Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Robin27 wrote:My się karmimy co 2-3 godziny. Czasem jak przykładam do cyca to się okazuje że wcale nie chciał jeść tylko spać. Mimo to na rękach się nie daje ululać a jeśli nawet to nievmozna go odłożyć, a ja mam chory kręgosłup.. My chyba nie będziemy mieli innego wyjścia jak mm. Jak nie odkryje na dniach na co młody ma alergię pokarmową to mamy zalecone karmienie mieszane.
Jakie objawy ma synek ? Jakaś wysypka? -
Nie jest to typowe nosidło, tylko chusto nosidło chicco boppy, od 2,5 kg.
Może i chusta jest lepszym, zdrowszym rozwiązaniem, tego nie wiem, ale myślę że źle zawiązana chusta też nie jest dobra.
Dla mnie chusta odpada, nie mam do tego cierpliwości.
Aaggaa02 -
nick nieaktualnyRobin27 wrote:Jedyny objaw to zielona kupa że śluzem. Żadnych zmian skórnych nie mamy.
W sumie racja z ta chustą, nie pomyślałam o vinted. Mysle jeszcze o nosidle z tuli albo lennylamb. Ma ktoś ? -
Nynka wrote:U nas drugi dzien identyczna kupa😱blagam nie mówcie mi, ze to alergia.
W sumie racja z ta chustą, nie pomyślałam o vinted. Mysle jeszcze o nosidle z tuli albo lennylamb. Ma ktoś ?
Zielona kupa od czasu do czasu jest ok. Śluz u Anielki był jakiś czas, te przeszło. U nas w końcu zmniejsza się stękanie i bąki łatwiej wychodzą, idzie ku lepszemu.
Ja kupiłam chustę 4.6 LennyLamb za 60zl na vinted. Noszę rzadko więc nie chciałam więcej wydawać. Ja się uczyłam z YouTube, umiem kangurka i kieszonkę. Nie do końca potrafię dociągnąć, głównie przy szyi ale szkoda mi kasy na doradcę skoro noszę może po pół godziny raz na kilka dni.
-
Myślę że dzieci lubią samo noszenie i być blisko rodzica. On się denerwował bo za długo trwało wiązanie
Mi chodzi o to że ja nie lubię chust. I tak jak Audrey pisze ze nie wychodziło mi dociąganie tych chust. A noszę bobasa tez nie za często i nie za długo i jak dla mnie to nosidło ergonomiczne jestt super rozwiązaniem:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 11:18
Aaggaa02 -
Siedzę już tydzień z dwiema w domu. Starsza miała jelitowke, od środy już jest ok, ja już dzisiaj na wyczerpaniu 😅 telewizor chodzi non stop, nie ogarniam ich dwóch bez. Młodsza nie chce spać jak jets starsza, a co zasnie to starsza jak jesteśmy w tym samym pomieszczeniu zaraz ją wybudzi. Ma turnodrzemki najchętniej u mnie na rękach, pilnuje żeby spala, bo zmęczona w nocy gorzej śpi i jest ogólnie marudna. Jutro maz zabiera starsza na weekend do siostry, my zostajemy z młodsza, bo za długa podróż dla takiego malucha. Z jednej strony super, odpocznę, starsza się wyszaleje, a z drugiej już tęsknię 🤣 nienormlana jestem 😅 ciężko mi, że jest teraz w domu i mało z nia coś robię tylko ten tv, ale młoda non stop chce być na rękach, a jak nie to ją zabawiać 🙄 poraz kolejny, chylę czoła tyn z was co funkcjonują bez żłobka/pkola.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 10:12
-
No krolik witaj w moim świecie 😆 ja mimo wszystko ograniczam tv jak mogę… tylko rano są baje a pozniej już przez cały dzień nie oglądamy. No chyba ze jest naprawdę mega kryzys. Tez młody ma turbo drzemki bo Pola go ciagle budzi. No i to nieszczęsne kp…. Jest coraz gorzej. Nie mogę go nakarmić bo starsza nam przeszkadza, wymyśla w tym momencie ze akurat coś chce i zaczyna płakać a Tadziu jak to słyszy to tez w ryk i nie może cycka złapać… ciężko mi go uspokoic, nosze go ale co biorę do pozycji do piersi to znowu krzyk. Dlatego zaczęłam ratować się butla i niestety już widzę ze mam coraz mniej mleka. Także niestety nie potrwa już u nas długo kp….
Tez mam wyrzuty troche ze nie spędzam tyle czasu ze starsza, ona dużo się sama bawi. Ale naprawdę się staram, w każdej wolnej chwili jakieś klocki, książki czy ciastolina.
Aha krolik rozumiem Cię ze będziesz tęskniła ale ciesz się ze masz komu mała podrzucić. My nie mamy z mężem tego luksusu i marzymy o chwili wytchnienia…22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
nick nieaktualny
-
Lilka oni jadą we dwójkę na urodziny, normalnie to też nie mamy do kogo podrzucić. Ale dobre to że chociaż z jednym dzieckiem będę, jak jestem z nią sama to jest łatwo, na spacer wyjdziemy, potem mi śpi długo jak zasnie na spacerku. Nawet może mi spać cały czas na rękach 😅 planowlqma posprzątać, ale chyba odpuszczę 😅 moja mam w poniedziałek przyjeżdża i wtedy pewnie dom odgruzuje w końcu. To bedzie pierwszy wyjazd starszej na noc 🙈🙈
Nynka współczuję 🙈 moja się trochę ogarnęła i dziś wyszłyśmy na pole we 3,pierwszy raz się mnie słuchała i nie uciekała 😅 -
Ja za to mam grzeczniejsze dzieci jak nie męża w domu i jestem w stanie zrobić bardzo dużo a przy nim to nic..starsza od 2dni w domu bo ma katar. Robercik ma 12tyg i ładnie trzyma głowę na brzuszku ,widzę że próbuje się obracać ale jeszcze mu to nie wychodzi. Coraz mniej spi w dzień, musi być mega cisza (przy córce tego nie było) ,jak nie spi to się kreci,gada,smieje się, uwielbia jak się do niego mówi. W nocy spi ładnie około 22 zasypia, o 23 daje mu cyca i spi do 4-5, wstaje o 7 i znowu je,zasypia o 8 i wstajemy o 9 wtedy znowu cyc i się ogarniamy, potem zasypia około 12 i spi różnie. Czasem tak smiesznie ryczy nie wiadomo o co. Cieszę się że mam dużą różnicę wieku miedzy dziecmi bo starsza dużo pomaga, jak była młodsza(2-3latka) to nie raz myślałam że ją odniosę do okna życia..serio nie dałabym rady psychicznie bo jestem strasznym nerwusem.
-
nick nieaktualnykrolik wrote:
Nynka współczuję 🙈 moja się trochę ogarnęła i dziś wyszłyśmy na pole we 3,pierwszy raz się mnie słuchała i nie uciekała 😅
U nas wyjscie razem to akurat rozwiązanie na wszystko. Gorzej, ze starszy chce sie bawic razem, nie przyjmuje faktu, ze mlody cos chce, kolacja, usypianie dwojki...bedzie ciężko...
Ja mowie do meza, bede brudna, glodna a dzieci dostana traumy🙈
-
U mnie wyjścia to masakra, dom zresztą też. Młody tylko w nocy śpi ładnie, a tak to turbodzemki bo siostra nie daje mu spać. Jak na żonę marynarza przystało jestem sama bo chłop pływa.