Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Królik, my przykładaliśmy jałowym gazikiem, bo raz że wsiąka w niego płyn surowiczy który tam jest a dwa ze chroni przed "urazami". jesli brzydko to wygląda możesz psiknąć octaniseptem i potem jałowym gazikiem osuszyć. ponoć już nie zalecają octaniseptu ale my przy wszystkich dzieciach stosowaliśmy i bardzo szybko nam sie wszystko goiło.
-
Maglen przemywam octaniseptem, też słyszałam, ze juz nie zalecają i ogólnie żeby nie ruszać tylki wietrzyć, ale ja wolę troszkę przemyć dla świętego spokoju🙈Do poloznej się dodzwoniłam, mówiła, ze to nawet lepiej, bo szybciej pępek wyschnie, ma teraz lepszy dopływ powietrza. Przestraszyła się, bo z córką się ładniej goiło, ale mnie uspokoiła, ze to normalne i teraz się powinno szybciej zagoić.
-
Krolik miałam podobnie tym razem i tez się martwiłam bo z córka się pięknie goilo. Pępek odpadł po jakimś tygodniu a tam dalej była taka świeża rana… krew się troszkę sączyła ale na szczęście wszystko ładnie się zagoiło, tez troszkę octaniseptu stosowaliśmy.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Audreyyy wrote:Czy któreś z dzieci ma żółtaczkę? U nas dzisiaj 18 dni i ciągle mała jest żółta położna niby mówiła tydzień temu, że nie wygląda źle ale jakoś się nie poprawia. U nas tylko kp dlatego też pewnie się dłużej utrzymuje
-
Mojemu odpadł kikut dopiero w 4tyg bo miał grubą pępowine.
Co do laktacji to moje cycki produkują za dużo i jak mały po 3h nie zje to same tryskają.
Dziś pojechałam do miasta z dziecmi na łyżwy tzn starsza jeździła a ja z małym wózkiem jeździłam. Musiałam jej cos wymyślić bo ma mało rozrywki.
Czy to normalne ze jestem tak zakochana w synusiu ze bym go zjadła😂? -
Karolcia15031 wrote:Mojemu odpadł kikut dopiero w 4tyg bo miał grubą pępowine.
Co do laktacji to moje cycki produkują za dużo i jak mały po 3h nie zje to same tryskają.
Dziś pojechałam do miasta z dziecmi na łyżwy tzn starsza jeździła a ja z małym wózkiem jeździłam. Musiałam jej cos wymyślić bo ma mało rozrywki.
Czy to normalne ze jestem tak zakochana w synusiu ze bym go zjadła😂?
To normalne że chcesz zjeść dziecko😅😍 kiefys mataja pisała o tym na blogu
https://mataja.pl/2014/08/dlaczego-masz-ochote-zjesc-wlasne-dziecko/ -
krolik wrote:Audreyy a mierzy wam Położna poziom bilirubiny?
-
nick nieaktualnyHej, dziewczyny u mnie mimo porodu nie koniec przygód. Dzisiaj mialam kumulacje nerwów, maly nie robil tej smółki, glikemia wczoraj, malo jadl, duzo spi, sluch nie chcial wyjsc....mowie Wam, a wisienka na torcie, jest moja zgoda na pobranie blon, co wiazalo sie z testem covid pcr, ktory wyszedl pozytywny....
Dzisiaj dzwoni sanepid, ktory wysmialam. Bo oni mi mowia, o izolacji a ja sie pytam gdzie mam ja odbyc w szpitalu z innymi? Czy mam podac caly szpital na kwarantanne??
Tlumacze, ze wyjasnione, ze mialam drugi test...a on ze maz i dziecko tez na 17dni...no nie odbieram od nich telefonu. Jakas abstrakcja...nie wiem szczerze co począć z tym...prosilam lekarza, żeby interweniowal...
Moja blizna pieknie zrobiona, o dziwo czuje sie mega super, blizna malo boli, malo krwawie, ogolnie jestem w mega kondycji pomijając te stresy z malym i ta kwarantanne...
Maly jest cudowny, moglabym lezec calowac i tulic. Ale tesknie strasznie za starszakiem, i wszystko to na rqz sprawia, ze chce mi sie wyć... -
Nynka a po co pobranie błon?
Ja z synkiem miałam takiego rola w szpitalu, cały czas płakał, nie najadał się, glikemia niska, crp podwyższone. Ciągle czarne myśli ale wszystko tak naprawdę było niegroźne. Tylko te hormony w nas wyolbrzymiają każdy problem -
nick nieaktualny
-
U nas żółtaczka jest do tej pory ale pewnie dlatego ze mały jest wcześniakiem i tez kp. W zeszłym tygodniu mieliśmy pobranie krwi żeby sprawdzić czy nic złego się nie dzieje ale nadal czekamy na wyniki.
Karolcia ja tez jestem meeega zakochana w synku, wstyd się przyznać ale bardziej niż byłam zakochana w córce22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Jakie termometry bezdotykowe macie dla dzieci?
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Nynka wrote:Zgodzilam sie oddac blony z lozyska? na transplantologie...mam nadzieje, ze komuś pomogą...bo to covidowe zamieszanie mnie dobija
-
Nynka wrote:Hej, dziewczyny u mnie mimo porodu nie koniec przygód. Dzisiaj mialam kumulacje nerwów, maly nie robil tej smółki, glikemia wczoraj, malo jadl, duzo spi, sluch nie chcial wyjsc....mowie Wam, a wisienka na torcie, jest moja zgoda na pobranie blon, co wiazalo sie z testem covid pcr, ktory wyszedl pozytywny....
Dzisiaj dzwoni sanepid, ktory wysmialam. Bo oni mi mowia, o izolacji a ja sie pytam gdzie mam ja odbyc w szpitalu z innymi? Czy mam podac caly szpital na kwarantanne??
Tlumacze, ze wyjasnione, ze mialam drugi test...a on ze maz i dziecko tez na 17dni...no nie odbieram od nich telefonu. Jakas abstrakcja...nie wiem szczerze co począć z tym...prosilam lekarza, żeby interweniowal...
Moja blizna pieknie zrobiona, o dziwo czuje sie mega super, blizna malo boli, malo krwawie, ogolnie jestem w mega kondycji pomijając te stresy z malym i ta kwarantanne...
Maly jest cudowny, moglabym lezec calowac i tulic. Ale tesknie strasznie za starszakiem, i wszystko to na rqz sprawia, ze chce mi sie wyć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 02:39
-
My też mieliśmy zoltaczke, dlatego m in byliśmy dłużej w szpitalu bo mały był naświetlany. Musimy to kontrolowac, już dzisiaj mamy wizytę kontrolna.
Nynka współczuję i dużo sił.
Też oddałam błony, podobno tylko w poniedziałki je pobierają w tym szpitalu, i się zastanawiałam jaki wynik testu mi wyjdzieAaggaa02 -
boziU jaka noc za mną.
Od 23 do 5 budziła się albo jedna córka starsza albo młodsza albo obie naraz. Nic nie spałan a mąż na nocy. Mysallam że może rano pośpimy trochę ale gdzie tam. Starsza wstała o 6 jak normalnie wstaje 7.30... eh. Puściłam jej peppe a sama trochę pospalam. Mąż pojechał jeszcze do sklepu i będziemy jakoś na zmianę odsypiać. Ja te moje dzieciaki a on robotę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 08:39