Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Azjak, gratulacje!!!
Co do oczyszczania to ja też od ponad tygodnia mam jakieś częstsze i bezproblemowe wizyty w toalecie (a nadal przyjmuje żelazo). Trochę zganiałam to na działanie herbaty z liści malin i wiesiołka, ale może rzeczywiście coś więcej jest na rzeczy. Skurczy jako takich nie mam, czasem coś poboli lekko jak przed miesiączką. Termin z OM na 3 stycznia, z USG na 6 stycznia.PCOS, ANA2, PAI-1 4G homozygotyczny, MTHFR_1298A-C heterozygotyczny, FV R2_4070A-G heterozygotyczny -
Azjak, gratuluje!
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Mnie też zaczęły skurcze mocniejsze łapać 🙈 ale już nie wiem czy nie od jedzenia czasem 🙈 i w krzyżu łupie i nie wiem czy od dźwigania młodej,dziś dużo ją nosiłam, bo się przykleiła czy to coś z porodem związane 😅 no ale w 2021 już na pewno nie urodzę 😅
-
Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny! Samych łatwych porodów i szczęśliwych chwil z bobaskami! 🥳❤️
Maglen sylwester marzeń 😅 też zaraz pobujam na piłce, bo wróciliśmy do domu, a moja starsza nie chce spać 😅 ale czekolada o tej porze to igranie z ogniem, pobudzać dziecko tak późno, mój brzuch by tego nie przetrwał 😅 -
Nad ranem od 4 znów miałam skurcze ale spałam z przerwami do 8. A potem cisza. Ja nie wiem czy ja kiedyś urodze😅 termin na 5 stycznia wg Om wg usg 31.12/01.01, skurcze mnie męczą już tyle czasu, lekarze straszyli porodem przedwczesnym a młody ani myśli wyjsc😅
-
Maglen, a masz jeszcze jakąś wizytę u lekarza? Z takimi skurczami to szyjka mogłaby coś zacząć się rozwierać więc może jest nadzieja, że to już za rogiem 😅
My dzisiaj wycieczkę zaliczyliśmy i pizzę 🙈 na koniec jem tak okropnie 🙈 raz sobie mówię, że zaraz urodzę i przestanie mnie ciągnąć do takich rzeczy, a zaraz jestem zła, że potem więcej pracy będę musiała wykonać, bo to jedzenie się tylko odkłada w niepotrzebne miejsca, a cellulit mi już machać zaczął 😅 -
Nie mam już wizyty. Byłam we wtorek, szyjka była miękka ale bez rozwarcia. Jeśli nie urodzę do wtorku to w środę mam iść ze skierowaniem do szpitala. Bylam zdziwiona, że tak od razu w dniu terminu, ale chyba u nas lekarze chronią swoje tyłki i wola wziąć na obserwacje niż umawiać na częstsze wizyty. Obym nie musiała się tam stawić tylko wolę żeby w domu się zaczęło.
-
Azjak wrote:Dzisiaj, kilka minut po godzinie 8 rano, przyszła na świat moja Zosia ❤️, 2900g, 55cm, 10/10, przez CC. 🥳🍀🤔😘
Miałam nadzieję, że urodzę w 2022, ale wczoraj miałam wysokie ciśnienie 150-170/100-120 i lekarz powiedział, że nie ma na co czekać.
Cesarka nie jest tak straszna. Powodzenia dziewczyny!!!
Gratulacje dużo zdrowka
Mało się odzywam ale jestem lekko wykończona 🤣 trzeba się przyzwyczaić do małej ilości snu i zapierdzielana w dzień ...
Cesarka nie jest straszna tylko długi czas dochodzenia do siebie . Ja już jestem 9 dni po i jest już całkiem nieźle
Dla mnie najgorsze w CC było przygotowanie do niej kiedy już miałam regularne skurcze i czekałam na porodówce aż mnie wezmą z cewnikiem, kroplówką ..eh no i nie wiem dlaczego ale sam moment wyciągnięcia dziecka to był dla mnie koszmar, nie wiedziałam że to aż tak dziwne uczucie. Tak jak wyrywanie zęba niby nie boli ale coś się czuje tak ja czułam jak lekarz " wyciska" wszytsko z mojego brzucha... 😳
Azjak lubi tę wiadomość
Anielka ❤️