X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik, my przykładaliśmy jałowym gazikiem, bo raz że wsiąka w niego płyn surowiczy który tam jest a dwa ze chroni przed "urazami". jesli brzydko to wygląda możesz psiknąć octaniseptem i potem jałowym gazikiem osuszyć. ponoć już nie zalecają octaniseptu ale my przy wszystkich dzieciach stosowaliśmy i bardzo szybko nam sie wszystko goiło.

• krolik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglen przemywam octaniseptem, też słyszałam, ze juz nie zalecają i ogólnie żeby nie ruszać tylki wietrzyć, ale ja wolę troszkę przemyć dla świętego spokoju🙈Do poloznej się dodzwoniłam, mówiła, ze to nawet lepiej, bo szybciej pępek wyschnie, ma teraz lepszy dopływ powietrza. Przestraszyła się, bo z córką się ładniej goiło, ale mnie uspokoiła, ze to normalne i teraz się powinno szybciej zagoić.

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍
    20.09.2025 2,46 cm ludzika 😍
    13.10.2025 6,5 cm 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Anielki pępek odpadł w 4 dobie, potem troszkę z niego ciekło, przemywalam solą fizjologiczna. Zrobił się strupek, odpadł za jakiś tydzień i jest piękny pępek.

FNh9p2.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyy o i pocieszyłaś mnie, bo u nas pewnie podobnie będzie :)

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

13.10.2025 6,5 cm 😍

11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik miałam podobnie tym razem i tez się martwiłam bo z córka się pięknie goilo. Pępek odpadł po jakimś tygodniu a tam dalej była taka świeża rana… krew się troszkę sączyła ale na szczęście wszystko ładnie się zagoiło, tez troszkę octaniseptu stosowaliśmy.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któreś z dzieci ma żółtaczkę? U nas dzisiaj 18 dni i ciągle mała jest żółta :/ położna niby mówiła tydzień temu, że nie wygląda źle ale jakoś się nie poprawia. U nas tylko kp dlatego też pewnie się dłużej utrzymuje

FNh9p2.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Czy któreś z dzieci ma żółtaczkę? U nas dzisiaj 18 dni i ciągle mała jest żółta :/ położna niby mówiła tydzień temu, że nie wygląda źle ale jakoś się nie poprawia. U nas tylko kp dlatego też pewnie się dłużej utrzymuje
    u nas nie było teraz ale u młodszej córki długo się utrzymywala. Teraz słońca mało więc nie bardzo jest jak ale warto łapać promyki bo pomagają :)

• krolik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyy a mierzy wam Położna poziom bilirubiny?

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

13.10.2025 6,5 cm 😍

11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu odpadł kikut dopiero w 4tyg bo miał grubą pępowine.
    Co do laktacji to moje cycki produkują za dużo i jak mały po 3h nie zje to same tryskają.
    Dziś pojechałam do miasta z dziecmi na łyżwy tzn starsza jeździła a ja z małym wózkiem jeździłam. Musiałam jej cos wymyślić bo ma mało rozrywki.
    Czy to normalne ze jestem tak zakochana w synusiu ze bym go zjadła😂?

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Mojemu odpadł kikut dopiero w 4tyg bo miał grubą pępowine.
    Co do laktacji to moje cycki produkują za dużo i jak mały po 3h nie zje to same tryskają.
    Dziś pojechałam do miasta z dziecmi na łyżwy tzn starsza jeździła a ja z małym wózkiem jeździłam. Musiałam jej cos wymyślić bo ma mało rozrywki.
    Czy to normalne ze jestem tak zakochana w synusiu ze bym go zjadła😂?
    U nas to samo z tryskającym mlekiem. Kipilam kolektor pokarmu i ilości jakie wsiąkają we wkładkę są zadziwiające.

To normalne że chcesz zjeść dziecko😅😍 kiefys mataja pisała o tym na blogu
    https://mataja.pl/2014/08/dlaczego-masz-ochote-zjesc-wlasne-dziecko/

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Audreyy a mierzy wam Położna poziom bilirubiny?
    Tylko wizualnie ocenia, nie ma tego urządzenia. Musiałabym jechać na badanie a najbliższe miejsce gdzie pobiorą krew od noworodka jest 30km dalej. No i oczywiście ryzyko złapania czegoś w kolejce mnie odstrasza

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny u mnie mimo porodu nie koniec przygód. Dzisiaj mialam kumulacje nerwów, maly nie robil tej smółki, glikemia wczoraj, malo jadl, duzo spi, sluch nie chcial wyjsc....mowie Wam, a wisienka na torcie, jest moja zgoda na pobranie blon, co wiazalo sie z testem covid pcr, ktory wyszedl pozytywny....
    Dzisiaj dzwoni sanepid, ktory wysmialam. Bo oni mi mowia, o izolacji a ja sie pytam gdzie mam ja odbyc w szpitalu z innymi? Czy mam podac caly szpital na kwarantanne??
    Tlumacze, ze wyjasnione, ze mialam drugi test...a on ze maz i dziecko tez na 17dni...no nie odbieram od nich telefonu. Jakas abstrakcja...nie wiem szczerze co począć z tym...prosilam lekarza, żeby interweniowal...

Moja blizna pieknie zrobiona, o dziwo czuje sie mega super, blizna malo boli, malo krwawie, ogolnie jestem w mega kondycji pomijając te stresy z malym i ta kwarantanne...

Maly jest cudowny, moglabym lezec calowac i tulic. Ale tesknie strasznie za starszakiem, i wszystko to na rqz sprawia, ze chce mi sie wyć...

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka a po co pobranie błon?

Ja z synkiem miałam takiego rola w szpitalu, cały czas płakał, nie najadał się, glikemia niska, crp podwyższone. Ciągle czarne myśli ale wszystko tak naprawdę było niegroźne. Tylko te hormony w nas wyolbrzymiają każdy problem

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Nynka a po co pobranie błon?

Zgodzilam sie oddac blony z lozyska? na transplantologie...mam nadzieje, ze komuś pomogą...bo to covidowe zamieszanie mnie dobija

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas żółtaczka jest do tej pory ale pewnie dlatego ze mały jest wcześniakiem i tez kp. W zeszłym tygodniu mieliśmy pobranie krwi żeby sprawdzić czy nic złego się nie dzieje ale nadal czekamy na wyniki.
    Karolcia ja tez jestem meeega zakochana w synku, wstyd się przyznać ale bardziej niż byłam zakochana w córce ;)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie termometry bezdotykowe macie dla dzieci?

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Zgodzilam sie oddac blony z lozyska? na transplantologie...mam nadzieje, ze komuś pomogą...bo to covidowe zamieszanie mnie dobija
    Czytałam o tym. Różne rzeczy z tego robią np takie opatrunki na oparzenia albo jakiś hodują te komórki że one potem naśladują komórki np w trzustce sercu. Do kropli do oczu jakiś też dodają. Mają dużo zastosowań.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Hej, dziewczyny u mnie mimo porodu nie koniec przygód. Dzisiaj mialam kumulacje nerwów, maly nie robil tej smółki, glikemia wczoraj, malo jadl, duzo spi, sluch nie chcial wyjsc....mowie Wam, a wisienka na torcie, jest moja zgoda na pobranie blon, co wiazalo sie z testem covid pcr, ktory wyszedl pozytywny....
    Dzisiaj dzwoni sanepid, ktory wysmialam. Bo oni mi mowia, o izolacji a ja sie pytam gdzie mam ja odbyc w szpitalu z innymi? Czy mam podac caly szpital na kwarantanne??
    Tlumacze, ze wyjasnione, ze mialam drugi test...a on ze maz i dziecko tez na 17dni...no nie odbieram od nich telefonu. Jakas abstrakcja...nie wiem szczerze co począć z tym...prosilam lekarza, żeby interweniowal...

Moja blizna pieknie zrobiona, o dziwo czuje sie mega super, blizna malo boli, malo krwawie, ogolnie jestem w mega kondycji pomijając te stresy z malym i ta kwarantanne...

Maly jest cudowny, moglabym lezec calowac i tulic. Ale tesknie strasznie za starszakiem, i wszystko to na rqz sprawia, ze chce mi sie wyć...
    Niestety nieodebranie tel nic nie zmieni. Trzeba jakoś to z nimi wyjaśnić żeby nie narobić sobie większych problemów potem. Generalnie skoro Ci wyszedł test dodatni (chyba że miałaś drugi i wyszedł ujemny?) To oo powrocie do domu będziesz musiała odbyć ta izolacje a rodzina kwarantannę bo Twoje domowe testy nie istnieją dla nich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 02:39

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy zoltaczke, dlatego m in byliśmy dłużej w szpitalu bo mały był naświetlany. Musimy to kontrolowac, już dzisiaj mamy wizytę kontrolna.

Nynka współczuję i dużo sił.

Też oddałam błony, podobno tylko w poniedziałki je pobierają w tym szpitalu, i się zastanawiałam jaki wynik testu mi wyjdzie

Aaggaa02
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boziU jaka noc za mną.
    Od 23 do 5 budziła się albo jedna córka starsza albo młodsza albo obie naraz. Nic nie spałan a mąż na nocy. Mysallam że może rano pośpimy trochę ale gdzie tam. Starsza wstała o 6 jak normalnie wstaje 7.30... eh. Puściłam jej peppe a sama trochę pospalam. Mąż pojechał jeszcze do sklepu i będziemy jakoś na zmianę odsypiać. Ja te moje dzieciaki a on robotę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 08:39

km5sio4p4vcbay7l.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ