Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nynka wrote:Dobra mam kolejne pytanje, co Wasze starsze dzieci robią jak male je, musicie je ogarnac, marudzi, musicie nosic tulac?a jestwscie same...
Nynka, Lilka94 lubią tę wiadomość
-
Charczą wam dzieci w nocy? Moja jak spokojnie śpi to nie ale jak zacznie się rzucać, szczególnie przy cycku to aż jej tam głęboko w nosie kipi. Rano próbuje odciągać to najwyżej jakieś suche kozy wyjdą. Myślę, że to od ulewania ale ostatnio jakoś się to nasiliło. Starszak tak miał ale wcześniej, jak był noworodkiem
-
Audreyyy wrote:Charczą wam dzieci w nocy? Moja jak spokojnie śpi to nie ale jak zacznie się rzucać, szczególnie przy cycku to aż jej tam głęboko w nosie kipi. Rano próbuje odciągać to najwyżej jakieś suche kozy wyjdą. Myślę, że to od ulewania ale ostatnio jakoś się to nasiliło. Starszak tak miał ale wcześniej, jak był noworodkiem
-
Koj tak charczy jak traktor czasami. Nie tylko jak śpi. Nawilżam Ju ten nosek, próbuje odciągać ale nic nie wychodzi
Na następnej wizycie, postaram się wydebic skierowanie do laryngologa bo trochę mnie to zaczyna martwić.
Lekarz zawsze mówi że suche powietrze od kaloryferów ale u nas przeważnie max 20 stopni, nawilżasz włączony, teraz w ogóle nie grzeją więc to chyba nie to
Chyba że tak niektóre maluszki majaAaggaa02 -
mój mały tak charczał ale już coraz mniej, pediatra mówiła,że to po prostu jeszcze wiotkie mięśnie.
U nas jest ok 20 stopni i mały do niedawna spałw pajacu bez stópek a teraz ubieram go w rampersa na krótki rękaw bo się zgrzewal gdy go brałam w nocy do nas. -
nick nieaktualnyMoj mlody spi w samym pajacu, pod kocykiem, jak przenosze go do siebie to tez pod swoim kocem spi. Ja w nocy mam tak ok 19,5°.
A jak ubieracie w domu dzieci?
Co do charczenia to mój też charczy terqz to resztka kataru, a wczesniej jakudalo mi sie sciqgnac to wychodzily takie twarde gilki z mlekiem. -
Nynka mój teraz chodzi w body na krótki rękaw i spodenkach. czasem w skarpetach czasem bez. On jest taki sam jak nasza najstarsza córka, szybko się przegrzewa. ja chodzę w domu w polarze a Hela często w krótkich spodenkach i koszulce . A mały też jak jest grubiej ubrany to zaraz spocony.
Lilka mi się wydaje że wiek skorygowany ma znaczenie ale jeśli się niepokoi to warto to skonsultować.
U nas mały jest na etapie oglądania sobie rączek i wkładaniach ich do buzi. -
nick nieaktualnyRobin jesli Cie to pocieszy to moje drugie a i tak ciuszki na pierwsze miesiace mi nie wyszly🤣
Lilka też mysle, ze wiek skorygowany, druga sprawa to są oina rozwojowe od do, i akurat Twój moze to robic później. Aleeeee uważam, xmze konsultacja z fizjo w którymś momencie powinna byc dla kazdego dziecka obowiazkowa.
My np bylismy z podejrzeniem czegos innego wyszlo zupelnie inna rzecz.
-
nick nieaktualny