Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dla mam ! ❤
U nas mala wkoncu zaczęła przebierać prawidłowo😊 więcej niestety dostaje mm niż mojego bo strasznie sie czasem denerwuje przy cycu.
W poniedziałek bylam na 1 dawce szczepienia 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 22:28
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
U nas 10 procent. Więc sama góra normy a wg nowych wytycznych nawet ponad normę (wg nowych wytycznych jest 7 procent). Ale mimo takiego spadku i braku przyrostu wypuścili nas do domu. Ale biliburyna byla niska. Teraz przyrasta pięknie. Urodzeniowa 3720 Najniższa 3360 teraz trzy tyg od urodzenia 4120.
Babcia lubi tę wiadomość
-
To u nas mała urodziła się 3100 a w dzień wpisu ze szpitala ( 4 dni po ) waga 3220
W sumie spadła jej waga tylko w drugiej dobie
Teraz przybiera ok 400g tydz .. wszyscy mówią że to dużo ale też nie mówią co z tym zrobić, tylko że jeżeli ma taką potrzebę tyle jeść ( 120ml co ok 2-3 godz ) to niech tyle je.
Anielka ❤️
-
Karolina95 wrote:To u nas mała urodziła się 3100 a w dzień wpisu ze szpitala ( 4 dni po ) waga 3220
W sumie spadła jej waga tylko w drugiej dobie
Teraz przybiera ok 400g tydz .. wszyscy mówią że to dużo ale też nie mówią co z tym zrobić, tylko że jeżeli ma taką potrzebę tyle jeść ( 120ml co ok 2-3 godz ) to niech tyle je. -
Jestem po 2 ktg i po 2 masazach szyjki leżę na oddziale z lekkimi skurczami i czekam... Wieczorem jeszcze jedno ktg i zobaczymy co dalej
Babcia lubi tę wiadomość
-
W końcu jestem, nowe życie z dzieckiem mnie pochłonęło w całości. Dobrze że mąż do końca miesiąca jeszcze w domu i mega pomaga.
Od tygodnia mamy problemy z kupa. Mała robi tylko co 3dni, widać że bardzo się męczy. Mamy probiotyk, delikol i Espumisan od pediatry ale efektów brak.
Położna doradziła czopki glicerynowe. Ale czy to nie za wcześnie w 3tygodniu? Dziecko puszcza gazy, pręży się a kupy brakLetrox 125/100
Pregna Start -
Kamyczek a karmis mm czy piersią? kupy może nie być kilka dni. Przy córce na gazy stosowaliśmy takie rurki do odbytu i zawsze po jej użyciu była też kupa.
Aga trzymaj się tam!oby poszło szybko🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 18:09
-
Kamyczek mi położna mówiła że przy mm może tak być że np 1 kupka dziennie albo rzadziej, jak organizm dziecka wszystko dobrze przyswaja to nie ma z czego być kupka u mnie tak jest za to baaardzo dużo siusiu robi.
Sovi, karmie mm i z 2 porcje mojego wypija .
Ale ona już od pierwszych dni tyle je, już w szpitalu babki się śmiały że tak wciąga mleko i jak przynosiły mi mm , to zawsze zostawiały po 1 buteleczce a mi jeszcze jedna do szafki chowały😅Anielka ❤️
-
ŻonaMarynarza wrote:Mam balonik jutro oxy 😭😭
To jeszcze chwila i będziecie razem .
Dziewczyny nie ważne czy cc czy sn .. to boli. Ale pamiętajcie że to tylko chwila a później juz tylko będzie radość i szczęście .u mnie już prawie miesiąc minął ale już dawno zapomnialam o bólu po CC i chociaż mówiłam że już nigdy w życiu więcej dzieci i tego cierpienia to teraz już nie pamiętam jaki to ból 😀Anielka ❤️