X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam avent.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Podcieliśmy wędzidełko mam nadzieję, że to wkrótce da jakieś efekty i uda się uratować laktacje.

Kamyczek mi w razie czego neurologopeda poleciła butelkę dr browns. Nie uzywałam ale wydaje mi się że babka zna się na rzeczy możesz spróbować czy się sprawdzi.
    Robin i jak zabieg? Strasznie było? A teraz małego boli czy normalnie się zachowuje?

FNh9p2.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    Zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Musiałam się w szpitalu zarazić.

Masakra, jak nie urok to sraczka. Boję się o małego :(
    Zdrówka. Szczepilas się w ciąży może? Bo wtedy dziecko na przeciwciała. Obserwuj dokładnie większość dzieci przechodzi chorobę lekko

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie patronazowej i USG bioder.wszyysko ok więc kontrola w 4 msc
    Zaplanowaliśmy już z pediatra szczepienia zaczynamy 16.02 (6 tyg kończyny 9.02 ale nie było już jak nas dopisać a i tego dnia mamy USG brzucha i głowy więc dużo wrażeń by było). Jak policzyłam ile to będzie kosztować to cóż... Becikowego nie starczy (którego nie dostałam jeszcze swoją drogą he he)

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Nynka ja jeszcze nie odciągam dla małej, bo to co odciągnę to mi starsza wypija od razu 🙈 ale ze starsza robiłam tak, ze wkładałam buteleczkę do miseczki z ciepłą wodą i podgrzewałam w ten sposób. Sprawdzałam na ręce czy temp jest odpowiednia.

No ja też podziwiam mamy co zostają z noworodziem i starszakiem same, u nas nawet z mężem jest ciężko 🙈moja starsza też wisi na mnie i takie mam dwie przylepy. Starsza na plecach, młodsza na cycu 🙈 taka trochę zazdrosna się zrobiła i były momenty, ze mnie nawet do karmienia nie chciała wypuścić. Dziś maz ma kilka załatwień i zostałam z nimi sama, ale na szczęście obie poszły w kime, a teraz starsza wstała to sie ratuje bajkami 😅
    U nas też ostatnio nieprzyzwoicie dużo bajek:)

km5sio4p4vcbay7l.png
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przyszła decyzja że mam 500+

My zrobiliśmy już wstępnie USG bioder głowy i brzucha prywatne i wszystko ok.
    Wędzidełko podcięte. Pępek odpadł. Teraz martwi mnie tylko brak kupy.

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kpi, ile maluchy zjadają waszego mleka? Ja dziś wyszłam na godzinę w trakcie drzemki małego i obudził się jak mnie nie było i zjadl 120ml mleka które mi zostawiłam. Wydaje mi się, że to bardzo dużo jak na 3 tygodniowe dziecko...

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:20

Wysłany: 27 stycznia 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len jak ja ściągałam na początku to 120ml wciągnął jak miał tydzien ale później oczywiscie ulał.

Dziewczyny czy Wy gdzieś jezdzicie z takimi maluchami do znajomych,dziadkow czy na zakupy?

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Trochę krwi się polało, ale strasznie nie było. Młody trochę niespokojny, płaczliwy i częściej wisi na cycu. Myślę, że trochę przebodzcowany jest od tych wizyt..
    Bardzo dobrze, że wisi. Najbardziej się tego boje, że przez bil nie będzie chciała ssać a teraz nie ma szczególnych problemów. Trochę czasem cmoka ale ogólnie to się najada i przybiera jak trzeba

FNh9p2.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:
    Jakie butelki do mleka macie?
    Moja mała je tak łapczywie że łapie powietrze i myślę żeby zmienić butelkę może..

My mamy różne butelki bo u nas też córeczka je łapczywie i wylewa jej się bokami jak ssa smoczka. Ale ostatnio wzięliśmy w Rossmannie lovi szklana i tam jest jakis chyba inny smoczek bo mała się męczy bardziej jak z niej je, pokarm leci wolniej i nie wylewa jej się z buzi ;)
    Jak dla mnie najgorsza to do tej pory antykolkowa z Tommee tippee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 22:23

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonyyyy dziewczyny u mnie poczatek karmienia to jakis hardcore. Powtorke mam z tego co bylo z pierwszym synem.
    Nie budzi sie zazwyczaj sam, jak sie budzi to juz histerycznie glodny jak ja budze to zasypia, ja mam nawal cyce po prostu jak dwa arbuzy, nie wyolbrzymiam, przystawienie czasem trwa godzine!! Czasem, zazwyczaj, cud jak sie uda w mniej niz 30 minut. Jedynie udaje sie przyssac z pod pachy inaczej nie ma szans...ja jestem zmeczona na sama mysl o karmieniu.

Aagaa jak u Was?

Mag_len z tego co internety mowia, to taka porcja w tym wieku moze byc juz normalna.

Tez jedtem ciekaws czy sie goscicie albo przyjmujecie gosci

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi, zaszczepiłam się w ciąży ale mimo wszystko strach jest.

Maz się już ode mnie zarazil, starszy synek też chory ale zaczął byc jeszcze przed moim powrotem do domu. Więc dom pełen wirusów.
    Zmęczeni jesteśmy bardzo.

Karmiekie o dziwo całkiem ok, ale niestety im gorzej się czuje tym wydaje mi siee ze mam troche mniej pokarmu. A też nie mam siły żeby go karmic non stop czy pracować z laktator em żeby pobudzić laktacje

Aaggaa02
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po 2tyg byli dziadkowie. A teraz wyjechaliśmy na tydzień do moich rodziców. Nie gościmy ludzi do czasu szczepień.

Jaki rozmiar ubranek u Was aktualnie? My w poniedziałek skończymy 4tygodnie i będziemy chyba wychodzić z małych 56.

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byli rodzice po 2 tygodniach i przedwczoraj koleżanki z pracy zrobiły mi niespodziankę i wpadły z prezentem na chwilę. A z małym wychodzimy jak na razie tylko na spacer.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek to my już jakiś czas 62, a niektóre i 68. Mieszko to taaaka klucha i jest dlugi. W poniedzialek ważył 5 kg. Teraz położna będzie znów w poniedziałek a ja jyz po rękach czuje ze przybrał.

• Sovi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    Sovi, zaszczepiłam się w ciąży ale mimo wszystko strach jest.

Maz się już ode mnie zarazil, starszy synek też chory ale zaczął byc jeszcze przed moim powrotem do domu. Więc dom pełen wirusów.
    Zmęczeni jesteśmy bardzo.

Karmiekie o dziwo całkiem ok, ale niestety im gorzej się czuje tym wydaje mi siee ze mam troche mniej pokarmu. A też nie mam siły żeby go karmic non stop czy pracować z laktator em żeby pobudzić laktacje
    Dobrze będzie. Jestes zaszczepiona młoda więc duuuuuuze prawdopodobieństwo że rozejdzie się po kościach. U nas w domu nikt nie chorował od początku pandemii na covid (przynajmniej objawowo bo każde przeziębienie wymazywalam i było ujemne) i mam wrażenie że jesteśmy jak jakies okazy na wiginieciu:)
    U nas byka tylko moja mama raz i Teraz ma być drugi raz choć się waham czy ja zapraszać bo tyle teraz tych przypadków.choc jej pomóc w ogarnięciu domu przy takich nocach z dwójką małych dzieci by się przydała bo mąż codziennie po 12 h pracuje. No i położna i lekarz ale ich nie liczę. Ani sióstr ani pozostałych rodziców babć jeszcze nie zapraszałam myślę że jescsze troche. A dalsza rodzina i znajomi to dopiero na ciepłą wiosnę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 16:34

km5sio4p4vcbay7l.png

Wysłany: 28 stycznia 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice tez byli po 2 tyg i potem znowu po 2tyg. Teściowa jest co dziennie bo mieszkamy razem.Na spacercy wychodzimy nawet w mróz na 1h-2h. Jak idę na spacer to często bz jakaś koleżanką bo też mają małe dzieci. Mamy zaproszenie do znajomych i nie wiem czy iść czy lepiej nie. Tez mają 5.miesieczne blizniaki jeszcze nie szczepione więc bardzo uważają.

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz mamy wagę ok 4500g i ubranka 56 są już na styk a pampersy zmieniliśmy na 2

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przy nawale mozliwe jest takie uczucie jakby grypa rozkladala?
    Bo ja nie wiem czy to cycki czy znowu cos mnie lapie...

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ