X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykle przeziebienie. Mam katar kaszel, te dreszcze jednorazowo i piers tez. Mozw cos sie w niej dzialo stad dreszcze i czerwona skora, ale caly czas byla miekka i nie bolala. Dzis juz ok

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Dobra mam kolejne pytanje, co Wasze starsze dzieci robią jak male je, musicie je ogarnac, marudzi, musicie nosic tulac?a jestwscie same...
    kolorowanki, puzzle, ajeśli koniecznie chca zebym sie z nimi bawiła to wymyślam takie zabawy żebym ja mogła siedziec lub lezec. np kalambury- one pokazuja ja zgaduje, raz dwa trzy baba jaga patrzy-musza dojsc do mnie,zabawa w salon fryzjerski czy czytanie ksiazek, a jak musze małego mieć na rekach to czesto włączamy muzyke i tanczymy.

Nynka, Lilka94 lubią tę wiadomość

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charczą wam dzieci w nocy? Moja jak spokojnie śpi to nie ale jak zacznie się rzucać, szczególnie przy cycku to aż jej tam głęboko w nosie kipi. Rano próbuje odciągać to najwyżej jakieś suche kozy wyjdą. Myślę, że to od ulewania ale ostatnio jakoś się to nasiliło. Starszak tak miał ale wcześniej, jak był noworodkiem

FNh9p2.png
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:32

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Charczą wam dzieci w nocy? Moja jak spokojnie śpi to nie ale jak zacznie się rzucać, szczególnie przy cycku to aż jej tam głęboko w nosie kipi. Rano próbuje odciągać to najwyżej jakieś suche kozy wyjdą. Myślę, że to od ulewania ale ostatnio jakoś się to nasiliło. Starszak tak miał ale wcześniej, jak był noworodkiem
    Mamy podobnie...też charczy jak tak mocno nie zaśnie i kręci się i wierci

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin ja tak samo ubieram w pajaca i mały śpi z nami, ale on chyba jest ciepłolubny bo lepiej śpi jak jest mocno opatulony.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chrapie w nocy na zmiane z córką 😂
    Ja na noc ubieram pajaca i do spiworka jak jest 18-19 stopni w domu mój to jest straszny zmarzluch

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koj tak charczy jak traktor czasami. Nie tylko jak śpi. Nawilżam Ju ten nosek, próbuje odciągać ale nic nie wychodzi
    Na następnej wizycie, postaram się wydebic skierowanie do laryngologa bo trochę mnie to zaczyna martwić.
    Lekarz zawsze mówi że suche powietrze od kaloryferów ale u nas przeważnie max 20 stopni, nawilżasz włączony, teraz w ogóle nie grzeją więc to chyba nie to
    Chyba że tak niektóre maluszki maja

Aaggaa02
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mały tak charczał ale już coraz mniej, pediatra mówiła,że to po prostu jeszcze wiotkie mięśnie.

U nas jest ok 20 stopni i mały do niedawna spałw pajacu bez stópek a teraz ubieram go w rampersa na krótki rękaw bo się zgrzewal gdy go brałam w nocy do nas.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa u nas na pewno nie suche powietrze bo wilgotność w pokoju często przekracza 60%, aż za dużo. Skoro tyle dzieci u nas na grupie to ma to pewnie nic takiego.

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mlody spi w samym pajacu, pod kocykiem, jak przenosze go do siebie to tez pod swoim kocem spi. Ja w nocy mam tak ok 19,5°.

A jak ubieracie w domu dzieci?

Co do charczenia to mój też charczy terqz to resztka kataru, a wczesniej jakudalo mi sie sciqgnac to wychodzily takie twarde gilki z mlekiem.

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się troche martwię bo mój mały nie ogarnia jeszcze ze ma rączki, nie łączy ich nawet w linii środkowej ciała. Nie wiem czy dać mu jeszcze troche czasu przez to ze wcześniak…

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, myślę że tak, że wiek skorygowany ma znaczenie.

Audrey, no właśnie u nas na bank też nie suche powietrze. Ale mały chrapie coraz głośniej. Dlatego dla świętego spokoju chce to z kimś skonsultować

Aaggaa02
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka mój teraz chodzi w body na krótki rękaw i spodenkach. czasem w skarpetach czasem bez. On jest taki sam jak nasza najstarsza córka, szybko się przegrzewa. ja chodzę w domu w polarze a Hela często w krótkich spodenkach i koszulce . A mały też jak jest grubiej ubrany to zaraz spocony.

Lilka mi się wydaje że wiek skorygowany ma znaczenie ale jeśli się niepokoi to warto to skonsultować.
    U nas mały jest na etapie oglądania sobie rączek i wkładaniach ich do buzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin jesli Cie to pocieszy to moje drugie a i tak ciuszki na pierwsze miesiace mi nie wyszly🤣

Lilka też mysle, ze wiek skorygowany, druga sprawa to są oina rozwojowe od do, i akurat Twój moze to robic później. Aleeeee uważam, xmze konsultacja z fizjo w którymś momencie powinna byc dla kazdego dziecka obowiazkowa.

My np bylismy z podejrzeniem czegos innego wyszlo zupelnie inna rzecz.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka ale chyba do końca 4 miesiąca jest na to czas, jeszcze zdążą. Moja też nie łączy, nie wyciąga rąk do zabawek. Poprawiła leżenie na brzuchu więc nie panikuję.

FNh9p2.png
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin to jest normalne i prawidlowe, fizjoterapeuci nawet zalecaja pozwalac zjadac te rączki...
    Kladz duzo, albo sprobuj na siebie na pilke.
    Polecam Wam fizjomommy, na insta

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ