Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
To chyba musi to jakoś szpital ogarnąć żeby ten pierwszy wynik uznać za fałszywie dodatni. W sumie ciekawie jaką mają procedurę gdy są dwa testy po kolei i inne wyniki. Może zrobią kolejny test i ten będzie rozsttzygajacy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 10:12
-
U nas dziś odpadł pępek 👏 w końcu jeden problem mniej.
Zmieniamy mleko z Nan Pro Plus na Bebiko Expert może to nam pomoże na kupki.
Dziewczyny po cesarce smarujecie ranę czymś? Jestem 3tygosnie po i tylko ją prysznicuje.Czasem czuję takie pieczenie jak coś noszę i zaczynam się martwić.
Letrox 125/100
Pregna Start -
Nynka współczuję sytuacji..jak ja byłam w szpitalu to do mnie policja dzwoniła żebym wyszła do okna 😂 a jak byłam juz w domu to musiałam raz wyjść do okna z małym 😂 paranoja..
Kamyczek90 ja jestem 5tyg po i niczym nie smaruje. Z jednej strony nad blizną mam takie mega zgrubienie i nie czuję skóry nad blizną ale macica mi się chyba jeszcze obkurcza i jest napuchnięte.
Budowa domu i rodzenie dzieci to nie jest dobry pomysł..tyle stresu przez budowe ,do tego połóg, niemowle,6,5-latka od dwóch miesięcy w domu i mega zestresowany mąż eh..jak to wszystko przeżyje to chyba wyjade sama w Bieszczady.
-
TEN WALECZEK nad blizna po cc może znikać kilka miesięcy. W środku też musi się wszystko zagoic
Jak zejdą mi strupki to będę naklejać plastry sutricon, a po 4 tyg jak wszystko będzie dobrze to zacznę mobilizować bliznę u fizjo najpierw a potem sama z użyciem maści na bliznyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 13:22
Aaggaa02 -
U mnie już miesiąc po, nie mam strupków , na początku psikalam octeniseptem . Myślę tylko o czymś na blizny ale w sumie ta blizna bardzo ładnie wygląda jest jedynie lekko zaczerwieniona jeszcze .
Szwy mi się do końca nie rozpuściły jeszcze więc też nie wiem czy już mogę czymś smarować..
No i tak jak ktoś pisał czasami coś zaboli , zakluje (mnie szczegolnie z prawej strony ) tam gdzie zaczynali szyć i tam też wyczuwam w środku jakąś grudke ale po bliźniakach miałam tak samo. Wiadomo że to wszystko musi się w środku zagoić a to trochę czasu potrwaAnielka ❤️
-
Karolina 95, ja planuje 4-6 tygodni po cc.
Audrey, już nie pamiętam w której dobie, bo to jest ważne ale najwyzszy miał 13,5, który nie jest jakoś bardzo wysoki ale my mieliśmy dodatkowe ryzyko w postaci konfliktu serologicznego w głównych grupach krwi, dlatego wtedy trzeba być pod obserwacja jeśli chodzi o morfologię i bilirubinę. I to też spowodowało i nas zoltaczke. Ale dzisiaj się badaliśmy i poziom jest w normie.
Ja jestem tym razem jak na razie zadowolona z szycia po cc. Po poprzednim cieziu blizna długo nie wyglądała tak jak ta teraz. Jest oczywiście dłuższą ale te dziady z poprzedniego szpitala mogli ja zrobić trochę krótsza.
Ale to przeziębienie mnie dobija i kaszel który mnie męczy, a przez to boli bliznaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 17:00
Aaggaa02 -
Aaggaa02 wrote:Karolina 95, ja planuje 4-6 tygodni po cc.
Audrey, już nie pamiętam w której dobie, bo to jest ważne ale najwyzszy miał 13,5, który nie jest jakoś bardzo wysoki ale my mieliśmy dodatkowe ryzyko w postaci konfliktu serologicznego w głównych grupach krwi, dlatego wtedy trzeba być pod obserwacja jeśli chodzi o morfologię i bilirubinę. I to też spowodowało i nas zoltaczke. Ale dzisiaj się badaliśmy i poziom jest w normie.
Ja jestem tym razem jak na razie zadowolona z szycia po cc. Po poprzednim cieziu blizna długo nie wyglądała tak jak ta teraz. Jest oczywiście dłuższą ale te dziady z poprzedniego szpitala mogli ja zrobić trochę krótsza.
W ogóle to strasznie się boje tego podcięcia, że coś pójdzie nie tak i zrobi się gorzej niż było -
U nas było w trzeciej dobie 5,5 a w czwartej już 5. A i tak nam w trzeciej dobie wpisała, że ryzyko patologicznej żółtaczki i kontrolować u pediatry 🙈 ze względu na grupy krwi ja 0, a mąż B. W szpitalu szukali tylko żeby nas jeszcze dobę dłużej zostawić 🤦♀️ najpierw z wagą w czwartek wieczorem coś nie tak, bo za duży spadek(ale w normie) na szczęście w pt już przykoksila, to się tej bilirubiny zaczeli czepiać. Zrobili badania krwi, jeszcze na usg narządów się załapałyśmy i już nie było do czego się przyczepić to nas wypuścili 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 17:19
-
kamyczek90 wrote:Dziś chcę mi się płakać.. dziecko mi podmienili. Od rana nie spała ciągiem dłużej niż kwadrans(a zawsze było 2_3gpdziny). Dziecko marudne, krzykliwe a wszystkie potrzeby zaspokojone.
Czy to może być skok rozwojowy? -
Ja też jeszcze nie złożyłam.
Ale chyba jest na to do 3 mies żeby zrobili zwrot 🤔
Jejku dziewczyny, ostatnio mąż był chory 2 dni, wczoraj mnie też złapało dzisiaj jest duuuzo lepiej ale za to córka zaczyna... Modlę się żeby tylko na mała nie przeszloAnielka ❤️