Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKrolik jesli bioderka sa ok, to nie powinno sie tego robic...poczytaj sobie mamefizjoterapeute, albo na insta aga_plus_fizjo, ona pisze wlasnie p tych zaleceniach na zabe od ortopedow.
Mama fizjoterapueta fajnie o tym pisze, zeby sprobowac takiej pozycjii sprawdzic czy nam wygodnie.
-
No to macie dużo pokarmu, zazdroszczę. Ja walczę o pokarm w nocy po karmieniu jedną piersią odciągałam i po serii wyszło tylko niecałe 30 ml chybq moja mała nie dojada pije femaltiker dzisiaj kupiłam piu latte któraś to stosowała ? Łapie się wszystkiego żeby było tego więcej, może macie jakieś rady ? Przystawiam czesto, odciągam ok 2 razy dziennie (więcej nie mam kiedy )
-
nick nieaktualny
-
Z tego co wiem to kolektor nie pobudza laktacji. Dziewczyny jeśli wasze dzieciaczki przybierają na wadze to znaczy ze produkujecie tyle mleka ile im potrzeba. I pamiętajcie ze laktator nie oddaje tego ile jest rzeczywiście pokarmu…22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Robin a nie dasz rady przez kilka dni uzbierać po trochu i zamrozić? Ja tez za dużo nie mogę odciągnąć, ostatnio przez cały dzień uzbierałam z 90ml i zamroziłam. Odciagam w weekendy jak mąż w domu. I tez się zbieram żeby wyjść do fryzjera ale jakoś zebrać się nie mogę. Ale ja tez pare razy podałam mm i nie mam nic przeciwko żeby podać jednorazowo jak gdzieś wyjdę…22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
To nie będę młodej tak zginać tych nóżek, na dobre wyszło, że się na brzuchu denerwuje i nie ćwiczymy tak za dużo tych bioderek 😅dziwi mnie tylko taka rozbieżność zdania między orto a fizjo, ale jakoś łatwiej mi tym drugim ufac. Powiem wam, ze dużo rzeczy przy drugiej zapomniałam i nie mam tak czasu czytać jak z pierwszą 🙈 wtedy to non stop na ig u mamyfizjoterapeutki czytałam, a teraz prawie nic. Chyba musze się bardziej przyłożyć 🙈
Ja mam bardzo dużo mleka, wczoraj jak szłam do gin to w niecałą godzinę odciągnęłam 120ml, a byłam po karmieniu 🙈 ja jeszcze daje starszej moje mleko, zazwyczaj to co nalapie podczas karmienia druga piersią 🙈 i młoda też jak je to jej sie to mleko rozlewa wszędzie, dlatego u nas karmienie trwa bardzo szybko i może przez to częściej je, bo ponoć to bardziej syte pojawia się po ok 15 minutach karmienia czyli wtedy kiedy moja juz nie je 🙄
Ja sie czuje tak zaniedbana, też chcę już gdzieś wyjść, ale tu nawet nie o mleko chodzi, a brak czasu. Maz jak wraca z pracy to siada do drugiej roboty, a przy dwójce dzieci popołudnia są koszmarne 🙈 czekam az mama za 2tyh przyjedzie i planuje isc paznokci zrobić, bo mam hybrydę na stopach od początku stycznia 🙈 wieczorem jak dziewczyny śpią to jestem tak zmęczona ze ledwo zrobię 10 minut cwiczen na mdm i wzmacnianie jakieś. Miałam dziś isc do fizjo, to się starsza rozchorowała i sajgon w domu 🙈 o 13 mylam dopiero zęby, bo wcześniej walczyłam o przetrwanie 🙈 -
Lilka94 wrote:Robin a nie dasz rady przez kilka dni uzbierać po trochu i zamrozić? Ja tez za dużo nie mogę odciągnąć, ostatnio przez cały dzień uzbierałam z 90ml i zamroziłam. Odciagam w weekendy jak mąż w domu. I tez się zbieram żeby wyjść do fryzjera ale jakoś zebrać się nie mogę. Ale ja tez pare razy podałam mm i nie mam nic przeciwko żeby podać jednorazowo jak gdzieś wyjdę…
-
Mi wczoraj położna powiedziała że mam przystawiać do 1 piersi i dołożyć do 2 tylko tak na dobitkę. I z e mleka mam na pewno w sam raz.
Ale on bardzo płaczę jak przyłożę go tylko do 1 piersi, ciężko mi uwierzyć że on się najada, uspokaja się po 2 piersiach a czasem i to nie wystarczy.
Ja też nie mam nic przeciwko mm, wczoraj byłam tak zmęczona tymi nocami ze maz przez większość nocy spał z młodszym i podał mu butelkę. Bo ja normalnie że zmęczenia płakałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 16:45
Aaggaa02 -
Aaaa starsza ma jelitowke, zaczęło się od rzadkich kup w piątek i temp 38,4, ktora jej sama spadała, a dziś w nocy wymioty, ja już się też dziwnie czuję 🙈 żeby jeszcze młoda nie złapała 🙈 ogólnie to starsza łagodnie przechodzi, ale najgorzej, bo młoda za tydzień pierwsze szczepienia i nie wiem co teraz 😬 no i chyba bardzo ciężki tydzień przed nami 😬 jak ja złapie to zginiemy 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 08:40
-
Ale tu cisza ostatnio..
U nas znowu zaparcia. Nie wiem czy przez odstawienie Delicolu czy zmianę probiotyku z Vivomixu na Dicoflor
W końcu jutro wyjdę sama z domu (do lekarza i przy okazji do galerii). Tatuś zostanie z małą sam ( zobaczy jak to jest xD)
A no i umówiłam się do fryzjera w końcu 🤭Letrox 125/100
Pregna Start