Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ksawery 16:20 3330g i 53cm SN z małym peknieciem na 1 szew
Babcia, Robin27, Nynka, Aaggaa02, krolik, Mag_len, Lilka94, MojAniolek:((, alisss87, KaaiaN, eszanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratulacje Żonamarynarza i reszta dziewczyn 🙂 ja już nie nadążam i się nie orientuję która już urodziła 😅
Nasz Leo skończył dzisiaj 10 dni. Byliśmy na wizycie i dzięki bogu schodzi mu żółtaczka 🙌
Też jak niektóre z was karmimy się mieszanie. Najpierw obala cycki, a potem jeszcze 90ml butli. Mam plan go powoli odstawić od mm, ale to jest butloholik 😅😅 poza tym to je i śpi, ale też zaczyna mieć problemy z brzuszkiem 😕 Starszy brat stara się pomagać, strasznie nagle urósł, w moich oczach parę lat w jedną noc 😂ŻonaMarynarza lubi tę wiadomość
-
kamyczek90 wrote:Karmimy mm plus 2butelki kpi.
Kupy nie ma 3dzień..18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:Mam pytanie - jak często karmisz i jakie ilości wypija? Ja karmie takim samym systemem ale nie wiem czy dobre ilości. Staram się karmić na żądanie czyli jak widzę że jest głodny a że on jest często głodny to przybrał pół kilo w tydzień na co położna powiedziała że za dużo ale jak ja mam to powiedzieć dziecku? Teraz jeszcze doszedł problem z ulewaniem i mam wrażenie że on non stop jest głodny bo co zje to uleje...
U nas mała budzi się prawie równo co 3h.
Teraz będzie mieć 3tygodnie i wypija z butli różnie 70-100ml mm, a ode mnie około 60ml. Nie mamy na szczęście problemów z ulewaniem, tylko z kupką. Wczoraj daliśmy czopek i pomógł w minutę.alisss87 lubi tę wiadomość
Letrox 125/100
Pregna Start -
https://forms.gle/4Lh1kaBqKdukdDaP9
Dzień dobry, zwracam się z prośbą do kobiet w ciąży o wypełnienie ankiety do mojej pracy magisterskiej, jest anonimowa i dobrowolna. Powinna zająć nie więcej niż 10 minut
Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi 😊 -
nick nieaktualnyalisss87 wrote:Mam pytanie - jak często karmisz i jakie ilości wypija? Ja karmie takim samym systemem ale nie wiem czy dobre ilości. Staram się karmić na żądanie czyli jak widzę że jest głodny a że on jest często głodny to przybrał pół kilo w tydzień na co położna powiedziała że za dużo ale jak ja mam to powiedzieć dziecku? Teraz jeszcze doszedł problem z ulewaniem i mam wrażenie że on non stop jest głodny bo co zje to uleje...
Wiesz co ja co prawda nie karmilam nigdy z butli, ale wydaje mi sie, ze mozesz go zwyczajnie przekramiac...na zadanie chyba sie sprawdza przy piersi bo w sumie nie wiesz ile Ci wypil, a nak dajesz butle to masz jakas kontrole nad ilością podawanego jedzenia.
Nie zawsze plqcz musi sie wiazac z glodem, tym bardziej ze mowisz ze tyle ulewa, moze byc przepelniony.
Dopytalas poloznej co powinnas zrobic skoro wg niej przybral za duzo? No i pytanie, czemu na butli 500g to duzo na piersi tyle samo powiedza, ze ok...Babcia lubi tę wiadomość
-
Wychodzimy dzisiaj, po tylu dniach w szpitalu. Wyniki są dobre, ale mamy się kontrolowac.
Tak się cieszę, już padam ze zmęczenia jednak tyle dni nie spania, nerwów daje w kość.
Jeszcze przypaletalo mi się zapalenie po cewniku i ogólne przeziębienie
Tak jak myślałam rodzenie nie jest dla mnie😉
No i dopadł mnie ogromny kryzys w związku z tym że miałam cc a nie rodziłam naturalnie, że się nie udało że może mogłam się bardziej starać.
Pisałam nawet tutaj że nie chce 3 dziecka ale jednak teraz jak ta 3 ciąża i 3 porod cc wiązałby się z ogromnym ryzykiem
Dla mnie dołują mnie ten brak wyboru. A może kiedyś bym chciała a raczej nie będę mogła
Aaggaa02 -
alisss87 wrote:Mam pytanie - jak często karmisz i jakie ilości wypija? Ja karmie takim samym systemem ale nie wiem czy dobre ilości. Staram się karmić na żądanie czyli jak widzę że jest głodny a że on jest często głodny to przybrał pół kilo w tydzień na co położna powiedziała że za dużo ale jak ja mam to powiedzieć dziecku? Teraz jeszcze doszedł problem z ulewaniem i mam wrażenie że on non stop jest głodny bo co zje to uleje...
Ja miałam podobną sytuację. Jak dziecko często i dużo ulewa to jest przekarmiane. Dzieciaczek może nie zdawać sobie sprawy, że już jest najedzone, jeżeli szybko je z butelki. Możesz robić mu przerwy. Ile dziecko ma dni i ile ml wypija jednorazowe? Karmisz dodatkowo piersią?Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️ -
Aga poród naturalny nie zawsze jest fajny..czasem może sie wiązać z bardzo przykrymi doświadczeniami na różnych płaszczyznach. Według mnie nie ma co rozpamietywać tylko trzeba się cieszyć ze jesteście cali i zdrowi i że wreszcie jedziecie do domku. Ja tez nie jestem stworzona do rodzenia ani nawet ciąży 😉
Moniqaaa lubi tę wiadomość
-
Azjak wrote:Ja miałam podobną sytuację. Jak dziecko często i dużo ulewa to jest przekarmiane. Dzieciaczek może nie zdawać sobie sprawy, że już jest najedzone, jeżeli szybko je z butelki. Możesz robić mu przerwy. Ile dziecko ma dni i ile ml wypija jednorazowe? Karmisz dodatkowo piersią?18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️