X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że już prawie styczeń a nasz wątek taki spokojny😅

Agik jeśli pod czytujesz to daj znać jak u Was🙂

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi powodzenia!

U nas do tej pory ktoś urodził sn?

FNh9p2.png
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:14

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Sovi powodzenia!

Chyba jeszcze nikt. Ja planuje i liczę, że się uda🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie spojrzalam na pierwsza strone, i kurde widze ze jestem ostatnia w kolejce🤣 ja mam termin porodu na 31.01.

Wy juz zapomnicie o porodach a ja sie bede szykować 🤣

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    A ja wlasnie spojrzalam na pierwsza strone, i kurde widze ze jestem ostatnia w kolejce🤣 ja mam termin porodu na 31.01.

Wy juz zapomnicie o porodach a ja sie bede szykować 🤣
    Będziemy Ci kibicować do końca 🙂

Nynka lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka no nie chciałaś szybko 😅

Byłam właśnie u fizjo, robiłyśmy masaż, ale mam już wszystko w środku tak obolałe, że każdy jej dotyk powodował straszny ból i kłucie. Podczas seksu tego nie było 🙈Co to oznacza? Poród się zbliża 🙈 tkanki mam niby elastyczne i krocze też, ale nie mogła wejść głębiej bo tak mnie bolało, a napięć nie ma, myslalam, że taka pospinana może jestem. Na poprzednich wizytach nie odczuwałam czegoś takiego więc wszystko wskazuje właśnie na to, że już się takie wrażliwe na poród robią te miejsca 🙈Jak rodziłam córkę to pamiętam, że każde badanie poloznej czy lekarza od momentu przyjęcia było właśnie takie bolesne 🙄 w domu muszę sama delikatnie masować i próbować w środku. No szkoda, myslalam, że uda się mnie konkretnie rozmasować i nie będę musiała sama 😅 przed porodem już się z nią nie widzę, bo już nie mamy nad czym pracować, jestem ponoć przygotowana, tylko mam ćwiczyć w domu to co do tej pory 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 11:12

• ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Sovi powodzenia!

Jak dobrze pamiętam to agik rodziła SN

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik ja już sama nie wiem czego chce🙈 teraz chce dotrwac do 38 tygodnia. A pozniej niech sie dzieje...

• krolik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba przewaga cc nad sn spora?

MojAniolek czasem nie urodziła sn?

Nynka ja wieczorem jak mnie napieprza we wszystko to mam ochotę już ją wytargać z brzucha, rano zmieniam zdanie i chce jeszcze trochę poleniuchować 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 12:55

Nynka lubi tę wiadomość

• eszanka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Mamy udać się na kontrolę do neurologa za 3-4, tyg ale widzę że raczej zajecia u fizjoterapeuty nas nie ominą .. woli leżeć na prawym boku i głowę też tak trzyma, już widzę że ma to co moje bliźniaki ..
    Polecam konta na instagramie: fizjomommy oraz fizjoterapeutka z misją. Pokazują jak na co dzień ćwiczyć czy wykonywać czynności przy dziecku aby uniknąć asymetrii. Fizjomommy wydała również ebooki gdzie pokazuje ćwiczenia i inne aktywności u dzieci na rożnym etapie rozwoju, oprócz tego że opisane to rowniez pokazane krok po kroku. Jakbyś chciała zobaczyć fragment, pisz to zrobię zdjęcie i wyślę na pw.

Karolcia, może spróbuj zmienić polozna? Moja ma obecnie pacjentkę po covidzie (w szpitalu dziewczyna dowiedziała się ze jest pozytywna, jedynie katar miała). Jak tylko skończyła izolacje to pooozna pojechała do niej a wcześniej kontaktowały się telefonicznie i przez kamerkę. Także dużo zależy od podejścia.

Mag_len, haha tez bym tak chciała. Żeby było bez etapu porodu i szpitala. Nagle mała się pojawia i już jest jest 😃

Sovi, powodzenia! ✊

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam jeszcze w kolejce bo niestety przede mną 3 pilne przypadki z izby przyjęć. Cukier 60! Więc dostaje glukozę.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas mała wystraszyła w Wigilie i pojechaliśmy na IP. Była bardzo spokojna od rana, nawet po jedzeniu ruchów było ok. 2 na godzinę. Sprawdzili tętno, wszystko było dobrze. W nocy po Pasterce się rozszalała i tak jej zostało 😀

Wczoraj miałam ktg, skurczy brak 🤷‍♀️ Uzupełniłam z polozna plan porodu.

Gbs wyszedł pozytywny 🙁 Jutro mam wizytę u lekarki w szpitalu. Ciekawa jestem ile nasz koksik wazy 😁

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Sovi ! 💪❤

Ja rodziłam sn w pierwszy dzień świąt😊 My od wczoraj w domku z niunia🥰 Mam okropny problem z karmieniem. Mala bardzo płytko chwyta brodawkę i całe poranione są 😖 Do tego mam taki nawal ze nie mogę cycek dotknąć😭 twarde jak skala, chyba będę musiała odciągać laktatorem. Mam nadzieję że wytrwam przy karmieniu piersią bo jest ciężko 😔

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik izolacje mam tylko ja , o rodzine nie pytali już nawet bo babka w sanepidzi wie jaka jest sytuacja. Córka i mały mieli do wczoraj, ja mam do dziś. Jutro planuję pierwszy spacer z małym.

Agik z tego co pamiętam urodziła naturalnie.

Dzisiaj mam mieć wyjęte szwy, czekam na położną właśnie,ale się boję. Nie wiem czemu ale w jednym miejscu mam zrobiony mega walek ze skóry i zssyte jakby u góry i na dole ,mam nadzieję że mi się to wygladzi inaczej juz nigdy sie nie ogole bo nie bedzie jak. Po cc zrobił mi się mega hemoroid bardzo bolący, myślałam że tylko po sn takie rzeczy.

Sovi trzymam kciuki, bedzie dobrze.

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MójAniolek ja znowu miałam na początku mało pokarmu, a jak rozkręciłam laktatorem to się bałam dać pierś że będzie bardzo bolało ale wczoraj cos mi się stało z laktatorem i czekam na część do niego więc byłam zmuszona dać pierś, boli tylko na początku a mały je bardzo ładnie, tylko że zjada tylko z jednej a druga pełna.

• krolik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojAniolek polecam ciepły prysznic na piersi i później odciągać laktatorem. Mi to pomagało przy nawale, szybciej laktator ściągał. A na brodawki, dużo wietrzenia, smarowanie własnym mlekiem i lansinoh i przede wszystkim czas :( Muszą się przyzwyczaić. Jeśli zależy Ci bardzo na karmieniu to wiedz, że za kilka dni będzie lepiej i to mija. Pamiętam jak byłam załamana przez pierwsze dni, ktoś mi właśnie wtedy powiedział, że to minie, że za chwilę będzie lepiej. Mi bardzo zależało na kp, choć miałam kryzys i chciałam już mm podać, ale pomogło nocne odciąganie i karmienie z butelki żeby brodawki odpoczęły, po jakiś 3 tygodniach było lepiej. Maści lansinoh nawet nie zużyłam do końca, moje mleko na brodawkach działało cuda. Nawet żadnych kompresów nie stosowałam, bo jak raz założyłam to mnie dopiero po nich zaczęły piec więc sobie je całkiem odpuściłam.

MojAniolek:(( lubi tę wiadomość

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik, ale jesteś dobrz e przygotowana do porodu :)

Aaggaa02
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brodawek to potwierdzam to co wyżej, tydzień - dwa i jest ok. Trzeba tylko to przetrwać. Ja pomiedzy córkami miałam krótka przerwę w Kp więc przy drugim problemu nie było ale teraz minie prawie 2 lata od odstawienia więc licze się z tym, że będzie bolało. Ja smarowałam trochę bephanten em ale głównie wietrzyłam i smarowałam swoim mlekiem.
    Przy pierwszej córce przeżyłam chwilę grozy gdy ulała mlekiem z krwią ale okazało się że podczas Kp musiała mi gdzieś krew polecieć z poranionego sutka. Wtedy to było dla mnie straszne bo pierwsze dziecko i ja zielona. Co do nawału i zapaleń piersi to polecam okłady z liści kapusty-rewelacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 19:32

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MójAniolek no tak, Ty miałaś SN 🙂 odciągaj trochę laktator em, ale tylko do uczucia ulgi bo inaczej to będziesz nakręcać laktacje jeszcze bardziej. Może mała tak chwyta bo wlasnie ciężko jej przez pełne piersi? Jak minie pierwszy kryzys to potem będzie Wam już łatwiej. Próbowałaś różnych pozycji do karmienia, żeby inaczej chwytala? Moze trzeba ocenić wędzidełko? Ale często jest tak, że jak już się brodawki zahartują to problem mija. I tego Ci zycze🙂

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ