja tego jeszcze nie wiem. Wstępnie mam umowiony termin z lekarzem, ale nie mam skierowania i szczerze nie myslalam o tym.
Chyba warto zadzwonic do szpitala, w którym planujesz rodzic i sie po prostu dopytać.
Ja za to jestem ciekawa jak wyglada cc, jesli poród zacznie sie naturalnie. Czy jest jakis etap porodu do ktorego robia ciecie? Albo nie wiem od kiedy wchodzi pelna narkoza? Albo np przyjade z rozwarciem pelnym? 😁 wiem, ze abstrakcja moze, ale zaczelam sie zastanawiac bo przyznam, ze lekarz mnie troche nastraszyl co by sie moglo dziac jakbym mojego kolosa naturalnke probowala... -
weal wrote:Wydaje mi się ze to tak działa ze właśnie jak zacznie Ci się wcześniej to wiadomo jedziesz ze skierowaniem, ale jeśli Twój ginekolog pracuje w danym szpitalu i umawia z Tobą w gabinecie termin to pewnie on Cie już wstukać w system w szpitalu. Przynajmniej tak było u mnie, lekarz który będzie wykonywał cc podczas wizyty zrobił już „ kwalifikacje „ czyli uznanie wskazań do cc , wpisał mnie w komputer i wydrukował tylko skierowanie na dany dzień i godzinę a jeśli ktoś dostaje skierowanie na cc od prowadzącego a on nie pracuje w tym szpitalu to wtedy wiadomo ze gdzieś ten termin trzeba ustalić i wtedy ze szpitalem wcześniej
Tak będę rodzić w tym szpitalu gdzie pracuje mój lekarz , nawet jest to ten sam budynek. Dostałam skierowanie ale nie ma na nim daty ani godziny. Jest tylko inf ze poród cc, proszę o objęcie leczeniem( czy coś takiego ) mam jeszcze jedną wizytę więc dopytam. Obym tylko do tego czasu nie urodziłs 😅
A jaki kod do cc macie na skierowaniu do cc- 082? -
Kochane Zuzia już jest jakies 3 godziny ze mną 🥰 Po okropnych bólach krzyżowych i oksytocynie tule moje 3750 i 55cm szczęścia 🥰😍❤
Ona28, Audreyyy, Mag_len, Nynka, krolik, olinaina, ŻonaMarynarza, Babcia, KaaiaN, kamyczek90, Robin27, eszanka lubią tę wiadomość
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
Nynka wrote:Ona28, ja tego jeszcze nie wiem. Wstępnie mam umowiony termin z lekarzem, ale nie mam skierowania i szczerze nie myslalam o tym.
Chyba warto zadzwonic do szpitala, w którym planujesz rodzic i sie po prostu dopytać.
Ja za to jestem ciekawa jak wyglada cc, jesli poród zacznie sie naturalnie. Czy jest jakis etap porodu do ktorego robia ciecie? Albo nie wiem od kiedy wchodzi pelna narkoza? Albo np przyjade z rozwarciem pelnym? 😁 wiem, ze abstrakcja moze, ale zaczelam sie zastanawiac bo przyznam, ze lekarz mnie troche nastraszyl co by sie moglo dziac jakbym mojego kolosa naturalnke probowala...Nynka lubi tę wiadomość
-
Karolina moja miala powiekszone komory (właściwie to na granicy) I kontrolowałam to co 4 tyg na usg od 2 prenatalnych. Z tego co mi lekarz w ciąży mowil to najważniejsze żeby się nie powiększały. Wszystko będzie dobrze
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
Hej
Nie udzielam się tak na forum, ale codziennie Was czytam .
Wszystkim mamusiom, które urodziły gratuluję i życzę zdrówka .
Aktualnie jestem w 38+4, biorę clexane i mam brać cały czas i później w czasie połogu. Widziałam dzisiaj wpis jednej dziewczyny na fb, że przez to że bierze clexane i nie minęło 12h od zastrzyku nie mogła dostać znieczulenia podczas porodu. Orientujecie się jak to jest ? Nie mam tu na myśli opioidów, ale innych lagodniejszych przeciwbólowych nie można? -
MojAniolek:(( wrote:Kochane Zuzia już jest jakies 3 godziny ze mną 🥰 Po okropnych bólach krzyżowych i oksytocynie tule moje 3750 i 55cm szczęścia 🥰😍❤
A oxy współczuję. Tez to przechodziłam, to było straszne 🙈MojAniolek:(( lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nynka wrote:Ona28, ja tego jeszcze nie wiem. Wstępnie mam umowiony termin z lekarzem, ale nie mam skierowania i szczerze nie myslalam o tym.
Ja za to jestem ciekawa jak wyglada cc, jesli poród zacznie sie naturalnie. Czy jest jakis etap porodu do ktorego robia ciecie? Albo nie wiem od kiedy wchodzi pelna narkoza? Albo np przyjade z rozwarciem pelnym? 😁 wiem, ze abstrakcja moze, ale zaczelam sie zastanawiac bo przyznam, ze lekarz mnie troche nastraszyl co by sie moglo dziac jakbym mojego kolosa naturalnke probowala...
Jeśli przyjedziesz z pełnym rozwarciem s dziecko już będzie w kanale to już trzeba rodzic sn -
KaaiaN wrote:Hej
Nie udzielam się tak na forum, ale codziennie Was czytam .
Wszystkim mamusiom, które urodziły gratuluję i życzę zdrówka .
Aktualnie jestem w 38+4, biorę clexane i mam brać cały czas i później w czasie połogu. Widziałam dzisiaj wpis jednej dziewczyny na fb, że przez to że bierze clexane i nie minęło 12h od zastrzyku nie mogła dostać znieczulenia podczas porodu. Orientujecie się jak to jest ? Nie mam tu na myśli opioidów, ale innych lagodniejszych przeciwbólowych nie można?KaaiaN lubi tę wiadomość