X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi no wlasnie wyszedł pozytyw i zrobili drugi negatyw. Zpstawili mnie normalnie na sali, a teraz robiaproblem, żeby to odkrecic...😔 jestem zalamana tym...

• Sovi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba musi to jakoś szpital ogarnąć żeby ten pierwszy wynik uznać za fałszywie dodatni. W sumie ciekawie jaką mają procedurę gdy są dwa testy po kolei i inne wyniki. Może zrobią kolejny test i ten będzie rozsttzygajacy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 10:12

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi współczuje. U nas o tyle dobrze ze jak starsza wstaje to mąż do niej idzie. A wstaje po 3x w ciagu nocy…

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś odpadł pępek 👏 w końcu jeden problem mniej.

Zmieniamy mleko z Nan Pro Plus na Bebiko Expert może to nam pomoże na kupki.

Dziewczyny po cesarce smarujecie ranę czymś? Jestem 3tygosnie po i tylko ją prysznicuje.Czasem czuję takie pieczenie jak coś noszę i zaczynam się martwić.

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka współczuję sytuacji..jak ja byłam w szpitalu to do mnie policja dzwoniła żebym wyszła do okna 😂 a jak byłam juz w domu to musiałam raz wyjść do okna z małym 😂 paranoja..

Kamyczek90 ja jestem 5tyg po i niczym nie smaruje. Z jednej strony nad blizną mam takie mega zgrubienie i nie czuję skóry nad blizną ale macica mi się chyba jeszcze obkurcza i jest napuchnięte.

Budowa domu i rodzenie dzieci to nie jest dobry pomysł..tyle stresu przez budowe ,do tego połóg, niemowle,6,5-latka od dwóch miesięcy w domu i mega zestresowany mąż eh..jak to wszystko przeżyje to chyba wyjade sama w Bieszczady.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TEN WALECZEK nad blizna po cc może znikać kilka miesięcy. W środku też musi się wszystko zagoic

Jak zejdą mi strupki to będę naklejać plastry sutricon, a po 4 tyg jak wszystko będzie dobrze to zacznę mobilizować bliznę u fizjo najpierw a potem sama z użyciem maści na blizny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 13:22

Aaggaa02
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez niczym nie smaruje..

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już miesiąc po, nie mam strupków , na początku psikalam octeniseptem . Myślę tylko o czymś na blizny ale w sumie ta blizna bardzo ładnie wygląda jest jedynie lekko zaczerwieniona jeszcze .

Szwy mi się do końca nie rozpuściły jeszcze więc też nie wiem czy już mogę czymś smarować..
    No i tak jak ktoś pisał czasami coś zaboli , zakluje (mnie szczegolnie z prawej strony ) tam gdzie zaczynali szyć i tam też wyczuwam w środku jakąś grudke ale po bliźniakach miałam tak samo. Wiadomo że to wszystko musi się w środku zagoić a to trochę czasu potrwa

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po CC kiedy ze sobą do lekarza idziecie na kontrolę ?
    Ja miałam w tym tyg się zapisać ale nadal czekam na wyniki co do tej zmiany na jajniku ... W poniedziałek pani miala już wyslac

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 a jaka mieliście wartość bilirubiny?

FNh9p2.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 95, ja planuje 4-6 tygodni po cc.

Audrey, już nie pamiętam w której dobie, bo to jest ważne ale najwyzszy miał 13,5, który nie jest jakoś bardzo wysoki ale my mieliśmy dodatkowe ryzyko w postaci konfliktu serologicznego w głównych grupach krwi, dlatego wtedy trzeba być pod obserwacja jeśli chodzi o morfologię i bilirubinę. I to też spowodowało i nas zoltaczke. Ale dzisiaj się badaliśmy i poziom jest w normie.

Ja jestem tym razem jak na razie zadowolona z szycia po cc. Po poprzednim cieziu blizna długo nie wyglądała tak jak ta teraz. Jest oczywiście dłuższą ale te dziady z poprzedniego szpitala mogli ja zrobić trochę krótsza.

Ale to przeziębienie mnie dobija i kaszel który mnie męczy, a przez to boli blizna :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 17:00

Aaggaa02
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    Karolina 95, ja planuje 4-6 tygodni po cc.

Audrey, już nie pamiętam w której dobie, bo to jest ważne ale najwyzszy miał 13,5, który nie jest jakoś bardzo wysoki ale my mieliśmy dodatkowe ryzyko w postaci konfliktu serologicznego w głównych grupach krwi, dlatego wtedy trzeba być pod obserwacja jeśli chodzi o morfologię i bilirubinę. I to też spowodowało i nas zoltaczke. Ale dzisiaj się badaliśmy i poziom jest w normie.

Ja jestem tym razem jak na razie zadowolona z szycia po cc. Po poprzednim cieziu blizna długo nie wyglądała tak jak ta teraz. Jest oczywiście dłuższą ale te dziady z poprzedniego szpitala mogli ja zrobić trochę krótsza.
    To u nas w 3 dobie 11.8 a później już nie badałam. We wtorek jedziemy na podcięcie wędzidełka to może i laboratorium zahaczęk dla spokóju sumienia. W dzień Anielka wydaje mi się coraz bledsza ale rano jak się budzi to mam wrażenie, że jest mocno żółta.

W ogóle to strasznie się boje tego podcięcia, że coś pójdzie nie tak i zrobi się gorzej niż było

FNh9p2.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w trzeciej dobie 7.3 więc niska.

km5sio4p4vcbay7l.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było w trzeciej dobie 5,5 a w czwartej już 5. A i tak nam w trzeciej dobie wpisała, że ryzyko patologicznej żółtaczki i kontrolować u pediatry 🙈 ze względu na grupy krwi ja 0, a mąż B. W szpitalu szukali tylko żeby nas jeszcze dobę dłużej zostawić 🤦‍♀️ najpierw z wagą w czwartek wieczorem coś nie tak, bo za duży spadek(ale w normie) na szczęście w pt już przykoksila, to się tej bilirubiny zaczeli czepiać. Zrobili badania krwi, jeszcze na usg narządów się załapałyśmy i już nie było do czego się przyczepić to nas wypuścili 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 17:19

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chcę mi się płakać.. dziecko mi podmienili. Od rana nie spała ciągiem dłużej niż kwadrans(a zawsze było 2_3gpdziny). Dziecko marudne, krzykliwe a wszystkie potrzeby zaspokojone.
    Czy to może być skok rozwojowy?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:
    Dziś chcę mi się płakać.. dziecko mi podmienili. Od rana nie spała ciągiem dłużej niż kwadrans(a zawsze było 2_3gpdziny). Dziecko marudne, krzykliwe a wszystkie potrzeby zaspokojone.
    Czy to może być skok rozwojowy?
    Koło 4 tyg jest więc możliwe

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalyecie już decyzję z 500 plis? My złożyliśmy na początku stycznia i cisza

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Dostalyecie już decyzję z 500 plis? My złożyliśmy na początku stycznia i cisza
    Nie złożyłam jeszcze bo ciągle mi kadrowa dziecka do ubezpieczenia nie dopisała😤

FNh9p2.png
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:20

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie złożyłam.
    Ale chyba jest na to do 3 mies żeby zrobili zwrot 🤔

Jejku dziewczyny, ostatnio mąż był chory 2 dni, wczoraj mnie też złapało dzisiaj jest duuuzo lepiej ale za to córka zaczyna... Modlę się żeby tylko na mała nie przeszlo

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ