X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Sovi ! ❤

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi gratulacje, spokojnie pokarm przyjdzie tylko staraj się nie denerwować.

Dziś był nasz pierwszy spacer,bo wreszcie skończyłam izolacje. Wczoraj była położna,nie bardzo chciala przyjechać ale powiedzialam że musze miec szwy wyjęte, dobrze że przyjechala bo juz ciężko było je wyjąć musiała mocno ciągnąć. Mały wczoraj osiągnął wagę urodzeniową , w tydzień przybrał 300g. Położna powiedziala że dawno nie widziala tak brzydko poszytego brzucha a rozcieli mnie tyle jakbym co najmniej 8kg dziecka wyjmowali..szkoda ze mój lekarz nie robił mi cc tylko jakiś młodzik który się uczył .

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi gratulacje! Spokojnie, lada moment pojawi się nawał, przystawiaj mała i laktacja się rozkręci. Im więcej ssie tym więcej sygnałów dostaje organizm do produkcji.

Babcia lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi gratulację!

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi gratulacje! Wymiary jak u mojego synka :) też na początku miałam za mało pokarmu na taką masę, Michał sporo spadł z wagi i nie chcieli nas wypuścić przez jego cukier ale szybko się rozhulało.

Ja po wizycie, dowiedziałam się że wyniki ok 90 na czczo są źle, dobre to by były 70-80🤦🏼‍♀️ już mnie przeraża jak śrubują te normy. Przepływy ok, masy nie mierzyła a 250zł poszło i mam znowu przyjść 3 stycznia, wtedy zdecyduje czy szpital czy nie :/

Dziewczyny które brały Acard - do którego tygodnia?

FNh9p2.png
  • Anna Maria Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Sovi gratulacje! Wymiary jak u mojego synka :) też na początku miałam za mało pokarmu na taką masę, Michał sporo spadł z wagi i nie chcieli nas wypuścić przez jego cukier ale szybko się rozhulało.

Ja po wizycie, dowiedziałam się że wyniki ok 90 na czczo są źle, dobre to by były 70-80🤦🏼‍♀️ już mnie przeraża jak śrubują te normy. Przepływy ok, masy nie mierzyła a 250zł poszło i mam znowu przyjść 3 stycznia, wtedy zdecyduje czy szpital czy nie :/

Dziewczyny które brały Acard - do którego tygodnia?

Audrey, ja brałam do 36 tc

Audreyyy lubi tę wiadomość

PCOS, ANA2, PAI-1 4G homozygotyczny, MTHFR_1298A-C heterozygotyczny, FV R2_4070A-G heterozygotyczny
  • krolik Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Wam się te dzieci tak mocno rozpychają? Moja dzisiaj to nie wiem co tam ćwiczy, ale boli jakby mi ktoś zebra połamał i w gratisie miednice 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Krolik u mnie to samo dzis.
    Az wymiotuje...

Mam byc moze glupie pytanie...możecie mi opisać jak czuć skurcz?🙈 bo ja myslalam, ze mi sie wydaje ale nabieram watpliwosci a czuje to od niedzieli...

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z kolei młody rozpycha się w pachwinach. Czuję dosłownie jakby mi tam ręce wpychał.

Nynka, moje wszystkie skurcze przepowiadające do tej pory zaczynają się od krzyża a potem od dołu brzucha cała macica mi twardnieje, średnio trwa to ok. 20-40sekund, czasem dłużej i powoli odpuszcza. Ale mam przy tym brzuch jak skała.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Jeju Krolik u mnie to samo dzis.
    Az wymiotuje...

Mam byc moze glupie pytanie...możecie mi opisać jak czuć skurcz?🙈 bo ja myslalam, ze mi sie wydaje ale nabieram watpliwosci a czuje to od niedzieli...

Ja nie wiem😅 często mnie brzuch pobewa ale to trwa długo i nie ma określonego początku ani końca jak skurcz. A z porodu nie pamiętam bo po przebiciu pęcherza miała tak często bolesne skurcze, że pamiętam jak przez mgłę

FNh9p2.png
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:14

• krolik Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka u mnie to jak bóle miesiączkowe, ciężko opisać. Jakby coś mi macicę ściskało i puszcza po jakimś czasie. Takie same miałam porodowe tylko miliard razy mocniejsze, dochodziły wtedy przypływy ciepła. Teraz wiem, że to macica sobie ćwiczy, ale w pewnym momencie jednak przyjdą te właściwe 😬

Robin no to u mnie też chyba bez skurczy chce wyjść 😅 wywierca sobie dziurę głową chyba. To chyba nasze dzieci dziś sylwestra zaczynają żeby w nowy rok wejść z przytupem, bo to w końcu ich miesiąc się zaczyna 🙈 mi aż zgaga okropna wróciła a już myślałam, że mam spokój 😬

• olinaina Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje skurcze zaczynają się od twardnienia brzucha, a potem czuję taki przypływ ciśnienia w klatce piersiowej, w skroniach i gałkach ocznych. Dzisiaj się na KTG zapisały takie 1 minutowe skurcze.

👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼
  • mama85 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo, tak mnie dziś kopie pod żebrami z prawej strony, ze zastanawiam się czy już mi coś połamał :-/ zgaga masakra, męczy mnie okrutnie….Ja nie wiem czy to normalne ale mega ciężko przechodzę ciąże a to moja pierwsza 🤷🏻‍♀️Na szczęście te potworne mdłości trochę osłabły i mogę coś zjeść, za to zgaga nie odpuszcza

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chyba każdej z nas ta ciąża trochę ciąży 😅
    Aczkolwiek ciężko mi pójść, że lada dzień będę mieć noworodka w domu... I jak pomyślę o porodzie to nie mam sily😅

• krolik Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak w ciągu dnia jeszcze hulam sprawnie tak na wieczór nie wiem czy cały dzień wychodzi ze mnie, ale już miednicę czuję obolałą i jak wstanę z łóżka to chodzę jak połamana 😅 pobujam coś na piłce, ale juz nawet to nie pomaga 🙈 wczoraj coś fizjo mówiła, że nawet po odcinku lędźwiowym widać, że młoda nisko więc pewnie to też dowala. A seks już jest tak pokraczny 🤣 ale działam 🤣

Maglen mnie o 18 tak łamalo spanie, że jak poród się zacznie w godzinach popołudniowych to ja chyba zasnę im tam że zmęczenia 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 21:58

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od świat ucinam sobie drzemke w ciągu dnia😅 a wczoraj i dziś tak mnie krzyż bolał, że stałam chyba ze 20 minut pod ciepłym prysznicem i dopiero odczuwałam ulgę. Dziś zrobiłam ciasto, sałatkę, jutro jeszcze coś dobrego upichce, poświętujemy sylwestra i moge po północy jechać rodzic😅

• mama85 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się pośpieszyłam z tym brakiem mdłości…znowu chce mi się wymiotować :( jejku niech już ten styczeń się zacznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też od świat zasypiam jak dziecko zazwyczaj, plus wlatuje prawie codziennie drzemeczka w dzień.

To dzisiaj wszystkie nogi zaciskamy a jutro startujemy?😁

Aagaa wiesz moze od poloznej czy z tej listy wyprawkowej mozna cos odrzucic albo dolozyc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2021, 09:05

• krolik Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaciskam do 4, bo się na pedicure umówiłam 🤣

Nynka, kamyczek90 lubią tę wiadomość

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ