X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • olinaina Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Tyle zbieracie mleka samym kolektorwm??
    Ja mysle o zakupie razem z tymlaktatorem neno.

Oczywiście pisałam o całodniowym zbieraniu. Raz 30 ml, raz 60 ml wycieka.
    Ja mam laktator neno angelo i polecam.

👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik jesli bioderka sa ok, to nie powinno sie tego robic...poczytaj sobie mamefizjoterapeute, albo na insta aga_plus_fizjo, ona pisze wlasnie p tych zaleceniach na zabe od ortopedow.
    Mama fizjoterapueta fajnie o tym pisze, zeby sprobowac takiej pozycjii sprawdzic czy nam wygodnie.

• Inkaa85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to macie dużo pokarmu, zazdroszczę. Ja walczę o pokarm w nocy po karmieniu jedną piersią odciągałam i po serii wyszło tylko niecałe 30 ml :( chybq moja mała nie dojada :( pije femaltiker dzisiaj kupiłam piu latte któraś to stosowała ? Łapie się wszystkiego żeby było tego więcej, może macie jakieś rady ? Przystawiam czesto, odciągam ok 2 razy dziennie (więcej nie mam kiedy )

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinaina wrote:
    Oczywiście pisałam o całodniowym zbieraniu. Raz 30 ml, raz 60 ml wycieka.
    Ja mam laktator neno angelo i polecam.
    Rozumiem, myslalam ze to na raz tyle 🙈
    Ja planuje neno uno, a kolektor tez z neno masz?

• olinaina Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam firmy babyono. Myślę, że te co są na rynku różnią się tylko ceną i może grubością silikonu. Ale to trudno przez internet ocenić. W każdym razie ten mój dobrze przylega :)

👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼
  • olinaina Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inkaa85 może właśnie ten kolektor pokarmu by coś dał. Ciepłe okłady przed karmieniem i odciaganiem?

Inkaa85 lubi tę wiadomość

👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:30

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinaina wrote:
    inkaa85 może właśnie ten kolektor pokarmu by coś dał. Ciepłe okłady przed karmieniem i odciaganiem?
    Wlasni muszę tych okładów spróbować

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to kolektor nie pobudza laktacji. Dziewczyny jeśli wasze dzieciaczki przybierają na wadze to znaczy ze produkujecie tyle mleka ile im potrzeba. I pamiętajcie ze laktator nie oddaje tego ile jest rzeczywiście pokarmu…

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin a nie dasz rady przez kilka dni uzbierać po trochu i zamrozić? Ja tez za dużo nie mogę odciągnąć, ostatnio przez cały dzień uzbierałam z 90ml i zamroziłam. Odciagam w weekendy jak mąż w domu. I tez się zbieram żeby wyjść do fryzjera ale jakoś zebrać się nie mogę. Ale ja tez pare razy podałam mm i nie mam nic przeciwko żeby podać jednorazowo jak gdzieś wyjdę…

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • krolik Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie będę młodej tak zginać tych nóżek, na dobre wyszło, że się na brzuchu denerwuje i nie ćwiczymy tak za dużo tych bioderek 😅dziwi mnie tylko taka rozbieżność zdania między orto a fizjo, ale jakoś łatwiej mi tym drugim ufac. Powiem wam, ze dużo rzeczy przy drugiej zapomniałam i nie mam tak czasu czytać jak z pierwszą 🙈 wtedy to non stop na ig u mamyfizjoterapeutki czytałam, a teraz prawie nic. Chyba musze się bardziej przyłożyć 🙈

Ja mam bardzo dużo mleka, wczoraj jak szłam do gin to w niecałą godzinę odciągnęłam 120ml, a byłam po karmieniu 🙈 ja jeszcze daje starszej moje mleko, zazwyczaj to co nalapie podczas karmienia druga piersią 🙈 i młoda też jak je to jej sie to mleko rozlewa wszędzie, dlatego u nas karmienie trwa bardzo szybko i może przez to częściej je, bo ponoć to bardziej syte pojawia się po ok 15 minutach karmienia czyli wtedy kiedy moja juz nie je 🙄

Ja sie czuje tak zaniedbana, też chcę już gdzieś wyjść, ale tu nawet nie o mleko chodzi, a brak czasu. Maz jak wraca z pracy to siada do drugiej roboty, a przy dwójce dzieci popołudnia są koszmarne 🙈 czekam az mama za 2tyh przyjedzie i planuje isc paznokci zrobić, bo mam hybrydę na stopach od początku stycznia 🙈 wieczorem jak dziewczyny śpią to jestem tak zmęczona ze ledwo zrobię 10 minut cwiczen na mdm i wzmacnianie jakieś. Miałam dziś isc do fizjo, to się starsza rozchorowała i sajgon w domu 🙈 o 13 mylam dopiero zęby, bo wcześniej walczyłam o przetrwanie 🙈

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Robin a nie dasz rady przez kilka dni uzbierać po trochu i zamrozić? Ja tez za dużo nie mogę odciągnąć, ostatnio przez cały dzień uzbierałam z 90ml i zamroziłam. Odciagam w weekendy jak mąż w domu. I tez się zbieram żeby wyjść do fryzjera ale jakoś zebrać się nie mogę. Ale ja tez pare razy podałam mm i nie mam nic przeciwko żeby podać jednorazowo jak gdzieś wyjdę…
    Tylko że niby powinnyśmy odciągać jakoś godzinę po karmieniu i ja tak robię i za jakąś godzinę młoda chce juz jeść a cycki nie nadążają z produkcją :(

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj położna powiedziała że mam przystawiać do 1 piersi i dołożyć do 2 tylko tak na dobitkę. I z e mleka mam na pewno w sam raz.
    Ale on bardzo płaczę jak przyłożę go tylko do 1 piersi, ciężko mi uwierzyć że on się najada, uspokaja się po 2 piersiach a czasem i to nie wystarczy.

Ja też nie mam nic przeciwko mm, wczoraj byłam tak zmęczona tymi nocami ze maz przez większość nocy spał z młodszym i podał mu butelkę. Bo ja normalnie że zmęczenia płakałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 16:45

Aaggaa02
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• krolik Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa starsza ma jelitowke, zaczęło się od rzadkich kup w piątek i temp 38,4, ktora jej sama spadała, a dziś w nocy wymioty, ja już się też dziwnie czuję 🙈 żeby jeszcze młoda nie złapała 🙈 ogólnie to starsza łagodnie przechodzi, ale najgorzej, bo młoda za tydzień pierwsze szczepienia i nie wiem co teraz 😬 no i chyba bardzo ciężki tydzień przed nami 😬 jak ja złapie to zginiemy 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 08:40

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza ostatnio..

U nas znowu zaparcia. Nie wiem czy przez odstawienie Delicolu czy zmianę probiotyku z Vivomixu na Dicoflor :(

W końcu jutro wyjdę sama z domu (do lekarza i przy okazji do galerii). Tatuś zostanie z małą sam ( zobaczy jak to jest xD)
    A no i umówiłam się do fryzjera w końcu 🤭

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolki, a kupki od zawsze robi co 4-5 dni, teraz hit moja teściowa stwierdziła że mam mu podawać herbatki żeby robił częściej

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZonaMarynarza taaa moja teściowa tez była w szoku jak córka robiła kupki co kilka dni i próbowała mi wmawiać ze coś jest nie tak.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona by wolała żebym butelka karmiła i rozszezala dietę najlepiej w 4 miesiącu. A i jeszcze gdybym dzieci do niej wywiozła.

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ