Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Audrey a ile tygodni?My 10tygodni skończone i dziś 4900
Oswiećcie matkę pierwszego dziecka - jak ubierać dziecko wiosną?
Mamy kurteczkę (z wkładem, nie taka cieniutką). A dół? Czy pod samym kocykiem nie ma będzie dziecku zimno?
I przy ilu stopniach zdejmuje się tą nakładkę z gondoli?Letrox 125/100
Pregna Start -
kamyczek90 wrote:Audrey a ile tygodni?My 10tygodni skończone i dziś 4900
Oswiećcie matkę pierwszego dziecka - jak ubierać dziecko wiosną?
Mamy kurteczkę (z wkładem, nie taka cieniutką). A dół? Czy pod samym kocykiem nie ma będzie dziecku zimno?
I przy ilu stopniach zdejmuje się tą nakładkę z gondoli?
Co do nakładki to ja używałam tylko przy silnym wietrze i mrozie, już dawno mam zdjętą. Myślę, że spodenki i kocyk będą ok. Jak chłodniej to jeszcze jakieś rajstopy. Ja mam taki misiowy kombinezon ale niezbyt gruby to może będę wkładać bo teraz mamy śpiworek.
-
Audrey rozumiem Cię. Ja nie zauważyłam tych wahań. A ulewa? A patrzyłaś na siatki centylowe? Bo u nas nisko ale stabilnie do przodu. Widać że jest drobna ale długa.
Taki kombinezon misiowy z HM używam teraz bo mieliśmy w foteliku..ale zastanawiam się kiedy tą kurtkę. No i czapkę trzeba zmienić z zimowej na cieńszą bo i nas dziś 14stopni było.Letrox 125/100
Pregna Start -
Ja to się znowu martwię w drugą stronę, że mój Leo za dużo przybiera 😅 W sumie miał dużą wagę urodzeniową 🤔 Ale dzisiaj byłam na wizycie i waży 7430g, a skończył 8 tygodni. Już prawie wychodzi z siatki centylowej. Tyle, że on na prawdę lubi zjeść 😂 karmię już tylko mm. Robić mu mniejsze porcje?
Tak na prawdę to mnie to nie przeraża, bo wiem, że to zgubi jak zacznie się ruszać itp. no i nie wygląda jak ludzik Michelin 😂 -
Kamyczek ulewa ale nie jakoś bardzo. Poza tym ulewa zawsze a przyrosty raz są raz nie ma. Ja ważę dość często bo mam swoją wagę i nie mogę się powstrzymać, raz na 3 dni. Morfologie miała robiona i jest ok poza neutropenią ale to akurat na przyrosty nie powinno wpływać. Na alergika mi też nie wygląda bo brzuch nie boli, kupy normalne.
-
Cześć dziewczyny przepraszam, że się Wam tutaj tak wtrącę.
Czy któraś z Was może brała w ciąży Neoparin 0,4 i ma teraz na sprzedaż ?
Chętnie odkupie 3-4 opakowania. Proszę o kontakt.
Wszystkim mamusią gratuluje i życzę dużo zdrówka.Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
🔜 sztuczna menopauza -
jo_ana wrote:Cześć dziewczyny przepraszam, że się Wam tutaj tak wtrącę.
Wszystkim mamusią gratuluje i życzę dużo zdrówka. -
jo_ana wrote:Cześć dziewczyny przepraszam, że się Wam tutaj tak wtrącę.
Wszystkim mamusią gratuluje i życzę dużo zdrówka. -
Kamyczek, ja stosowałam emolium.
U nas noce coraz gorszecodziennie od 3 co godzin3, pół godz pobudka. Niedługo zacznę chodzić spać o 18 gdyby to tylko było możliwe. Drzemki nie wchodzą w grę bo on w dzień też się często przebudza albo śpi na spacerze.
Jestem jak zombie, coraz mniej rzeczy mnie cieszy, masakra
Staram się sobie tłumaczyć że to minie, żeby się cieszyć tym ojresem bo szybko minie ale jak się cieszyć jak ja nie mam siłyAaggaa02 -
kamyczek90 wrote:Jakiej marki emolienty stosujecie?
Pojawiła się nam szorstka skóra na nóżkach i zgięciach łokci. Muszę coś kupić..
Stosujemy Dermedic Linum. Jest wydajny, jedna butelkę mamy od urodzenia. Pomogła na problemy skórne.
Dziewczyny gdzie kupowaiyscie kurtki na wiosnę dla maluchów? Kamyczek pokażesz jaka masz? Zupełnie nie wiem w jaka celować.
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Aaggaa02 wrote:Kamyczek, ja stosowałam emolium.
U nas noce coraz gorszecodziennie od 3 co godzin3, pół godz pobudka. Niedługo zacznę chodzić spać o 18 gdyby to tylko było możliwe. Drzemki nie wchodzą w grę bo on w dzień też się często przebudza albo śpi na spacerze.
Jestem jak zombie, coraz mniej rzeczy mnie cieszy, masakra
Staram się sobie tłumaczyć że to minie, żeby się cieszyć tym ojresem bo szybko minie ale jak się cieszyć jak ja nie mam siły18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Lilka94 wrote:Dziewczyny a jak wasze maluchy kończą jeść to puszczają piers albo dają w jakiś inny sposób znać ze się najadły? Bo u nas to by memlal tego cycka bez konca…
Tak, przeważnie sama puszcza albo przez sen albo chętna do zabawy. Czasem zdarza się ze widzę ze nie ssie tylko widzę ze go memla w buzi, wtedy sama go wyjmuje jak zapadnie w głębszy sen.
Moja mała znowu chora, na antybiotyku 🙁 z kataru zrobiło nam się zapalenie uszu. Nie wiem czy zdążymy się zaszczepić na Rota przed skończonym 12 tygodniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 11:39
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
nick nieaktualnyPowiem Wam, że cala sobą szanuje i podziwiam każda z Was która jest z dwójką sama....ja zawsze myslalam, ze jestem super woman, ogarniam sama wszystko ale na mysl o samotnosci z 2 ogarnia mnie panika.
Od poniedzialku wracamy do rzeczywistosci maz do pracy, a ja musze rano ogarnac starszaka do przedszkola z mlodym...i nie uchronnie zbliza sie wyjazd meza na 2 tygodnie...bede sama z dwojką, rodzina daleko, zero pomocy, juz sie boje po prpstu...
U nas dzisiaj 3 dzien w sumie po szczepieniu, i chyba po tym rota strasznie brzuś męczy spanie tylko na spacerze albo na mnie. Noce na szczescie ok. I ogolnie jakos nie odczulam mocno tego szczepienia.
Co do cycania, moj rzadko puszcza sam ostatnio, jak widze ze spi to wyjmuje, czasem na sile bo ciumka jeszcze.
Ja wlasnie zamowilam kombinezon przejsciowy z pinokio czekam az przyjdzie. -
Aliss, głównie KP ale jak płaczę i płacze to dokarmiam czasem mm i wtedy się uspokaja. Ale mm nie powoduje że dłużej śpi.
Tak wiem, że to minie, starszy synek miał zaburzenia snu i jeszcze gorzej spał, chociaż może wszystko przede mną 🤪.
Nie mogę się doczekać tej rutyny.
Współczuję, masz jeszcze bardziej harcorowo niż ja.Aaggaa02 -
Hej dziewczyny
mało mam czasu zeby tu sie odzywac ale podczytuje co tam u Was
Co do kupek to u nas tylko kp i 2-3 kupki dziennie
Co do przybierania na wadze to ja mam wrazenie, że teraz mały troche zwolnił- bedzie miał 11 tyg. Do mam które martwią się małą wagą- jesl dzieci jedza, sikają i robią kupki to chyba wszystko jest ok, widocznie taka ich uroda. Moja druga córka była zdecydowanie drobniejsza niż pierwsza i teraz mały.
co do ubierania- to ja teraz małemu zakładam taki dresowy kombinezon moim zdaniem tak najwygodniej- i do tego śpiworek do wózka- już bez przykrywania gondoli. ale pewnie za jakiś czas zrezygnujemy ze spiworka na rzecz jakiegoś kocyka.
wiecie, trudno mi uwierzyć,że juz wiosna. dopiero co czekałyśmy na porody a lada moment dzieciaczki będą miały po 3 miesiące... -
Kamyczek polecam emotopic i kąpiele w domowym krochmalu
Moja tez trochę zwolniła, ale jest spora. Wczoraj 8 tygodni skończyła, a już się żegnamy z rozmiarem 62 i wymieniam jej szafę na 68. Nie nadążam. Przybiera tak samo jak starsza, mają cały czas taką samą różnice jak od wagi urodzeniowej ok. 600g. Tyle że starsza na tym etapie była dużo mniejsza i jeszcze w 62 się mieściła 😅
Na temat nocy się nie wypowiem, bo zaczęłam chwalić to znowu częściej je 🤪 a już było co 4-5 i 3h z jedną zmiana siku w nocy i kupą nad ranem. Takze dzieci się nie chwali 😅
Szczepienia zniosła super, troszkę była marudna i dużo spała w pierwszą dobę, ale nie mam się do czego przyczepić
Maglen strasznie szybko czas leci, my teraz dużo spacerujemy, dużo mi wtedy śpi w wózku i możemy chodzić i chodzić. Ze starsza tak nie miałam, było lato i musiałam szybciej wracać do domu na karmienie, bo jej się pić chciało albo ogladala świat i sie nudziła szybko, a tak jak zasnie na spacerze to jeszcze w domu spanko pociągnie 😁
Byłam na kontroli u fizjo, brzuszek super, nie ma rozejścia i pięknie pracuje. Mam jednak trochę pracy przy mdm i przez kp troche dłużej się regeneruje, ale cierpliwie wykonuję ćwiczenia i czekam aż wszysfko wróci do normymogę już całkiem sporo ćwiczeń wykonywać, ale z głową i rozwazjie bez szalentw. Wykupiłam dostęp do apki WomanUp i wracał sobie z nia do formy