Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Robin27 wrote:Podcieliśmy wędzidełko mam nadzieję, że to wkrótce da jakieś efekty i uda się uratować laktacje.
Kamyczek mi w razie czego neurologopeda poleciła butelkę dr browns. Nie uzywałam ale wydaje mi się że babka zna się na rzeczy możesz spróbować czy się sprawdzi. -
Aaggaa02 wrote:Zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Musiałam się w szpitalu zarazić.
Masakra, jak nie urok to sraczka. Boję się o małego -
My już po wizycie patronazowej i USG bioder.wszyysko ok więc kontrola w 4 msc
Zaplanowaliśmy już z pediatra szczepienia zaczynamy 16.02 (6 tyg kończyny 9.02 ale nie było już jak nas dopisać a i tego dnia mamy USG brzucha i głowy więc dużo wrażeń by było). Jak policzyłam ile to będzie kosztować to cóż... Becikowego nie starczy (którego nie dostałam jeszcze swoją drogą he he) -
krolik wrote:Nynka ja jeszcze nie odciągam dla małej, bo to co odciągnę to mi starsza wypija od razu 🙈 ale ze starsza robiłam tak, ze wkładałam buteleczkę do miseczki z ciepłą wodą i podgrzewałam w ten sposób. Sprawdzałam na ręce czy temp jest odpowiednia.
No ja też podziwiam mamy co zostają z noworodziem i starszakiem same, u nas nawet z mężem jest ciężko 🙈moja starsza też wisi na mnie i takie mam dwie przylepy. Starsza na plecach, młodsza na cycu 🙈 taka trochę zazdrosna się zrobiła i były momenty, ze mnie nawet do karmienia nie chciała wypuścić. Dziś maz ma kilka załatwień i zostałam z nimi sama, ale na szczęście obie poszły w kime, a teraz starsza wstała to sie ratuje bajkami 😅 -
Robin27 wrote:Trochę krwi się polało, ale strasznie nie było. Młody trochę niespokojny, płaczliwy i częściej wisi na cycu. Myślę, że trochę przebodzcowany jest od tych wizyt..
-
kamyczek90 wrote:Jakie butelki do mleka macie?
Moja mała je tak łapczywie że łapie powietrze i myślę żeby zmienić butelkę może..
My mamy różne butelki bo u nas też córeczka je łapczywie i wylewa jej się bokami jak ssa smoczka. Ale ostatnio wzięliśmy w Rossmannie lovi szklana i tam jest jakis chyba inny smoczek bo mała się męczy bardziej jak z niej je, pokarm leci wolniej i nie wylewa jej się z buzi
Jak dla mnie najgorsza to do tej pory antykolkowa z Tommee tippeeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 22:23
Anielka ❤️
-
nick nieaktualnyBonyyyy dziewczyny u mnie poczatek karmienia to jakis hardcore. Powtorke mam z tego co bylo z pierwszym synem.
Nie budzi sie zazwyczaj sam, jak sie budzi to juz histerycznie glodny jak ja budze to zasypia, ja mam nawal cyce po prostu jak dwa arbuzy, nie wyolbrzymiam, przystawienie czasem trwa godzine!! Czasem, zazwyczaj, cud jak sie uda w mniej niz 30 minut. Jedynie udaje sie przyssac z pod pachy inaczej nie ma szans...ja jestem zmeczona na sama mysl o karmieniu.
Aagaa jak u Was?
Mag_len z tego co internety mowia, to taka porcja w tym wieku moze byc juz normalna.
Tez jedtem ciekaws czy sie goscicie albo przyjmujecie gosci -
Sovi, zaszczepiłam się w ciąży ale mimo wszystko strach jest.
Maz się już ode mnie zarazil, starszy synek też chory ale zaczął byc jeszcze przed moim powrotem do domu. Więc dom pełen wirusów.
Zmęczeni jesteśmy bardzo.
Karmiekie o dziwo całkiem ok, ale niestety im gorzej się czuje tym wydaje mi siee ze mam troche mniej pokarmu. A też nie mam siły żeby go karmic non stop czy pracować z laktator em żeby pobudzić laktacje
Aaggaa02 -
U nas po 2tyg byli dziadkowie. A teraz wyjechaliśmy na tydzień do moich rodziców. Nie gościmy ludzi do czasu szczepień.
Jaki rozmiar ubranek u Was aktualnie? My w poniedziałek skończymy 4tygodnie i będziemy chyba wychodzić z małych 56.Letrox 125/100
Pregna Start -
Aaggaa02 wrote:Sovi, zaszczepiłam się w ciąży ale mimo wszystko strach jest.
Maz się już ode mnie zarazil, starszy synek też chory ale zaczął byc jeszcze przed moim powrotem do domu. Więc dom pełen wirusów.
Zmęczeni jesteśmy bardzo.
Karmiekie o dziwo całkiem ok, ale niestety im gorzej się czuje tym wydaje mi siee ze mam troche mniej pokarmu. A też nie mam siły żeby go karmic non stop czy pracować z laktator em żeby pobudzić laktacje
U nas byka tylko moja mama raz i Teraz ma być drugi raz choć się waham czy ja zapraszać bo tyle teraz tych przypadków.choc jej pomóc w ogarnięciu domu przy takich nocach z dwójką małych dzieci by się przydała bo mąż codziennie po 12 h pracuje. No i położna i lekarz ale ich nie liczę. Ani sióstr ani pozostałych rodziców babć jeszcze nie zapraszałam myślę że jescsze troche. A dalsza rodzina i znajomi to dopiero na ciepłą wiosnę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 16:34
-
Moi rodzice tez byli po 2 tyg i potem znowu po 2tyg. Teściowa jest co dziennie bo mieszkamy razem.Na spacercy wychodzimy nawet w mróz na 1h-2h. Jak idę na spacer to często bz jakaś koleżanką bo też mają małe dzieci. Mamy zaproszenie do znajomych i nie wiem czy iść czy lepiej nie. Tez mają 5.miesieczne blizniaki jeszcze nie szczepione więc bardzo uważają.
-
nick nieaktualny