X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin potwierdzony macie refluks? Jak się objawiał i jaka diagnostykę mieliście? Zastanawiam się czy moja nie ma refluksu bo katar nie leci, mało odciagam a ciagle jakby coś przełykała i wygina się przy tym bardzo.

Mag_len tez miałam takie przemyślenia ostatnio. Nie wiem nawet kiedy marzec się zaczął a już po połowie miesiąca.

Królik, fajnie ze sprawdzilas już u fizjo. Ja mam dzisiaj wizytę. Zadowolona jesteś z aplikacji? To ta stworzona przez Gosię pani_fizjotrener?

U nas uszy czyste 😀

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:31

• eszanka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To objawy bardzo podobne do naszych. U nas tez charczenie i zapchany nosek mimo ze niewiele odciagam katarkiem, tez się dużo rzuca podczas snu i ślini się dużo. Poza tym wydaje mi się ze cofa jej się jedzenie i jak przełyka to ja boli.
    Skierowanie mieliście od pediatry czy prywatnie robiliście?
    Jakie teraz postępowanie? Nadal jesteście na kp?

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • krolik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka, tak to ta apka. Bardzo jestem zadowolona. Wcześniej ćwiczyłam z jej videobookami, mam ten pologowy i myślę, że ten brzuch to w głównej mierze dzięki pracy jaka włożyłam w ćwiczenia właśnie z niego.Robię teraz wyzwanie z apki dedykowane mdm, potem zaczne inne ćwiczenia. Bardzo cenie Gosię za to jaką robotę wykonuje w sieci i myślę, że kwota na pół roku korzystania z apki jest bardzo mała jak na to co znajduje się w środku.

• krolik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin u nas podobne objawy, ale ulewa już sporadycznie i zwraca może raz na tydzień teraz. Tylko u nas i Położna i pediatra mówili, że to normalne. Starsza tak nie miała więc dla mnie to nowość. Odciągam jedynie nad ranem, koło 5 jej tak furczy, że nie da rady spać ani jeść. Z tygodnia na tydzień jest lepiej. Wcześniej tego ulewania czy chlustania było więcej. Refluks anatomiczny z wiekiem zanika?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 16:18

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin, może płacze bo za płasko leży i mu się cofa, sprobuj mu zrobić jakiś klin w wozku

FNh9p2.png
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:31

• Mavi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Nieśmiało zalinkuję wam mój raczkujący sklepik z metryczkami dla dzieci i plakatami rodzinnymi <3 Przez weekend macie -15% <3

sketchwithlove.pl

Audreyyy lubi tę wiadomość

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Dziewczyny a jak wasze maluchy kończą jeść to puszczają piers albo dają w jakiś inny sposób znać ze się najadły? Bo u nas to by memlal tego cycka bez konca…
    U nas puszcza jak skończy. Ale poprzednie dwa egzemplarze miałam wiszące non stop.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z dwójką dzieci i więcej, jak Wy dajecie rade same? Pytaam tych ktore nie maja pomocy ze strony rodziny.
    Jak wyglada Wasz dzien jak nie ma męża?
    Ja mam wrazenie, ze u nas to nie wykonalne

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka dasz radę, ile ma Twój starszy? Z tego co kojarzę to koło 4 lat.
    U nas dzień wyglada tak, starsza się budzi- włączam jej bajki na godzinkę u nas w łóżku, w tym czasie ja karmie małego i odsypiam z nim chwile. Pozniej wstajemy, ubieram małego to Pola się kreci przy nas, pozniej ubieram i ogarniam Pole i siebie a mały w tym czasie leży sobie i się rozgląda. Schodzimy na dół i robię śniadanie, jemy z mała a Tadziu w tym czasie jest w leżaczku albo na macie. Kończymy jeść- mały dostaje cyca, ogarniamy się i idziemy na dwór na spacer, zakupy. Wracamy znowu karmie, Pola w tym czasie się czymś bawi, daje jej przekąskę. Około 12:00 probuje małego ululac chociaż na chwile (zazwyczaj zaraz się budzi jak go odkładam) ale poki nie płacze to kładę Pole na drzemkę. Drzemkę ma 2h ja w tym czasie staram się troche ogarnąć dom albo niestety zalegam z małym na sofie bo on nie da się odłożyć. Pola wstaje, bawimy się troche w jej pokoju, w tym czasie Tadziu tez leży obok nas i próbujemy go czasem zająć jakimiś zabawkami. No i mam o tyle dobrze ze mój mąż o 15:00 kończy prace wiec zaraz jest w domu, obiad i wychodzimy cała rodzina na spacer…. No i z mężem w domu to wiadomo już łatwiej bo się zajmie jednym albo drugim.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Dziewczyny z dwójką dzieci i więcej, jak Wy dajecie rade same? Pytaam tych ktore nie maja pomocy ze strony rodziny.
    Jak wyglada Wasz dzien jak nie ma męża?
    Ja mam wrazenie, ze u nas to nie wykonalne
    Ja mam teściowa na tym samym podwórku ale nie pomaga nam praktycznie wcale.
    Wstajemy zazwyczaj koło 6. Szykuje dziewczyny do przedszkola i zawożę je koło. 8. Zazwyczaj mały zasypia wtedy w samochodzie potem jest luz aż do 14 i jedziemy po dzieci a potem jakoś dajemy radę do tej 20. Z tym że moje dziewcxyny to już w wielu rzeczach samodzielne. Trudniej jest gdy wypada tak, że w weekend jesteśmy same ale teraz jak jest ciepło to wychodzimy dużo na podwórko. Dziewcxyny jeżdżą na rowerach lub się bawią a mały dobrze nam śpi na powietrzu.
    Powiem Wam, że mam wrażenie, że łatwiej jest z trójka niż z dwójką. Bo ta starsza dwójka już się bawi ze sobą i aż tak dużo uwagi nie potrzebuje i Helenka(najstarsza) jest już na tyle ogarnięta, że pomaga Ali czy kubek z szafki wyjść czy co tam potrzeba. Wiadomo są czasem takie momenty, że każdy coś chce i muszę to zrobić ja ale nie ma tragedii. A wspominając czas gdy miałam dwójkę na stanie,dwulatke i noworodka to było zdecydowanie trudniej. A jeszcze najstarsza była taka, że potrzebowała bardzo dużo uwagi.
    Ale wszystko jest do przeżycia

Dziś pierwszy raz wybraliśmy się z małym w dłuższą podroz(220km) i powiem Wam, że jeszcze nie mieliśmy takiej spokojnej podróży z żadnym naszym niemowlakiem. Najpierw spał 2h, potem zrobiliśmy postój, to było karmienie, przewijanie itp. I później znów nam zasnął. Obudził się na 10 minut przed końcem podróży i był głodny więc trochę marudził ale najstarsza go zabawiała i jakoś dojechaliśmy. Jutro wieczorem czeka nas powrót do domu i oby było też tak laskawie🙂

• ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzień wygląda tak:
    Wstajemy po 7,ubieram Córkę i Małego i wychodzimy z psem. Spacer wokół bloku i do domu. Jemy śniadanie, pozniej rysuje albo ukaladam z Zuzią puzzle w między czasie przygotuje obiad i karmie Młodego. Koło 14 kolejny spacer z psem. Zaprowadzamy psa i idziemy na spacer. Po 2h wracamy na obiad. Zuza ogląda bajki a jak Ksawcio mi pozwoli to pranie sprzątanie o 19 wyjście nocne z psem. Po powrocie kąpiel Łobuzów i idą spać. Młoda zasypia dość szybko, tylko z Młodym baluję do 22-23

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spacery super bo przeważnie spi a jak nie spi to sobie patrzy ale trzeba cały czas jeździć bo inaczej wyje. Więc jak idę robić przy królikach to córka musi go wozić. Na noc wprowadzam mu już taką rutyne że daje cyca o 23 jak idziemy z mężem spać a potem się budzi koło 3 czasem jak mu dam smoczek to do 5 wytrzyma.
    Już parę razy byłam w pracy i tesciowa z małym została, umawiam klientki wtedy kiedy on spi, tylko.najgorsze jest to że nie chce tesciowej zjeść z butelki.

Nynka ja mam pomoc tesciowej jak jadę do pracy, maż pracuje od rana do okolo 17-19 caly tydzien +sobota, wrócił do pracy po 3dniach jak wróciłam ze szpitala. Ogolnie jak nie jadę do pracy to szykuje starszą do przedszkola, mąż ją zawozi,my jeszcze leżymy, później ściele łóżka ,robię sniadanie-maly w tym czasie w bujaku, potem wołam męża razem jemy, wstawiam zupę,karmie małego i go usypiam wtedy ogarniam chatę ,pranie i szykuję drugie danie. Jak mały wstaję to na macie leży ja wieszam pranie lub prasuje , muszę go wtedy zabawić. Potem się ubieramy i jadziemy po starszą do przedszkola. Kończę robić drugie danie, jemy i idziemy na spacer lub plac zabaw. Wieczorem to już roznie czasem coś robie jeszcze a czasem ogladam tv. Jak mały spi to uczę starsza czytac i pisać. Starsza tez mi zabawi małego jak coś robię. A jak mały ma taki dzień że dużo wyje to szykuje tylko jedzenie i ogarniam dom byle by było

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 mega podziwiam, skąd ty masz tyle siły? Robisz dwa dania ? Codziennie ? Ja gotuje obiad na dwa dni, mam jedno dziecko i nie jestem w stanie ogarnąć tyle co ty, jestem na dodatek ciągle zmęczona :(

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Karolcia to samo pomyślałam co Inka, jeszcze dwa dania 😮 u mnie praktycznie nigdy nie ma dwóch dań. Twój mały to musi być aniołek skoro tak ogarniasz.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem pełna podziwu i zazdroszczę :) umnie niestety Wojtuś płaczek i ciągle na rękach. Ale zdrowy i to najważniejsze :)

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:32

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bony dziewczyny, Wy macie mlodsze dzieci i dajecie rade. Moj 4latek potrzebuje bardzo duzo wspolnej zabawy, co jest uciazliwe, bo jest glosny, wiec nawet mlody z nami byc nie moze...
    Mam nadzieje, ze ogarnę. Na razie maz wrocil do pracy i poranek poszrdl nam sprawnie, na szczęście mlodszy ma pore drzemki akurat jak wychodzimy do przedszkola.

ZonaMarynarza Ty chyba czesto sama jestes bez meza? Wzywasz sobie jakas pomoc?

Ide z mlodszym dzisiaj do lekarza, bo jakos mu nos caly czas furkocze, i czesciej kaszle, wole go zbadac, choc mysle ze to moze cofa sie mleko albo ulewanie.

‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ